HABERLER>GÜNCEL
22 Eylül 2023 Cuma - 09:33

Sayıştay'dan SGK'ya 'Narlıdere' uyarısı: Bedelini al!

Sayıştay tarafından açıklanan SGK denetim raporunda 2012 yılında imzalanan protokolle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devredilen İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi için biçilen 76,6 milyonluk bedelin henüz tahsil edilemediği belirtildi.

Sayıştay dan SGK ya  Narlıdere  uyarısı: Bedelini al!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ -  Sayıştay Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu 2022 Yılı Denetim Raporu’nda İzmir’in en değerli bölgelerinden yer alan Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi ile ilgili detay çekti.

Raporda kurum mülkiyetindeyken Kanun Hükmünde Kararname hükmü gereğince Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına devredilen Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi’nin takdir bedelinin devrin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen halen tahsil edilemediği vurgulandı.

2012’DE DEĞERİ 76,6 MİLYON
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 09.02.2012 tarihinde imzalanan ‘Sosyal Güvenlik Kurumuna Ait Huzurevlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığa Devrine’ protokolde İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi için 76 milyon 643 bin 438 lira 47 kuruş değer belirlendiği bilgisi verildi.

‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Devredilen Dinlenme ve Bakımevi Bedellerinin Muhasebe Kayıtlarında İzlenmemesi’ başlıklı bulguda şu ifadeler yer aldı:

633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye 02.11.2011 tarih ve 28103 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 662 sayılı KHK’nın 7’nci maddesiyle “Dinlenme ve Bakımevlerinin Devri” başlıklı geçici 10’uncu madde eklenmiştir. Aynı maddenin birinci fıkrasında Kuruma ait Ankara 75.Yıl Dinlenme ve Bakımevi, İstanbul Etiler Dinlenme ve Bakımevi, İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi ile Salihli Huzurevinin kadroları, taşınır ve taşınmazları, taşıt, araç, gereç ve malzemeleri, her türlü borç ve alacakları, hak ve yükümlülükleri, yazılı ve elektronik ortamdaki her türlü kayıtları ve dokümanları ile birlikte Bakanlığa devredileceği hükmüne yer verilmiştir. Mevzuatta belirtilen Bakanlık terimi ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını ifade etmektedir. Dinlenme ve huzurevlerinin devrine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 633 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Doğrultusunda Sosyal Güvenlik Kurumuna Ait Huzurevlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığa Devrine İlişkin Protokol 09.02.2012 tarihinde imzalanmıştır. Protokol’ün 5’inci maddesinde Kurumun devredeceği huzurevlerine ait taşınırlar, taşınmazlar ve taşıtların tespitleri ile rayiç bedelin Protokol kapsamında kurulacak komisyonlarca belirleneceği belirtilmiş ve Kıymet Takdir Komisyonlarının kurulması ve çalışma esasları ise Protokol’ün 7’nci maddesinde düzenlenmiştir. Anılan protokole göre oluşturulan komisyonlar tarafından devredilen dinlenme ve huzurevlerine ait bina, arsa, taşıt ve taşınır eşyalar için;

-Ankara 75. Yıl Dinlenme ve Bakımevi: 47.345.496,98 TL

-İstanbul Etiler Dinlenme ve Bakımevi: 32.800.978,76 TL

-İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi:76.643.438,47 TL

-Salihli Huzurevi: 13.653.440,95 TL

olmak üzere toplam 170.443.355,16 TL değer takdir edilmiş olmakla birlikte bu tutar halen Bakanlıktan tahsil edilememiştir. Kurum Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına devredilen 4 adet dinlenme ve bakımevine ilgili komisyonlarca takdir edilen bedellerin tahsili için 17.10.2022 tarihli yazı ile Bakanlıktan talepte bulunmuştur. Bu tutar tahsil edilememekle beraber alacak hesaplarıyla da ilişkilendirilmeyip muhasebe kayıtlarına da yansıtılmamaktadır.

Belirtilen hususlarla birlikte, dinlenme ve bakımevlerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına devredilmesine rağmen halen Kurum muhasebe kayıtlarında 252 Binalar Hesabı’nda göründüğü ve kayıtlardan çıkarılmadığı görülmüştür. Bu nedenle de, 252 Binalar Hesabı’nın Kurum mali tablolarında ilgili taşınmazların muhasebe kayıtlarındaki kayıtlı tutarı olan 208.395.467,00 TL kadar fazla göründüğü tespit edilmiştir.

KHK ile Bakanlığa devredilen 4 adet dinlenme ve bakımevi için kurulan kıymet takdir komisyonlarınca belirlenen tutarların Bakanlıktan tahsil edilmesi için gerekli girişimlerin yapılmaya devam edilmesi, mali tabloların tam ve doğru olarak bilgi vermesi amacıyla taşınmaz kayıtlarının güncellenmesi ve Kurum alacaklarının muhasebe kayıtlarında gösterilmesi gerekmektedir

 

 
Başkan Soyer'den Özlale yorumu: Kuvvetli bir aday değil!
 
‘AK Parti’nin adayı kim olur?’ sorusuna Araştırmacı Yaldız’dan yanıt: Özgener, Erdoğan’a ‘hayır’ diyemez!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kamuran cil ilgar 30 Eylül 2023 Cumartesi 10:12

Emeklilerden yilda 2kezzam ali nirken bedavadan gecinenleri niye besliyoruz bizim hakkimiz gasp ediliyor biz emekliler rahat huzurlu deyiliz rahat ySamak hakkimizken her daim tetiktemi yasayacagiz bize revami dir huzur istiyoruz

Yorumu oyla      2      3  
Husniye Aktaş 28 Eylül 2023 Perşembe 15:50

Hakkımızin gasp edildiğini her zaman dile getidirdigimiz halde sonuc almadık.

Yorumu oyla      2      3  
Süleyman KUNT 23 Eylül 2023 Cumartesi 09:24

ŞAŞIRDIKMI? SGK BATIK VAZİYETTE.Geçmişte birilerini suçlayanlar şimdiki durumu.

Yorumu oyla      2      3  
Duranhoca 23 Eylül 2023 Cumartesi 00:23

Bende 2013 yılından beri insan ve hizmet kalitesi standardı bu kurumlarda niye yerlerde sürünüyor diyordum ki haberi okumuş ve T. C. Emekli.Sandığı Emeklilerinin Malına nasıl çöküldüğünü, parasının bile ödenmediğini, Emekli Sandığı Emeklileri Hizmet Bedeli öderken Bakanlığın uygun gördüklerinin bedavadan! buradan hizmet aldığını öğrenmiş olduk. Vayy Anasını Sayın Seyirciler ! Adalet çok değerli bir değerdir...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir personeli iyilik kurbanı!
İzmir’in göbeğinde iki arkadaş arasında uyuşturucu yüzünden başlayan kavga, ...
Dublörlü suç örgütüne operasyon!
Mersin'de gurbetçilerin gayrimenkullerini dublör kullanarak satışa çıkaran ...
İntihara kalkıştı... Emniyet müdürü ikna etti!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde başına tabanca dayayarak intihar girişiminde ...
 
Arazi kavgası kanlı bitti: 1 ölü
Batman'da aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan akraba ...
Bakan Fidan'dan yoğun diplomasi trafiği
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ...
DEAŞ operasyonu: 17 şüpheli gözaltında!
Tekirdağ merkezli 9 ilde DEAŞ'ın finansmanına yönelik operasyon düzenledi. ...
 
Kontrolden çıkan araç duvara çarptı: 4 ölü!
İstanbul Bahçelievler’de seyir halindeki otomobilde henüz bilinmeyen bir ...
İzmir'de servislere hayati denetim!
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okul servislerine yönelik denetleme yaptı.
Erdoğan'dan Musk'a İzmir daveti: Büyük ihtimalle gelecek!
New York dönüşü açıklamalarda bulunan Erdoğan “Ben kendisini İzmir Teknofest'e ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva