HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2012 Pazartesi - 09:41

Yıldırım’dan İzmir’in yollarına 7,2 milyar TL

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir turizminin yanı sıra ticaret ve sanayisinin gelişmesi için karayolu altyapısının büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu kapsamda 9 yılda İzmir’in sadece şehir içi yollarına yaptığımız 2 milyar TL’lik yatırımın yanı sıra 7.2 milyar TL’lik karayolu yatırımını da planladık” dedi.

Yıldırım’dan İzmir’in yollarına 7,2 milyar TL

ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in verimli toprakları, zengin maden yataklarıyla her türlü bereketten nasibini almış bir coğrafyada bulunduğunu söyleyerek, “Ayrıca, konumu açısından geniş ulaşım imkanlarına sahip olması, İzmir’i eski çağlardan beri her dönemde önemli bir ticaret merkezi yaptı. Biz de zamanla, sanayi ve turizmin de gelişmesiyle ülkenin en gelişmiş kentlerinden biri olan İzmir’i yüksek standartlı yollarla donatmak suretiyle, ulaşım altyapısını daha da güçlendirerek rekabet gücünü artırmak istiyoruz” dedi. 
 
“İzmir’e 214 bin ağaç diktik”
Bu kapsamda ulaştırma yatırımlarının yüzde 10'unun İzmir'de yapıldığını kaydeden Bakan Yıldırım, İzmir'de 20 milyar TL’nin üzerinde doğrudan altyapı yatırımı planladıklarını anlattı. Yıldırım, İzmir turizminin yanı sıra ticaret ve sanayisinin gelişmesi için karayolu altyapısının da büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu kapsamda 9 yılda İzmir’in sadece şehir içi yollarına yaptığımız 2 milyar TL’lik yatırım yanı sıra 7.2 milyar TL’lik karayolu yatırımını da şimdiden planladık. Bu rakam daha da artacak. 9 yılda İzmir’deki “trafik kördüğümünü” kavşaklarla çözdük. 9 yıl içinde 13 adet farklı seviyeli kavşak, 5 adet viyadük, 21 adet köprü, 160 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Yol yaparken, İzmir’in yeşil yüzünü de unutmadık. Bakanlığımız, bu yatırımları yaparken İzmir’de 214.000 ağaç dikimini de gerçekleştirdi”. 
 
“Tüm kabine İzmir’in yanında”
Yıldırım, İzmir için belirledikleri 35 projenin de 9’unun şimdiden hayata geçtiğine ve bu yatırımların büyük kısmının karayolu yatırımları olduğuna değinerek, “Bakın yaptığımız yatırımların meyvesini almaya başladık bile. Bugün İzmir, 200 metropol şehrin yer aldığı dünyanın en hızlı büyüyen metropol ekonomileri listesinde Şangay, Riyad ve Cidde’den sonra 4. sırada yer alıyor. Yani İzmir büyüyor ve dünya bunu görüyor. İzmir kendi gibi her şeyin en güzeline en iyisine layık ve artık İzmir kendi kaderine terk edilmiş, ihmale uğramış bir şehir değil. İzmirli hemşehrilerim sadece ‘İki Bakanımız var’ diye de düşünmesin. Bütün Bakanlar, tüm kabine İzmir’in yanında ve İzmir artık bunu biliyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir Turan 28 Şubat 2012 Salı 09:40

Binali bakanım ve Günay bakanlarımın İzmire sağladıkları olağanüstü katkılarından dolayı bu gün dünyanın en çok büyüyen 4.şehri olmanın mutlululuğunu yaşıyoruz.Belediyeyi de aldıkmı İzmir huzura erer.

Yorumu oyla      12      6  
sak 27 Şubat 2012 Pazartesi 12:16

KİK te demiryolları 2,karayolları 8 ihale de yolsuzluk dosyasındaymış müteahitler ortada yok,piyangodan çıkan Konak tüneli işini alan size yakınmış,41 ölü hızlı tren kazası zaman aşımı,marmaray projesinde adamlar işi fesetti gitti anlatmıyosunuz bişey,yenisi kaça verildi ? Bu konular can sıkıcı herhalde Şu KİK işi zaman aşımınamı girer,yoksa savcılar mı suçlanır? hangisi olur ?.Hergün basın toplantısı yapıyorsunuz bunlarıda anlatsanız .Malum gazeteciler soramıyor siz kendiliğinizden anlatırsını

Yorumu oyla      18      6  
Heyecanlı 27 Şubat 2012 Pazartesi 11:17

Yıllardır Manisa İzmir yolunda insanlara çile çektirten siz değilmi idiniz? Yıllarca Çevre yollarını savsaklayanlar siz değil mi idiniz? Kordon seyir teraslarını yıktırmak isteyenler siz değil misiniz? Deniz kıyılarındaki iskeleleri yıktıran siz değil mi isiniz? Sizin partinizin aday adayı olan Karayolları Bölge Müdürünüz insanların kullandığı otoyol çıkışlarını kapatmadı m? Kimi kandırıyorsunuz. ANLAT HOCAM HEYECANLI OLUYOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      19      7  
Emre 27 Şubat 2012 Pazartesi 11:12

Aynen öyle Ahmet kardeşim. Sırf söz icraat yok. Sabuncubeli tüneli bile ilginç bir halde. Her hafta görüyorum birkaç eksavatör,2-3 kamyon var onlarda hiç çalışmıyor park halinde.Perde betonun çökmesinden bahsetmiyorum bile. Konak tünelleri deseniz usulsüzlükle proje üretmişler. Yok çevre yolundan trenmiş vs. Yahu bir İzmir'de yaşayana sorsaydınız bari çevre yoluna tren mantıklı mı diye! Marmaray'da sözde 2010'da bitiyordu ki gecikme sonrası zamandı! Neyse saygılar Sn. Bakanım

Yorumu oyla      19      7  
AHMET 27 Şubat 2012 Pazartesi 10:08

SAYIN BAKAN SİZİN HELE HİÇ BİR YATIRIMINIZ YOK O PROJELERE KAZMA BİLE VURULMADI YANİ SİZİN YAPTIKLARINIZ HİÇ BİŞEY YOK 4 OLMASIDA SİZDEN KAYNAKLANMIYOR BELEDİYENİN YAPTIKLARIDIR.MAŞALLAH BAKANDA SÖZ ÇOK İCRAAT YOK İZMİRİN YOLLARINA 2 MİLYAR YATIRDIK DİYOR BUDA DOĞRU DEĞİL AÇIN KARAYOLLARI SİTESİNİ 2 MİLYARMI 600 KÜSÜR MİLYONMU DOĞRUSUNU ÖĞRENİN

Yorumu oyla      29      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in kurultay çıkarması!
CHP İzmir’deki kurultay delegeleri, Ankara’ya çıkarma yaptı. 48 delegeden ...
Kurultaya mahkeme yolu göründü!
CHP’de tartışmalı geçen Olağanüstü Kurultaya mahkeme yolu göründü. Kurultayın ...
Deniz Baykal yarın da yok
CHP eski Genel Başkanı Baykal, Pazartesi günü yapılacak olan Kurultay'a da katılmayacak.
 
Muhalifler kurultaya katılacak!
Ana muhalefet partisi CHP'de parti içi muhalefet yarın yapılacak kurultaya katılacaklarını açıkladı.
Sinan Aygün'den bomba iddia
CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Önder Sav'ın kendisine yönelik "Sinan ...
İşte kabul edilen tüzük maddeleri
CHP’nin Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılan 16. Olağanüstü Kurultayı sona erdi.
 
AK Partili Aşlık'tan TÜSİAD'a sert tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, partisinin Bayraklı İlçe Danışma ...
Nihat Matkap’tan Önder Sav’a jet yanıt!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, kurultay süreci ile ilgili eleştirilerde ...
Önder Sav: Biz ev sahibiyiz onlar misafir!
CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav ve onunla beraber hareket eden muhalifler ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva