HABERLER>GÜNCEL
23 Ekim 2011 Pazar - 15:38

Çeşme'de 5 milyon buhar oldu

Ilıca'da iki yıl önce jeotermal kuyu alanına yaptırılan ve 51 dükkandan oluşan alışveriş merkezi ile sentetik buz pistinin kaderine bırakılması büyük tepki topladı.

Çeşme de 5 milyon buhar oldu

Fırat Soylu/İzmir - Türkiye'nin yıldızı parlayan turizm ilçelerinden Çeşme'de yaklaşık 5 milyon lira harcanarak yapılan alışveriş merkezi ve sentetik buz pateni pistinin atıl vaziyeti, vatandaşların tepkisine neden oldu. İlçenin zengin jeotermal kaynaklarıyla ünlü Ilıca mahallesinde daha önce kür merkezi yapılması planlanan yaklaşık 40 dönümlük alana kurulan alışveriş merkezi, inşaatı bitirildikten sonra kapısına kilit vurularak kaderine terk edildi. İki yıldır boş duran 51 dükkandan sadece biri, SGK İl Müdürlüğü tarafından şube olarak kiralandı. 50 dükkan ise, sezon kısalığı nedeniyle verimli bulunmayarak kiralanmadı. Çeşmeliler, kilitleri dahi paslanan yatırımı, "büyük bir yanlış" olarak yorumluyor.

HİÇ KİMSE KULLANMIYOR
Bu arada Altın Yunus Otel kavşağı yakınlarında yapılan sentetik buz pisti de, tatilciler tarafından kullanılmadığı için kaderine terk edildi. Belediye tarafından alternatif eğlence kaynağı olarak yaklaşık 500 bin lira harcama ile yapıldığı ileri sürülen pist, çürümeye bırakıldı. 250 metrekare alana sahip pistin dış kısmına kurulan seyyar tuvaletlere ise, su ve elektrik bağlanmadığı belirtildi. Tuvaletlerin de kapılarının kırıldığı ve yıprandığı dikkat çekti.

"YAPIMA HEP KARŞI ÇIKTIK"
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger, Ilıca'da yapılan alışveriş merkezinin enkaza dönüştüğünü belirterek, Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nu suçladı. Söz konusu dükkanların termal su kaynakları üzerine inşa edildiğini söyleyen Cenger,
"Termal zenginliğe sahip ve yanıbaşında jeotermal kuyu bulunan alana dükkanların yapımına hep karşı çıktık. Ama hatadan vazgeçilmedi. Bu dükkanlar yıllardır boş. Çeşme esnafı zaten sıkıntıda. Kim kiralayacak bu dükkanları? Ayrıca tuvalet, su ve baca yok. Sadece butik yapabilirsiniz. Çok anlamsız ve saçma ihale şartları yüzünden bu dükkanlar çürümeye terk edildi. Bu bölgeye büyük zararlar verildi. Çeşmeliye ihanet edildi" dedi. Tütüncüoğlu'nu ilçe halkının ödediği vergileri gereksiz yatırımlara harcamakla suçlayan Cenger sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşın parasını boş işlerle çar-çur ettiler. Çeşme Belediyesi'nin parası boş işlere harcandı. Başkan'a 'bu pistte hiç kayan biri oldu mu' diye sormak lazım. Bu buz pisti ne amaçla yapıldı? Çeşme halkına hizmet için mi, yoksa birilerinin cebini doldurmak için mi? Başkan önce bunun açıklamasını yapsın."

"Faturayı halk ödüyor"
Uzun yıllar yurtdışında Türk turizminin gelişmesi için çalışan ve emekli olduktan sonra Çeşme'ye yerleşen turizmci Soner Kromer, belediyenin 5 milyon lirayı bulan atıl yatırımlarının faturasını ilçe halkının ödediğini söyledi. Ilıca'da iki yıldır boş duran 50 dükkanın bir türlü kiraya verilemediğini, bunun yanı sıra geçen yıl belediye başkanının aynı alanda büyük bir alışveriş merkezi inşaatına başladığını belirten Kromer, "50 dükkan boş dururken kür merkezi ve sağlık oteli yapılması gereken termal zenginlik kaynaklarımız üzerine bir de alışveriş merkezi yaptılar. Bütün güzellikleri yok ettiler. Çeşme'nin alışveriş merkezine değil, doğal kaynaklarının korunmasına ihtiyacı var" dedi. Atıl duran buz pistiyle ilgili de açıklama yapan Kromer, "Çeşme'de buz pisti yapmak başlı başına komik bir olay. Yıllardır Çeşme'deyim bir kişinin bile bu pistte kaydığını görmedim" diye konuştu.(Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa korkmaz 23 Ekim 2011 Pazar 23:45

muustafa cenger akparti il yönetiminde neden esnaf odası başkanı olarak mualefet yapıyor.

Yorumu oyla      17      7  
bılal 23 Ekim 2011 Pazar 17:05

bu habere katılıyorum bu guzelım beldenın gercekten yerlı halkı ve ozellıkle yonetıcıler degerını bılmıyor ılıcada 10 metreden sıcak su cıkıyor bırakın kadakı sıcak suyu ılıcadakı balıkcı lımanından denızın ıcınden sıcak su cıkıyor burada yaz kıs denıze gırmek mumkun alacatı cark bolgesındede aynı sekılde sıcak su var cesmede 2 ay gıbı surede sezonu bıtırıyorlar ınanın cesme ve alacatıda 12 ay 24 saat turızım olabılır bolgeye dısarıdan gelen esnafın ve mısafırlerın verdıgı degerı gormuyorlar

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari'den acı haber: 3 şehit 6 yaralı
Hakkari'de mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu. Öte yandan PKK'lılarla ...
Muradiye'de hastane boşaltıldı
Van'da meydana gelen depremin kentin yanı sıra ilçelerde de ciddi hasara yol açtığı bildirildi.
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu deprem bölgesine gidiyor
Van'da büyük bir yıkıma neden olan depremin hemen ardından, Başbakan Recep ...
 
ABD: Van'daki deprem 7.3 şiddetinde!
Bugün saat 13.41'de Van'da meydana gelen ve Kandilli Rasathanesi'nin 6.6 ...
İşte çocukları suça iten nedenler
Çocukların suç işlemesinde ekonomik sebepler birinci sırada yer alıyor. ...
Van yerle bir! 7.2 ile gelen yıkım!
Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 239’a yükselirken, ...
 
Türkiye'den Akdeniz'de ikinci hamle
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni bir sismik araştırma ...
Asırlık kütüphanede 300 yıllık Kur'an-ı Kerim
İzmir Milli Kütüphane'de 300 yıllık altın varaklı Kur'an-ı Kerim'in yanı ...
Kurbanlık alacaklara önemli uyarılar
Kurban Bayramı yaklaşırken uzmanlar; kurbanlık seçimi, kesime kadar evde ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva