HABERLER>GÜNCEL
20 Mayıs 2011 Cuma - 09:46

Org. Koşaner: Alternatif tarih yazılıyor

19 Mayıs nedeniyle düzenlenen panelde konuşan Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, “Atatürk ve arkadaşlarının mücadelesine farklı bir anlam yükleyerek alternatif tarih yazılmaya çalışıldığını ibretle ve esefle görüyoruz” dedi.

Org. Koşaner: Alternatif tarih yazılıyor

ANKARA - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kara Harp Okulu Atatürk Amfisi'nde ''Mütareke Dönemi ve İstanbul'dan Samsun'a Uzanan Yolda Mustafa Kemal'' konulu panel düzenlendi.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner panelde bir konuşma yaptı.
 
Işık Koşaner, şunları söyledi:
 
''Atatürk'ün İstanbul'da kaldığı 6 aylık sürede neler yaptığının toplum tarafından tam olarak bilinmemesi ve belki de bu kanlı dönemde kalanların toplum tarafından hatırlanmak istenmemesi nedeniyle bu dönem daima istismar edilmeye açık olmuştur.
 
Gerçeklerin değiştirilmesi ve saptırılmasıyla tarihsel olguların farklılaştırılmak istendiği ve böylece Atatürk ve arkadaşlarının mücadelesine farklı bir anlam yükleyerek alternatif tarih yazılmaya çalışıldığını ibretle ve esefle görüyoruz.
 
Bu alternatif tarih yazma gayretlerine, aralarında burada konuşan hocalarımızın da bulunduğu birçok değerli tarihçi ve araştırmacımız en güzel cevabı yazdıkları eserlerinde vermişlerdir.''
 
Alternatif tarih yaratma girişimlerine karşı durabilmek için tarihi doğru olarak öğrenmek, anlamak, yorumlamak ve savunmak gerektiğini vurgulayan Orgeneral Işık Koşaner, Yüce Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet'in korunması ve yüceltilmesinin doğru ve sağlam bilgilere sahip olarak yapılacak mücadeleyle mümkün olacağını söyledi.
 
Harbiyelilere de seslenen Orgeneral Koşaner, ''Mensubu olduğunuz Kara Harp Okulu, her türlü olanaklarıyla sizleri daha iyi eğitmek ve geleceğe hazırlama çabası içindedir. Bunun kıymetini bilin, imkanlarını kullanın, zamanı iyi değerlendirin ve alacağınız kutsal görev için kendinizi en iyi şekilde hazırlayın'' diye konuştu.
 
Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın oturum başkanlığını yaptığı panelde, Yazar Turgut Özakman ''Mütareke Dönemi Koşulları'', Cumhuriyet Vakfı Başkan Yardımcısı Dr. Alev Coşkun ''Mustafa Kemal'in İstanbul'daki Faaliyetleri'', Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Aybars, ''Mustafa Kemal'in Anadolu'ya Geçmesine Sebep Olan Etkenler'', Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan da ''Mustafa Kemal'in İstanbul'dan Hareketi ve Samsun'a Çıkışı'' başlıklı birer sunum yaptı.
 
Etkinliğe, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Günel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, pek çok general, subay, astsubay ve eşleri ile Kara Harp Okulu öğrencileri katıldı.
 
Panelin ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, konuşmacılara birer teşekkür plaketi sundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 20 Mayıs 2011 Cuma 22:32

VAHDETTİN , İNGİLİZLERİ DİNLEMİŞ ORADA BULUNAN RUM PONTUS ÇETELERİNE MUKAVEMET EDEN VE HALA SİLAHLARINI TESLİM ETMEYEN TÜRKLERİN ELİNDEN SİLAHLARI TOPLANMASI VE KAYITSIZ ŞARTSIZ DİRENİŞ GÜÇLERİNİ KIRIP, EMPERYALİSTLERE TESLİM OLUNMASI İÇİN ATATÜRK'Ü ANADOLUYA GÖNDERMİŞTİR . O ZAMAN MANDAYI BİLE KABUL EDENLER , ŞİMDİKİ BARZANİ VE TALABANİ GİBİ IRAK'IN PARÇALANMASINA HİZMET EDENLERDİR. HİÇ BİR FARKLARI YOKTUR. VAHDETTİNİN HAİN OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN İNGİLİZ ARŞİVLERİNE BAKMAK YETERLİDİR. AMA SİZ SAMANYOLU VE ZAMAN OKUYANLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ DÜŞÜNMEKTE SERBESTSİNİZ.

Yorumu oyla      12      6  
Egeli 20 Mayıs 2011 Cuma 15:57

Paşam bütün bu Vahdettin nefreti Filistin toprakları Teodor Herzltin cemaatine satmadığıiçinmi.Hala bunun hesabınımı görüyoruz.Madem tarih yeniden yazılıyor ohalde Atatürkün 1935 de kapattığı mason locaları 1948 de neden açıldı.Kim açtı Neden açıldı paşam.

Yorumu oyla      13      7  
AHMET NEVZAT GÜVEN 20 Mayıs 2011 Cuma 11:48

TRT TELEVİZYONU VE CEMAAT TELEVİZYONLARI ATATÜRK'ÜN SAMSUNA ÇIKMASINI PADİŞAH VAHDETTİN'İN EMRETTİĞİNİ,ATATÜRK PADİŞAHIN EMRİ İLE SAMSUNA ÇIKIP MİLLİ MÜCADELEYİ BAŞLATTIĞINI DOLAYISIYLA MİLLİ MAÜCADELENİN ATATÜRK'ÜN KOMUTASINDA TÜRK MİLLETİNİN AZİM VE KARARLILIĞININ VE ZAFERE OLAN İNANCININ BİR SONUCU DEĞİL DE,PADİŞAHIN İSTEĞİ VE ARZUSU İLE YAPILDIĞINI ANLATMAKTADIRLAR. BÖYLECE O BÜYÜK VE MUHTEŞEM DİRENİŞİ KÜÇÜLTMEK VE GÖZDEN DÜŞÜRMEYE ÇALIŞMAK İSTEMEKTEDİRLER.PEKİ ŞİMDİ SORMAK GEREKİR: MADEM ATATÜRK PADİŞAHIN EMMRİ İLE SAMSUNA ÇIKTIYSA NEDEN AMASYA TAMİMİNDEN HEMEN SONRABPADİŞAH TARAFINDAN AZLEDİLDİ? VE SALTANAT MAHKEMESİNCE İDAMA MAHKUM EDİLDİ? PADİŞAH NEDEN ÜLKESİNİ TERK EDİP,İŞGALCİ EMPERYALİST İNGİLİZLERE SIĞINDI? NEDEN BİR İNGİLİZ ZIRHLISI İLE GİZLİCE MALTAYA KAÇTI? MADEM ONURLU İDİ,O HALDE NEDEN ONURULU İNSANLAR GİBİ KENDİSİNİN YARGILANMASINI BEKLEYEMEDİ? PADİŞAH VE AVANESİNİN HIYANETİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞMAKTA HIYANETTİR.TÜM HAYİNLER TIPKI PADİŞAH GİBİ HALKIN AYAKLARI ALTINDA KALACAKLARDIR.ATATÜRK VE ARKADAŞLARININ EŞSİZ VE MUHTEŞEM ZAFERİ MİİLETİMİZİN UFKUNDA SÖNMEYEN BİR GÜNEŞ OLARAK PARLAMAKTADIR.O GÜNEŞ ÇAMURLA SIVANAMAZ.HALKIMIZ ARTIK HER GERÇEĞİ ÇOK DAHA İYİ GÖRMEKTE VE ANLAMAKTADIR. ATATÜRK VE ARKADAŞLARININ VERDİĞİ EŞSİZ MÜCADELE TÜM MAZLUM MİLLETLERE BUGÜN ARTIK DAHA BÜYÜK BİR STATÜ İLE ÖNDERLİK ETMEKTEDİR.ATATÜRK MTEK KELİME İLE BİR DAHİ VE KAHRAMANDIR.MİLLETİMİZ ONUN AYDINLIK DEVRİMLERİNİ VE CUMHURİYETİNİ EBEDİYYEN KORUMAYA AZİMLİ VE KARARLIDIR.TÜM HAYİNLER VE AJANLAR İSTEMESE BİLE.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdüllatif Şener’in eşi kaza geçirdi
Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener'in eşi Berrin ...
Gazetecilere 'Şık' ve 'Şener' cezası
Kocaeli Gazeteciler Platformu üyesi gazetecilere, Ahmet Şık ve Nedim Şener ...
Savcı kararıyla dinlemeye devam
Gecikmesinde sakınca bulanan durumlarda savcı kararıyla dinleme yapılabilmesine ...
 
Bir garip mezar kavgası
İzmir'in Selçuk ilçesindeki mezarlıkta, bir kadının cesedinin mezarından ...
Başkan eşlerinden Bergama'ya ziyaret
Büyükşehir operasyonu kapsamında tutuklanan 7 personele ilk günden bu ...
Öğrencilerden haksızlığa 'one minute'
İzmir’de Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ...
 
Özcan: YGS yerine olgunluk sınavı getiriyoruz
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, şifre iddialarıyla gündeme gelen YGS’nin ...
Milli mücadele meşalesinin ateşlendiği gün
Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919, milli mücadele ...
Yıldırım'a 'engellilere mektup' tepkisi
Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın engelli ve engelli yakını vatandaşlara ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva