HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2024 Pazar - 19:26

Sınıf arkadaşları Özge Ceren’i andı… ‘Cinayet gibi adım adım işlendi’

Geçtiğimiz günlerde yaşanan sağanak yağış sebebiyle kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz için sınıf arkadaşları ve hocaları olayın yaşandığı yerde bir anma gerçekleştirildi. Anmada, olayın gerçekleştiği yere karanfil bırakılırken okunan basın açıklamasında, “Yıllarca uyarısı yapılan buradaki elektrik kaçağının önlemlerinin alınmamış olması yalnızca bir ihmal değil, göz yumulan bir cinayet gibi adım adım gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Sınıf arkadaşları Özge Ceren’i andı… ‘Cinayet gibi adım adım işlendi’

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz günlerde yaşanan sağanak yağış sonrasında Alsancak’ta yağmurdan kaçmaya çalışırken Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik kaçağı sebebiyle hayatını kaybetti. Yaşanan facianın yankıları sürerken, Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Deniz’in sınıf arkadaşları ve hocaları, olayın yaşandığı Evren Dündar Başar Sokak’ta bir anma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde sınıf arkadaşları 1 dakikalık saygı duruşunda bulunurken olayın yaşandığı ızgaranın olduğu yere karanfiller bıraktılar.

Deniz’in sınıf arkadaşı Selin Kurşun, arkadaşları ve hocaları adına basın açıklamasını okudu. Açıklamada, olayın sadece kaza olmadığı ve olayın bir cinayet gibi adım adım işlendiği belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

İzmir'de etkili olan sağanak yağmurda elektrik kaçağından akıma kapılan İnanç Öktemay ve sınıf arkadaşımız Özge Ceren Deniz'i kaybettik. Bir kez daha önlemler alınmadığı ve ihmaller birbirini kovaladığı için bir arkadaşımızı kaybettik. Bu olay bu şehirde yaşayan herkesin başına gelebilirdi. Yeri geliyor sokakta yürürken, yeri geliyor sadece asansöre bindiği için arkadaşlarımız hayatını kaybediyor. Günlük yaşamımızı yaşarken güvende değiliz ve bu sebeple yaşadığımız bu olayları sadece kaza diyerek geçiştirmek yetmez.

YALNIZCA BİR İHMAL DEĞİL, GÖZ YUMULAN BİR CİNAYET GİBİ ADIM ADIM GELMİŞTİR
Arkadaşımız Özge Ceren Deniz'in elektrik akımına kapıldığı yer için defalarca kez uyarıda ve şikayette bulunulmasına rağmen önlemler alınmamıştır. Olay sonrası sahada inceleme yapan EMO İzmir Şubesi'nin oluşturduğu teknik heyetinin ilk tespitlerine göre, olayın gerçekleştiği bu sokakta trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası olduğu belirtilmiştir. Yeterince izole edilmeyen kablonun iletken olan suyla temas etmesiyle kazanın yaşandığı düşünülmektedir. Yıllarca uyarısı yapılan buradaki elektrik kaçağının önlemlerinin alınmamış olması yalnızca bir ihmal değil, göz yumulan bir cinayet gibi adım adım gelmiştir.

HEPİMİZ ÖZGEYİZ VE ÖFKELİYİZ
Bugün buradayız, burada hepimiz birer Özge olarak duruyoruz. Kaybettiğimiz arkadaşımızı bize hiçbir güç geri getirmeye yetmeyecek biliyoruz. Özge’nin hayatı, bizim arkadaşımız olarak, geleceğin doktoru olarak yapılacak her türlü masraftan çok daha kıymetliydi. İnsan hayatının bu kadar ucuzlaştırılmasını, hayatlarımızın hiçe sayılarak günlük yaşantımız esnasında dahi önlemlerin alınmamasını kabul etmiyoruz. Bizim hayatlarımızın her anından tasarruf yapılmasını daha fazla kabul etmek istemiyoruz. Bizim yaşamlarımızdan, geleceğimizden, eğitimimizden vazgeçilmesini kabul etmek istemiyoruz. Hepimiz Özgeyiz ve öfkeliyiz.

İNSAN HAYATINI MERKEZE ALINAN POLİTİKALAR YÜRÜTÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ
Daha önce de pek çok olayın yaşanmasına sebep olan bu mantığın son bulmasını, insan hayatını merkeze alan politikaların yürütülmesini talep ediyoruz. Var olan sorunların tespit edilmesini ve varsa ihmalden sorumlu olan kişi ve kurumların hesap vermesini istiyoruz. Hep birlikte Özge için buraya birer karanfil bırakacağız, hep birlikte. Özgeyi anacağız ancak bu anma bir kez daha aramızdan bir arkadaşımızın eksilmemesi için de olacak. Bu sürecin takipçisi olacağız ve özgenin ölümünün sorumluları hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağız.

 
Denizli'de otomobil nehre uçtu: 2 ölü
 
Foça'ya uluslararası ödül
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 14 Temmuz 2024 Pazar 20:33

Fotodan görülen; çarpılmazsınız ama düşüp ayağınızı kırabilirsiniz dedirtecek bir iş çıkarmışlar. Yazık ama yaaa.

Yorumu oyla      1      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2024 KPSS soru ve cevap anahtarı yayımlandı
KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri oturumlarının ...
Önce ailesine saldırdı sonra kendini vurdu!
Ankara'nın Mamak ilçesinde bir kişi kardeşini ve dayısını silahla yaraladıktan ...
Bilirkişi raporu: Büyükşehir de GDZ Elektrik de suçlu!
İzmir'in Konak ilçesinde elektrik akımına kapılarak can veren iki vatandaşın ...
 
Serinlemek istemişlerdi... Van Gölü'nde can pazarı!
Van'ın Tuşba ilçesinde serinlemek için girdikleri Van Gölü'de kaybolan ...
O ilde Atatürk heykeline çirkin saldırı!
Elazığ'da kent merkezinde bulunan Atatürk heykeline elindeki taş ile saldıran ...
Kore Gazisi'ne Ödemiş'te son görev
İzmir'in Ödemiş ilçesinde vefat eden Kore gazisi İsmail Armutlu, toprağa verildi.
 
Sınırda gurbetçi yoğunluğu: Uzun kuyruklar oluştu
Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayıp, yaz izinlerini Türkiye'de kullanmak ...
Kısırkaya plajında facia: 1 kişi boğuldu, 1 kişi kayıp
İstanbul Sarıyer'de Kısırkaya Plajı'nda dün öğle saatlerinde denize giren ...
KPSS'den çıktı... Başına yorgun mermi isabet etti!
Diyarbakır'da Rabia A. adlı genç kız, KPSS'nin ardından bir ağacın altında ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Ödüllü yönetmen sadece tarihin değil sanatın da doğru tarafında
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva