HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2011 Çarşamba - 17:27

Bir anket de AK Parti İzmir'den

AK Parti’nin İzmir’in 30 ilçesinde, 3 bin seçmen üzerinde yaptırdığı anketten sürpriz sonuçlar çıktı. Sonuçları AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ege’de Sonsöz’e açıkladı.

Bir anket de AK Parti İzmir den

Fırat SOYLU/EGEDESONSÖZ- Milletvekili aday listelerinin açıklanmasıyla birlikte hareketlenen siyasi arena seçim anketleriyle iyice ısınmaya başladı. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Mart ayı ortalarında yaptırdığı ve CHP’nin İzmir’deki oyunun yüzde 60’lar seviyesinde olduğunu gösteren anketin ardından bir ankette AK Parti İl Teşkilatı’ndan geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir dışından ulusal bir firmaya yaptırdıkları son seçim anketinin sonuçlarını ilk kez Ege’de Sonsöz’e açıkladı. İzmir’in 30 ilçesinde, 3 bin denek üzerinde yapılan ankete göre, CHP’nin oy oranının yüzde 60’lar seviyesinde olmadığını belirten Akay, CHP ile farkın yüzde 5’ler seviyesinde olduğunu söyledi.
 
SONUCU 1000-1500 OY BELİRLER
Ankete göre CHP’nin birinci bölgedeki oyunun yüzde 40, ikinci bölgedeki oyunun ise yüzde 41’ler seviyesinde olduğunu belirten Akay, anketteki MHP oylarının oranının ise yüzde 11’ler seviyesinde kaldığını söyledi. Anketten çıkan sonuçlara göre AK Parti’nin birinci bölge oyunun yüzde 35, ikinci bölge oyunun ise yüzde 37’ler seviyesinde olduğunu dile getiren Akay, “Seçime 2 ay gibi bir süre kaldı. Aday listemiz ve iki bakanımızla İzmir’de iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Son derece güzel bir liste oluşturduk. CHP’deki liste tartışmaları ve ithal aday tepkilerinin de bize yarayacağını düşünüyorum. Bu tartışmalarla CHP’nin oyu düşecek, bizim oylarımız ise artacaktır. Aradaki fark şuanda yüzde 5’ler seviyesinde ama seçime kadar bu farkı kapatacağız. Bu seçimin sonuçları öyle yüzdelik farklarla açıklanmayacak, sonucu 1000 veya 1500 oy belirler” dedi.
 
MHP BARAJ ALTI KALABİLİR
CHP ile başa baş olduklarını ve sonucu kendi performanslarının belirleyeceğini söyleyen Akay, bu seçimde MHP’nin baraj altında kalabileceğini de iddia etti. Anket sonuçlarına göre MHP’nin yüzde 11’ler seviyesinde olduğuna dikkat çeken Akay, bu oy oranıyla ancak iki bölgeden 1’er milletvekili çıkarabileceğini söyledi. Seçimlere dönük tahminlerde de bulunan Akay, AK Parti ile CHP’nin her iki bölgeden 6’şar milletvekili, MHP’nin ise 1+1 olmak üzere toplam iki milletvekili çıkaracağını öne sürdü. Akay, “Yüzde 35’ler seviyesinde oy aldığınız zaman bölgeden çıkaracağınız aday sayısı 6 oluyor. Son anket sonuçlarına ve listelere bakarak her iki bölgeden 6 biz, 6’da CHP milletvekili çıkar. MHP’nin baraj sorunu yaşayacağı düşünüyorum. O zaman CHP 7, biz 6 olabiliriz. Aradaki bir milletvekilini de bizim performansımız belirleyecektir. Bizim hedefimiz İzmir’de birinci parti çıkmaktır. Bu hedef için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
 
TÜRMEN KONAK’I BULAMAZ
Dün açıklama yapan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, “AK Parti’den daha iyi bir liste beklerdim” sözlerine yanıt da veren Akay, “CHP İl başkanı Ankara’da çapa yapan isimlerin listelere girdiğini söylemiş… Ancak listelere çapa yapanları değil, generalleri koymuşlar. Generallerin çok olduğu bir orduyla neler yapılabilir?... Bizim listemizi eleştireceğine önce listesindeki ithal ve bürokrat adaylara baksın. Ben iddia ediyorum, bizim listemizde herhangi bir sıradan bir milletvekili adayımızı alın, Kadifekale’ye bırakın Konak’a rahat iner ama CHP adayı Rıza Türmen Konak’ın yolunu bile bulamaz. Çünkü bizim adaylarımız tabandan gelen, yerli, yerel adaylar. CHP’nin bürokrat adayları gibi değiller” diye konuştu. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 16 Nisan 2011 Cumartesi 16:06

gavur ve sümüklü izmir vs.. diyenler,şehitlere kelle diyenler sizlerle 12haziranda sandıkta hesaplaşıcaz!İzmir'in akp karşısında ki dik duruşu tüm Türkiyeye cesaret vermiştir.Cumhuriyeti ve değerlerini seven bağlı olan herkes sandığa... akp-bdp haricinde tüm partililere kapımız açık sizi ve programlarınızı dinlemeye hazırız buyrun gelin.!

Yorumu oyla      14      7  
türkan 14 Nisan 2011 Perşembe 16:07

dünyanın hangi ülkesinde aylarca tutuklu bulunupta haklarında bir tek delil bile bulunamadan hapis yatan kaç kişi var yok bu sadece benim ülkeme has bir uygulama heralde chp'li değilim ama chp'nin tutumunu sonuna kadar savunuyorum sizler kendinizi düşünün sizin başınıza da gelse neler yapmazdınız arkadaşlar chp doğru olanı yaptı birilerinin keyfi için içeri atılan aydın insanlarımıza sahip çıktı bunun neresi yanlış ..ayrıca bizler 10.yıl marşıyla da grur duyuyoruz yerinmiyoruz ..akp'li adaylarla chp'li adayları karşılaştırmaya gerek bile duymuyorum daha düne kadar gavur izmir diyeceksiniz hakarete varan tabirler kullanacasınız şimdi de çıkıp oy isteyeceksiniz ahhh be arkadaşlar ben tam 51 yaşındayım çok siyasetçi gördüm çok parti tanıdım bu şehir de biz bize hakaret edene oy vermeyiz verdirmeyiz elimden geldiğince kendi partime oy toplamaya çalışacağım ama akp ye prim kazandırmayacağım..haydi izmirliler sandıkta gücünüzü gösterin cumhuriyetin demokrasinin kalesi izmirimizi almalarına izin vermeyin herkes sandığa gitsin ...

Yorumu oyla      19      7  
anti akp'li 14 Nisan 2011 Perşembe 15:28

RTE 'yi izmirden aday yapsanız AKP 'yi hezimetten kurtaramazsınız!İzmir'in aydın düşünen insanı yine küçümseniyor,Turgut Özal gibi birisinin evvelce aday olduğu MSP ve aldığı sonucu umursamayan AKP teşkilatı ve partisi aynı akıbeti 12haziranda tekrar yaşar diyorum.Yaşasın cumhuriyeti seven ve sahip çıkan tüm partiler...!

Yorumu oyla      16      8  
Fredi ŞLOSER 14 Nisan 2011 Perşembe 11:47

Ömer Cihat Akay hayal görmeyi seviyor galiba. Bırakın garibim hayalleri ile yaşasın 13 Hazirana kadar.

Yorumu oyla      21      10  
ak parti çiğli gençlik kolları 14 Nisan 2011 Perşembe 11:34

aramızdaki fark onlar 10.yıl marşını çala dursunlar bizler 2023 e hazırlanıyoruz 100 yıl zaferine artık türkiyi aştık dünyaya hükmetmeye geliyoruz dokunulmazlıkları savunan chp ergeneokon sanıklarına dokunulmazlık şansı daoğuruyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusuu şimdi izmir için geliyoruz izmir chp'den kurtulacak ....

Yorumu oyla      15      19  
CAHİT SOYARSLAN 14 Nisan 2011 Perşembe 10:47

Sayın Akay'ın değerlendirmelerini gerçekçi buluyorum.Çünkü;AKP,CHP'nin İzmir listelerinde yaptığı hatayı ve özensizliği çok iyi değerlendirecektir.Ayrıca;2 bakan'ın da İzmir iş dünyasının desteğini alacağını çok iyi biliyor.Bu iki bakanın İzmir için gündeme taşıyacağı yeni ve somut projeler,tabanda ciddi değişimlere yol açabilir.Örnek mi;Çeşme ve Selçuk için yeni turizm hamleleri,Bergama,Torbalı ve Tire'ye uzanacak metro hatları,Çiğli'ye 2.sivil havaalanı projesi,İzmir Körfezine tüp geçiş projesi,Dikili'ye jeotermal organik seracılık için tarım OSB'si gibi projeler;tabanda ses getirecektir.Tahminimi söyleyeyim;AKP 13,CHP 9,MHP 2,Bağımsız 2

Yorumu oyla      16      15  
HASAN TUFAN 14 Nisan 2011 Perşembe 09:14

SONUN ÖMÜR KABAK GİBİ OLACAK.

Yorumu oyla      24      10  
ithal izmir'li 14 Nisan 2011 Perşembe 00:39

RIZA TÜRMEN KONAK'IN YOLUNU BULAMAZ DENİYOR SAYIN AKAY SORA SORA BAĞDAT BULUNUR,BURASI İZMİR BİZ VEKİLİMİZE İZMİR'İ KARIŞ KARIŞ ÖĞRETİRİZ SİZ HİÇ ÜZÜLMEYİN VEKİLİMİZ KAYBOLMAZ,BAKIN SİZİN VEKİLLERİNİZ OY KULLANACAKLARI SANDIKLARI BULSUNLAR....

Yorumu oyla      21      17  
fanatik ak partili 14 Nisan 2011 Perşembe 00:14

Sn Kamile hanım kaba yorumunuz dışında hakaretli görüşünüzü aklımda tutacağım sizden ricam 12 haziran akşamı buraya yine yorum bekliyorum.herşey sandıkta belli olacak hatay esnafının hali otobus duraklarının gece yoğunluğu,otopark sıkıntısı belediye işçilerinin durumu unutma kamile hanım izmirliyiz bunların acısını izmirli sandıkta görecek.

Yorumu oyla      21      15  
eren 13 Nisan 2011 Çarşamba 22:30

akpar tiyle chp nin adaylarını yanyana koyduğun zaman fark ortaya çıkıyor akparti değerli bakanları ve teşkilatlara önem vermiş chp ise hapisten kurtarmak için vekil yapıyor teşkilatını hiçe sayıyor izmirde ağır topları avuta atıyor izmirli bunu anlayamayacak kadar akılsız değil.

Yorumu oyla      22      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım Erzincan'dan seslendi
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''İzmir için çalışacağız. Erzincan'ın, ...
MHP'nin de başörtülü aday var
MHP'nin başörtülü adayı Filiz Cabut Yüksel Uşak'tan 2. sıra milletvekili adayı oldu.
'Arkadaş Türkiye’ye Fransız'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi ...
 
Baykal: Köy köy çalışacağım
CHP eski lideri Deniz Baykal, "Seçimlere kadar köy köy çalışacağım, dağ ...
Oğuz: Asıl mücadele şimdi başlıyor
12 Haziran seçimleri için, 11 Nisan’da belli olan milletvekili aday listelerinde ...
Kavaf gitti eşçinseller bayram etti
Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Selma Aliye Kavaf’ın liste dışı kalmasıyla ...
 
Ahmet Türk'ü yumruklayan aday oldu
Samsun’da kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ü yumruklayan ...
Ege’de kadının sesi yükseldi
2007'de Ege Bölgesi'nde 26 kadın aday çıkaran AK Parti, CHP ve MHP 2011'de ...
Dervişoğlu: Şimdi iş yapma zamanıdır
MHP eski İl Başkanı Musavat Dervişoğlu listelerdeki sırasıyla ilgili olarak ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva