HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2024 Çarşamba - 08:26

İzmir, Dünya Robot Olimpiyatı 2024 finaline hazırlanıyor

Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) 2024 Türkiye Uluslararası Finali için geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğinde 28-30 Kasım tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşecek etkinlik, 90’dan fazla ülkeden yaklaşık 3 bine yakın kişiyi ağırlayacak.

İzmir, Dünya Robot Olimpiyatı 2024 finaline hazırlanıyor

Dünya Robot Olimpiyatı 2024 Türkiye ile bir kez daha bilim ve robotiğe meraklı gençler İzmir’de buluşacak. Farklı ülkelerden katılımcıların yer alacağı fuarda, çocuklar ve gençler robotik teknolojilerle ilgili bilgilerini genişletirken aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinden gelen yaşıtlarıyla fikir alışverişinde bulunacak. 28-30 Kasım tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşecek dünya çapındaki bu etkinlik için başvurular devam ediyor.
Organizasyon, sadece bilimsel ve teknolojik gelişime katkı sağlamakla kalmayacak aynı zamanda kültürel çeşitlilik ve küresel iş birliği bilincini de artıracak. Bu yıl “Earth Allies” teması altında gerçekleştirilecek finalde, bir yandan gezegenimizin sınırlı kaynaklarının verimli ve adil kullanımına odaklanan katılımcılar, diğer yandan da doğal afetler yaşanmadan ve yaşandıktan sonra robotik çözümlerden nasıl faydalanabileceğimize dair önerilerini paylaşacak.

90 ülkeden 3 bin bilim ve robot meraklısı
WRO 2024, dünyanın dört bir yanından bilime ve teknolojiye merak duyan çocukları ve gençleri bir araya getirerek İzmir’i, küresel teknoloji ve bilim sahnesine taşıyor. 90’dan fazla ülkeden bilim meraklısı 3 bine yakın kişinin bu organizasyonda yer alması bekleniyor. İzmir, bu uluslararası etkinlikle büyük bir turizm hareketliliği de yaşayacak. 90 ülkeden gelen misafirler, 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip İzmir’in eşsiz tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı bulacak. Etkinlik sayesinde İzmir’deki oteller, restoranlar ve turistik mekanlar binlerce misafiri ağırlayacak. Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslararası finalleri, 2016 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle Fuar İzmir’de düzenleniyor.

8-19 yaş aralığındaki gençlerin projeleri yarışacak
Dünya Robot Olimpiyatı, ilkokuldan üniversiteye kadar geniş bir yaş aralığındaki öğrencilerin yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan, eğitici ve düşündürücü robotik turnuvalar ve etkinlikler sunuyor. 8-19 yaş grubundaki çocuklar, her yıl belirlenen temaya göre takımlarıyla birlikte robotik projeler üzerinde çalışıyor.

Dört klasmanda düzenleniyor
Etkinliğin yarışmaları dört farklı klasmanda, üç ayrı yaş grubunda düzenlenecek. Her klasmanda belirlenen hedefler ve çalışma alanları farklılık gösteriyor. “Geleceğin Mucitleri” klasmanında katılımcılar, insanların doğa ile uyum içinde yaşamalarına yardımcı olacak robotik çözümler geliştirecek ve çözümlerini canlı olarak etkinlikte jürilerle paylaşacak. “Geleceğin Mühendisleri” klasmanında takımlar, bir oyun sahasında otonom araçlar kullanacak. Takımlar, diledikleri malzemeleri ve yazılımları kullanarak inşa ettikleri ve kodladıkları otonom araçların verilen görevleri kurallara uygun şekilde tamamlamasını sağlamaya çalışacak. “RoboMission” klasmanında ise katılımcılar, bir oyun alanında görevleri yerine getiren robotlar tasarlayacak. “RoboSpor” klasmanında da takımlar, bir tenis maçında diğer takımların robotlarıyla rekabet edebilecek robotlar tasarlayacak. Bir maçta her iki takımın sahada iki robotu olacak ve robotlar, oyunu otonom olarak oynayacak.

Hem kentin hem de Türkiye’nin bilimsel ve kültürel tanıtımına büyük katkı sağlayacak, gelecek nesiller için güçlü bir ilham kaynağı olacak WRO 2024 Türkiye hakkında daha fazla bilgiye www.wro2024.org adresinden ulaşmak mümkün.

 
Büyükşehir'den öğrencilere destek
 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in aylık kültür-sanat rehberi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den öğrencilere destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ailesi İzmir’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ...
Ezber Bozan Tasarımcılar ödüllerine kavuştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 4’üncü kez düzenlenen ...
Bayraklı Belediye Meclisi'nde yüksek gerilim: AK Partili ve MHP'liler salonu terk etti!
CHP'li Meclis Üyesi Haydar Özkan'ın, deprem konutlarıyla ilgili olarak ...
 
Bornova’dan Beydağ’a emektar BMC hibesi!
Bornova Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bornova Belediye ...
Karabağlar’da gündem stratejik plan… ‘Saygısızlık’ tartışması!
Karabağlar Belediye Meclisi’nde meclisin ikinci toplantı tarihi üzerinden ...
Başkan Yıldız’dan ‘satış kararı’ yorumu: Peşkeş yok, takas var!
Çiğli Belediyesi’ne ait bazı taşınmazların SGK borcuna karşılık kurum ...
 
Konak’ta hayati protokole onay!
İzmir-Alsancak'ta iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği ...
Yeni adliye planı komisyonda!
Karşıyaka’da yapılması planlanan yeni adliyenin imar planları komisyonlara gönderildi.
Manisa Büyükşehir'den yeşil alanlara bakım!
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye-Menemen yolunda bulunan orta refüjlerdeki ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva