HABERLER>İŞ DÜNYASI
20 Aralık 2023 Çarşamba - 17:06

Projeler anlatıldı... İTB'den 2024 hazırlığı!

İzmir’de ekonomi muhabirleri İTB tarafından geleneksel hale gelen yıl sonu toplantısında buluştu. Toplantıda 2023 yılı değerlendirilmesi yapılırken 2024 yılında borsanın yapmayı planladığı projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Projeler anlatıldı... İTB den 2024 hazırlığı!

Diren Çelik/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Borsası (İTB), her yıl geleneksel olarak düzenlediği yıl sonu yemekli sohbet toplantısında borsa haberlerini takip eden ekonomi muhabirleriyle bir araya geldi. Borsanın yönetimi ve idari ekibinin de yer aldığı toplantıda 2023 yılı değerlendirilmesi yapılırken 2024 yılında borsanın yapmayı planladığı projeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

BU TOPLANTILAR BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRİR
İTB tarafından düzenlenen yıl sonu ekonomi muhabirleriyle buluşmalarının bu yıl on birincisinin düzenlediğini belirten İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, “Her türlü ilişkide ritüeller ve bunların devamlılığı önemlidir. Çünkü bağlarımızı güçlendirir. Sizlerle zaten mesai anlamında son derece yakın bir birlikteliğimiz var. Özellikle basın ekibimizle yoğun dirsek teması içindesiniz. Ancak toplantılar haricinde, işten ve koşuşturmacadan sıyrılıp hep birlikte yeni yılı karşılayacağımız, informal bir yemekte paylaşımda bulunmak kuşkusuz hepimize iyi gelecektir. Ülkemiz ve dünya için zor bir yıl olan 2023 yılını uğurluyoruz. Bu yıl ülkemizde deprem felaketi ve ağırlaşan ekonomik sorunların olumsuz etkilerini yaşadık. Hepimiz için hem genel olarak yaşam şartlarının hem de Borsamızın temel faaliyet alanı olan tarım sektörü faaliyetlerinin zorlaştığı bir yıl oldu. Borsamız açısından bakarsak 2023 yılı bizim için oldukça yoğun geçti. Sizlerin de dahil olduğu birçok toplantı, önemli iş birlikleri, projelerimizde yaşanan sevindirici gelişmelerle dolu dolu bir yıl geçirdik” ifadelerini kullandı. 

TARIM SEKTÖRÜNE HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Tuncer'in konuşmasının ardından 2023 yılında gerçekleşen ve 2024 yılında yapılması planlanan projelerden bahseden İTB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yağcıoğlu, şu ifadeleri kullandı; 

“2023 yılında bizim en önemli projemi İzmir Tarım Teknoloji Merkezi projesiydi. Uzun bir yol aldık. 2024’ün ilk çeyreğinde açılışını yapmayı planlıyoruz. 2017’de ilk temelleri atıldı. Uzun bir projeydi. Türkiye’de ilk olan bir merkezi kuruyoruz ama başarılı olacağına inanıyoruz. Merkezimizde tarım, üreticiler, ihracat ve dış ticaret için çok iyi çalışmalar yapılacağını düşünüyoruz. Eğitim faaliyetlerimizi Türkiye’de bir ilk olan BORSAV’a devretmiştik. BORSAV üzerinden hem üyelerime hem kamuoyuna açık eğitimlerle, tarım, gastronomi, kırsal kalkınma gibi eğitimlerimizi vakfımız üzerinden yürütüyoruz. Bunların haricinde borsamızın artık rutini haline gelen rekolte, arazi çalışmaları ve zeytinyağı tadımı gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz. Toprak Çocuk önem verdiğimiz bir diğer proje. Avrupa Birliği projelerinde son dönemde özellikle başvurulara ağırlık verdik. Pandemi döneminde başvurduğumuz Dip Köklerimize Teknolojiyle Tutunuyoruz projemiz kabul edilmişti. Bir ay önce faaliyetlerine başladık. Oradaki amacımız da zeytinde hem üreticilerin hem de zeytin işçilerinin teknolojiye olan yatkınlıklarını geliştirecek bir proje. Planladığımız yeni açılan yüksek bütçeli Akdeniz’in kıyı ülkelerinin başvurabileceği bir fon var. Türkiye’nin muhtemelen sınır ötesi diye Avrupa Birliği’nin açıkladığı en yüksek bütçeli çağrılardan bir tanesi. Ona da özellikle iklim değişikliğinin etkisinin giderilmesiyle ilgili proje çalışmalarına başladık. Bütün projelerimizde bir taraftan üyelerimizde bir taraftan da sektöre hizmet etmek için çalışıyoruz.”

 
Köyün dibine dinamit!
 
Bornova 1877, deplasmanda berabere kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toshiba Tokyo Borsası'ndan çıkarıldı
Japonya’nın teknoloji devlerinden Toshiba, 10 yıl içinde ani değişim ve ...
Gözler asgari ücrette 3. toplantıda!
Asgari ücrette ikinci toplantı yapıldı. Taraflar önümüzdeki günlerde bir ...
İzmirli firmaya 'rekabet' soruşturması!
Rekabet Kurulu, yapı kimyasalları pazarlarında faaliyet gösteren 17 teşebbüs ...
 
Özgener, Ekonomi Rotası’nda konuştu: Asgari ücret enflasyonda belirleyici olacak
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ‘Ekonomi Rotası 2024 Türkiye ...
EGİAD Başkanı Yelkenbiçer duyurdu: NEET raporu hazırlıyoruz
‘Ekonomi Rotası 2024 Türkiye ve Dünya Gündemine Bakış’ programında konuşan ...
Karadağ-İzmir uçuşları başlıyor!
Karadağ’ın ulusal havayolu şirketi Air Montenegro, Podgoritsa’dan İzmir’e ...
 
EGİAD'da markalaşma konuşuldu
Günümüzde markanın, ticaretin olmazsa olmaz koşulu haline geldiğinin bilinciyle ...
Yemeksepeti'nin sahibi Türkiye'den çekiliyor
Yemeksepeti.com’u 2015 yılında satın alan Almanya merkezli gıda teslimat ...
Genç İhracatçılar Konseyi Türkiye'ye örnek oldu
Türkiye’de ilk kez Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde; gençlerin girişimci ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva