HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Aralık 2023 Pazartesi - 11:36

Örnekköy tramvayında kritik gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan biri Örnekköy-Yeni Girne tramvay hattı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Tramvay hattının planları askıya çıkarıldı.

Örnekköy tramvayında kritik gelişme!

Metehan UD /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Örnekköy-Yeni Girne tramvay hattı ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı tarafından yürütülen tramvay hattı çalışmalarının planları askıya çıkarıldı.

Askıya çıkarılan 5 bin ölçekli nazım imar planna göre tramvay hattı, Bostanlı İskele Tramvay Durağından başlayarak ve Girne Bulvarı'na kadar Karşıyaka ve Çiğli Tramvay hatları ile aynı güzergâhı kullanacak. Ardından Girne Bulvarı ve devamında Yeni Girne Caddesi üzerinden Örnekköy Kentsel Dönüşüm Bölgesinde yer alan Nazım Hikmet Bulvarı ile 7532 sokak kesişiminde son bulacak.

Askıya çıkan planlara 30 gün içinde itiraz edilebilecek. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı proje ile ilgili geçtiğimiz aylarda proje ilgili 'ÇED Gerekli Değil' kararı vermişti. 



Plan açıklama raporunda şu ifadeler yer aldı:

İzmir ulaşım master planı öncesi yapılan araştırmalarda nüfus yoğunluğuna bağlı olarak artan yolculuk taleplerinin otobüs ile karşılanamadığı, özel araç kullanımının arttığı, yüksek yolcu kapasitesi olan modern, hızlı, konforlu ve güvenli olan tramvay araçlarının bu bölgenin toplu taşıma problemini çözeceği, tramvay araçlarının kullanılmaya başlaması ile lastik tekerleklilerin yarattığı trafik sıkışıklığı, hava, gürültü ve görüntü kirliliğine neden olan etkisinin büyük ölçüde azalacağı tespit edilmiştir.

Özel oto kullanımının yüksek olduğu ülkelerde, trafik sıkışıklığı, gürültü, hava kirliliği gibi olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için kent içindeki yolculuk taleplerinin büyük kısmının toplu taşıma sistemleri ile karşılanması gerekmektedir. Bu açıdan, raylı taşıma sistemi şehir içi ve şehirler arası hızlı kitle taşıma sistemlerinin en ekonomik şeklidir. Modern. hızlı, konforlu ve güvenli olan tramvay araçları ile taşınan yolcu sayısı fazla olacağı için bu toplu taşımacılık şekli şehir içinde lastik tekerlekli araçlara olan talebin düşmesini sağlayacak ve dolayısıyla trafik sıkışıklığının da önemli ölçüde azalmasına katkı sağlayacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020-2024 yılı Stratejik Planı'nda "Izmir'in yaşam kalitesi yüksek ve ulaşım ağı gelişmiş bir kente dönüştürmek" amacı ile "Toplu ulaşım: ekonomik, enerji etkin, adil, konforlu, yaygın ve herkes için erişebilir hale getirilecek" hedefi belirlemiştir. Bu bağlamda proje konusu raylı sistem hattı İzmir Ulaşım Ana Planı'nda orta vadede planlanan raylı sistem hatları arasında yer almaktadır.



5 KİLOMETRELİK HAT
Örnekköy - Yeni Girne arasında hizmet verecek 5 kilometrelik hat, Bostanlı İskelesi Tramvay durağından başlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Kentsel Dönüşüm bölgesinin devamında son bulacak. Örnekköy Tramvay hattı mevcut Karşıyaka ve Çiğli tramvay hattına entegre olacak. Yoğun nüfusun olduğu Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi, Karşıyaka Örnekköy, İmbatlı, Postacılar mahallelerine ulaşımı kolaylaştıracak hat, Kuzey İZBAN hattı, Karşıyaka Tramvayı,  Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasındaki ulaşım entegrasyonuna katkı sağlayacak, deniz ulaşımını da güçlendirecek.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2030 olan İzmir Ulaşım Ana Planı’nda yer alacak proje için Büyükşehir Belediyesi 912 milyon 739 bin 187 TL bütçe ayırdı. Projenin inşaat süresinin 15 ay olması planlanıyor.

 
AK Partili Kasapoğlu, ‘devrim gerekiyor’ dedi ve ekledi: ‘İstemezük’ anlayışı var
 
Karşıyaka'nın sağlıklı gıdalarına büyük ilgi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet yanaşık 19 Aralık 2023 Salı 15:30

Yapılırsa çok iyi olur en az trafik sorunu çözülür

Yorumu oyla      1      1  
Erdi 19 Aralık 2023 Salı 01:30

Ha ha yapın yapın Girne caddesinden geçsin sahilide bitirdiniz zaten ordan da otoyol a ulaşsın ara sokakları da unutmayın sakın

Yorumu oyla      1      4  
18 Aralık 2023 Pazartesi 23:27

metro olamaz. bu hattın pik saatlerdeki yolcu sayısı metro için yeterli değil. bu hattın tam amacını sormuştum ama katılmıyorum diyen olmuş. eline haritayı alıp, metro-tramvay yapılmaz. Bu hat bittiğinde ne olacak, ne değişecek. Karşıyaka hattı gibi bu da yarım yamalak yapılmış bir iş.

Yorumu oyla      3      3  
Alaattin Özlü 18 Aralık 2023 Pazartesi 21:39

İBŞB Önce kentsel dönüşüm ile ilgili büyük adımlar atsın deprem her an vurabilir Keşke demeyelim

Yorumu oyla      3      1  
Kskli 18 Aralık 2023 Pazartesi 18:49

Metro olmali tramvay trafik sorunu oluyor.

Yorumu oyla      2      8  
Mehmet79 18 Aralık 2023 Pazartesi 18:17

Girne trafiği daha da kötüleşecek, ağaçlar kesilecek. Hiç gerek olmayan bir proje. Ufak dokunuşlarla cadde daha da işlevsel hale getirilebilir.

Yorumu oyla      3      7  
18 Aralık 2023 Pazartesi 16:30

Bu hattın tam amacı nedir?

Yorumu oyla      2      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'da köy yolları yenileniyor!
Selçuk’un en gözde köylerinden biri olan Gökçealan’da talep edilen yol ...
İzmirliler en uzun gecede koşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi yılın en uzun günü 21 Aralık’ta gece koşusu ...
Kısa Film Günleri Bornova'da başladı!
Bornova Belediyesi Film Ofisi (BBFO) tarafından düzenlenen ve 3 gün süren ...
 
Menderes'te birlik buluşması
Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan Cumaovalılar Derneği’nin etkinliğinde ...
Torbalı'da sahne 'Yüzyılın Türküleri'nin
Torbalı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Cumhuriyetin 100. Yılına özel ...
Alevi derneklerinden Başkan Batur’a destek
Alevi dernek ve federasyonlarıyla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı ...
 
Alsancak Limanı'nın Araplara satılacağı iddiasına tepki: İzmir tek yumruk olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı’nın Birleşik ...
Başkan Soyer Karadenizliler Günü'nde horon oynadı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14. Karşıyaka Karadeniz ...
Karşıyaka'da sağlık söyleşileri
‘Daha sağlıklı toplum’ amacı doğrultusunda hayata geçirdiği projelerle ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva