HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2011 Çarşamba - 18:31

Yüksel, Bayır'ı yalanladı!

Aday listelerinde bazı sıralarda ‘hatalı’ yazılmış olabileceği yönünde açıklama yapan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın iddiasına Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’den düzeltme geldi.

Yüksel, Bayır ı yalanladı!

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın dün il başkanlığı binasında yaptığı toplantıda dile getirdiği, ‘milletvekili aday listelerinde hata yapılmış olabilir’ sözlerini değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Alattin Yüksel, Genel Merkezin listelerde herhangi bir hata yapmadığını söyledi. Bayır’ın ‘hata yapılmış’ demediğini sadece ‘hata yapılmış olabilir’ imasında bulunduğunu belirten Yüksel, “Sayın İl Başkanımız yaptığı açıklamada hata var değil, hata olabilir ifadesini kullanmaktadır. Kendisi böyle düşünmüş olabilir. Ancak listeler merkez yoklaması usulüne göre yapıldığı için genel başkanın ve parti meclisinin her adayı, her bölgeden aday gösterme yetkisi vardır. bu açıdan listelerin yazılımında her hangi maddi hata söz konusu değildir. İzmir listeleri kamuoyuna deklere edildiği gibidir. Bazı adaylar için bölge farklılıkları da sonucu etkilemeyecektir” dedi.
 
OYAN: DENGE GÖZETİLDİ
İki dönem ikinci bölgeden İzmir milletvekili seçilen Oğuz Oyan ise, bu dönem birinci bölgeden aday gösterilmesini normal karşıladı. “Listelerde denge gözetilmiş olabilir” diyen Oyan, “İkinci bölge tarım bölgesi olarak benim daha fazla hitap ettiğim bölgeydi. İki dönemdir de bu bölgedeydim. Genel Başkanımız listeleri oluştururken bir denge gözetmiş olabilir. Sürükleyici bir isim olarak bize birinci bölgeden ihtiyaç duymuş olabilir. Bizler görev nerede verilirse orada çalışırız. Bunun bir hata olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.
 
OKAY: DÜZELTİLME YAPILSIN
Öte yandan ikinci bölgeden aday başvurusu yapan ancak birinci bölge 12. sıradan aday gösterilen Ebru Okay ise, ikinci bölgeden aday gösterilmesinin daha doğru olacağını belirterek, listelerde düzeltme yapılmasını beklediğini söyledi. Okay, “Ben İl Başkanımıza konuştum ve görüşümü aktardım. İkinci bölgeden aday olmam halinde partim için daha faydalı olacağımı düşünüyorum. Çünkü 120 yıldır köklerimiz bu bölgede yaşadı. İkinci bölgede eş dost, akrabamız var. Kimin CHP’li, kimin AK Parti’li olduğunu çok iyi biliyorum. Ama birinci bölgenin sokaklarına aşina değiliz. Şimdi ben AK Parti’ye oy veren kim tanıyorum gidip yakasına yapışıp oy isteyebilirim. Onlara,‘Ben sizlerden biriyim, bu bölgenin kızıyım’ demek var, bir sokaklarına aşina olmadığınız bir bölgede çalışmak var. Üç günlük bir süre varmış. Umarım İl Başkanımızın da belirttiği gibi bu hata düzeltilir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ümit aydın 14 Nisan 2011 Perşembe 10:38

sayın bayır ızmırde demokrat mı kalmadı da sen ıhrac vekıl koyuyorsun cooook yanlışşş cokkk

Yorumu oyla      14      6  
İZMİR SOL'UN KALESİ DEĞİL... 14 Nisan 2011 Perşembe 10:08

Alaattin bey;istediği kadar Genel Merkez'i savunsun,CHP İzmir listesi tam bir fiyaskodur.1.Bölgede ilk 3 aday Ankara kökenli;2.Bölge'de ise ilk aday hariç 6.sıraya kadar Ankara kökenli,hele hele son 6 aday İzmir'li;yani İzmir'liler out,Ankara'lılar in.Bu durumda;siz İzmir'li aday olsanız,üstünüzdeki Ankara'lılar meclise girecek diye meydanlarda çabalar mısınız? Cevabım koskoca HAYIR'dır.Üstüne üstlük;2.Bölgede bağımsız Doğu Perinçek'i de dikkate alırsanız;bence CHP;2.Bölgede 4 tane milletvekilini zor çıkarır.1.Bölge'de de İzmir'in köylerini dahi tanımayan Ankara'lılar var.Sonuç;CHP İzmir'de en fazla 8 milletvekili çıkarır.Yani;artık İzmir CHP'nin kalesi değildir.Geçmiş olsun....

Yorumu oyla      15      6  
fanatik ak partili 14 Nisan 2011 Perşembe 00:17

tacettin bayır gibi mert bir adam gibi adamı bile yalanlıyorsunuz ya hayret yaaaa size dicek laf yok sayın yüksel.bu arada sn bakanımız günaya dönek demişsiniz kötü söz sahibine aittir.siz önce karabağlar belediye başkanı ile canan arıtmanın yorumlarını düzeltin yüreğiniz varsa ...!

Yorumu oyla      15      6  
kerem can 13 Nisan 2011 Çarşamba 20:06

ne guzel ebru hanim taylandzede oldugu icin bir donem belediye meclis uyeligi yapilmadi simdi mebus olur birsuru yeri gezer, tozar evet iyi dengeli bir liste oldu adaylardan en az 10´15 i beledfiye ile iliskili geliri olanlar. yasasin aziz yasasin gursel yasasin alattin kardesligi Bornova karabaglar karsiyakadan kimse yok en az 6 adayda ithal severim boyle listeyi

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSİAD seçimlere damga vuracak
İZSİAD 12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde belirlenen milletvekili ...
Bir anket de AK Parti İzmir'den
AK Parti’nin İzmir’in 30 ilçesinde, 3 bin seçmen üzerinde yaptırdığı anketten ...
Binali Yıldırım Erzincan'dan seslendi
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''İzmir için çalışacağız. Erzincan'ın, ...
 
MHP'nin de başörtülü aday var
MHP'nin başörtülü adayı Filiz Cabut Yüksel Uşak'tan 2. sıra milletvekili adayı oldu.
'Arkadaş Türkiye’ye Fransız'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi ...
Baykal: Köy köy çalışacağım
CHP eski lideri Deniz Baykal, "Seçimlere kadar köy köy çalışacağım, dağ ...
 
Oğuz: Asıl mücadele şimdi başlıyor
12 Haziran seçimleri için, 11 Nisan’da belli olan milletvekili aday listelerinde ...
Kavaf gitti eşçinseller bayram etti
Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Selma Aliye Kavaf’ın liste dışı kalmasıyla ...
Ahmet Türk'ü yumruklayan aday oldu
Samsun’da kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ü yumruklayan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva