HABERLER>POLİTİKA
19 Temmuz 2012 Perşembe - 17:56

PM'deki İzmirliler'den ortak mesaj: Daha çok çalışacağız

Kurultayda göreve gelen yeni yönetimde yer alan İzmirliler ortak mesaj verdi. Parti Meclisi, Bilim Kültür ve Yönetim Platformu ve Yüksek Disiplin Kurulu’na girenler “İzmir için daha çok çalışacağız” mesajını verdi.

PM deki İzmirliler den ortak mesaj: Daha çok çalışacağız

Fatih YAPAR/Can ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - CHP Büyük Kurultayı’nın ikinci gününde yaşanan Parti Meclisi, Bilim Yürütme ve Kültür Platformu ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeliklerinin seçimleri sonuçlandı. Bir önceki yönetim kurulu listesinin büyük oranda değişmesi parti örgütlerine heyecan getirirken, İzmir’den yönetim kadrolarına giren partililer ise sevinç yarattı. Kurultay öncesinde PM’de 6 ve YDK’da iki isimle temsil edilen İzmir, son yapılan kurultaydan karlı çıktı! Sandıklarının açılması ile İzmir örgütünün yüzü gülerken, PM ve BYKP’ye toplamda 7, Yüksek Disiplin Kurulu’na ise 4 İzmirli girmeyi başardı.

Ümit Yaldız'ın köşe yazısı: 'Örgüte 'sarı' çalım ve İzmir'in siyasi patronluğu'
 
Genel Başkan tarafından hazırlanan ilk BYKP listesine adı yazılan ancak sonradan dağıtılan hiçbir anahtar listede kendisine yer bulamayan Milletvekili Birgül Ayman Güler’in, liste delerek adını PM’ye yazdırması da dikkat çekti. PM’de ilk kez yer alacak olan ‘sağ kökenli’ Milletvekili Aytun Çıray, eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Saygılı ve Gazeteci Berrin Gürçay Dilekçi de büyük mutluluk yaşarken, Saygılı’nın kadın kotasına takılarak liste dışı kalacak olması da İzmir’in PM’deki koltuk sayısını olumsuz etkiledi.
 
CHP’nin yeni Parti Meclisi’ne; İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Aytun Çıray, Oğuz Oyan, Birgül Ayman Güler, Hülya Güven ile birlikte Hüseyin Saygılı ve Berrin Gürçay Dilekçi girdi. Yüksek Disiplin Kurulu’nda ise Milletvekili Mustafa Moroğlu, Selahattin Balta, Sumru Karaer ve Ülkü Caner yer aldı.
 
GÜVEN: ÖRGÜTE KULAK KABARTACAĞIZ
Hülya Güven: Örgütümüzün bizden ne istediğine kulak kabartacağız. Yürüttüğümüz bir takım çalışmalar vardı zaten. Bütün ilçelere ve köylere ulaşacağız. Yerel seçimlerimiz çok yakın. Ona yönelik çalışmalarımızı da el birliği ile hayata geçireceğiz. Kurultayımız çok faydalıydı. 6 çeşit liste çıktı. Olmasaydı daha iyiydi ama oldu. Bizim çalışmalarımızı engellemez bu. Seçilenler, örgütün kendi istediği kişiler girdi.

ÇIRAY: MERKEZ SAĞI CHP’YE ÇECEKEĞİM
Kurultayın hem kendisi hem de partisi için bir başlangıç olduğunu ifade eden Milletvekili Dr. Aytun Çıray, “Her kurultay yeni bir tazelenmedir. En Başta sağlık politikaları konusunda Türk milletini daha çok aydınlatacağım. Sağlık politikaları her geçen gün kötüye gitmektedir. Sezeryan gibi konular, zorlayıcı kanunla insan hayatını kaybeder hale getirdiler. Sağlık ve sosyal politikalar konusunda hem eleştirel hem de çözüm üreten projeler üreteceğim. Geçmişte birlikte siyaset yaptığım merkez sağdaki arkadaşlarımı da CHP çizgisine çekeceğim. Benim yönetim anlayışıma göre genel başkan çalışma arkadaşlarını kendi seçme hakkına sahiptir” dedi.
 
YÜKSEL: GÜÇLÜ BİR PM OLUŞTU
Kurultayın çok güzel ve coşkulu geçtiğini anlatan Milletvekili Alaattin Yüksel, “Çok güzel bir kurultay yaşadık. Demokratik ve coşkulu oldu. Güçlü bir PM oluştu. Bu parti meclisi en sade üyesinden gönüllüsüne kadar tüm CHP’ni iktidar hedefine kilitleyecektir. Herkesin ilk hedefinde iktidar var. Yerel seçimler öncesi, sadece İzmir’de değil tüm yurtta partilileri sahaya çıkartacağız. Halkın istek ve taleplerini belirleyerek kedimize yol haritası çizeceğiz” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın “Kendisini çok hırslı görüyorum. Milletvekilinin YDK’da yer alması doğru değil” diyerek eleştirdiği Mustafa Moroğlu, partide görev alanların polemiğe girmesini doğru bulmadığını söyledi. Bayır’ın görüşlerine saygı duyduğunu ifade eden Moroğlu, “Hiçbir zaman parti görevlilerinin görevleri ile ilgili ‘şöyle yapsınlar’ diye telkinde bulunmam. Milletvekili, parti meclisine de YDK ya da seçilir YDK’da görev alacakların görevi adaletli bir şekilde temsil edecek olması önemlidir. Yargı bağımsızlığını savunduğumuz gibi partide parti disiplinini savunacağız. Parti disiplini içinde hareketi sağlamak bizim görevimiz. Ben de bu görevi en iyi şekilde yapacağım” dedi.
 
Partinin İzmirli YDK Üyesi Selahattin Balta, deneyimlerini partiye aktaracağını söyledi. Uzun yıllar Makine ve Kimya Endüstrisi Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK Denetim Kurulu Başkanlığı ve Erdal İnönü’nün danışmanlığı gibi görevlerini yaptığını ifade eden Balta, “Partide genel başkana örgüt ayak uyduramıyor. Genel başkan partinin çok önünde gidiyor. Disiplin kurullarına da bir format atılması gerek. İzmir, Antalya, Ankara ve İstanbul gibi önemli iller birbirinden bağımsız hareket ediyor. Disiplin kurullarının önce eğitimden geçirilmesi gerek. Tüzükteki yetkilerini bilmeyen kurullar çalışamıyor. Bir yerde meclis üyesi belediye başkanına hakaret ediyor ama parti buna bir şey yapmıyor. Herkes haddini, yerini bilecek. Kimse partiden üstün değildir. Biz partinin hukukunu koruyacağız. Bu amaçla genel başkanımıza yardımcı olmak için yola çıktık” dedi.
 
YDK Üyesi Süleyha Sumru Karaer de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da partinin gelişmesi, büyümesi ve daha iyi noktaya gelmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. İşletme eğitimini tamamladıktan sonra hukuk eğitimi aldığını, İngiltere’de yaşadığını da anlatan Karaer, “Partime daha çok teknik anlamda destek olarak katkı koyacağım. Kendime güvenim ve inancım tam. 34 yıllık partiliyim. Daha adil, daha parti hakkını gözeten sistemin işlemesi için gayretim sürecek” diye konuştu.
 
İzmir eski İl Disiplin Kurulu Başkanı Ülkü Caner, partinin yeni yönetiminde YDK’da görev almasının kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. Disiplin Kurulu kararı ile partiden daha önce atıldığını, mahkeme kararı ile de geri döndüğünü ifade eden Caner, “Yeni YDK’da çalışmalar yapacağız. İktidar mücadelesi disiplinli bir parti yapısıyla olur. Antidemokratik değil özgürlükçü, ortak akıl ve programlara uygun bir yapı ile olur. Hoşgörü ile adaletli, partililere şucu bucu demeyen bir yapı olacak. Partideki disiplin duruşu sopa değil demokratik bir yapı ile alt kademelere aktarılacak” dedi. Kurultayın iktidara yürüyüş kurultayı olduğunu anlatan Caner, “Farklı düşüncelerin ortak noktada buluşması sağlandı. Genel başkanın etrafında CHP yeni çağdaş demokratik yapılanma için daha yoğun ve birlikte devam edecek. Türkiye’nin umudu olmaya devam edecek” diye konuştu. Caner kendisi için yazılan ‘Alaattin Yüksel’in danışmanı’ sıfatını da kabul etmediğini söyledi. Caner, “Danışman demek ‘maaş alan’ demektir. Benim için bu açıklamalar parti içinde küçük düşürücü oluyor. Ben maaş almıyor, gönüllü, fedakarlık yaparak çalışıyorum. Sayın Yüksel’in genel başkan yardımcılığı döneminde Ankara’da bulunarak kendisine yardımcı oldum. Bu benim Alaattin Yüksel ile ilişkimin yanında parti sorumluğumun da getirdiği bir durumdur. Tabi ki Yüksel’in yanında bulunmak ve onunla yol yürümek gurur verici bir durumdur ama ben danışmanı değilim” ifadelerini kullandı.
 
Yıllardır gerek partide gerekse yaşamında kadın hakları için mücadele ettiğini ifade eden Berrin Dilekçi, bundan sonra da yoluna aynı anlayış ile devam edeceğini söyledi. Dilekçi, “25 yıldır partide sürekli koşturuyorum. Örgütten gelen bir insanım. Parti meclisine girmem benim için çok anlamlı oldu. Emeğin karşılığının verildiğini gerçekten gördüm. Kadın kotası uygulaması ile birlikte çok başarılı kadınlar partimizde görev aldı. Bu bir kadın devrimidir. Dayanışma içinde çalışacağız. Destek veren vermeyen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tunay 20 Temmuz 2012 Cuma 21:06

sizi kim seviyor sizler hangi partinin mensuplarısınız secilen her aday bizlerin baş tacıdır biraz parti terbiyesine davet ediyorum sizleri eyer sizler birilerinin emir kuluysanız bilememülkü caner alatin yüksel bunlar bu partiye il binası kazandırdı bilmiyenlere hatırletılır onlar varlardı yönetimde

Yorumu oyla      12      7  
yandaş ve yalaklar 20 Temmuz 2012 Cuma 13:20

izmir sisi sevmiyor. sevdiklerinide siz engel oluyorsunuz. kazandıgınız pirüs zaferidir. tek sevinen siz ve izmir ak parti örgütü

Yorumu oyla      14      7  
yeni hizip 20 Temmuz 2012 Cuma 13:17

küçük olsun aziz aga ile allattin beyin olsun. kına yakın.bu kafa ile iktidara gelemessiniz. şimdiden geçmiş olsun.

Yorumu oyla      15      7  
partili 20 Temmuz 2012 Cuma 12:49

Evet kukla il başkanı ve abileri İZMİR CHP yi ele geçirdiler..,peki 19 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde tüm partiliyi nasıl kucaklayacaksınız.?

Yorumu oyla      15      7  
murat 20 Temmuz 2012 Cuma 01:41

Örgüt'ün hangi işini hallettiniz sayın Güven, kimseye bir faydanız yok. Alaaddin Yüksel ne yapmış?Oğuz Oyan izmire uğramaz PM'ye girer ne diyim anlamıyorum ben bu işi. Çalışan değil yatan kazanıyor partide. Bence Vekillerden Musa Çam, dışarıdan Tacettin Bayır olmalıydı.

Yorumu oyla      17      10  
erkan 20 Temmuz 2012 Cuma 01:24

4 izmirli ydk üyesi..biri hukukcu.o da avukatlıktan ziyade alsancakta fahri avusturya konsolosluğu yapıyor:))..saçma sapan işler..yerel seçim sonrası kemali de alırlar ömür boyu dönmemek üzere giderler..

Yorumu oyla      20      12  
yelda chp 20 Temmuz 2012 Cuma 00:04

Bugünlerde geride kalacak.aziz,alaattin.hülya.engin,,az biraz sabır !!!örgüt

Yorumu oyla      21      10  
murat 19 Temmuz 2012 Perşembe 22:41

parti meclisinde hep zenginlerden oluştu sıradan insanlar yok ne chp sol artık kayıyor işci dostları

Yorumu oyla      19      10  
murat 19 Temmuz 2012 Perşembe 22:40

parti meclisinde hep zenginlerden oluştu sıradan insanlar yok ne chp sol artık kayıyor işci dostları

Yorumu oyla      23      11  
partizan 19 Temmuz 2012 Perşembe 22:02

YUKSEL CAKMUR DOKUNDU YANDİ PARTİ MECLİSİNE GİREMEDİ AKP Yİ OKYANİS OTESİNİ ELESTİREMEYENLER PARTİ MECLİSİNDE NE ORGANİZASYON AMA. DOKUNAN YANAR ARKADASLAR...TEHLİKENİN FARKİNDAMİSİNİZ.......

Yorumu oyla      29      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de Çelik’le Şahin yine karşı karşıya!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı Şahin'i ...
CHP'de 9 no'lu düzeltme: En fazla oy Keskin'e...
Ankara Spor Salonu'nda yapılan kurultayda PM'ye seçilen Denizli Milletvekili ...
Örgüte ‘sarı’ çalım ve İzmir’in siyasi patronluğu!
CHP’de uzun yıllar konuşulacak bir kurultay daha geride kalırken, PM ve ...
 
Erdoğan: Şam yönetimi kendini hesaba çekmeli
Başbakan Tayyip Erdoğan Rusya'daki temaslarının ardından Atatürk Havalimanı'nda ...
Arena’da CHP İzmir kavgası: “Sonun Bayır gibi olur!”
‘Sarı liste’ krizi CHP İzmir’i de böldü. Nalbantoğlu, İl Başkanı Engin'i ...
Listeye İzmir bakışı: Güler’den sert tepki
İzmirli vekil ve başkanlar Egedesonsöz’e Kılıçdaroğlu’nun listesini değerlendirdi. ...
 
AK Parti'nin 300 bininci üyesi Karşıyaka'dan
İzmir'de CHP'nin iki katı üyeye sahip olan AK Parti İzmir İl Başkanlığı 300 bininci üyeyi yaptı.
CHP kurultayında liste savaşları: 'Anahtar'a İzmir damgası
Kılıçdaroğlu’nun 98 anahtar listesine İzmir damgasını vurdu. PM için 9 ...
Bakanlarına büyükşehir yolunu açıyor
30 Eylül’deki büyük kongre öncesi önemli bir tüzük operasyonuna hazırlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva