HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2011 Pazartesi - 13:18

Selin bilançosu: 3 ölü, 5 kayıp

Türkiye'nin batı kesimlerini etkisi altına alan şiddetli yağış can alıyor. Antalya, Denizli ve Manisa'da 3 kişi hayatını kaybetti. Antalya'da 5 kişi ise kayıp.

Selin bilançosu: 3 ölü, 5 kayıp

ANTALYA - Edinilen bilgiye göre, Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesinin Haskızılören köyünde meydana gelen sel sonrası 6 kişi kayboldu. Sel nedeniyle bölgede ulaşımın sağlandığı bazı köprüler zarar görürken, bazı köylerle de telefon bağlantısının kesik olduğu bildirildi. Sürdürlen arama çalışmalarında kayıp 6 kişi arasında bulunan Ayşe Beşbaş'ın hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

"Ege ve Akdeniz sele teslim oldu" fotoğraflar için tıklayınız
 
ÜÇ EV YIKILDI, 6 KİŞİ KAYIP
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesindeki Haskızılören köyünde meydana gelen sel nedeniyle 3 evin yıkıldığını, 6 kişi için de kayıp olduğu yönünde ihbar yapıldığını bildirdi. Vali Altıparmak, bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan uyarının ardından, bugün kent merkezi ve ilçelerdeki okulların tatil edildiğini kaydetti.
 
Akşam saatlerinden itibaren yağışların şiddetini artırdığına dikkati çeken Altıparmak, ''Antalya ortalaması metrekareye 270 kilogram iken, dün akşam sadece bir günlük yağış 300 kilogramı buldu'' dedi. Serik'e bağlı Gebiz beldesindeki Haskızılören köyünde meydana gelen sel nedeniyle 3 evin yıkıldığını belirten Altıparmak, ''6 vatandaşın kayıp ihbarı var. Ekipler bu köye ulaşmak üzere. 25'in üzerinde insanı ekipler çalışarak kurtardı. 3 köprü ve 2 menfez yıkıldı'' diye konuştu. Sel ve yağışlar nedeniyle bin dekarın üzerinde seranın hasar gördüğünü belirten Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Güloluk, Alaylı, Gökdere ve Solaklı mahallelerindeki seralarda su yükselmesi oldu. Hasar tespit komisyonunun çalışması sonucu net tablo ortaya çıkacak. Akçapınar, Sindisuyu ve Pınargözü köprüsü yıkılan köprüler arasında. Elektrik konusunda sıkıntılar var. Ekipler çalışıyor. Sivil Savunma ve Sahil Güvenlik helikopteri, Orman helikopteri köylere ekipleri taşıyor. Bölgeye karayolu ile ulaşılamıyor.''
 
Panik yaratmamak için kayıp kişilerin isimlerini açıklamadıklarına da değinen Vali Altıparmak, ''Bu vatandaşlarımız başka yerden de çıkabilir. Panik yaratmayalım. 6 kaybımıza inşallah sağ salim ulaşılır'' dedi.
 
KAYIPLARDAN 1'İNİN CESEDİNE ULAŞILDI
Antalya'nın Serik İlçesi Gebiz Beldesi'ne bağlı Haskızılören Köyü'nde aşırı yağış nedeniyle kaybolan 6 kişiden Ayşe Beşbaş'ın cesedi bulundu. Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Beşbaş'ın cesedinin Haskızılören Köyü'nde bulunduğunu, diğer kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Ayşe Beşbaş'ın kayıp olanlardan Fatma ve Hulusi Kutlu'nun kızı olduğunu, İstanbul'dan anne ve babasının ziyaretine geldiği belirtildi. Gebiz Orman İşletme Şefliği'nin bahçesinden havalanan orman helikopterleri, köprülerin yıkımı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı köylere havadan gıda kolileri atıyor.
 
KENT MERKEZİNDE 461 SU BASKINI
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da, dün akşam saatlerinden bu yana kent merkezinden 461 su baskını ihbarı geldiğini, ekiplerini sabaha kadar aralıksız çalışarak, ihbarlara yanıt verdiğini söyledi. Serik ilçesine bağlı Haskızılören köyünde de menfez ve köprülerde çökme olduğunu bildiren Pehlivan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 150 kişilik itfaiye ekibinin bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere Serik'e gittiğini açıkladı.
 
ANTALYA'DA 37, MUĞLA'DA 16 YILLIK YAĞMUR REKORLARI KIRILDI
Antalya ve Muğla'da dün meteorolojik ölçüm istasyonlarında bugüne kadar ölçülebilen en yüksek yağışlar kaydedildi. Her iki kentte de rekorlar kırıldı. Antalya'da 24 saatte kilometrekareye 300.4, Muğla'da da 168. 6 kilogram yağış düştü.
 
1974 yılının Şubat ayında bir günde 232.8 kiloram yağış alan Antalya merkezine dün bu rakamı çok geride bırakan yağış düştü. 24 saat içinde kent merkezinde kilometrekareye düşen 300.4 kilogramlık kentte ölçülebilen en yüksek rakam oldu. Antalya 37 yıl sonra yeni bir yağış rekoru kırmış oldu.
 
Muğla'da da dün yağış rekoru kırıldı. Kente 24 saat içinde 168.6 kilogram yağış düştü. Muğla merkezinde son olarak 1995 yılında kilometrekareye 24 saat içinde 155.6 kilogram yağış düşmüştü.
 
DENİZLİ'DE 1 ÖLÜ
Fethiye sınırına yakın Çameli’nin Karabayır Köyü’nde sel sularına kapılan 60 yaşındaki Sıdıka Gümüş öldü. Sağanak yağmur bir çok bölgede olduğu gibi Denizli’nin, Çameli, Kale ve Tavas ilçelerinde etkili oldu. Çameli İlçesi’ne bağlı Karabayır Köyü’nde dere yatağı aşırı yağış sonucu taştı. Ahırını sel sularının doldurduğu gören Sıdıka Gümüş, 4 ineğini kurtarmak için ahıra girdi.
 
Bu sırada sel suları ahırı doldurdu. 4 çocuk annesi Gümüş, sel sularına kapılıp can verirken, 4 ineği de telef oldu. Köyde bazı evlerde sel sularından etkilenerek hasar gördü. Tavas İlçesi’nin Ebecik Köyü’nde çoban Bayram Albaş’a ait 20 küçükbaş hayvan dere yatağından taşan sel sularına kapılarak telef oldu. Kale İlçesi’ne bağlı Köprübaşı Köyü’nde ise bir süt toplama merkezi ile akaryakıt istasyonunda sel nedeniyle hasar oluştu. Demirciler Köyü’nde ise bir hidroelektrik santralinde hasar meydana geldi.
 
MANİSA'DA DA CAN ALDI
Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Kayacık beldesinde, şiddetli yağış dolayısıyla meydana gelen toprak kayması sonucu bazı evler yıkılırken, göçük altında kalan 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Gördes Kaymakamı Davut Gül, Kayacık beldesi Yanıkdağ mevkisinde sağanak yağış sonucu toprak kayması meydana geldiğini söyledi.
 
Toprak kayması nedeniyle, kendisine gelen ilk bilgiye göre 3-4 evin yıkıldığını ve bir vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirten Gül, ''Ekiplerimiz orada yoğun şekilde çalışıyor. Olay yerinde sivil savunma ekipleri de var'' dedi. Toprak kayması sonucu yıkılan evlerden birinde 70 yaşındaki Mehmet Çay yaşamını yitirirken, 2,5 yaşındaki Mehmet Umut adlı çocuk ile annesi Zehra Umut ve Mehmet Çay'ın eşi Naciye Çay (74) yaralandı.
 
SÜTÇÜLER'DE SEL FELAKETİ
Isparta'nın Sütçüler ilçesinde meydana gelen selde 3 köyün ulaşımını sağlayan iki köprü çöktü. Sütçüler Kaymakamlığı'na vekalet eden Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkili yağış nedeniyle Sütçüler'e bağlı Çobanisa ile İbişler köyleri arasındaki köprünün çöktüğünü, bu sırada köprüden geçen otomobildeki 4 kişilik ailenin köy halkı tarafından kurtarıldığını kaydetti.
 
Beydilli köyünün ulaşımını sağlayan köprünün de çöktüğünü belirten Özdel, ayrıca Sütçüler ilçesindeki bir alabalık tesisinde 50 bin alabalığın telef olduğunu bildirdi. Özdel, sel nedeniyle can kaybı bulunmadığını, sadece maddi hasar oluştuğunu aktardı. Bazı yollarda yağışın etkisiyle bozulmalar olduğunu belirten Kaymakam Özdel, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin, ilçede inceleme yapacaklarını açıkladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Termik santrallere karşı 6 bin dava yolda
Aliağa’ya bağlı Çakmaklı Köyü ile Foça İlçesi'nin Gencelli Mahallesi arasında ...
Kuşadası yolunda kaza: 1 ölü
Selçuk’ta Kuşadası'na giden 2 arkadaşın bulunduğu otomobil virajı alamayıp ...
Duvarı yaptıramayınca kendini astı
İzmir'de, bir süredir psikolojik tedavi gören 49 yaşındaki Aytekin Armağan, ...
 
Anadolu Birliği’nden siyasetçilere birlik çağrısı
Doğu derneklerinin üst kuruluşu olan Anadolu Birliği Derneği'nin genel ...
Antalya'da sel faciası: 6 kişi kayıp!
Turizmin başkenti Antalya dün gün boyu yağan yağmura teslim oldu. Yağmur ...
Kuvvetli yağış ve fırtına var, sıcaklık düşecek
Meteoroloji'den 3 bölgede 7 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji'den ...
 
Mahmur boşaltılıyor: Dönenlere iş, aş!
PKK'nın K. Irak'taki Mahmur'un da aralarında bulunduğu 8 kampın boşaltılması ...
Kürtlerin hepsi Öcalan'ın izinde mi?
Kürt siyasetçi Kemal Burkay, Kürt seçmenin yapısını analiz etti ve iki aylık gözlemlerini açıkladı.
Flaş...Sayıştay'dan vekillere maaş şoku!
Sayıştay, TBMM’ye ödenek ve yolluk hesabındaki yanlış nedeniyle, milletvekillerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva