HABERLER>POLİTİKA
14 Nisan 2011 Perşembe - 12:27

İzmir adayları TV 8'de tartıştı

Tayfun Talipoğlu’nun sunumundaki Seçim Kervanı programında gazeteci Münir Kocaaslan, Mahmut Övür’le bir araya gelen İzmir milletvekili adayları Ahmet Kenan Tanrıkulu (MHP), Alaattin Yüksel (CHP), Erdal Kalkan (AKP) kıyasıya tartıştı.

İzmir adayları TV 8 de tartıştı

Ahmet D.Tamer/Egedesonsoz.- İzmir Gündoğdu meydanında TV 8 yapımcılarından Tayfun Talipoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen Seçim Kervanı pogramında milletvekillerinin dokunulmazlıklardan, seçim barajına, YGS’den parti vaatlerine kadar birçok konu ele alındı. Zaman zaman izleyicilein sloganlarla konuşmaları kesmesi, programda hararetli tartışmaların yaşanmasına neden oldu...
 
“DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRACAĞIZ”
Adayların, dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana fikir beyan ettiği programda CHP İzmir adayı Alaattin Yüksel, “kürsü dokunulmazlığının” olmasının gerekliliğini ileri sürdü. "Kürsü dokunulmazlığını" milletvekillerinin kürsüde söylediği sözler nedeniyle hukuki işlem başlatılmaması olarak tanımlayan Yüksel “kürsü dokunulmazlığının” demokrasilerde önemli olduğunu vurguladı.
 
Başbakan’ın, Ergenekon sanıklarının aday olması eleştirilerine karşı Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’in henüz sanık olduğunu, Mehmet Haberal’in işlenmiş bir suçtan değil siyasi düşüncelerinden dolayı yargılandığını belirten Alaattin Yüksel, “Mustafa Balbay, bizim için de İzmir için de onurdur” dedi.
 
Aynı konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren MHP İzmir adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu da parti olarak ilk yapacakları şeylerden birinin dokunulmazlıkların kaldırılması olacağını kaydetti.
 
Seçim barajıyla ilgili olarak barajın batı demokrasilerinde olduğu gibi Türkiye’de de olması gerektiğini vurgulayan Ak Parti adayı Erdal Kalkan, “şimdiki mecliste halkın yüzde 86’ya yakın bir düzeyde temsil edildiğini” ifade etti.
 
Programında AK Parti’nin iktidar olduğu dönemde insan hakları ihlallerinin arttığını ileri süren Alaattin Yüksel’in sözlerine karşın, anayasa değişikliğinde halkın yüzde 58’nin desteğini aldıklarını, insan haklarını ve demokrasiyi sonuna kadar savunduklarını ifade eden Erdal Kalkan, “nasıl olur da bu konularda bizi suçlarlar” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
MİLLETVEKİLLERİNİN EMEKLİLİKLERİ YANLIŞ BİLİNİYOR
Halkın milletvekili emeklilik sistemiyle ilgili olarak yanlış şeyler bildiğini belirten Erdal Kalkan, “milletvekilinin tek dönem sonunda emekli olmasının emeklilik yaşının dolduktan sonra başlayacağını, vekilliği biter bitmez milletvekili haklarından yararlanmadığını” söyledi.
 
HALKIN ADALETE GÜVENİ KALMADI
Yüksek Öğretime Geçiş sınavındaki şifreleme skandalıyla ilgili olarak da görüşlerini ifade eden Ahmet Kenan Tanrıkulu, “insanların adalete olan güveni kalmadı. Adaletin çürümesi tuzun çürümesi gibidir. Adalet kurumu çürürse kişiler kendi adaletlerini kendileri aramaya başlayacak” dedi. Sınavın doğru olmadığının altını çizen Tanrıkulu, “sınavın iptal edilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
 
“HERHALDE USTALIK DÖNEMİ İŞLERİ BAŞLAMIŞ”
Alaattin Yüksel de, son sınav tartışmalarıyla ilgili olarak, “ortada çok büyük bir belirsizlik var. AK Parti’nin ustalık dönemi başlamıştı, herhalde bu tür işlerde de “ustalık dönemine” girerek belli etmeden bu işleri götürüyorlar” dedi.
 
"SEÇİMLERDE YÜZDE ELLİYİ GEÇECEĞİZ"
Erdal Kalkan, konuyla ilgili olarak “bu tür söylentilerin çıkması çok kötüdür. Bu YÖK’ün sorunudur siyasi iktidarın değil” dedi. “Burada niçin Türkiye’deki değişimi ve yapılanları konuşmuyoruz” sözleriyle tepkisini dile getiren Kalkan, AK Parti’nin bu seçimlerde yüzde 50 yi geçeceğini iddia etti.
 
“İZMİR 4.SIRAYA GERİLEDİ”
Partilerin siyasi vaatleriyle ilgili olarak söz alan vekil adayları, programın son bölümünde iktidarı eleştirerek parti programlarından bahsetti. İzmir’in AK Parti iktidarı döneminde ekonomik olarak 4.sıraya gerilemesi üzerinde duran MHP İzmir 2.bölge adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “İzmir limanıyla ilgili özelleştirme ve genişletme çabalarının bir türlü gerçekleştirilemediğini ve bu durumun zaman ve para kaybı olduğunu” ifade etti. AK Parti’nin Türkiye’deki rakamları takla attırarak kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini belirten Tanrıkulu, “Türkiye’deki büyüme sağlıksız bir büyümedir, obez bir büyümedir. Bunun vatandaşın cebine fazla bir katkısının olmadığını” ileri sürdü.
 
“AKP İKTİDARINDA YOKSUL KESİMİN SAYISI ARTTI”
“Biz, sömüren yandaşın yanından değil, ezilen vatandaşın yanındayız” sözleriyle konuşmasına başlayan CHP İzmir 2.bölge adayı Alaattin Yüksel de, AK Parti dönemindeki iç ve dış borç oranlarının git gide yükseldiğini dile getirdi. Türkiye’de en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirten Yüksel, AK Parti 3 Y (yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar) ile iktidara geldiğini ancak bunların üzerinde durmadığını aksine yoksulluğun giderek arttığını ve "AK Partinin yoksul kesimleri arttırarak yoksulluğu idare etmek istediğini" ileri sürdü.
 
CHP’nin Aile Sigortası projesiyle her aileye 600 TL verileceğini kaydeden Yüksel, “her yıl 800 bin insana iş bulmayı vaat ettiklerini” ifade etti. CHP’nin emeklilere önem vereceğini, emeklilerle ilgili olarak intibak yasasıyla gelirlerini düzelteceğini vurgulayan Yüksel, emeklilerin milli gelirden pay alacağını ve emeklilerin zaman farkı alacaklarını dava açmadan alacağını söyledi.
 
Programa gelen taşeron işçilerin sloganlarına da cevap veren Yüksel, “13 Haziran’da Türkiye’nin başında Sosyal Demokrat bir iktidar olacaktır ve bu iktidar bütün Türkiye’de taşeron işçiliği meselesini çözecektir” dedi.
 
“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”
Son olarak ‘yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ diyerek sözlerine başlayan Erdal Kalkan, liman sorununu çözmek için Çandarlı’ya liman yapılacağını ve dünyanın en büyük on limanından birisi olacağını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına göre program hazırlayacaklarını vurgulayan Erdal Kalkan, “yeni yapılacak anayasayla yargı bağımsızlığı ve insan haklarını tamamen güvence altına alınacağını” söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdal Olmaz 14 Nisan 2011 Perşembe 14:05

Şimdi eğer AK Parti Erdal Kalkan ile seçim propagandasına başladı ise vay Ak Parti'nin haline. Erdal Kalkan'ın Ak Parti diye bir derdi ve kaygısı yok ki; adam "milletvekili olsun da hangi partiden olursa olsun" zihniyetinde, Ertuğrul Günay'ın partiye yük ettiği bir adam. Ak Parti'nin muhafazakar tabanı, listedeki adayların yaşam tarzları ve düşünce dünyasını bilse ŞOK geçirir ama malesef çok anlamsız bir liste çıktı ortaya. Mesela 1.Bölge 6. sıradaki Rıfat isimli aday ile Ak Parti tabanının düşünce dünyası ve hayata bakışı nasıl bir tutulacak!???

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hangi vekil neden çizildi?
AK Parti ve CHP kulislerinde yer alan çizik iddiaları eski milletvekillerinin ...
Haberal'ın adaylığı Ergenekon'da gizli
Ergenekon sanığı Haberal'ın CHP'den adaylığının şifresi davanın klasörlerinde ...
AK Parti seçim startını verdi
AK Parti Karabağlar İlçe Seçim Bürosu birinci ve ikinci bölge AK Parti ...
 
CHP Karşıyaka sahaya indi
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, Gurup Başkanvekili Vekili Necat ...
Vekillik sevdası koltuktan etti
Yasa gereği, seçimle geldikleri görevlerden istifa ederek aday olanlar, ...
Başbakan yol arkadaşlarını bırakmıyor
Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kendisini ...
 
PM üyeleri bastırdı Kılıçdaroğlu direndi
Listeler için toplanan PM'deki gerginlik basına yansıdı. Başta Sinan Aygün'ün ...
Kılıçdaroğlu'na 'Recep Bey' şoku
Bir reklam firması CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Atma Recep Din ...
CHP Listesi’nde 'baba' etkisi var mı?
Demirel, CHP’nin, aday listelerine ilişkin kendisinden görüş aldığı iddialarıyla ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva