HABERLER>GÜNCEL
8 Ekim 2012 Pazartesi - 16:30

Rabia Öğretmen’in katiline ömürboyu hapis istemi

İzmir’de sınıfa geç geldiği için kendisini okul müdürüne gönderen fen ve teknoloji öğretmeni 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan'ı bıçakla öldürmekten tutuklanan 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K. hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, dava açılması için İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Rabia Öğretmen’in katiline ömürboyu hapis istemi

İZMİR – Korkunç cinayet 25 Eylül'de Karabağlar İlçesi Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda yaşandı. Bir gün önce okula geç kalan H.K., fen ve teknoloji dersi öğretmeni Rabia Sevilay Durukan tarafından, geç kağıdı alması için müdüre gönderildi. H.K., olay günü de geç kalınca, öğretmen Durukan yine aynı işlemi uyguladı. Bunun üzerine H.K. aldığı geç kağıdını öğretmenin yüzüne fırlatıp, kendisini bıçaklamakla tehdit etti. Durukan, tehdit edildiğini okul yönetimine bildirince, polise ve babasına haber verildi. Okula gelen polisler, bir süre kaldıktan sonra ayrıldı.
 
PAZARDAN BIÇAK SATIN ALIP GELDİ
H.K., polislerin ayrılmasının ardından önce eve, sonra pazara gidip 10 liraya satın aldığı bıçakla okula geri döndü. Öfkeli genç, bu sırada başka bir sınıfta ders veren Rabia Sevilay Durukan'ı öğrencilerin gözü önünde karın ve kalçasından bıçakladı. Durukan kaldırıldığı hastanede hemen ameliyata alındı, ancak kurtarılamadı. Olayın ardından öğretmenleri tarafından etkisiz hale getirilen öğrenci H.K., çağrılan polislere teslim edildi. Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartılan H.K., tutuklanarak İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Çocuk Cezaevi'ne götürüldü.
 
'SİGARA İÇTİĞİMİ BABAMA SÖYLEDİ'
H.K. hakim önünde verdiği ifadesinde, olayı nasıl gerçekleştirdiğini şöyle anlattı: "Rabia öğretmen, daha önce beni sigara içerken yakaladı. Bunu aileme söyleyeceğini belirtti. Ben de 'Bir daha içmeyeceğim' diye babama söz verdiğimi belirtip, söylememesini istedim. Okula iki gün geç geldim. Babamı okula çağırdılar. Müdür yardımıcısının odasında, Rabia öğretmen sigara içtiğimi bir daha söyleyince şok oldum. Kendisinden babama söylememesini istemiştim. Babamın yanında bir daha söyledi. Bu sırada müdür yardımcısı da babamın yanında dosya ile başıma vurdu. Burada gururum incindi. Beni odadan kovdu. Eve gidip, bıçak aldım. Annem görünce bıçağı aldı. Ben de pazardan gidip 10 liraya bıçak aldım. Ne yaptığımı bilmiyordum. Bababmın karşısında gururum incinmişti. Rabia öğretmenin ders verdiği sınıfa girip, bıçakladım. Daha sonra dışarı çıktım. Şimdi çok pişmanım. Onun da çocukları var. Onlara ne olacak?"
 
'PROBLEMLİ KİŞİLİK'
Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, dinlenen tanıklar, toplanan delliler ve adli tıp kurumu raporlarına göre, suça sürüklenen H.K.'nın 2010- 2011 eğitim yılında derslerindeki başarısızlıktan dolayı yıl kaybına uğradığı ve geçen yıl okula devam etmediğini belirtti. Yılbaşında yeniden okula kaydı yapılan H.K.'nın, sorunlu kişiliğinden dolayı daha az mevcutlu bir sınıfa yerleştirildiğini, ancak öğretmenleriyle sorunlar yaşamaya devam ettiğini vurguladı. H.K.'nın olay günü planlı bir şekilde okula gelip, daha önceki olaydan dolayı kin beslediği öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı, öğrencilerin gözü önünde bıçaklayıp öldürdüğünü belirten Savcı, bu nedenle TCK'nın 82/1 maddesine göre, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Hazırladığı iddianameyi, dava açılması için Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından H.K.'nın yargılanmasına başlanacak.
 

H.K.'nın aynı okulda okuyan iki kardeşi ise, bu olayın ardından başka okula gönderildi. (Bahri Karataş/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRİM. 9 Ekim 2012 Salı 13:15

Ne olursa olsun sonuçta o yada bu, RABİA SEVİLAY DURUKAN öğretmen artık yok. Allah Geride kalanlara sabır versin Toprağı bol olsun.

Yorumu oyla      11      5  
dile 9 Ekim 2012 Salı 12:34

inşallah ömür boyu o hapisaneden hiç çıkmassın

Yorumu oyla      11      5  
Şafak şahin 9 Ekim 2012 Salı 05:24

Gerçekten çok yazık olmuş hocaya yeni nesilhiçte iyi değil orta okula geçen hemen ağır abi oluyo bide demişye çocukları vardı onlara ne olucak diye lan ya.şak çocuklarını düşünüyosan neden böyle bişey yaptın gururu incilmiş her gururu incilen gözünü kırpmadan birinimi öldürüyo 20-30 sene içerde yatta içeriyi bi görde daha çok pişman olursun içerde intihar ederse hiç şaşmam.

Yorumu oyla      11      5  
Tolga Karanlık 8 Ekim 2012 Pazartesi 17:28

Sigara içtiğini babasına söylemiş, gururu incinmiş. Ah canım benim, böyle durumlarda hemen gidip karşıdakini öldürmek gerekir de mi?

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasetin gündeminde o sözler: Teröriste ağlamayan...
Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven’in “Ölen teröriste ağlamayan insan değildir” ...
HSYK’dan savcılara ‘konuşma’ filtresi!
Kurul, tüm savcılara kapsayan bir karar alarak röportaj için içerik hakkında ...
Elif ölümden döndü, vuranlar serbest kaldı!
İzmir'de balonlara havalı tüfekle atılan bilyenin kalp zarına saplandığı ...
 
Alkol başını yaktı: Başbakan’a küfüre 2.5 yıl hapis!
Balçova’da parkta alkol alıp olay çıkarttığı iddiasıyla polis tarafından ...
Müftüden uyarı: Kuran’daki bu isimleri çocuğunuza koymayın
Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, “Aileler çocuklarına Kur'an'dan isim ...
Emniyet müdürü hafızasını kaybetti!
Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bir ay önce göreve başlayan İlçe Emniyet ...
 
Fransızların ünlü turizm dergisi'nden İzmir'e 12 sayfa
Fransa’nın ünlü Turizm Dergisi TOUR HEBDO İzmir’e tam 12 sayfa ayırdı.
Çocuk mahkemesinde yangın paniği
İstanbul’da Sultanahmet Çocuk Mahkemesi’nin bulunduğu binada yangın çıktı. ...
Dikkat: Bugün şemsiyesiz dışarı çıkmayın!
Bugün öğleden sonra Marmara'da sağanak yağış ve kuvvetli karayel etkili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva