HABERLER>OTOMOBİL
10 Eylül 2024 Salı - 08:12

Başkan Demir krizi anlattı: Otokent gırtlağa kadar dolu, sinirlerimiz bozuk!

Uzunca bir süredir yaşanan 2 . El piyasasındaki krizin boyutları büyüyor. İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, yaşadıkları sıkıntıyı, “6 bin 500 aracı bünyesinde barındıran Otokent’te bugün 8 binden fazla araç var, çünkü satış yok. Arabaları koyacak yer bulamıyoruz. Esnafımız burnundan soluyor, yaşam mücadelesi veriyor. Otokent, gırtlağına kadar arabayla dolu ve sinirlerimiz bozuk. Günde 500’den fazla araç satarken, bugün 100’ün altına indik. Kredi faizleri düşürülmeden, kredi miktarları artırılmadan düzlüğe çıkmamız imkansız” sözleriyle dile getirdi.

Başkan Demir krizi anlattı: Otokent gırtlağa kadar dolu, sinirlerimiz bozuk!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de otomobil satışlarında yaşanan durgunluk, had safhaya ulaştı. Nisan sonunda başlayan satış rakamlarındaki azalma, bugün dip yapmış durumda. İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, krizin boyutlarının her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ve zorlaştığını belirterek, “Kredi faizleri çok yüksek. Üstelik yüksek faizle kredi çekmeyi göze alanlara da çok düşük miktarda kredi veriliyor. Hal böyle olunca satışlar durdu ve giderek sıfıra doğru koşuyoruz. Eğer kredi faizleri düşürülmez, kredi miktarları artırılmazsa, galerici esnafının düzlüğe çıkması imkansız” açıklamasında bulundu.

KRİZİN MİMARI, BANKA KREDİLERİ
2. el piyasasındaki durgunluğun dört aydır dayanılmaz bir hal aldığına dikkat çeken Başkan Demir, “Otokent’te yaprak kımıldamıyor. Esnafımız gün boyu oturuyor, çaresizlikten. Ofluyor, pufluyor, müşterinin yolunu gözlüyor” dedi.

Krizin bu kadar büyük olmasında bankaların kredi faizlerini yüksek tutması ve yüksek oranda olmasına rağmen kredi çekmek isteyenlerin de çok düşük kredi alabilmesinin yattığını anlatan Başkan Demir, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bankalar kredi taleplerine cevap vermiyor. Kredilerdeki baskı devam ettiği sürece bizim işler düzelmez. Günde 500, hatta 560 araç satışı yapardık. 400’e düştüğü de olurdu ve biz bu düşüşe üzülürdük. Hatta satış yoğunluğu nedeniyle Otokent’te ikinci noterlik açtırdık. Ya şimdi? Günde 100 araç dahi satamıyoruz. Esnafımız burnundan soluyor, yaşam mücadelesi veriyor. Araba alan da yok, satan da… Esnaf, satış yapamıyor ki, araç alsın! Dengesiz bir alışveriş var. Araba fiyatlarında belirgin bir düşüş olduğu halde piyasada çarklar dönmüyor. Otokent’te dükkanlar, toplamda 6 bin 500 arabayla dolardı. Bugün 8 binden fazla araç var ve araba koyacak yer yok. Otokent, gırtlağına kadar arabayla dolu ve sinirlerimiz bozuk. Bir an önce kredi musluklarının açılmasını istiyoruz, bekliyoruz. Aksi takdirde esnafımız, bu krizden kendini kurtaramaz.”

 
'Narin' cinayeti: Amcanın ilk ifadesi ortaya çıktı!
 
Bursa-İzmir Otoyolu'nda kaza: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Eylül 2024 Çarşamba 08:16

Faizler yüzde 50 oldu al şimdi arabanı galerinin önünde tutu sende

Yorumu oyla      0      0  
11 Eylül 2024 Çarşamba 06:42

Dünya da hammadde ve Emtia fiyatlarının artışı Rusya Ukrayna savaşı ve Pandemidir. Ancak bir de kendilerinden serbest zam yapan malum esnaf tabi bunlar da belli. Buna rağmen kimse de lüksünden israfından taviz vermiyor. Yetinmeyi bilmek yok tahammüllü olmak yok. Bu durumda daha beteri için hazır olun. Her şeyi siyasete bilmem neye bağlarsanız en çok ta o peşinden koştuklarınız size kazığı atar. Bu günkü İzmir de olduğu gibi.

Yorumu oyla      0      0  
harun 10 Eylül 2024 Salı 20:55

gecen senelerde millete attıgınız kazıkları yıyınız bu donemde

Yorumu oyla      0      0  
10 Eylül 2024 Salı 20:13

Burada kalite düşmüş kahvehane ağzı ile konuşanlar dolmuş. Adam dayı diye yorum yapıyor. Enflasyonun yüzde 70 olduğu yerde faizleri yüzde 8.5 yaparsan araba fiyatları yükselir normal olarak.

Yorumu oyla      0      1  
10 Eylül 2024 Salı 16:57

DAYI 3/4 SENE ÖNCE ŞAHİN ARABA KAÇPARAYDI DAYI 10 TL DEĞİLMİYDİ GALERİ EFENDİLER KENDİ KENDİLERİNE FİYATLARI YÜKSELTTİ SIFIR ARABALARI ALIP SAKLADILAR BAYİDEN YÜKSEK FİYATA SATTILAR ALLAHIN ADALETİ BÖYLE BİRŞEYDİR YAMYAMLAR SİZİ

Yorumu oyla      1      1  
10 Eylül 2024 Salı 15:37

Bir depo yakıt fiyatı 2 bin lirayı geçmiş adam 10 bin lira araçtan bahsediyor.

Yorumu oyla      2      0  
arda 10 Eylül 2024 Salı 15:26

umarım daha kötü hale gelirsiniz.

Yorumu oyla      0      1  
Narlıdereli 10 Eylül 2024 Salı 15:15

İkinci el araç almayı planlayanlar için şunu söylemek isterim. Türkiye'de model yılı yüksek bile olsa arabalar çok kötü kullanılıyor. Basit bir el aletini kullanmayı bilmeyen insanlar yollarda otomobil kullanıyor. Otomobiller binlerce parçanın bir araya gelmesinden oluşuyor. Çoğu zaman temiz kullandığını sanan sahipleri bile farkında değil. Ciddi anlamda ikinci el arabaların %90-95'i kötü durumda. Ama, çok temiz araç, düzgün eksper raporu var vb olarak satış yapılabiliyor. Üstelik otomobillerden anlayan birisi bile bilerek/bilmeyerek yanlış yönlendirebiliyor, hatta kendisi bile sanayiden çıkamaz duruma gelebiliyor. Genel kural olarak, ikinci el otomobili aldığınız fiyatın %20-%25'ini sanayiye harcayarak ancak sorunsuz arzu edilen seviyeye getirebilirsiniz. Benden söylemesi!

Yorumu oyla      0      0  
10 Eylül 2024 Salı 13:14

10 BİN TLLİK ŞAHİN ARACI 200 BİN YAPAN SİZSİNİZ O ZAMAN KAZANDIKLARINIZA SAYIN YAMYAMLAR SİZİ

Yorumu oyla      7      2  
10 Eylül 2024 Salı 12:35

Epey zamandır birbirinizi kazıklamaya riyakarca bir nankörlüğün zuhur ettiği şehir yavaş yavaş ölüyor. Tekstilciler dericiler. Say say bitmez. Her yerde bir bereketsizlik var.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 ayda 253 kaçak araç ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, kaçakçılıkla mücadele ...
Araç sahiplerine müjde... İndirim yolda!
Akaryakıtta tabela değişecek. Brent petrol, haftanın başından bu yana ...
Araç sahipleri dikkat: Yüzde 65 indirim var
Araç sahipleri, kasko ve trafik sigortası fiyatlarını yakından takip ediyor. ...
 
Galericilerden ikinci ellerde notersiz satış talebi
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, notersiz satış ...
Araç alım satımlarında bunlara dikkat!
İkinci el araç alım satımlarında karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerine ...
İkinci el araç satışlarında yeni dönem!
Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında ...
 
Akaryakıtta yeni dönem başlıyor!
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Hekim, Ulusal Taşıt ...
Otomotivde 'doğrulanmış ilan' dönemi!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, doğrulanmış ilan düzenlemesinin konuttan sonra ...
TÜİK verileri açıkladı... İzmirliler hangi markayı tercih etti?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2024 Temmuz ayı sonu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva