HABERLER>GÜNCEL
23 Ekim 2011 Pazar - 17:10

Şehitlere saygı için 50 bin kişi Gündoğdu'ya koştu

Terörü lanetleyen onbinlerce İzmirli Gündoğdu Meydanı’nı doldurdu. Bazı konuşmacıların sözleri alandan tepki aldı.

Şehitlere saygı için 50 bin kişi Gündoğdu ya koştu

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Hakkari Çukurca ve Şemdinli İlçelerinde PKK’li teröristlerin saldırıları sonucu 24 askerin şehit edilmesinin ardından tepkiler dinmiyor. Şehit cenazelerinin Türkiye’nin bir çok yerinde defnedilmesinin ardından başlayan mitinglerin en büyüğü İzmir’de gerçekleştirildi İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde, kentteki 40 federasyon temsilcisinin katılımıyla “Teröre Lanet” mitingi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na organizasyon komitesi tarafından çelenk konulmasıyla başlayan Gündoğdu Meydanı’ndaki mitinge 50 bin kişi katıldı. Yeter söz şehitlerin sloganıyla yapılan mitingde hiçbir siyasi parti bayrağı ve flaması sokulmazken İzmirliler alanı ellerindeki Türk Bayraklarıyla donattı. Mitingde yapılan konuşmaların fazla olması ve içeriğinin değişik şekillere girmesi zaman zaman tepkilere neden oldu.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Erdal Aksünger, Prof. Dr. Hülya Güven, Musa Çam, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere yaklaşık 50 bin kişinin Gündoğdu Meydanı’nı doldurduğu mitingde teröre lanet okundu. Zaman zaman hükümet ve AK Parti aleyhine sloganların atıldığı mitingde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Miting alanında 3 bine yakın polis görevlendirildi. Alana girenler didik didik arandı. Binaların çatılarındaki keskin nişancılar da dikkatlerden kaçmadı. CHP, MHP ve diğer siyasi partilerin kendi parti örgüt ve teşkilatlarını mesaj atarak davet ettiği mitinge AK Parti’den resmi olarak kimse katılmadı. Öte yandan mitinge katılan güvenlik güçlerinin yiyecek ve içeceklerini temin eden Kordon esnafı ise miting boyunca işyerlerini açmadı ve satış yapmadı.
 
İKTİDARA YÜKLENDİLER
12 Haziran seçimlerinin ardından terör saldırılarının attığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Türk halkı olarak terörün durdurulmasını istiyoruz. Son saldırılarla birlikte terör doruğa ulaştı. Toplu gösteriler ve eylemlerde sağduyulu olmamız gerekiyor. Şehitlerimize saygı duyarak meydanları doldurmalıyız. Ben de 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak terörü lanetlemeye geldim. Dağlarda terörle mücadele eden askerlerimizin yanındayız. Terör belasından bu ülkenin artık kurtulmasını istiyoruz” dedi. CHP Milletvekili Alaattin Yüksel ise, “Her gün Anadolu’nun birçok yerinden giden evlatlarımız terörle mücadelede toprağa düşüyor. Biz CHP olarak genel başkanımızın da dediği gibi terörle mücadeleye destek veriyoruz. Hükümete yaptığımız çağrılara bu zamana kadar bir cevap alamadık. Başbakan ise şehitlerin ardından muhalefete yükleniyor” dedi. Mustafa Moroğlu ise, “30 yılı aşkın süredir terörle mücadele ediyoruz. Şiddetle silahla kimse bir yere varamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nde terörle mücadele edecek irade AKP iktidarında yok. Her seçim döneminde terör saldırıları yapılan ateşkesle bitiyor. Sonra ise hesaplar tutmayınca yine başlıyor. Biz artık evlatlarımızı yitirmek istemiyoruz” diye konuştu.
 
MAAŞINIZ HARAM OLSUN
Organizasyon komitesi adına konuşan İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan ise, şehit ailesi olarak acılarının büyük olduğunu söyledi. Teröre hep birlikte lanet okunması gerektiğini ifade eden Alphan, “Buradan meclistekilere sesleniyorum. Terörle mücadele edemiyorsanız aldığınız maaş size haram olsun. Bir ayda 30 şehit veriliyor ama kimsenin umurunda olmuyor. Toplu olarak 24 şehit geldiğinde tepki gösteriyoruz. Ben de şehit babasıyım. Bu ülkenin verilecek bir karış toprağı yok” dedi. Miting alanından gelen tepkiler üzerine kalabalığın kendisini dinlemediğini söyleyen Alphan, “Bir susun da ben konuşayım. Beni dinlemiyorsunuz” dedi. Bunun üzerine tepki artınca, “Gelin, buraya çıkın siz konuşun” ifadelerini kullandı.
 
MUTLU GÜNÜMÜZ TEPKİSİ
Mitingde konuşan Erzurumlular Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ise, terörle mücadelenin başarılı yapılamadığını söyledi. Okumuş, “Terör belası artık son bulması gerekiyor. Bıçak kemiğe dayandı. Taviz vere vere bu hale geldik. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Hep birlikte olmalı ortak hareket etmeliyiz” dedi. Okumuş, konuşmasına başlamadan önce alandakileri saygı duruşu ve istiklal marşına davet etti. Okumuş’un “Bu mutlu günümüzde sizleri saygı duruşuna davet ediyorum” sözleri ortamın gerilmesine neden oldu. Bazı vatandaşlar, “Ne töreni, buraya şehitleri anmaya teröre lanet okumaya geldik” diyerek tepki gösterdi. Türkiye Kamu-Sen İzmir Temsilcisi Ahmet Doğruyol, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu ve Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan da birer konuşma yaptı. Öte yandan Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Emel Denizaslanı’nın yaptığı konuşmada yer alan, “Dağa çıkan da bizim evladımız” sözleri tepkiye neden oldu. Aslanı yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını ifade etti.
 
KİMLER DÜZENLEDİ?
Komite başkanlığını Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan, komite koordinatörlüğü ve sözcülüğünü Ege Sivil Toplum Birliği ve Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Hızır Murtezaoğlu'nun yaptığı mitingin tertip komitesinde Erzurumlular Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, İzmirliler Federasyonu Başkanı Turgay Yokuş, Kıyı Karadeniz Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Uçarvacı, İzmir Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Konya Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan, İzmir Bisiklet Derneği Başkanı Mustafa Karakuş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Volkan Kaya, Ege Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (ESTOB) Şube Başkanı Tülin Dilşen, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Ege Kadın Dayanışma Vakfı ve Kadınlar Kurulu Başkanı Emel Denizaslanı ile Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy gibi isimler yer aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 24 Ekim 2011 Pazartesi 22:28

SEÇİMLER BİTENE KADAR BİR TANE ŞEHİTİMİZ YOKTU SEÇİM BİTTİ ŞEHİTLER GELMEYE BAŞLADI Bİ DE BUNU SORSANIZ NEDEN DİYE HABİRE SALLIYO BİRİLERİ YOK EFENDİM FATİHA OKUNMAMIŞ DİYE FATİHA KELİMESİNİ AĞZINA ALIRKEN ÇOK DİKKAT ET BİRİLERİ SEÇİMİ KAZANSIN SONRA NE OLURSA OLSUN DİYENLER AKŞAM YATTIĞINDA RAHAT UYUYABİLİYORMU ACABA?

Yorumu oyla      13      7  
ümit aydın 24 Ekim 2011 Pazartesi 10:43

yazıklar olsun sehıtlerımıze o alanda bır elfatıha okumayana sehıtler uzerınden prım yapan sıyası partı chp ye orada ben teroru nalet ıcın gedlım chp ye destek vermek ıcn degıl.yazıklar olsun chp lı vekıllerın konusmasına alkış tutana nalet olsun sehıdn ustunden rant elde etmek ısteyene nalet olsun art nıyetlı bu organızasyonu duzenleyenlereeeee

Yorumu oyla      14      8  
sultaneme 24 Ekim 2011 Pazartesi 08:55

İzmirli görevini yaptı.Bu mitinge hiç kimse için değil şehitler için son görevimi yapabilmek için gittim.Yürütme kurulunu protesto ediyorum.Siz kahrolsun pkk,işbirlikçi ABD AB diyemiyorsanız.Apo ya laf söyleyemiyorsanız bu mitingi neden yaptınız. Bu şehitlerin sebebi ne. Niçin toprağa düşüyorlar.Bu silahlar,roketler ,roketatarlar nerden geliyor.... Benim sekiz yaşındaki oğlum bunun cevabını biliyorlar.yürütme kurulumu bilmiyor.

Yorumu oyla      17      6  
Mehmet 24 Ekim 2011 Pazartesi 08:41

Chp her konuda samimiyetsiz. Sanki bunlarla meclise ben girdim. Sezgin Tanrıkulunun söyedikleri orta yerde. Kaç tane CHP var. Her yerde ayrı rollerde. Bence CHP lilerin vekilleri hiç gelmemeliydi.

Yorumu oyla      18      11  
deniz 23 Ekim 2011 Pazar 22:50

CHP GİTMESE İŞTE BAKIN CHP GİTMEDİ DENİR GİTTİMİ ŞOV YAPIYOR DENİR BEN BU YORUM YAPANLARI ANLIYAMIYORUM O ŞEHİTLER HEPİMİZİN EVLADI ASIL SİZLER ŞEHİTLER ÜZERİNDEN BİRİLERİNİ VURMAYA ÇALIŞMAYIN.YETERİN ARTIK BU KİN NEFRETLE NEREYE VARACAKSINIZ VARACAĞINIZ YERİ SÖYLEYİM ÇIKMAZ SOKAK.BİRDAHA ŞEHİTLER GÖRMEMEMİZ DİLEĞİYLE..

Yorumu oyla      23      9  
keçi çobanı 23 Ekim 2011 Pazar 22:32

İstikrarı yakalamış,büyüyen ve gelişen bir Türkiye nin yıllardır önünü kesmek adına siyonizmin Türkiye yapılanması olan Ergenekon Terör Örgütü ve bunun taşeronları olan örgütlerin(kck-pkk gibi)son günlerde sinsi planlarla askerimizi-polisimizi-vatandaşlarımızı hedef alarak milletimize büyük acılar yaşatmaları,kardeşi kardeşe düşürme çabaları ortadır.Bu millet Ulu Önder Atatürk ün her defasında altını ısrarla çizdiği "Birlik ve Beraberlik" ruhuyla herşeyin üstesinden gelecektir Allah ın izniyle..

Yorumu oyla      16      12  
şovmenler 23 Ekim 2011 Pazar 21:42

chp millet vekilleri ilbaşkanı ve diğer parti temsilcileri lütfen şov yapmayın erzurum konya karedenız federasyon başkanları şova alet oldunuz yazık vatana bu vatan anadolunun gençleri ile ayakta duruyor şehitlere fatiha

Yorumu oyla      18      24  
hüseyin ahmetoğlu 23 Ekim 2011 Pazar 20:35

bi rkılıçdaroğlu eksikti,sn organizatörler allah için şehitleri allah ile başbaşa bırakın sizin sahiplenmenizden ne olur biribirinizi yer durursunuz.yavuz bey artık sizler de bu işlere alet olamyın ne olur sizlerle ilgilenenler mislisi ile ilgileniyor,allah aşkına sen alet olma bu tür olaylara sonunda fatura sana çıkacak.ben de orada idim hakikaten hoş olmadı siyasi parti mitinginde dönüştürüldü her kes rant peşinde.yavuz abi ne olur son zamanlarda yapılanları sanakimler sahiplendiğini unutma

Yorumu oyla      18      19  
İZMİRLİ 23 Ekim 2011 Pazar 20:01

Arkadaşlar şimdi birlik beraberlik zamanı Neden bu işi chp bbp akp mhp gibi partilerin şovuna dönüştürelim veya dönüştürülsün Ülkemiz maalesef kan gölüne dönmüş durumda bugün bile 3 tane şehidimiz var. Demokrasilerde tabiki partiler olacak seçim zamanı geldiğinde hepimiz partisinin reklamını yapar o ayrı Ama şu durumda birlik olma zamanı...Allah ülkemizi her türlü beladan afetlerden terörden korusun...

Yorumu oyla      24      6  
ŞEKER HANIMA.. 23 Ekim 2011 Pazar 19:43

MEYDANDAN ERKEN AYRILDIĞINIZ BELLİ BÜTÜN ŞEHİTLERİN ADI TEK TEK SAYILDI WE BURDA DİYE BAĞIRANLARDAN BİRİYİM LÜTFEN ŞEHİTLERİMİZİN ÜZERİNDEN ŞOW YAPMAYINIZ.

Yorumu oyla      24      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erciş'te acı bilanço: 50 ölü 200 yaralı
Van’da bugün öğlede sonra meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki ...
'Depremin hissedilen şiddeti 10'
Uzmanlar Van'da, merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü merkezli 6.6 büyüklüğünde ...
Van'da artçı deprem fırtınası
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından son iki saat ...
 
Kandilli'den açıklama: Can kaybı 1000 olabilir
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, depremde 500 ile ...
Kızılay Başkanı'ndan korkutan açıklama
Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yaşanan depremle ilgili olarak "İnşallah ...
Çeşme'de 5 milyon buhar oldu
Ilıca'da iki yıl önce jeotermal kuyu alanına yaptırılan ve 51 dükkandan ...
 
Hakkari'den acı haber: 3 şehit 6 yaralı
Hakkari'de mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu. Öte yandan PKK'lılarla ...
Muradiye'de hastane boşaltıldı
Van'da meydana gelen depremin kentin yanı sıra ilçelerde de ciddi hasara yol açtığı bildirildi.
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu deprem bölgesine gidiyor
Van'da büyük bir yıkıma neden olan depremin hemen ardından, Başbakan Recep ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva