HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2023 Pazartesi - 10:54

Özlale partisine rest çekti: İstifa ederim!

İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, adaylığının çekilmesi durumunda İYİ Parti'deki tüm görevlerinden ayrılacağını açıkladı.

Özlale partisine rest çekti: İstifa ederim!

T24'ten Cansu Çamlıbel’in sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlale, başkan adaylığından çekilmesinin istenmesi durumunda partideki tüm görevlerinden ayrılacağını duyurdu.

Röportajın ilgili kısmı şu şekilde:

Çok anlaşılabilir bir kişisel hedef, hatta parti açısından bakıldığında büyükşehir belediyesi istemek anlaşılabilir bir siyasi yönelim. Ancak işin bir de ittifak boyutu var. İYİ Parti olarak 2023 Mayıs seçimlerinden sonra Millet İttifakı'ndaki pozisyonunuzla ilgili ciddi bir strateji değişikliğine gittiniz. "81 ilde aday çıkaracağız" demek aslında ittifakın askıya alınması demek. Öte yandan bakıyoruz hem Meral Hanım hem de partinizin diğer başka isimleri ittifak pazarlığına açık kapı bırakan laflar ediyorlar. Şuradan başlayalım - ve bu soruyu genel başkan yardımcısı şapkanıza referansla soruyorum- İstanbul ve Ankara büyükşehir beledileri için de aday gösterecek misiniz?

Ankara ve İstanbul'da da aynı İzmir'deki gibi adayımız açıklanacak. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Benim İzmir adaylığımın önce açıklanmasının Tunç Bey'in dediği gibi Ankara ve İstanbul için bir müzakerelerde bir koz olduğunu düşünmüyorum. Öyle bir şey yok.

- Burada biraz duralım lütfen. Genel Başkanınız Meral Akşener belki şu an pazarlık yapmayacakmış gibi duruyor ama sonra müzakere noktasına neden gelmesin?

Yok.

"İZMİR'İN ÖNCE AÇIKLANMASININ SEBEBİ BENİM; MERAL HANIM'A BASKI YAPTIM"

- Ama bugüne kadar çok pazarlık yaptı ve "asla dönmem" dediği bazı kararlardan döndü. Sanırım en büyüğünü, mart ayında masadan kalkma şeklini ve sonrasında masaya dönüşünü hatırlatmaya dahi gerek yok.

Bakın İzmir'in önce açıklanmasının sebebi biraz da benim. Ben baskı yaptım Meral Hanım'a. Cumhuriyet Halk Partisi hala kendi adayını açıklamadı. AK Parti de açıklamadı. Bizim maddi kaynaklarımız iki partiye oranla da kısıtlı. Şunu da biliyoruz AK Parti kamu kaynaklarını kullanıp bol bütçeli bir seçim ekonomisi izleyecek. Kaynaklarımız kısıtlı olduğu için İYİ Parti için tek kazanma yöntemi önceden sahaya inerek adaylarımızı halka iyi tanıtmak.

- Bu sözleriniz İYİ Parti'nin neden adaylarını diğer partilerden önce açıklamaya başladığına yanıt ama benim sorumun yanıtı değil. Meral Hanım'ın sizin İzmir adaylığınızın ve üç büyükşehirde de kendi adaylarınızı çıkarma kararının arkasında duracağından emin misiniz? Sorum buydu.

Evet, ben arkasında duracağını düşünüyorum. Bu kararın parti açısından ne kadar bağlayıcı olduğunu vurgulamak ve seçmenimize de güvence açısından eğer böyle bir durum olursa - yani iş birliğine gidilip benim adaylığım geri çekilirse- ben partimdeki görevlerimden geri çekilirim. Bunu geçen bir canlı yayında açıkladım. Şimdi burada yeniden söylüyorum.

"ŞU ANA KADAR İYİ PARTİ ÜST KURULLARINDA ALINAN HİÇBİR KARAR GERİ ÇEKİLMEDİ"

- İzmir adaylığınız geri çekilirse İYİ Parti'den istifa edeceksiniz. Bunu söylemenizin ardından Meral Hanım'dan size bir geri dönüş oldu mu; müspet ya da menfi?

Sadece şunu konuştuk; şu ana kadar iyi parti üst kurullarında alınan hiçbir karar geri çekilmedi.

"İZMİR MÜZAKERE KONUSU EDİLİRSE PARTİDEKİ TÜM GÖREVLERİMDEN AYRILIRIM"

- Belki parti üst kurulu kararı değildi ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki partiniz içindeki genel teamül olumsuzdu, ki bu durum hem Meral Akşener tarafından hem de partinizin diğer yetkilileri tarafından çeşitli vesilelerle detaylandırıldı. Şunu sormaya çalışıyorum; genel teamül ya da parti kararı…sonuçta Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylama noktasına gelen Meral Akşener talepleri karşılık görürse İstanbul, İzmir ve Ankara'da CHP'nin adaylarını destekleme noktasına neden gelemesin ki?

Kararlılığımı ve kararlılığımızı netleştirmek ve o bakımdan kamuoyunda tekrar bir soru işareti oluşturmamak için dedim ki; "Bu adaylık çok ciddi ve eğer önümüzdeki dönemlerde İzmir bir müzakere konusu edilirse ve benim adaylıktan çekilmem istenirse o zaman ben de bütün görevlerimden ayrılırım."

SOYER ADAYLIĞI ÇEKİLEBİLİR DEMİŞTİ
İYİ Parti'nin İzmir'de Ümit Özlale'yi açıklamasının anlaşılabilir olmadığını ve bunun Ankara ve İstanbul için hamle olabileceğini belirten Tunç Soyer, Özlale'nin adaylıktan çekilebileceğini söylemişti. 

Soyer “Böyle bir ihtimal de olabilir çünkü 6 ay, Türk siyasetinde çok uzun bir süre bu süre içinde ittifak girişimlerinde bulunulabilir belki başka türlü iş birlikleri müzakere edilebilir. Bunları bilmek şimdiden mümkün değil, ben sadece durumu anlamaya çalıştığım için fikir yürütüyorum. Ama bana çok organik bir durum gibi gelmedi, 4 ay önce milletvekili seçilmiş bir akademisyenin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olması çok anlaşılır bir durum değil benim açımdan” ifadelerini kullanmıştı.

 
Dağlıca saldırısını planlamıştı: Terörist etkisiz!
 
Atatürk büstüne çirkin saldırı... Başkan Batur: Bu hainler bir an önce bulunacak!
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp kapatilsin 4 Ekim 2023 Çarşamba 16:46

40 yildir izmiri yediniz manisanin bile cop aritma tesisi var yazik

Yorumu oyla      2      4  
mafis icraat 4 Ekim 2023 Çarşamba 16:44

kurtarin bizi chp den isleri gucleri sacma muhalefet elestiri yapanlara akparti trolu diyolar vizyonsuzlar izmirin hali ortada.

Yorumu oyla      2      4  
kemal istifa 4 Ekim 2023 Çarşamba 16:31

40 yildir izmire ne yaptiniz isiniz gucunuz akparti oculugu yapmak hadi ordan batinin hdp si....

Yorumu oyla      2      4  
LALE 4 Ekim 2023 Çarşamba 11:01

ASANSORCULER SIZI OZLALE GELIYOR....

Yorumu oyla      2      6  
Altay 4 Ekim 2023 Çarşamba 10:58

izmir pislikten gecilmiyor. 40 yildir izmire neyaptiniz metro yu. ile ozfatura yapti siz ne yaptiniz.

Yorumu oyla      3      5  
kemal istifa 4 Ekim 2023 Çarşamba 10:57

Kemal dede sana oy yok

Yorumu oyla      3      4  
3 Ekim 2023 Salı 09:02

bu İzmir için çöp çamur vs diyenler koyu akepelidir. hadi gidin işinize. ülke batmış sizin siyaseten tarihten silinmeniz gerekiyor ne belediyesi?

Yorumu oyla      4      3  
Izmirli 2 Ekim 2023 Pazartesi 23:11

Uzun zamandır Izmır'de iktidar tarafının belediye başkanları seçilmemistir,geçmiş dönemde Özfatura ve Priştina dönemleri hariç onun dışında izmir çok şansız ve bahtsız bir ildir,milletvekilleri Izmir ıle hiç ilgisi olmayanlar atanır,belediye başkanları liyakata dikkat edilmeden atanır ithal belediye başkanları dahi vardır,ayrıca belediye üst düzey bürokratları milletvekili yakınları ve Istanbul'dan Ankara'dan gelirler izmir halkı sadece tıpış tıpış oy verin derler yinede verirler ama malesef son seçimlerde her şey açığa çıktı,deniz bitti göl kurudu bakalım ne olacak göreceğiz...

Yorumu oyla      8      8  
Petito 2 Ekim 2023 Pazartesi 20:23

Kendisi bile aday olmayacağını biliyor ama aklınca pazarlığı kızıştırıyor. Carlos.

Yorumu oyla      8      3  
Cumhuriyetli 2 Ekim 2023 Pazartesi 19:31

neymiş koku sorunu varmış da sprey sıkıyormuş belediye onla kokuyu bastırıyormuş ordan sonra bu adam bitti bence Belediyede video yayınladı komik duruma düştü

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasapoğlu'ndan TEKNOFEST değerlendirmesi: İzmir için zihniyet değişimi!
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, ...
Bakan Güler: O şarkı kulağınızda dursun
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
'Meclis'te çok acil grup kurma derdimiz yok'
Meclis resepsiyonuna katılan Babacan, "Bizim çok acil bir şekilde grup ...
 
Ali Yerlikaya'ya 'geçmiş olsun' ve destek ziyaretleri
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı ziyaret ...
Karamollaoğlu ve Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Lideri Ahmet ...
Erdoğan, Yerlikaya'ya sahip çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nun özel oturumundaki ...
 
Erdoğan: Türkiye yeni bir anayasayı hak ediyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, milletimizin hayali olan yeni bir anayasayı hak ediyor" dedi.
Bakan Kacır, TEKNOFEST İzmir'de konuştu: Bu yoldan asla dönmeyeceğiz!
TEKNOFEST İzmir'in kapanış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı ...
Bahçeli'den emekli maaşı açıklaması!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, emekli maaşlarında yapılacak artışa ilişkin, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva