HABERLER>GÜNCEL
23 Ekim 2011 Pazar - 10:10

PKK köyleri terk etti, takip sürüyor

Kuzey Irak’ta PKK hedefleri karadan obüs ve top atışlarıyla vuruluyor. Havadan ise uçaklar tespit edilen hedeflere bomba yağdırıyor. Köylerde barınan PKK’lılar yüksek bölgelere çekildi

PKK köyleri terk etti, takip sürüyor

HAKKARİ - Hakkari’nin Çukurca ilçesine düzenlenen ve 24 askerin şehit edildiği saldırının ardından başlatılan sıcak takip sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 22 taburla Kuzey Irak topraklarına girdiği yönündeki haberler peşmerge kaynakları tarafından bir kez daha kesin dille yalanlandı. TSK’ya bağlı özel birlikler sadece Şemdinli bölgesinin karşı yakasına düşen Hakurk bölgesinde sınırlı bir kara harekatı yürüttü. Ancak bu birliklerin şu ana kadar yoğun bir çatışmaya girmediği belirtiliyor. Sınırdaki askeri yığınağın daha çok Çukurca ve çevresinde yoğunlaştığı gözlendi. Sınıra yönelik askeri sevkiyat ise halen devam ediyor.
 
YOĞUN ATEŞ
Dün Kuzey Irak’taki PKK’nın barınma alanlarına yönelik karadan obüs, havan ve tanklar tarafından araziden görüntü alınan ve önceden belirlenen hedeflere nokta atışları yapıldı. Top atışları daha çok İran sınırındaki Hakurk bölgesine doğru yapılırken, yine Türkiye-İran-Irak üçgeninde yer alan Zagros sıra dağlarındaki noktalar ile Avaşin-Basyan, Govend dağı, Kartal boğazı, Hesaba köyü, Note vadisi, Mara vadisinde belirlenen ve İnsansız Hava araçlarıyla görüntü alınan noktalar sabah saatlerinden itibaren vuruldu.
Zap bölgesindeki Bede, Petrut köyleri ile Ertuş ve Kinyaniş Vadisi dün sabah saatlerinden itibaren top atışına tutuldu. Yoğun top atışlarından dolayı bölgede yangın çıktığı bildirildi. Kamplara yönelik hava harekatları nedeniyle stratejik noktalara gizlenen PKK’lıların da zaman zaman F-16’lara Doçka uçaksavarlar ile omuzdan atmalı İgla ve Strella füzeleriyle karşılık verdikleri bildirildi. Özellikle Zağros Dağları ile Zap Vadisi’ndeki Karadağ bölgesine arka arkaya sorti ve dalış yapan uçaklar, PKK’nın füze ve uçaksavar saldırılarına karşı ısıya güdümlü balonlar bıraktı. Bu balonlar sayesinde PKK’nın uçaklara yönelik saldırıları etkisiz bırakılırken, vadilere dalış yapan uçaklar çok sayıda hedefi vurdu.
 
YÜKSEKLERE ÇEKİLDİLER
Zaho’dan başlayıp İran sınırına kadar uzanan 350 kilometrelik Kuzey Irak sınırında birçok yerleşim birimini kontrol eden PKK’lılar, sınırdaki harekat nedeniyle köylerdeki kontrol noktalarını terk ederek yüksek yerlerdeki stratejik ve daha güvenli olan alanlara çekildi. PKK’nın terk ettiği bazı noktalara Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetimi geçici kontrol noktaları oluşturdu. Bölgeye gitmek isteyen siviller ise oluşturulan geçici güvenlik noktalarında durdurulup aramadan geçiriliyor.

 PKK’lıların faaliyet gösterdiği alanlar yasak bölge kapsamına alınırken, bu bölgelere sivillerin geçişi kesildi. Türkiye’nin ani ve zamansız top ve havan atışlarından dolayı PKK’lıların faaliyet gösterdikleri alanlardaki mesire yerleri de hafta sonları piknik yapmak isteyen sivil halka kapatıldı. Örgütün faaliyet alanları içinde yer alan bazı köylerde yaşayanlar Zaho, Duhok, Erbil ve Süleymaniye bölgesine geçici olarak yerleşti. Bazı aileler için de bölgesel Kürt yönetimi tarafından geçici barınma merkezleri oluşturulacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 23 Ekim 2011 Pazar 10:24

DÜN GNKUR BAŞK.LIĞI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA IRAK'A KARA HAREKATININ İSTENİLEN SEVİYEDE OLAMADIĞINA DAİR BİR AÇIKLAMA YAPILDI.MAALESEF ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALACAĞA BENZEMEKTE.ABD TARAFINDAN ASKERİMİİZN HAREKATININ ENGELLENDİĞİNİ SEZİNLİYORUM.KÖHNEMİŞ ABD EMPERYALİZMİNE BU DENLİ BOYUN BÜKMEK NEDEN?BİZ EGEMEN BİR ÜLKE DEĞİLMİYİZ?3.5 ÇAPULCUYA PAPUÇ BIRAKMAK DURUMUNA BİZİ İTENLER KİM?BU VEBAL AKP'YE AİTTİR.AKPNİN SAĞLADIĞI İMKANLARLA KÜRT İSYANI BU AŞAMAYA GELMİŞTİR.DOĞU ELDEN ÇIKMAK ÜZERE.DEVLETİN SİLAHLI GÜÇLERİ ARTIK EVLERİNDEN DIŞARI ZIRHLI ARAÇLARLA ÇIKIYORLAR.KÜRDİSTAN FİİLEN KURULMUŞ DURUMDA.BU GERÇEĞİ AÇIKLAYAN BASIN ORGANLARI AKP TARAFINDAN SUSTURULUYOR.DERİN BİR BİLGİ ÖRTME EYLEMİ VAR.BU SON HAREKATINDA FOS ÇIKMASINDAN KORKUYORUM.PKK BİR KÖYÜ BOŞALTTIYSA GİDECEĞİ BİN TANE KÖY VAR.KUZEY IRAK’TA EGEMEN BİR DEVLET GİBİ HAREKET ETMEDİKÇE BİR SONUÇ ALINAMAZ.K.IRAK’TAKİ PLASTİK KÜRT DEVLETİNE SON VERİP,BU TOPRAKLAR TAMAMEN ZAPTI RAPT ALTINA ALINMADIKÇA TERÖRDEN KURTULMAK HAYALDİR.TÜRKİYE ARTIK NATO VE ABD’YE BİR DAHA DÖNMEMEK ÜZERE KESİN REST ÇEKMEDİKÇE ELDEKİ HERŞEYİNİ BİR ANDA KAYBEDECEK.SON PİŞMANLIK FAYDA VERMEYECEK.ÜLKEMİZİN BU DURUMUNDAN TEK SORUMLU AKP’DİR.GÜN UYANMA GÜNÜDÜR.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kenan Evren'i rahatlatan gelişme!
Kenan Evren işkence ve infazlardan sorumlu tutulmayacak.
Kadına yönelik şiddet tırmanıyor
Konak Belediyesi ve Alsancak Soroptimist Kulübü işbirliğinde düzenlenen ...
Usta gazeteci Hikmet Bila toprağa verildi
Gazetecİ-Yazar Hikmet Bila, Teşvikiye Camii’nde öğle vakti düzenlenen ...
 
AVM sinemalarına inat Konak Sineması açılıyor
Yeşilçam kültürünün, sinemayı sevdirdiği 1960'lı yıllardan bu yana faaliyet ...
İzmir'den Başbakan'a ağır eleştiri
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'e yatırım yapmamak için yıllardır ...
95 yaşındaki pilota saygı ziyareti
Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öçal ve üyeleri, ...
 
'Deniz fenerinde suç ortaklığı bozulmaz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Denizfeneri Davası sanıklarının ...
Şok karar! Kıskançlık krizi 'Ağır tahrik'
Sevgilisi Gülbeyaz Arslan’ı kıskançlık krizine girerek öldüren Ferdi Sevim, ...
Terörü destekleyenlere sütümüzü helal etmiyoruz
TÜRK Anneler Derneği İzmir Şubesi'nin 25'inci kuruluş yıldönümü için kentte ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva