HABERLER>EKONOMİ
4 Temmuz 2011 Pazartesi - 12:58

PETKİM'den Türkiye'de bir ilk

Petkim ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü; Türkiye’de bir devlet üniversitesi ile sanayi kuruluşu arasındaki ilk MBA (Master of Business Administration) eğitim programının temellerini attı.

PETKİM den Türkiye de bir ilk

İZMİR - 2011-2012 eğitim yılı bahar döneminde eğitime başlayacak programın protokol imza töreni, İşletme İktisadı Enstitüsü’nün Avcılar Kampüsü’ndeki mezuniyet gününde gerçekleştirildi.

Okulun 1984 yılı mezunları arasında yer alan SOCAR & Turcas Grup Şirketleri Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, programın Üniversite-Sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olacağına inandığını belirtti. Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında, “teori dünyası ile pratik dünyası arasındaki köprülerin yeterince kurulamamış olmasının geldiğini” vurgulayan Yavuz, “Umuyorum bu proje örnek olur ve tüm sektörlere yaygınlaşır. Biz Petkim olarak ileride şirketimizi teslim alacak kadroların kariyer planlarına büyük önem veriyor ve destekliyoruz. İşletme İktisadı Enstitüsü’nden bu teklif geldiğinde çok heyecanlandık. Genel Müdürümüz Hayati Öztürk de, sağolsun, büyük destek verdi” dedi.



İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Recep Pekdemir de, Enstitü’nün Türkiye’de pek çok ilki başaran bir eğitim kurumu olduğunu hatırlatarak, MBA programının diğer devlet üniversitelerine de örnek oluşturacağını vurguladı. Petkim ile gelecekte farklı projeler üzerinde de çalışmak istediklerini belirten Prof. Pekdemir, “Üniversite ile iş hayatı arasında çok önemli bir köprü oluşturuyoruz. Bu konuda bize güvenen başta Sayın Kenan Yavuz ve Sayın Hayati Öztürk olmak üzere tüm Petkim camiasına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
 
Kenan Yavuz: Biz ideolojik duruşların kayıp kuşağıydık
Protokol töreninin ardından mezunlara bir konferans veren Kenan Yavuz, iş hayatında karşılaşılan zorlukların aşılmasında mücadele ve rekabetin önemine değindi. Kendisinin, okulun mezunu olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten Kenan Yavuz, İşletme İktisadı Enstitüsü’nün kendisine kazandırdıklarını şöyle özetledi: “Bizler ideolojik duruşların kayıp kuşağıydık. Düşüncelerimizin hep tek doğru olduğunu, karşı düşüncelerin tamamen yanlış olduğunu düşünen bir kuşak olarak yetiştik. Bu okul benim duruşumu değiştiren bir eğitim verdi. Sosyal olaylarda çözümün bir tane olmadığını, başka çözümlerin de olabileceğini, karşı düşünceyi dinlediğinizde, kendi düşüncenizden daha iyi olduğunu anladığınızda bunu kabullenebilme erdemini sağladı. Türkiye’nin en iyi okulundan mezun oluyorsunuz. Bundan sonra önünüzde iki yol var. Ya benim gibi profesyonel yönetici ya da patron olacaksınız. Eğer ailenizin genlerinde tüccarlık yoksa, sakın patron olmaya kalkmayın. Profesyonelliği seçecekseniz eğer, başarı kavramının; makam, mevki ve ünvan olmadığını bilmenizi isterim. Başarı, insanın onurlu yaşama yeteneğidir. Bazı genç arkadaşlarımız, başarıyı hep ünvan olarak algıladıkları için işe başladıklarında daha ilk gün ‘ben ne zaman müdür olacağım’ stresine giriyorlar. 500 büyük şirketimiz var. İnşallah 500 bin tane olur. Diplomaların üzerinde, ‘Aynı zamanda genel müdür olur’ ünvanını veremiyorsak; sabırlı ve mücadeleci olmayı bileceğiz. Bizler 39 yaşında emekli olan bir kuşaktık. Sizler 60 yaşında emekli olacaksınız. Yani biz yedik, siz ödeyeceksiniz. Artık dünya ile tam entegre ve rekabetçi piyasa mekanizması uygulayan bir Türkiye’de yaşıyoruz. Sizler, bizlerden çok daha zor bir dünya ile karşı karşıyasınız.”
 
MBA PROGRAMINDAN SATIRBAŞLARI 
• Petkim ile İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nün işbirliği ile düzenlenen MBA programı 2011-2012 eğitim yılı bahar döneminde başlatılacak.

• Programa katılacak öğrenciler, başvuru koşullarında belirtilen banka hesabına ön kayıt ücretlerini, programa kabul edilmeleri durumunda ise kesin kayıt eğitim ücretlerini yatırarak dekontlarını İşletme İktisadı Enstitüsü’ne teslim edecekler.

• MBA programının katılımcıları, Petkim ve Enstitü’nün yetkili kurulları tarafından belirlenecek.

• İlgili yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirilecek programın eğitimi, Enstitü’nün görevlendireceği öğretim üyeleri tarafından verilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTB'den 120. yıla özel tanıtım filmi
Bu yıl 120. yılını kutlayan İzmir Ticaret Borsası (İTB), yeni bir tanıtım ...
Teknokent’te hareketli günler başlıyor
Ege Genç İşadamları Derneği(EGİAD) Başkanı Temel Şen, sıkıntılı bir süreç ...
Enflasyonda haziran ayı düşüşü
Türkiye İstatistik Kurumu, memurların merakla beklediği Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.
 
Yediğimiz et kaçak mı? Ürküten açıklama!
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, "İstanbul’da ...
İzmir'in kruvaziyerde hedefi büyük
İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Alsancak Limanı'nın yap-işlet-devret ...
Ege Palas'ın devrine itiraz!
İzmir 2. İcra Mahkemesi, Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ...
 
187 kruvaziyer daha gelecek
Kruvaziyer turizmi kapsamında bu zamana kadar toplam 104 gemiyi ağırlayan ...
Çeşme otellerinin yüzü güldü
İlçedeki otellerde doluluk oranı yüzde 90’lara ulaştı. 4 ve 5 yıldızlı ...
TMMOB’dan deniz önerileri
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva