HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2024 Salı - 13:53

AK Partili Bursalı’dan Başkan Tugay’a ‘körfez’ mesajı: Sen başla, destek gelir!

Körfezdeki balık ölümleri ve kirlilikle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, “Cemil Tugay, ben bu işi tek başıma çözemem, diyor. Geçmişte rahmetli Ahmet Piriştina tek başına körfezi temizledi! O zaman da körfez kirliydi, kokuyordu. Sen bir başla, ihtiyaç olduğunda bakanlıklar, merkezi hükümet zaten devreye girecektir” dedi. Bursalı, ölü balıkların başka yerden geldiği yönündeki açıklama için “saçma sapan bir açıklama” ifadesini kullandı.

AK Partili Bursalı’dan Başkan Tugay’a ‘körfez’ mesajı: Sen başla, destek gelir!

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın programında İzmir Körfezi’ndeki kirlilik ve balık ölümleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, körfezin temizlenmesi işini tek başına yapamayacağına dair açıklamalarını eleştiren Bursalı, “Hele sen bir başla, ihtiyaç olduğunda bakanlıklar, merkezi hükümet devreye girecektir” dedi, merhum Başkan Ahmet Piriştina örneğini ortaya koydu. Bursalı, “Tek başıma yapamam demek, ne demek. Ahmet Piriştina tek başına temizledi körfezi” hatırlatmasında bulundu.

MERHUM PİRİŞTİNA, KÖRFEZİ TEK BAŞINA TEMİZLEDİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 1.8 milyon lira ceza yazdığı ve suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Şebnem Bursalı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Cemil Bey, körfezi temizleme konusunda sorumluluğun, öncelik sırasıyla bakanlıkların ardından kendisine geldiğini ifade etmiş. Sonra da ben bu işi tek başıma çözemem demiş. Bu sözlerini çok yadırgadım. Geçmişe bir baksın. Rahmetli Başkan Ahmet Piriştina tek başına körfezi temizledi, bu işi pekala yaptı. Demek ki yapılıyormuş! O dönemde de kirlilik ve koku korkunç boyuttaydı. Piriştina, doğru yatırımlarla, doğru hamlelerde körfezi temizledi. Bu konuyu öncelerseniz ve adım atarsanız ve gücünüzün yetmediği yerde, ihtiyaç olduğunda tabii ki merkezi yönetimden de destek isteyeceksiniz. Siz bir başlayın, bu konuyu ele alın. Murat Kurum bakanımız, bilim kurulu oluşturulduğunu söyledi. Bunun içinde belediye başkanları da var, CHP’liler de var, başkaları da var.   Orada bir bilgi paylaşımı yapıldı. Bilim kurulu çalışıyor. Eylül ayının sonunda acil eylem planı açıklayacak. Acil eylem planına göre kim ne yapacak, o belli olacak. Bakanlık bu noktada denetleyen ve süreci takip eden olacak. İlerleyen süreçte devletin kurumlarının da dahil olacağı muhakkak. Sayın Başkan, Kocaeli körfezine girdiniz, buraya neden girmiyorsunuz, diyor. Peki talep etmiş mi? Ben duymadım. Sayın Başkan ne yaptırıyor, ne de yapıyor! Tipik bir CHP zihniyeti! Toplu konutta da aynısını yapmadılar mı? Ben bu şehirde gazetecilik de yaptım. CHP’nin tutumu hep aynı, ne yaparım, ne yaptırırım! Olan maalesef İzmirlilere oluyor.”

MİSAFİRLERİMİZİ KORDON’DA YEMEĞE GÖTÜRMEYE KORKUYORUM
Körfez’den gelen kokunun insan hayatını artık çok rahatsız eder boyuta geldiğine vurgu yapan Bursalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayraklı’da bir halk buluşması yaptık, burnunu kapatmaktan yoruldum. 4,5 dakika nefes almadan burnumu tuttum. Olacak iş değil, o kadar pis bir koku vardı ki. Benim evim Alsancak’ta. Koku oraya da geliyor zaman zaman. Ben haftada üç gün İzmir’deyim, her gün İzmir’de yaşayanlara Allah kolaylık versin. Büyükşehir belediye başkanı olarak bu kentin şehremini sensin. Adı Ahmet’tir, Cemil’dir, fark etmez. Bu konu, öncelikle senindir. Çünkü 4,5 milyon insanın belediye başkanı sizsiniz. Size oy versin, vermesin, herkesin belediye başkanısınız. Bana göre İzmir’in en öncelikli meselesi, körfezdir. Ölü balıklar meselesi, çok büyük bir çevre felaketine doğru gidiyor. Saçma sapan açıklamalar yapılıyor, yok bizim balık değil, başka yerden geldi, falan. Gülüyoruz bu açıklamalara. Bu konuyu ele alacaksınız, hiç komplekse girmeksizin bilimin ışığında çalışmaya başlayacaksınız. Aslında bu konuda acil eylem planını belediye başkanı olarak sizin yapmanız gerekirdi. Ama başkan, işin ucuz siyaset tarafında. Bu da kabul edilebilir bir şey değil. Herkes işini yapsın. Sorumluluk kimde tartışmasına gerek yok. İzmir kokuyor. Şehrin her tarafında balık ve kanalizasyon kokusu var. Misafirlerimi Kordon’da yemeğe götürmeye korkuyorum. Neden? İnsanlar, bu körfez neden böyle kokuyor derse, ben, bunun sorumlusu, bu suç belediyenin diyemem ki? AK Parti’nin 8 milletvekili olarak, artı teşkilatımızla yarın seçim varmış gibi hazırız. Her sahaya inişimde ben besleniyorum ve siyaset yapma rotamı da ona göre belirliyorum. Saha çalışmalarını raporluyoruz, İl başkanlığımıza ve genel merkeze veriyoruz. Bir çalışma yaparken, laf olsun diye yapmıyoruz. Bizden ne isteniyorsa, gerekli yerlere mutlaka iletiyoruz.”

 
Borsa günün ilk yarısında yükseldi
 
İzmir'e sağanak uyarısı!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Eylül 2024 Çarşamba 00:34

Kredi notuna tüküreyim. masonlar derneği Alsancak ta olursa normal.

Yorumu oyla      0      2  
10 Eylül 2024 Salı 20:20

Einstein, ülkenin kredi notu yeni BB- oldu İzmir BB 'nin kredi notu AAA.

Yorumu oyla      1      0  
10 Eylül 2024 Salı 19:13

E ne olmuş 2015 16 17 değil mesele ce ha pe nin bu işin hiç bir yerinde olmaması. Üstelik hiç bir iş yapmadan borç dağları biriktiriyorlar. İzmir ya da İstanbul devlet teşviki ile kalkınıyorlar. Tabi ki eşşek gibi verecekler. Şimdi anladın mı?

Yorumu oyla      2      4  
İzmir İçin 10 Eylül 2024 Salı 18:46

Körfezde bir müddet ıstakoz yetişmeyecek kusura bakmayın

Yorumu oyla      1      1  
10 Eylül 2024 Salı 17:11

14.31 deki Albert Einstein, 2015 yılında vergi tahsilât oranı Gaziantep'te yüzde 39 ,Sakarya'da yüzde 40 ,İzmir'de yüzde 76.

Yorumu oyla      2      1  
Gürkan 10 Eylül 2024 Salı 15:51

13:31'de yorum yazan, insanlara cahil diyen sevgili cahil arkadaşım, kurumlar vergisi neden verilir, sen dalga mı geçiyorsun yoksa cidden cahil olduğunun farkında mı değilsin? Kamu hizmeti verilmesi için dolaylı ve dolaysız vergi toplanır. Başlamaya niyeti yok dediğin belediyenin yaptığı ileri biyolojik arıtmalar kendi kendine mi oldu? En çok aritmanin olduğu şehir bu haldeyse gerisini siz düşünün. İstanbul farklı mi zannediyorsunuz? Kanalizasyon koku sorunu, yağmur kanalı sorunu, su sorunu, deniz kirliliği sadece İzmir'in sorunu değil, diğer şehirlerin de sorunu. En başta da İstanbul'un. Akıl verenlerin yaptığı Gördes Barajı'nın hâli ortada. İstanbul'u 30 sene yönettiler, İzmir'den farkı yok.

Yorumu oyla      3      1  
İzmirin Halkçısı 10 Eylül 2024 Salı 15:43

Hadi ordan sen de, sözde gazeteci. Mesleğin de İzmirin de yüz karası sözde vekil.

Yorumu oyla      1      0  
bekır 10 Eylül 2024 Salı 15:16

ıstakoz mu aradınız korfezde ıstakoz

Yorumu oyla      6      1  
Gürkan 10 Eylül 2024 Salı 14:44

Büyük kanal projesini değiştiren zaten Piriştina değil miydi? Yağmur kanalları ayrı yapılması gerekiyorken o dönem alınan kararla atık-yağmur suyu kanalları birleşik sistem yapıldı. Yağmur suları da arıtmaya gidiyor. Esas sıkıntılardan biri de bu. O dönem büyük iş yapıldı, yapıldı da nasıl yapıldı. Tansaş satıldı da metroya, büyük kanala kaynak buldular. Şimdi de gerekirse destek verilir değil, destek verilmeli.

Yorumu oyla      6      4  
10 Eylül 2024 Salı 14:44

ISTAKOZ GÖRDÜNMÜ KÖRFEZDE SN VEKİL

Yorumu oyla      7      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel, İzmir’e geliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Bornova Belediyesi’nin ...
MHP'den Aile Kurumu Çalıştayı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), aile kurumunun muhafaza edilmesi, güçlendirilmesi ...
Dışişleri'nden İsrail'in Han Yunus saldırılarına tepki
Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "İsrail’in Han Yunus’ta ilan ...
 
CHP İzmir'den AK Parti'ye tepki: Okul zili çocukların karnında çalıyor!
CHP İzmir İl Başkanlığı'nda 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ...
CHP'li Kılıç kapısının önüne ayakkabı bıraktı
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, dün toprağa verilen Narin Güran ...
Özel'den 2123'teki genel başkana mektup
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 9 Eylül 2123 tarihindeki genel ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Narin Güran açıklaması: Bizzat takipçisi olacağım!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine ...
AK Parti'den CHP'li Yücel'e 'Gazze' tepkisi!
Okulların ‘Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Sevgisi’ dersi ile başlamasına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva