HABERLER>GÜNCEL
15 Ekim 2023 Pazar - 20:03

Parayla haber silme iddiasında adı geçmişti… İYİ Partili vekil ne dedi?

Oda TV İzmir Haber Müdürü Gamze İşler’in ‘milyonluk vurgun’ iddiasıyla gündeme gelen İzmirli iş insanı İbrahim Dönertaş’tan, hakkındaki haberin parayla kaldırılması iddiasında ismi geçen İYİ Partili vekil Ahmet Ersagun Yücel Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

Parayla haber silme iddiasında adı geçmişti… İYİ Partili vekil ne dedi?

EGEDESONSÖZ - Oda TV’de 21.09.2023 tarihinde ‘Her yerden o çıkıyor… “Konsolostan” milyonluk vurgun” başlıklı, Gamze İşler imzalı çıkan haber mahkemelik olmuştu.

Oda TV’de yer alan habere göre geçmiş dönemde Makedonya Fahri Konsolosu olan Dönertaş, konsolosluğun kapatılmasına rağmen ofisine konsolosluk levhası astığı ve çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği iddia edilmişti. Levha polis ekipleri tarafından indirilirken Dönertaş hakkında işlem başlatılmıştı.

Polemik Haber isimli sitede yer alan habere göre ise Oda TV İzmir Haber Müdürü Gamze İşler’in milyonluk vurgun iddiasıyla gündeme gelen İzmirli iş insanı İbrahim Dönertaş’tan, hakkındaki haberin kaldırılması karşılığında 5 milyon lira talep ettiği, parayı ödemediği takdirde haberi kaldırmayacaklarını söylediği iddia edildi.

YÜCEL'DEN DÖNERTAŞ'A SUÇ DUYURUSU
Haberde İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Ersagun Yücel’in ise arabulucu olarak sürece dahil olduğu iddia edilmişti.  Egedesonsöz’e konuşan İYİ Partili Yücel hakkındaki iddiaları yalanladı.

Polemik Haber isimli sitede yer alanların aksine Dönertaş’ın kendisini ısrarla arayarak ve hatta evine gelerek Oda TV İzmir Haber Müdürü Gamze İşler’in telefon numarasını istediğini aktardı. Yücel, ne haberin konusu olaydan ne de haber kaldırma pazarlığından haberi olmadığını anlattı. Yücel, Dönertaş hakkında da suç duyurusunda bulunacağını da belirtti.

'DÖNERTAŞ'I BENİ ARADI, ISRARLA İŞLER'iN NUMARASINI İSTEDİ'
İbrahim Dönertaş’ı 15-20 yıldır tanıdığını ifade eden Yücel “İYİ Parti’de karşılaştık, kendisini severim, sayarım abimdir. Sonrasında bizden ayrıldı. Gamze Hanımla da 4-5 sene evvel İzmir’de tanıştık. Ara ara konuşuruz, sohbet ederiz. Bir dostluğumuz var yani.  İbrahim Dönertaş da Gamze İşler ile tanışıklığımı öğrenince beni aradı.  Haberde geçtiği gibi ben onu aramadım, o beni aradı. Yetmedi evime kadar geldi tacizleri ve ısrarı sonucu ben de telefon numarasını verdim. ‘Aracı ol, beni görüştür’ dedi. Konunun ne olduğunu sorduğumda ise ‘bir konular var’ dedi. Konuyu da demedi. Ben de Gamze hanımı da aradım ‘İbrahim, benim abi. Bir dinle. Çok değerli bir insandır’ dedim. Tamam, dedi görüştürdüm. Ondan sonra ben ne buluştum, ne görüştüm, ne de görüşmelerin içeriğine dair bir bilgim yok.” dedi.

'KONUDAN VE PAZARLIKTAN HABERİM YOK'
Görüşmelerin sonrasında Dönertaş’ın kendisini arayarak teşekkür ettiğini de aktaran Yücel “Sonrasında İbrahim abi aradı ‘Allah bin kere razı olsun. Çok iyi bir insansın’ dedi. Sonrasında Gamze İşlerle de karşılaştığımda bana ‘İbrahim bey ile görüştük. İyi bir dost elde ettik. Hatta yanına çay içmeye gideceğim’ gibi laflar etti. O kadar. Ondan sonra kapandı, gitti. Basına verdiği mesaj da beni şahsi özel mesajım. Neden veriyorsun. Benim alakam olmayan bir olay. Pazarlığı bırakın, konuyu dahi bilmiyorum. Haftalar sonra gördüm. Bana söylese ben de ona görüşürüm.  Soner Yalçın da beni aradı. “Bu nedir?” dedi. “Ben de bilmiyorum” dedi. Yıllar süren dostluğumuz vardı. Ona üzülüyorum.” diye konuştu.

Aracı olmadığını vurgulayan Yücel, hem İbrahim Dönertaş hakkında suç duyurusunda bulunacağım da haberleri yapanlar hakkında ‘tekzip’ talep edeceğini de kaydetti.

 
ABD: İran'ın dahil olma riski var!
 
Kaf-Kaf zirvedeki yerini korudu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunan itti... Sahil Güvenlik kurtardı!
İzmir açıklarında 194 düzensiz göçmen yakalandı, Yunanistan unsurlarınca ...
Dilan Polat´a 'suç örgütü' soruşturması!
Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında sıcak bir gelişme yaşandı. Buna ...
Erkek arkadaş dehşeti: Sokakta bıçakladı!
Antalya'da Ömer B., tartıştığı kız arkadaşı Büşra Y.'yi bıçakladı. Yaralı ...
 
Korkunç olay: Surlarda ceset bulundu!
Fatih'te Topkapı Surları'nın yanında erkek cesedi gören vatandaşlar polise ...
Bakan Tunç'tan Gazze çağrısı!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gazze'de yüzlerce çocuğun katline ve binlercesinin ...
Sınırda 4'ü FETÖ'cü 5 kişi yakalandı!
Yunanistan'dan ülkemize ve ülkemizden Yunanistan’a yasa dışı yollarla ...
 
'Para karşılığı haber kaldırma' iddiası mahkemelik!
Oda TV İzmir Haber Müdürü Gamze İşler’in milyonluk vurgun iddiasıyla gündeme ...
Ege Denizi için 'fırtına' uyarısı
Kuzey Ege Denizi'nde, yarın öğle saatlerinden itibaren fırtınanın etkili ...
Kimlik fotoğrafına inandı... 750 bin lirayı kaptırdı!
İzmir'de çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Gürcistan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva