HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Haziran 2024 Pazar - 18:58

Sengel'den yanan ormanlar için dayanışma çağrısı: Çok dikkatli olalım!

Selçuk’ta Arvalya Mevkii ve Pamucak Bölgesini etkisi altına alan orman yangınının ardından soğutma çalışmaları devam ederken Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, beraberindeki Başkan Yardımcıları ile birlikte yangından etkilenen bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Sengel, yangın alanında yaptığı açıklamada tüm vatandaşları orman yangınları konusunda dikkatli olmaya davet etti.

Sengel den yanan ormanlar için dayanışma çağrısı: Çok dikkatli olalım!

İlk olarak Selçuk Orman İşletme Şefliği’ni ziyaret ederek tüm çalışanlara teşekkür eden Sengel, daha sonra yangından etkilenen halı ve deri mağazalarını ziyaret ederek esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

KIZILÇAM ORMANLARIMIZ YANDI
Yangından etkilenen alanda yaptığı açıklamada herkese geçmiş olsun dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Sengel; “Dün itibariyle başlayan ve bugün sabah saat 09.00’a kadar devam eden, 09.00 itibariyle de soğutma çalışmalarının başladığı Arvalya Mevkii’ndeki yangın alanındayız. Burası hepimizin bildiği gibi orman kampı. Toplamda 350 hektarı da etkileyen bir yangınla karşı karşıya kaldık. Sabah 09.00’a kadar bütün müdahaleler, bütün kamu kurum ve kuruluşları ile devam etti. Yangın, ilk başladığı Arvalya Mevkii’nin ardından birçok yere sirayet ederek Kuşadası’na kadar ilerledi. Kızılçam ormanlarımızın olduğu alanlar yandı” dedi.

ÇOK BÜYÜK BİR MÜCADELENİN İÇERİSİNE GİRDİK
Yangının çıkış anından itibaren tüm kurumların iş birliği ile söndürme çalışmalarının başladığını belirten Başkan Sengel; “Bu noktada önce şunu söylemek gerekiyor. Bütün komşu belediyelerimiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz,  Orman İşletme Şefliğimizle, Tarım ve Orman Bakanlığı, Valilik, AFAD ve bütün gönüllülerimiz ile birlikte çok büyük bir mücadelenin içerisine girdik” dedi.

Yangının barınağa çok yaklaşması sebebiyle can dostlarının hızlı bir şekilde tahliye edildiği bilgisini paylaşan  Başkan Sengel; “Barınağımızın acilen tahliye edilmesi gerekiyordu. Yapmış olduğumuz çağrıya cevap vererek bize el uzatan herkesin sayesinde canlarımızın tahliyeleri saat 01.30- 02.00’ye kadar devam etti. Her bir can dostumuz hem pati dostlarımızın olduğu yerlere, hem Karabağlar Belediyesi ve Torbalı Belediyesi’nin barınakları gibi nereye gittiğini bildiğimiz şekilde yerleştirildi. Bu noktada destek olan bütün herkese çok teşekkür ediyoruz. Belediye emekçilerimize, orman şefliğindeki emekçilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

DAYANIŞMANIN KIYMETİNİ BİR KEZ DAHA ANLADIK
Kurumların yanı sıra halkın da büyük bir dayanışma ile yangın bölgesine ulaştığını belirten Sengel; “Sadece bir çağrımızla traktörünün arkasına takmış olduğu römorku ile birlikte yangını söndürmek için çalışan ekiplerimize su getirmek için çabalayan tüm vatandaşlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten bir dayanışma örneğiydi. Biz geçen sene itibariyle Dayanıklı Kent Konferansı’na başladığımızda afetlerin üzerinde durmuştuk. Ne yazık ki; afetleri yaşadığımız bir dönemdeyiz ve o yüzden dayanışmanın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladık” dedi.

MİLLİ SERVETLERİMİZ YANMASIN
Yaptığı açıklamada orman yangınlarına karşı kurumların koordinasyonun yanı sıra halkın bilinçli olmasının da önemine dikkat çeken Sengel; “Dayanışmayla, el birliğiyle üstesinden geldik ama yitip giden bütün alanlar bizlerin milli servetiydi. Bu anlamda tekrar tekrar öncelikle herkesi dayanışmaya ve çok iyi koordine olmaya, buna dair tekrardan planlamaların yapılmasına sonrasında bilhassa orman alanlarındaki vatandaşlarımız olmak üzere herkesi yangına karşı olabildiğince titiz davranmaya davet etmek istiyorum. Bu çağrıyı bilhassa sizlere yapmak istememim sebebi tekrardan milli servetlerimiz yanmasın, hiçbir cana zarar gelmesin istiyoruz. Lütfen çok dikkatli olalım” dedi.

 
Bursa'da yangın kampüse sıçradı: Yurtlar boşaltıldı
 
Şarampolde can pazarı: 3 kişi yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan tüp faciasına yerinde inceleme: Yaralarımızı saracağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Torbalı Ayrancılar ...
Tugay'dan TMSF'ye flaş teklif: Binayı yapın, Basmane'yi alın!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın TMSF'ye, Konak'ta depremin ...
Atatürk’ün Urla’ya gelişi coşkuyla kutlandı
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’yı ...
 
Narlıdere'de altyapıya özel önem!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ...
Buca, yangının yaralarını sarıyor!
Selçuk'ta çıkan orman yangınlarına müdahale etmek için bölgeye giden Buca ...
Girne otoparkı yeniden hizmette!
Karşıyaka Belediyesi, Girne Kültürpark ile Yeraltı Otoparkı’nda yürüttüğü ...
 
İzmir İtfaiyesi’nden yangın tatbikatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenli ...
Büyükşehir Sivas’ta katledilen aydınları anacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sivas Katliamı’nın 31. yıl dönümünde Madımak ...
Buca’da LGS Tercih Günleri başlıyor
Buca Belediyesi, öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva