HABERLER>POLİTİKA
14 Nisan 2011 Perşembe - 09:22

PM üyeleri bastırdı Kılıçdaroğlu direndi

Listeler için toplanan PM'deki gerginlik basına yansıdı. Başta Sinan Aygün'ün adaylığı olmak üzere Kılıçdaroğlu'nun zor anlar yaşadığı öğrenildi

PM üyeleri bastırdı Kılıçdaroğlu direndi

İSTANBUL - CHP'de kesin aday listelerinin Parti Meclisi'nde (PM) görüşülüp onaylandığı gece Ankara 2. Bölge 3. sıradan aday gösterilen ATO eski Başkanı Sinan Aygün toplantıyı kilitledi. Parti içi operasyon yapıp önceki Genel Sekreter Önder Sav'ı deviren Kılıçdaroğlu'nun kullandığı 'korku imparatorluğunu yıktık' sözü bu kez PM üyeleri tarafından ona karşı söylendi. Başta sağ kökenli adaylar olmak üzere listeler üzerinde Gürsel Tekin hakimiyeti tartışmanın ana konusu olurken, Enver Aysever, Atilla Sav, Ercan Karakaş, Didem Engin ve Ali Arslan Genel Başkanlarını sert üslupla eleştirdi.
 
PM üyeleri, Aygün'ün geçmişteki ekonomik ilişkileri, kasasındaki 2.5 trilyon ve Ergenekon sürecine yönelik sert eleştiriler getirip, 'Şaibeli biri' nitelemesinde bulundular. Önce uzun bir savunma yapan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ardından da Aygün'ün adaylığını oylamaya sundu.
 
Akşam gazetesinin haberine göre; CHP'de kıyametin koptuğu, pazar gecesi başlayıp pazartesi sabahına kadar süren gerilim anlarının tutanakları:
 
"KORKU İMPAROTORLUĞUNU' ŞİMDİ KENDİ ELİNİZLE YARATIYORSUNUZ"
- Atilla Sav: Şimdi siz bana Sinan Aygün gibi şaibeli bir isme nasıl oy verdirirsiniz? Partinin ideolojik zeminiyle oynamayın.
 
- Enver Aysever: İlkesel duruş sergileyelim, örgütten gelmeyip bize devşirme olanlara kapımızı kapatalım. Demokrat Parti kendi partisine sahip olamadı şimdi bizi ele geçirmeye çalışıyor.
 
- Mehmet Ali Özpolat: Partimizin bu kadar emektarı varken siz getirip Ankara'dan, İstanbul'dan sağ kökenli isimleri koyuyorsunuz. İstanbul ise adeta 'Sığınma limanı' oldu. Ordan burdan getirdiğiniz insanlar ilçelerimizin adresini tespit edene kadar 12 Haziran geliverir.
 
- Ercan Karakaş: Aile sigortası ve askerliğin kısalması gibi sosyal demokrat projelerimizi sağ isimlerle nasıl anlatacağız?
 
- Didem Engin: 'Biz hizipleri bitirdik' diyorsunuz ama, şimdi partide yeni bir hizip var. (Gürsel Tekin'i ima ediyor.) Ona yakın olmayan listeye giremiyor.
 
- Ali Arslan: 'Partideki korku imparatorluğunu yıktık' diyorsunuz. 'Korku imparotorluğunu' şimdi kendi elinizle yaratıyorsunuz.
 
ÜZERİNDE ŞAİBE YOK
Kılıçdaroğlu, PM üyelerinin eleştirilerine toplu yanıt verdi:
- Sinan Bey'in son on yılının tüm vergi ve ekonomik ilişkilerini gözden geçirdim, usulsüzlük bulamadım. Kendisi de bana hakkındaki tüm denetim raporlarını gösterdi. Son dava sürecinde de müfettişler tüm geçmişini didik didik ettiler, bir şey bulamadılar. Kasasında çıkan 2.5 trilyon konusu... Bu da ilgili mercilerce incelendi, sonuçta para kendisine iade edildi. Şaibeli kişiliği de, tefeciliği de yok. Sayın Aygün iş dünyasında tanınan, etkili ilişkilere sahip birisidir.
 
OYLARI TEK TEK SAYDI
CHP lideri, daha sonra verilen önerge doğrultusunda 'Aygün'ün aday listesinden çıkarılması'nı PM'de oylamaya tabi tuttu. 38 üye Aygün'ün listeden çıkarılması yönünde oy kullandı. Karşı çıkan oyları tek tek sayan Kılıçdaroğlu, ekledi: 'Karşı çıkanların oyları 41'in altında kaldığından Sayın Aygün'ün listedeki yerini almıştır.'
 
İLK TESELLİ AK PARTİ'DEN
Aday listesinde yer bulamayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'a AK Parti tesellisi! Anadol'u ilk arayan, seçim dönemlerindeki anayasal zorunluluk nedeniyle görevinden istifa eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Başbakan Erdoğan'ın bakanlarına uyguladığı rotasyon çerçevesinde seçim bölgesi Erzincan'dan İzmir'e kaydırılan Yıldırım, telefonda hem üzüntüsü hem de şaşkınlığını paylaştı. 'Seni nasıl listeye koymadılar anlamadım' diyen Yıldırım bir de espiri yaptı: Neyse seni İzmir'e koymamaları benim önümü iyice açtı!' Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak da Anadol'a, 'Geçmiş olsun' telefonu açtı.
 
ZİHİN DÜNYASI ORTAYA ÇIKTI
Başbakan Recep Tayyip Erodoğan'ın AKPM'deki konuşmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'ndan jet yanıt: Başbakan, konuşmasıyla aslında zihin dünyasının demokrasiyle ne kadar örtüşmediğini ortaya koydu.Tabii yine Sayın Başbakan konuştuğu parlamentonun, TBMM olmadığının da farkındaydı. Zira bu sorular kendisine burada hiç kimse tarafından sorulamamaktadır. Ne parlamentoda ne de basın mensupları tarafından sorulamamakta. Verdiği cevaplar Başbakan'ın zihin dünyasını bir kez daha ortaya çıkardı. Başbakan, çok açık bir şekilde düşünce özgürlüğü ile ilgili olarak bomba hazırlığı ile kitap hazırlığını eşdeğer tuttu.
 
HABERAL'A KARŞI 17 OY
PM toplantısında Ergenekon tutuklusu Prof. Mehmet Haberal'ın adaylığı da tartışma konusu oldu. Üyeler, 'Zonguldak emeğin başkentidir, oraya sendika kökenli, işçi kökenli bir adayı liste başı yapalım, ya da Haberal'ı en azından üçüncü sıraya koyalım' görüşünü savundu. Haberal'ın adaylığı için yapılan oylamada ise toplam üye 'Listeden çıkarılsın' yönünde oy kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CeHaPe ve Ayrıcalık? 14 Nisan 2011 Perşembe 17:47

"CeHaPe'li olmak ayrıcalıktır" denmiş.. Nasıl bir ayrıcalık bu anlaşılır gibi değil. İnsanlar kendi görüşlerine göre partilere oy verirler, hatta üye olurlar ve aktif siyaset yaparlar. Bu sadece bakış açısıyla ilgilidir. Zaten CeHaPe'ye kaybettiren de bu zihniyettir. Hem insanlardan oy isteyeceksiniz, hem de onları küçümseyeceksiniz. Süper..

Yorumu oyla      13      6  
ersin 14 Nisan 2011 Perşembe 15:18

Bütün yorumlara katılıyorum.Daha öncede ben yazmıştım,korku imparatorluğunu yıktık dediler ama kendileri korku imparatorluğunu kurdular.Genel merkez şunu unutmasın,bu partiye genel başkan yardımcısı olarak Gürsel Tekin hiç ama hiç yakışmıyor,dahası konuşması ve tahsili ile CHP seçmeni üzerinde hiçbir zaman etki yapamaz,sadece kendi hısım akraba üzerinde etki yapabilir,göreceksiniz seçimlerden sonra Gürsel Tekin CHP de duramaz,çünkü taban onu istemiyor,MYK ya bile son sıradan 1. olarak girdi.CHP ye genel başkan yardımcı olacak insanın vizyonu ,görüntüsü ve tahsili olması gerekir,CHP nin tabanı AKP nin tabanı gibi değildir,Okuma oranı CHP seçmeninde fazladır,bundan dolayıdır ki Gürsel tekin CHP tabanına hitabet edemez.Bu listelere gelince Chp de eksen kayması olduğu gözleniyor,CHP li olmak ayrıcalıktır,yıllarca chp li olmayıp ta bir gecede chp li olanların milletvekili olması CHP oy veren bizleri üzmüş aynı zaman da chp tabanı yok sayılmıştır.CH, gürsel ve kamal in çiftliği değildir,en kısa zamanda hak yerini bulacak ve bizlerde arkalarından su dökeceğiz.

Yorumu oyla      14      8  
Işık Dikicigil 14 Nisan 2011 Perşembe 14:16

SİNAN AYGÜN YERİNE, ÇETİN DOĞAN GÜLDAL MUMCU YERİNE, TUNCAY ÖZKAN SEZGİN TANRIKULU YERİNE , UĞUR DÜNDAR VE BİR SÜRÜ YALNIŞ TERCİH CHP HATA YAPMAYA DEVAM EDİYOR.

Yorumu oyla      15      6  
NEREDE PARTİ İÇİ DEMOKRASİ? 14 Nisan 2011 Perşembe 13:15

Diğer illeri bilemem,ama;İzmir CHP listeleri bende büyük şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaratmıştır.Hatırlayın;kısa süre önce İzmir'deki sosyal demokrat taban ısrarla ön seçim istedi.Ama;genel merkez bunu kabul etmedi.Peki;şimdi belirlenen liste başarılı olacak mı? Kesinlikle olamaz.Ve 12 Haziran'dan sonra Sayın Kılıçdaroğlu ön seçim yapmadığı için duyacağı pişmanlığı,istifa ederek hayata geçirecektir.Sol seçmenin beklentilerini boşa çıkardılar.İzmir'de .% 60 oy alacak CHP,ancak ve ancak %40 alabilir.Kılıçdaroğlu,İzmir'de büyük hata yaptı ve bindiği dalı kesti.

Yorumu oyla      16      6  
Doğuştan CHP'li 14 Nisan 2011 Perşembe 12:47

İlkokul mezunu bir adamın kuklası olmuş bir Genel Başkandan başka ne beklenirdi ki !!!

Yorumu oyla      15      6  
gonca 14 Nisan 2011 Perşembe 12:16

Alaaddin bey Ertuğrul Günay'a dönek diyor iyi güzel de kendi partisinde (CHP) ne kadar çok sağdan gelen(Kaç Ertuğrul var)aday var bunlar ne oluyor acaba?

Yorumu oyla      15      6  
ali 14 Nisan 2011 Perşembe 10:57

savı yerken korku imparatorluğu dememişmiydi kılıçdaroğlu. şimdi de kendisi mi yapıyor aynısını. gitti eski ekip geldi yeni ekip desene,.aynı tas aynı hamam yani

Yorumu oyla      16      6  
solcu 14 Nisan 2011 Perşembe 10:56

sağdan aday çıkarmayı anlamış değilim. chpde solcu olmak neredeyse suç olmaya başladı sanki.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na 'Recep Bey' şoku
Bir reklam firması CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Atma Recep Din ...
CHP Listesi’nde 'baba' etkisi var mı?
Demirel, CHP’nin, aday listelerine ilişkin kendisinden görüş aldığı iddialarıyla ...
İthal adaylara inat aday oldu!
İzmir siyasetinin yakından tanıdığı Avukat Tarcan Ülük, YSK listelerinde ...
 
Yüksel, Bayır'ı yalanladı!
Aday listelerinde bazı sıralarda ‘hatalı’ yazılmış olabileceği yönünde ...
İZSİAD seçimlere damga vuracak
İZSİAD 12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde belirlenen milletvekili ...
Bir anket de AK Parti İzmir'den
AK Parti’nin İzmir’in 30 ilçesinde, 3 bin seçmen üzerinde yaptırdığı anketten ...
 
Binali Yıldırım Erzincan'dan seslendi
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''İzmir için çalışacağız. Erzincan'ın, ...
MHP'nin de başörtülü aday var
MHP'nin başörtülü adayı Filiz Cabut Yüksel Uşak'tan 2. sıra milletvekili adayı oldu.
'Arkadaş Türkiye’ye Fransız'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva