HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2011 Pazartesi - 10:52

Kuvvetli yağış ve fırtına var, sıcaklık düşecek

Meteoroloji'den 3 bölgede 7 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre başta Marmara olmak üzere tüm yurt yağışlı havanın etkisi altına girecek. Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor. Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

Kuvvetli yağış ve fırtına var, sıcaklık düşecek

İSTANBUL - Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.
 
İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ
Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI 
Rüzgarın iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 
EDİRNE’DE YAĞMUR GÜNLÜK YAŞAMI ETKİLEDİ
Edirne’de etkili olan yağmur yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Kavşaklarda ise uzun araç kuyrukları oluştu.
 
Dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur, Edirne’de günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, kavşaklarda ise uzun araç kuyrukları oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar da bina altlarına ve duraklara sığındı.
 
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye 27.8 kilo yağış düştüğünü, yağmurun çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceğini belirtti. Yağmur yağışı, Tekirdağ ve Kırklareli’nde aralıklarla etkili oldu, ancak bir sıkıntıya yol açmadı.
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:
 
İSTANBUL: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.(20)
 
ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuzey çevreleri başta olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.(21)
 
İZMİR: Çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esecek.(21)
 
ANTALYA: Çok bulutlu, aşırı olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(23)
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
 
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
EGE: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
AKDENİZ: Çok bulutlu, batı kesimleri ile Mersin çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Göller Yöresinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 10 Ekim 2011 Pazartesi 19:58

iyi ki ankarada değilim

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahmur boşaltılıyor: Dönenlere iş, aş!
PKK'nın K. Irak'taki Mahmur'un da aralarında bulunduğu 8 kampın boşaltılması ...
Kürtlerin hepsi Öcalan'ın izinde mi?
Kürt siyasetçi Kemal Burkay, Kürt seçmenin yapısını analiz etti ve iki aylık gözlemlerini açıkladı.
Flaş...Sayıştay'dan vekillere maaş şoku!
Sayıştay, TBMM’ye ödenek ve yolluk hesabındaki yanlış nedeniyle, milletvekillerine ...
 
Şaşal köyü susuzluktan kırılıyor!
Türkiye çapında doğal kaynak suyu ile üne sahip Menderes ilçesine bağlı ...
'Halkalı bombacısı' dereceli psikologmuş!
Halkalı'da polis ve asker servislerine bomba olayının zanlısı Diyarbakır'da ortaya çıktı.
Metrodan atılan işçiler taşerondan şikayetçi
Üçyol-Üçkuyular Metro hattının İzmirspor ve Hatay istasyonları inşaatında ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan başsağlığı ziyareti
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a başsağlığı ziyaretinde ...
Yeni bir sendikal hareket için İzmir'de buluştular
Yeni bir sendikal hareket yaratmak amacıyla 'Sendikal Güçbirliği' adı ...
Hindu'ydu aşkı için müslüman oluyor
Tatil için geldiği İzmir'de gönlünü 25 yaşındaki Deniz Kızılel'e kaptıran ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva