HABERLER>GÜNCEL
22 Ekim 2011 Cumartesi - 14:52

İzmir'den Başbakan'a ağır eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'e yatırım yapmamak için yıllardır çaba harcayan, cezalandırmak isteyen AK Parti Hükümeti'nin şimdi ise oy için İzmir'e yatırım yapacağını açıkladığını iddia etti.

İzmir den Başbakan a ağır eleştiri

Can Özlü/Egedesonsöz - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi etkinlik için İzmir’e geldi. Adnan Menderes Havaalanı’nda beş yüze yakın partili tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, partililerle tek tek selamlaştı. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Menemen oldu. Sarnıç Sapağı’ndaki katlı kavşak projesinin temel atma törenine katılan CHP Lideri, partililer tarafından coşku ile karşılandı. Alanı dolduran binin üzerinde CHP’li, genel başkana dokunabilmek için birbiriyle yarıştı. 

Kılıçdaroğlu Kazayla geldi haberi için tıklayın

Kılıçdaroğlu'nun konvoyundaki kaza fotoğrafları için tıklayın

Temel atma töreninden fotoğraflar için tıklayın

'Sanki biz iktidardayız' haberi için tıklayın

Balçova Kız Yurdun'nu Kılıçdaroğlu açtı haberi için tıklayın
 

REKLAM YAPAMIYORUZ
Temel atma töreninde konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, partili belediyelere övgü yağdırırken, İzmir’de yatırım atağına kalkan Ak Parti Hükümeti’ni eleştirdi. Yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen projelerin iyi anlatılmadığını savunan Kılıçdaroğlu, hükümetin pireyi deve yaptığını ancak kendilerinin iyi reklam yapamadığını söyledi. Açılışta konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Biz deve kadar iş yapıyoruz ancak pire kadar anlatamıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını, ilçe belediyelerinin projelerini anlatmamız lazım. İstanbul ve Ankara’daki belediyeler bunların yarısını bile yapamadı ve yaptıklarını da ellerine yüzlerine bulaştırdı. Ankara metrosunun temeli atıldığında doğan çocuklar, şimdi askere gidiyor” dedi.
 
OY AVCILIĞI YAPIYORLAR
Ak Parti Hükümeti’nin, İzmir’deki yatırım atağına da değinen Kılıçdaroğlu, yapılan hamlelerin oy avcılığından ibaret olduğunu söyledi. Yapılan yatırımların, halkın ödediği svergiler ile yapıldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu “Yıllardır yatırım yapmayarak halkı oyalayan iktidar, şimdi oy toplamak için yatırım yapıyor. Bu yatırımlar hükümetin babasının parasıyla yapılmıyor. İzmirlinin verdiği vergilerle yapılıyor. Bu yatırımlar yapılmak zorunda. Onlar sadece gölge etmesinler, belediyelerimiz yatırımlarını zaten yapıyor. Hem de fazlasıyla yapıyor. Hükümetin yaptığı yatırımlar, seçimler öncesi verilen rüşvetten başka birşey değildir” diye konuştu.
 
DENİZ TAŞIMACILIĞI GELİŞECEK
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yaptığı konuşmada, yedi yıllık belediye başkanlığı sürecinde temel atma ve açılış töreni düzenlemekten uzak durduğunu ancak bundan sonra yapılacak yatırımların törenle duyurulacağını söyledi. Konuşmasında şuana kadar yapılan ve temeli atılan alt ve üst geçitler hakkında bilgi de veren Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki hafta deniz taşımacılığına katkı koyacak 15 yeni katamaran tipi gemi alımı için ihaleye çıkacaklarını söyledi. Kocaoğlu, yeni fuar alanı ve üç yeni tranvay projesinin de önümüzdeki yıl yapılacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından Ulukent Katlı Kavşak’ın temel atma töreni Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
FACİADAN DÖNÜLDÜ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti tatsız bir olayla başladı. Havaalanının VİP girişinde partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, bekleme yapmadan Menemen’e hareket etti. Konvoyda yaşanan kaza yürekleri ağızlara getirdi. Balçova Belediye Başkanı Mehmeh Ali Çalkaya’nın da içinde bulunduğu makam arabası, teknik bir arıza nedeniyle kontrolünü kaybederek kalabalık partili grubun arasına daldı. İnciraltı’nda işletme sahibi olan Yılmaz Eroğlu, Buca-Mar Genel Müdürü Hüsnü Kaya, eski İzmir Milletvekili Sedat Uzunbay ve çok sayıda partili yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi, CHP’nin İzmirli doktor milletvekilleri Hülya Güven ve Aytun Çıray yaptı. Herhang bir can kaybının yaşanmaması sevinç yarattı.
 
EKONOMİCİLERLE BULUŞTU
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ikinci adresi ise Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yüksek İstişare Toplantısı oldu. Hilton Oteli’ndeki toplantıda, hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, terör eylemlerinin çözümüne yönelik önerilerini de İzmirli sanayiciler ile paylaştı. Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Kemal Çolakoğlu’nun, muhalefete yönelik eleştirilerini değerlendiren CHP Lideri, kötü gidişatta birincil sorumluluğun iktidar partisinde olduğunu hatırlattı.
 
TEK SORUMLU İKTİDAR
Kılıçdaroğlu, ekonomi, siyaset, terör, etnik bölücülük ve din propagandası üzerinekurduğu konuşmasında özetle şunları söyledi: “İzmir’de olmaktan mutluyum. Haklı eleştirilere katılmakla birlikte ben de bazı şeyler söylemek istiyorum. İzmir’in bir milletvekili şuanda hapiste. Gönül isterdi ki halkın oları ile meclise gönderilen o milletvekili ile ilgili de bir üzüntü dileğinde bulunulsun. Bu olmadı. Her fırsatta yeni anayasadan söz ediyoruz. Öyle bir hava yaratıldı ki sanki anayasa yeniden yapılınca bütün sorunlar bitecek gibi. Önemli olan toplumun ve siyasetin değişmesidir. Mevcut anayasada bulunan yasalar bile uygulanmıyorken, yeni anayasa hangi soruna nasıl bir çözüm getirebilir? Uluslar arası hukukun gerektirdiği birçok anayasa maddesine uymuyoruz. Anayasa değişikliğine evet de önce kafaları ve zihniyeti değiştirmeliyiz. Kafamızda insan sevgisi olmalı. Kafamızda muhalefetin ne söylediğini dinleyen bir iktidar anlayışı olmalı. İktidar her ülkede vardır ancak muhalefet sadece demokrasilerde vardır. 24 şehidin acısını yaşadığımız bugünlerde bile basın karşısına çıkan Başbakan Erdoğan, muhalefeti suluyor. Sanki iktidar bizmişiz gibi. Bu iktidar, iktidarı devralırken sıfır terörle devralmadı mı? Nasıl bu hale geldi ülke. Muhalefet bundan nasıl sorumlu olur. Açık çek verdik. ‘Terörü bitirmek istiyorsan çözümleri sonuna kadar destekleyeceğiz’ dedik ancak çözümü bilen de yok. Bu ülkenin ekonomi politikası sıcak paranın yürüttüğü bir ekonomi. Bu ülkenin iş adamları, ziraat odaları, sendikaları, baroları, yok mu? Birisi de kötü gidişe itiraz etmiyor. Kimse konuşamaz. Neden, ileri demokrasi var da ondan!
 
TERÖRÜ BİRLİKTE ÇÖZELİM
AK Parti iktidarının etnik kimlik ve inanç üzerinden siyaset yaptığını belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bu nedenle toplumun ayrıştığını belirtti. Kılıçdaroğlu, sözleri şöyle sürdürdü: Toplumu ayrıştıran iki konu var. Yeri gelince din iman edebiyatı yapıyorsunuz malı götürüyorsunuz. Yeri gelince etnik konulara girip toplumu bölüyorsunuz. Biz ulus bütünlüğünü savunan bir partiyiz. Mustafa Kemal’in büyüklüğü de buradan geçiyor. Bütün Afrika ülkeleri paramparça ama ayakta kalan sadece Türkiye var. Etnik kimliklere saygılıyız. İşadamlarından rica ediyorum. İki temel noktaya vurgu yapsınlar. Hangi siyasi parti etnik kimlik ve din üzerinden siyaset yapıyorsa ülkeye ihanet ediyordur. Ülkeye ihanetin boyutu budur. Bütçe açıklandı ve dolar fırladı. Merkez Bankası müdahale etti. Demek ki o bütçe güven vermiyor. 17. büyük ekonomi olduk diyorlar. 80’li yıllarda 14. sıradaydık. Brezilya, Arjantin, Meksika ile kıyaslanır olduk. Rekor büyüme sağlıyoruz diyorlar ancak işsizliği çözemiyoruz. İstihdam yaratmayan bir büyüme var. Ara üretimi tamamen öldürdük. Cari açık sürdürülebilir değil. Ve finans kalitesi de iyi değil. Zamları yaptılar. Bir bakan diyor ki cari açığı kapatmak için yaptık. Diğer bakan, vergi gelirlerindeki dengeleri sağlamak için biz bunu yaptık diyor. Sorun çok. Terör olgusu Türkiye’nin sorunudur. Bütün siyasi partiler çözüm üretmek zorundadır. Her siyasi parti iki üyesini versin. Terörü sonlandırmak için bir uzlaşma komisyonu ve akil adamlar heyeti oluşturalım. Toplumsal destek sağlayarak bu sorunu çözelim. CHP’nin görüşü yok diyorlar. Bizim konuşmalarımıza kulaklarınızı tıkarsanız tabi ki söylediklerimizi duymazsınız. AKP’nin politikası nedir, bilen var mı? Ortada hiçbir şey yok. Ortaya OSLO görüşmeleri çıktı. Ortaya çıkan tablo Erdoğan-PKK görüşmesidir. Mektuplar yayınlandı. Seçime endeksli silah bıraktırdılar. Seçim bitti eylemler başladı. Hesabını kimden soracağız. Bu kadar vahim tabloda, siyasi iktidarlar istifa seçeneğini düşünüler. Sana bu millet bugün yüzde 49. 7 oyu sorunları çözmen için verdi. Bu işin sorumlusu iktidardır. Ülke kan gölüne dönmüş, onlar deniz feneri sanıklarını serbest bıraktılar. Kim fırsatçı? Yurt dışına gittiğinde, her şeyi ben yaptım havasındalar. Sizi karşılayan, sana saygı yaratan Türkiye Cumhuriyeti’nin sana verdiği unvandır. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde gören bir başbakan var. Allah akıl fikir versin. Böyle bir anlayışla ülke yönetilemez. O ülke parçalanır. Sesimizi çıkartmıyorsak ve bazı konularda bağrımıza taş basıyorsak ülkenin selameti içindir.
 
KOCAOĞLU’NA ZİYARET
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ESİAD İstişare Toplantısı’nın ardından ESİAD Yönetim Kurulu ile yarım saat özel görüştü. Balçova’daki Kız Dinlenme Evi’nin açılış töreni için yola çıkan Kılıçdaroğlu, sürpriz bir şekilde Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Basına kapalı 20 dakikalık görüşmeye İl Başkanı Tacettin Bayır da katıldı.
 
TEKİN’DEN DENİZ FENERİNE VERYANSIN
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İzmir gezisine eşlik eden Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Feneri davasında yaşanan son tahliyelere ilişkin açıklama yaptı. Tekin, “Günlerdir şehit haberleri tartışılırken Deniz Feneri davası suçlularının sessiz sedasız tahliyelerine tanık olduk. Bugüne kadar hukuktan kaçırılmaya çalışılan dosya kapsamında önce üç savcıyı yediler. Sonra da ‘bizi çıkarmazsanız’ diye tehdit savuran suçluları bıraktılar. Bu sözler o sanıkların iktidarın suç ortağı olduğunun kanıtıdır. Zamanlamaya dikkat edin. Deniz Feneri soruşturması Fenerbahçe Kulübüne yapılan operasyonla başladı, şehitlerini acısını yaşadığımız bugünde tahliye haberleri geldi. Hukuk sistemimizin geldiği nokta budur. Hayattaki bütün ortaklıklar bozulur. Suç ortaklığı bozulmaz. Deniz Feneri suçluları ile hükümet suç ortağıdır” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Farkettimde 24 Ekim 2011 Pazartesi 09:29

Bu Kazım emirel Allah bilir neyi tüyü belirsiz biridir, zaten aslı köyü kökeni olmayanlar ya alevilere yada kürtlere laf atarak türklüklerini ispatlamaya çalışan zavallılar olmuştur hep aşağılık komplekslerini başkalarını aşağılayarak aşmaya bir yerlere yaranmaya çalışan zavallılardandır, kürtlerin alevilerin sayesinde bu neyi tüyü belirsizlerde kendilerine bir kimlik bulmaya çalışırlar

Yorumu oyla      12      6  
sparta 23 Ekim 2011 Pazar 21:40

birtakım kendini bilmezler chp nin pkk agzı ile konustugunu iddia edip , akıllarınca akp ye gideceklerini ima ediyorlr. ama zaten gönülden bağlı oldukları iktidarın pkk ya bırakın hizmet etmeyi gizli görüşmelerini de görmezden gelmelerini anlamak mümkün degil. pkk yı kullanarak chp yi suclayanlar biraz okusunlar da gercekleri görüsnler. bu çamur chp ye yapışmaz.

Yorumu oyla      14      8  
partili 23 Ekim 2011 Pazar 19:53

sen rahat ol genel başkan azizin binali sorunu yok en azındanalisyle yok binide farketmez

Yorumu oyla      13      6  
isimsiz 35 23 Ekim 2011 Pazar 17:30

buca ya gelecek senin gibi partiyi hiç edenleri ve sizin agalarınızı görüp gidecek...

Yorumu oyla      13      10  
AHMET BAŞKAYA 23 Ekim 2011 Pazar 15:07

16 Ağustos 2011 Cumhuriyet Gazetesi - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin tüzüğünü yenileme çalışmalarını tamamlama aşamasına geldiklerini belirterek ekim ya da kasım ayında tüzüğün değiştirilmesi amacıyla olağanüstü kurultay toplamayı düşündüğünü açıkladı. Kılıçdaroğlu’Önümüzde il ve ilçe kongreleri süreci var. Partimizin tüzüğünü daha demokratik hale getireceğimize söz vermiştim. Son aşamaya gelindi. Üçüncü taslak üzerinde çalışıyorum. Biraz daha çalıştıktan sonra önümüzdeki günlerde il başkanlıklarımıza göndereceğiz. İllerden görüş aldıktan sonra nihai şeklini vererek yürürlüğe sokmayı istiyorum.’dedi. SAYIN GENEL BAŞKAN NEDEN DEMOKRATİK TÜZÜK KURULTAYINDAN VAZGEÇTİ.PARTİLİLERE VERDİĞİ SÖZÜ BİR KEZ DAHAMI TUTMUYACAK.NEDEN MEVCUT TÜZÜKLE KONGRELER YAPACAĞIZ.NEDEN HEP DEMOKRASİ BAŞKA BAHARA ERTELENİYOR.SAKIN KİMSE BOŞ VERELİM BUNLARI AKP Yİ KONUŞALIM DEMESİN BİZ HEP KENDİ İÇERİMİZDEKİ SORUNLARI ÖTELEDİĞİMİZ İÇİN AKP BAŞARILI OLUYOR. CHP YE DEMOKRASİ GELMEDEN ÜLKEYE DEMOKRASİ GELMEZ SAYIN GENEL BAŞKANDAN VEYA YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARINDAN TATMİN EDİCİ CEVAP BEKLİYORUM.

Yorumu oyla      16      6  
isimsiz 46 23 Ekim 2011 Pazar 10:22

sayın genel başkan ! Hazır gelmişken Buca ' nın ve Buca ' lının sesine kulaklarını daha fazla tıkama ve Buca belediye yönetimi gibi bir büyük hatanın yerel seçimlerde tekrarlanmayacağı mesajını Bucalı seçmenlerine ver , yoksa Buca ' da işin zor , CHP Buca ' da bitmek üzere...

Yorumu oyla      18      10  
Ahmet DEMİR 23 Ekim 2011 Pazar 03:41

FİKRİ SAĞLAR TRT'DE CANLI YAYINDA CHP İÇİN, "CESUR HIRSIZLAR PARTİSİ" HAKARETİNDE BULUNMUŞTU; YENİ-CHP YÖNETİMİ TARAFINDAN PM TOPLANTISINDA PARTİYE GERİ ALINMASI KARARI ÇIKTI! SEZGİN TANRIKULU DA ZATEN "KEŞKE PARTİYE GERİ DÖNSEYDİ" DEMİŞTİ..!! AYRICA KURULTAY DA SİZLERE ÖMÜR, 6 AY ERTELENDİ.. İLERİ DEMOKRASİ Y-CHP'DE...

Yorumu oyla      19      10  
orhan 22 Ekim 2011 Cumartesi 22:10

arif çalışkan biraz yürekli ol be,,il kongre delegesi diye yorum yazıyorsun,partiye ihanet ediyorsun,herhalde bu gençliğin verdiği toyluk ve tecrübesizlik,ama merak etme partimizde siyaset okulu başladı,,orda sana biat etmeden nasıl siyaset yapılır?nasıl partiye daha iyi hizmet edersin onları ÖGRETECEKLER sen sıkma canını,,bu yorumlarını siyaseti bilmemene veriyorum,unutma bilmemek değil ögrenmemek ayıptır,partide yakışır bir genç il kongre delegesi ol arifcim

Yorumu oyla      15      11  
Ahmet DEMİR 22 Ekim 2011 Cumartesi 21:37

Sezgin tanrıkulu gibi pkk nın avukatlığını yapan adamı milletvekili yapanlar terörü konuşamaz.CHP pkk ağzıyla konuşmaya başladı.Parti Atatürkçü ve ulusalcı yapısını kaybetti,kılıçdaroğlu gerçek CHP li ve Atatürkçüleri partiden tasfiye etti.Hayatım boyunca hep oyumu CHP gurur duyarak oy verdim ama bu 2011 seçimlerinde utanarak istemeye istemeye oy verdim.kılıçdaroğlu ile belediye seçimlerine gidersek yerel seçimlerde oy vermeyecem ve verdirtmeyecem Ben Atatürkçü CHP mi istiyorum

Yorumu oyla      28      14  
CHP İzmir İl kongre Delegesi 22 Ekim 2011 Cumartesi 21:29

Allah akıl fikir versin,ülke gündemi bu kadar çok yoğun iken,Türkiye şehitlerine ağlarken şimdi açılış sırası mı,CHP genel başkanı kılıçdaroğlu şimdi Ankarada olmalı gündemi takip etmeli!Kılıçdaroğlu bak şu izmire atadığın il bşk adamın İzmirde partiyi dağıttı,partiyi karıştırdı,bütün örgütlerle kavgalı,geçenlerde alevi,roman derneklerine vatandaşlarımıza hakeret etti,bu il bşk derhal görevden al ve imzaların demokrasinin gereğini yap olağanüstü izmir il kongre tarihini açıkla

Yorumu oyla      26      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
95 yaşındaki pilota saygı ziyareti
Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öçal ve üyeleri, ...
'Deniz fenerinde suç ortaklığı bozulmaz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Denizfeneri Davası sanıklarının ...
Şok karar! Kıskançlık krizi 'Ağır tahrik'
Sevgilisi Gülbeyaz Arslan’ı kıskançlık krizine girerek öldüren Ferdi Sevim, ...
 
Terörü destekleyenlere sütümüzü helal etmiyoruz
TÜRK Anneler Derneği İzmir Şubesi'nin 25'inci kuruluş yıldönümü için kentte ...
TSK: 49 terörist öldürüldü
Hakkari Çukurca'daki hain saldırının ardından başlatılan operasyon, üçüncü ...
Parasızlıktan Brezilya'ya gidemiyorlar
Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından İzmir Atatürk Lisesi'nin (İAL) ...
 
Tarihi 'Sütveren Anne Çeşme'si bulundu
Agora semtinde bir süre önce ortaya çıkarılan tüneli inceleyen arkeologlar ...
'Şehit ağacında' künye asacak yer kalmadı
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki şehit parkına 2 yıl önce konulan “Şehit ...
Eski İzmir'de bıçaklı kavga: 2 ağır yaralı
İzmir'de, belirlenemeyen bir nedenle çıkan kavgada, kimliği belirsiz bir ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva