HABERLER>EGE
20 Şubat 2011 Pazar - 00:00

Salihli'nin "Gül"ü soldu

Engellilerin "Gül" anne diye hitap ettiği ve vatandaşların yardımsever kişiliği ile tanıdığı Gülgün Yalvaç, hırsızlar yüzünden sahibi olduğu tuz işletmesini, dairelerini, arazilerini ve hayvanlarını kaybetti.’

Salihli'nin  Gül ü soldu

Engellilerin "Gül" anne diye hitap ettiği ve vatandaşların yardımsever kişiliği ile tanıdığı Gülgün Yalvaç, hırsızlar yüzünden sahibi olduğu tuz işletmesini, dairelerini, arazilerini ve hayvanlarını kaybetti.’
MANİSA - Yeni Asır Gazetesi’’nden Emer Saçlı’’nın haberine göre 4 yıl kapı kapı dolaşarak 1 milyon lira toplayan ve Ege'nin en büyük zihinsel engelliler okulunu yaptıran hayırsever kadının, sonunda emekli maaşına da haciz konuldu. Şimdi ekmek parası bulamaz hale geldi
 
Salihli'de, hayatını zihinsel engellilerle sokak çocuklarına adayan iş kadını Gülgün Yalvaç (51), tek kuruşa muhtaç hale geldi. Engellilerin "Gül" anne diye hitap ettiği Gülgün Yalvaç, evinden çalınan çek koçanları yüzünden tüm servetini kaybetti. Doldurulup sahte isimlerle ciro edildikten sonra tahsil edilmek istenen çekler yüzünden, sahibi olduğu tuz işletmesini, dairelerini, arazilerini, hayvanlarını kaybeden, emekli maaşına da haciz konulan Yalvaç, yaşadıklarına isyan etti.
 
71 YAŞINDAKİ ANNESİ YATALAK
 
Gülgün Yalvaç'ın hayatı, evine 3 yıl önce giren hırsızların çaldığı çek koçanlarının ardından karardı. Engelli çocuklar için Ege'nin en modern okullarından birini yaptıran, kitap yazarak gelirini sokak çocuklarına bırakan Yalvaç'ın, yatalak annesi İsmihan Yalvaç'la (71) oturduğu eve 7 Nisan 2008'de hırsız girdi. Gülgün Yalvaç ve annesini spreyle uyutarak, 31 boş çek yaprağının bulunduğu iki farklı bankaya ait koçan, 38 bin lira ve çok sayıda ziynet eşyasını çalıp gitti. Uyandıklarında durumu fark eden anne-kız, durumu polise bildirdi, tutanakla bankalara giderek çek koçanlarına ait numaralarını verdi, ardından da Salihli Asliye Hukuk Hakimliği'ne başvurdu. Bir süre sonra çalınan çek koçanları doldurulup bankaların başka şubelerinde işleme konuldu. Karşılıksız çıkınca icra takibi başlatıldı, Gülgün Yalvaç'a davalar açıldı. Yalvaç, Türkiye'nin dörtbir yanında ortaya çıkan çekler için mahkeme mahkeme dolaşmaya başladı.
 
İCRALAR BELİNİ BÜKTÜ
 
Yalvaç'ın tuz işletmesi, altı dairesi, beş kamyonu, iki binek aracı, 300 koyunu, 35 büyükbaş hayvanı, geniş arazileri icrayla satıldı. Evlenmeyip, hayatını engelli çocuklara adayan Yalvaç'ın annesiyle oturduğu son ev de elinden gitti. Emekli maaşının bir bölümüne de haciz konuldu, müthiş bir servetin sahibiyken, aylık 400 lira dolayında bir gelirle geçinmeye mahkum oldu.
Her şeyini kaybeden Yalvaç, "Çekleri çalanlar birçok sahte isme ciro etmiş. Sonunda gerçek kişilere ciro edilmiş. Belki de olanlardan habersiz bu kişiler, bankaların farklı kentlerdeki şubelerinde çekleri tahsil etmek istemiş. Karşılığı çıkmayınca icra takibi başlatılmış. Ben itiraz edinceye kadar icralar başladı. Hala ortaya çıkmayan birçok çek var. Şimdiden icra tutarı on milyon liraya yaklaştı. Çek yaprağının çıktığı her kente gidip 'çeke itiraz', 'iddiaya itiraz', 'imzaya itiraz' ve 'icranın durdurulması' için 4 ayrı dava açmak zorunda kalıyorum. Banka şubeleri çekler kendilerine geldiğinde, 'ödeme yapılamamıştır' kaşesini vurup o vatandaşa iade etmek yerine savcılığa başvursa, bunlar yaşanmayacaktı. Bir bankanın genel müdürüne yaşadıklarımı anlattığım mektup ve dosya gönderdim. Sonucunu bekliyorum."
 
Eski Bakan Ecemiş: Çok cesur bir kadın
1996'da Manisa Valisi olan, 2002'de İçişleri Bakanlığı yapan Muzaffer Ecemiş, "Manisa'da göreve başladığım dönemde Gülgün Yalvaç beni ziyaret etti. Salihli'ye okul yapmak istediklerini, arsalarının da hazır olduğunu söyledi. Gülgün Hanım çok cesur, atak, her yerden yardım toplayabilecek kapasitede bir kadın. Okul bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi şartıyla binanın yapımına karar verdik. Kısa sürede de tamamlanarak bakanlığa devredildi. Bu okul Gülgün Yalvaç'ın eseridir. O olmasaydı okulu yapmak mümkün olmayabilirdi. Onun cesaretini gördükten sonra İl Özel İdaresi'nden ben de destek verdim. Gülgün Yalvaç'ı her zaman tebrik ve takdirle anıyorum. Umarım kısa sürede sıkıntılı günlerini aşar" dedi.
 
Spor yazarı olarak yıllar önce Yeni Asır'da çalıştı
 
Endüstri Meslek Lisesi mezunu Yalvaç, DSİ'de 24 yıl telsiz telefon operatörü olarak çalışıp emekli oldu. 1978'de "Ver Elini", 1982'de "Sevgi Varken Didişmek Niye" isimli şiir kitabını çıkardı. 1982'de polis muhabirliğiyle gazeteciliğe başlayan Yalvaç, Türkiye'nin ilk spor yazarı olarak Yeni Asır'da görev yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 1989'da Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nda, Araştırma İnceleme Dalı'nda birincilik, 1990'da fotoğraf dalında birincilik ve aynı yıl Manisa Amatör Kulüpler Basın ödülünü kazandı. Yine 1990'da Salihli Rotary Kulübü tarafından basın ödülü verildi. 1991'de Salihli Eğitilebilir Özürlüleri Koruma Derneği'ni kurdu. 1992'de ilçe düzeyindeki ilk öğretilebilir çocuklar sınıfının açılmasında rehberlik yaptı. 1994'te dernek başkanı olarak Salihli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin temelini atıp gece gündüz yurtiçi, yurtdışı kampanyalarla okulu bitirip, Milli Eğitim Bakanlığı'na devretti. 1992-2000 arasında Özürlüler Şenliği'ni organize edip sundu. Muhtaçlardan yardımını esirgemedi. Salihli Sevgi Çocukları Derneği yararına Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile şiirlerden oluşan, "Sokak Çocuğu" adlı CD ve köşe yazılarından oluşan "Tek Suçum Kadın Olmak" adlı kitabını çıkartarak gelirini sokak çocuklarına bıraktı.
 
Binlerce engelliye ışık oldu
 
1998'de eğitim ve öğretime başlayan Salihli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde 144 öğrenci eğitim alıyor. Hayırsever Zehra Bulut'un Yüksel Özdemir Caddesi'ndeki 3 bin 500 metrekarelik arsasının üzerine yaptırılan dört katlı ve 16 derslikli okulda birçok dalda eğitim veriliyor.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çatıdan iple evine girmek isteyince
  Denizli'nin Buldan ilçesinde evinin anahtarını bulamayınca ...
Bodrum’’da feci kaza: Daha 9 yaşındaydı’…
Bodrum ilçesi Turgutreis beldesi İslamhaneleri köyü yolunda karşıdan karşıya ...
Ülker’’den Manisa’’ya dev yatırım
Ambalaj sanayinde dünyanın en büyük şirketlerinden İtalyan Nuroll ...
 
Emekli öğretmenin eğitim aşkı bitmedi
Emekli tarih öğretmeni 64 yaşındaki Zeynel Uysal, öğrencilerin fen ...
Söke’’de 9 bin 430 kişiye yardım
Söke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca 2010 ...
Denizli Valisi: Orada olmamız lazım
Vali Yavuz Erkmen, 9-13 Şubatta gerçekleştirdikleri Kenya ziyaretine ...
 
Denizli’’de feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Buldan ilçesinde meydana gelen kazada sürücünün kontrolü kaybetmesi sonucu ...
Denizli’’nin verimliliği artıyor
Milli Prodüktivite Merkezi’’nin Denizli üzerinde 15 aydır Denizli ...
Dalgaların ortasında yaşam savaşı’…
Bodrum'da ahtapot avına çıkan emekli öğretmen, 8 metrelik teknesiyle ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva