HABERLER>POLİTİKA
14 Nisan 2011 Perşembe - 13:49

Pilot, raftingci, sörfçü Pakdemirli

AK Parti İzmir 2. Bölge 6. Sıra Milletvekili Adayı Bekir Pakdemirli, partisinin milletvekili adayları içerisinde en renkli kişiliğe sahip, birbirinden çok farklı spor dallarıyla uğraşan en farklı isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor.

Pilot, raftingci, sörfçü Pakdemirli

Soner Çağlar / Egedesonsöz –Renkli kişiliği ile öne çıkan AK Parti İzmir 2. Bölge 6. Sıra Milletvekili Adayı Bekir Pakdemirli, aynı zamanda bir pilot. Hem uçak hem de helikopter kullanabiliyor. Ayrıca Pakdemirli, yamaç paraşütünden raftinge, kayaktan tenise, rüzgar sörfünden aletli dalışa kadar bir çok farklı spor dalıyla ilgileniyor. Traktör kullanan, model uçak uçuran, 4 tekerlekli arazi aracı olarak bilinen ATV’lerle ormanda gezmeyi seven Pakdemirli, şimdiden 12 Haziran’da seçilecek olan 24. Dönem Milletvekilleri arasında en farklı simalardan biri olmaya aday.
 
ANAP hükümetlerinde Başbakan Yardımcılığı ve Devlet Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Ekrem Pakdemirli’nin 38 yaşındaki oğlu Bekir Pakdemirli, parti ayrımı gözetmeden, kavga etmeden İzmir için proje üreten bir milletvekili olmak istediğini anlattı. Seçildiği takdirde ilk işinin parti ayrımı yapmaksızın İzmir’deki Belediye Başkanları ile temasa geçerek projelerine destek vermek için çalışmalara başlamak olduğunu söyleyen Pakdemirli, “İzmir’in varlık içinde yokluk çekmesini istemiyorum. Bir İzmirli olarak güzel kentimin tüm sorunlarını, projelerini Ankara’da takip ederek, sonuçlandırmak için milletvekili olmak istedim” dedi. 

 
Siyasi partilerde teşkilatların önemini çok iyi bildiğini kaydeden Pakdemirli, ilk kez milletvekili adayı olduğunu söyledi. Pakdemirli, Türkiye’nin 3 büyük kenti İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunduğunu, bu 3 kent arasındaki farkı çok iyi görebildiğini belirterek, İzmir’in hak ettiği yere gelmesi gerektiğini kaydetti.

Pakdemirli, öncelikli projeleri arasında yerel yönetimlerin her türlü sorunlarıyla ilgilenmek olduğunu açıkladı. Pakdemirli, “İzmir'in gençleri okullarını bitirir bitirmez İzmir'den göç imkânlarını arıyorlar. Ancak akılcı projelerle gençlerimiz ve çalışan nüfusun İzmir'de kalması sağlanabilir. Bu sorunun çözümü ancak altyapının uygun hale getirilmesi ve istihdam yaratacak projelerin İzmir'de olmasıyla gerçekleştirilebilir. Mekândan bağımsız e-iş imkânları, evden çalışacak olanlara eğitim, kadın girişimcilere düşük faizli veya hibe yoluyla mikro krediler, büyük sermayenin bölgeye çekilmesi gibi çalışmaların arttırılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. 

 
BEKİR PAKDEMİRLİ KİMDİR?
Bekir Pakdemirli, kendini şöyle anlattı:
“10 Kasım 1973 İzmir'de doğdum. İzmir nüfusuna kayıtlıyım. İlköğretimimi İzmir'de Hakimiyet-i Milliye İlköğretim Okulunda okuduktan sonra babamın görevi nedeniyle Ankara'ya yerleşip lise eğitimimi Özel Yükseliş Kolejinde sonrasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi ve ardından Başkent Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladım.
1990'larda Anavatan Partisinin İl Yönetimlerinde ve Gençlik Kollarında aktif görev aldım. Bir süre ticaretle uğraştıktan sonra askerlik görevimi bitirip akabinde çok uluslu bir Kanada firmasında bölge müdürü oldum. O dönem İstanbul'da yaşadım. Bulunduğum mevkiden dolayı çok sık yurt dışı seyahatlerde bulundum, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanını gezdim.
 
Son 6 yıldır İzmir’de 2 yıl seramik üretim ve 4 yıl da halka açık bir gıda firmasının genel müdürlük görevlerinde bulunduğunu ve çok uluslu bir firmanında Ortadoğu Müdürü olduğunu belirten Pakdemirli, Ocak ayının başında milletvekili aday adayı olacağı için görevinden ayrıldığını ifade etti.
Pakdemirli, “17 yaşımdan beri tek ve çift motorlu uçaklarla uçarak amatör pilotluk yapıyorum. Ayrıca havacılığın ayrı bir kolu olan model uçakla ilgili olarak bir dönem Ankara Model Uçak Kulübü Başkanlığı görevi yaptım. Burak Havacılık Kulübünün kurucu üyesiyim. Afet durumunda uluslar arası alanda afet haberleşmelerinde başrol oynayan, tüm sivil toplum örgütlerine hizmet eden Amatör telsiz kulüplerinin üyesiyim ve amatör telsizciyim. Ankara ve İzmir Ticaret Oda ve Borsalarının kayıtlı üyesiyim. Teknoloji, çevre, enerji, finansman, makro ekonomi, yönetim, havacılık, politika alanlarında ilgi, bilgi ve deneyimim vardır. Araştırmayı ve kendimi geliştirmeyi seviyorum” şeklinde konuştu.

İleri düzeyde İngilizce, temel düzeyde Almanca ve İtalyanca bilen Pakdemirli, evli ve 2 çocuk babası.
Ekrem Pakdemirli, bakanlığı döneminde kendi kullandığı uçakla seyahat etmesi nedeniyle “Uçan Bakan” olarak biliniyordu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şevket Şen 14 Nisan 2011 Perşembe 15:53

Baba Pakdemirli eski bakan,ağebey Celal Bayar rektörü,küçük oğul akp milletvekili adayı!Devlet veMillet bu aileye'mi çalışacak.Bu ne ihtirastır.Devlet malı deniz,doğru lafmış demek.Babası'da uçakla üzüm bağlarını kontrola gelirmiş,devlet kesesinden tabi.Aan bu aileye dikkat edelim,kusur etmeyelim..Ailece devlet'e kapağı atmaya bakıyorlar..

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanrıkulu: AKP kalp çalmaya çalışıyor
MHP’nin İzmir adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti’nin Ulaştırma eski ...
AK Parti'nin idamlık ülkücü adayı
AK Parti'nin milletvekili listelerinde yer alan bir isim diğer adaylardan ...
İzmir adayları TV 8'de tartıştı
Tayfun Talipoğlu’nun sunumundaki Seçim Kervanı programında gazeteci Münir ...
 
Hangi vekil neden çizildi?
AK Parti ve CHP kulislerinde yer alan çizik iddiaları eski milletvekillerinin ...
Haberal'ın adaylığı Ergenekon'da gizli
Ergenekon sanığı Haberal'ın CHP'den adaylığının şifresi davanın klasörlerinde ...
AK Parti seçim startını verdi
AK Parti Karabağlar İlçe Seçim Bürosu birinci ve ikinci bölge AK Parti ...
 
CHP Karşıyaka sahaya indi
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, Gurup Başkanvekili Vekili Necat ...
Vekillik sevdası koltuktan etti
Yasa gereği, seçimle geldikleri görevlerden istifa ederek aday olanlar, ...
Başbakan yol arkadaşlarını bırakmıyor
Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kendisini ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva