HABERLER>SPOR
15 Ağustos 2024 Perşembe - 21:06

Olimpiyat şampiyonu Khelif'den zorbalık davası!

Olimpiyat şampiyonu Cezayirli boksör Imane Khelif Olimpiyat şampiyonu Imane Khelif, siber zorbalık nedeniyle Paris savcılığına dava açtı; davada Elon Musk, J.K. Rowling ve Donald Trump'ın isimleri geçiyor.

Olimpiyat şampiyonu Khelif den zorbalık davası!

Cezayirli boksör ve Olimpiyat şampiyonu Imane Khelif'in avukatı Paris savcılığına çevrimiçi zorbalık davası açtıklarını duyurdu.

Imane Khelif'in Paris'teki avukatı Nabil Boudi, Variety'ye yaptığı açıklamada, cuma günü Paris savcılığının internet üzerinden nefretle mücadele merkezine gönderilen şikâyet dilekçesinde Elon Musk ve J.K. Rowling'in de yer aldığını doğruladı.

Khelif'in Paris Olimpiyatları'ndaki etkileyici performanslarından sonra haftalar süren taciz ve çevrimiçi saldırılara maruz bırakıldığını belirten Boudi, kadınlar 66 kg sıkletinde altın madalya kazanan Khelif’in “mizojinist, ırkçı ve cinsiyetçi bir kampanya”ya hedef olduğunu açıkladı.

Khelif, Cuma günü dünya şampiyonu Yang Liu’yu oybirliğiyle yenerek dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak, boks maçının ardından Khelif nefret saldırıların maruz bırakılara sosyal medyada ağır hakaretler aldı.

TRUMP'IN DA ADI GEÇİYOR
Boudi "Diğerlerinin yanı sıra J. K. Rowling ve Elon Musk'ın da davada adı geçiyor" dedi ve Donald Trump'ın da soruşturmanın bir parçası olacağını sözlerine ekleyerek, "Trump bir tweet attı, dolayısıyla davamızda adı geçsin ya da geçmesin, kaçınılmaz olarak kovuşturmanın bir parçası olarak incelenecektir" dedi.

Boudi, "Bizim istediğimiz savcılığın sadece bu kişileri değil, gerekli gördüğü herkesi soruşturmasıdır. Dava mahkemeye giderse, yargılanacaklar" dedi.

Boudi ayrıca davanın Fransa'da açılmış olmasına rağmen "denizaşırı ülkelerdeki kişileri de hedef alabileceğini" vurgulayarak "savcılığın online nefret söylemiyle mücadele ofisinin diğer ülkelerle karşılıklı adli yardımlaşma talebinde bulunma imkanına sahip olduğuna" işaret etti. Fransız online nefret söylemiyle mücadele ofisinin ABD'deki muadiliyle anlaşmaları olduğunu da sözlerine ekledi.

KHELİF'İN YAŞADIĞI NEFRET SALDIRILARI NELERDİ?
25 yaşındaki Khelif, Olimpiyatların en büyük başlıklarını çeken bir diğer olayda, İtalyan boksör Angela Carini’nin maçın 46. saniyesinde çekilmesi ve Khelif’in elini sıkmayı reddetmesiyle gündeme geldi. Maç, uluslararası çapta büyük bir tartışma yarattı ve dünya çapında liderler ve ünlüler Khelif’in müsabakalara uygunluğunu sorgulamaya başladı.

İngiliz yazar Joanne Rowling, Khelif’i “erkek” olarak nitelendirip, “bir kadının kafasına yumruk atmanın ve hayat amacını mahvetmenin” zevkini çıkardığını öne sürdü. ABD başkan adayı Donald Trump, Truth Social platformunda “Kadın sporlarını erkeklerden koruyacağım” şeklinde bir açıklama yaptı. Trump’ın başkan yardımcısı adayı JD Vance ise “Kamala Harris’in cinsiyet hakkındaki fikirlerinin, bir erkeğin bir kadını boks maçında dövmesine yol açtığını” belirtti.

Yüzücü Riley Gaines’in “erkekler kadın sporlarında olmamalı” şeklindeki paylaşımını X platformunda paylaşan Musk, “Kesinlikle” yorumunu yaptı. Khelif, kendisinin hiçbir zaman bir erkek, trans veya interseks olarak tanımlanmadığını vurguladı.

Khelif 2023 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda belirli bir cinsiyet uygunluk testini geçemediği için diskalifiye edildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, bu kararı “herhangi bir uygun prosedür olmaksızın alınmış keyfi bir karar” ve “iyi yönetişim kurallarına aykırı” olarak nitelendirdi.

Khelif, karşı karşıya kaldığı kampanya hakkında şu açıklamayı yaptı: “Dünyadaki tüm insanlara mesajım, Olimpiyat ilkelerine bağlı kalmaları ve insanları zorbalık yapmamalarıdır.” (Halk TV)

 
Trabzonspor, Avrupa Ligi'ne veda etti!
 
Yıkım paniği: Apartmanın üzerine devrildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trabzonspor, Avrupa Ligi'ne veda etti!
Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçında Rapid Wien'e ...
Dünya sıralamasına 'olimpiyat' etkisi!
Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Paris 2024 Olimpiyatları’nın ...
Süper Lig hocasına 7 maç men cezası
PFDK, Süper Lig‘in ilk haftasından oynanan maçlar sonrasında yapılan sevklerle ...
 
1. Lig ekibine 3 puan silme cezası!
PFDK, Yeni Malatyaspor'a Pendikspor maçında takımın müsabaka kıyafeti ...
Ferdi Kadıoğlu transferinde Brighton gelişmesi!
İngiltere Premier Lig ekibi Brighton'ın Fenerbahçeli milli oyuncu Ferdi ...
Bülent Uygun'un kızı hastaneye kaldırıldı!
Süper Lig ekibi Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun'un kızı Almina ...
 
Galatasaray'da Elias Jelert gelişmesi
Sakatlığı nedeniyle henüz maça çıkamayan Galatasaray'ın yeni transferi ...
Altyapıdan Süper Lig'e... Göz-Göz'ün parlayan yıldızı Dennis!
İzmir temsilcisi Göztepe'nin Sport Republic futbol şubesini devraldıktan ...
Karşıyaka potasında yeni sponsorlar yolda
Basketbol Süper Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezon öncesi Karşıyaka'nın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva