HABERLER>POLİTİKA
2 Mayıs 2023 Salı - 16:33

Oğan’dan İzmir’de dikkat çeken iddia: Ülkesine dönen Suriyelilere oy daveti!

Seçim çalışmaları kapsamında İzmir’e gelen Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan “Yabancı seçmenlerin de Türk milletinin iradesinin üstünde davet edilerek hatta Suriye’ye gidenlere geri gelsin oy kullansın diye davetler yapıldığını duyuyoruz. Ülkemizi sömürmeye gelen ve düzenli bir asker gibi sınırlarımızdan kaçak girenlerdir. O sebeple hem Sayın Özdağ hem de ben bu ülkenin taşıyıcı kolanlarıyız ve Türk milletinin sigortasıyız” dedi.

Oğan’dan İzmir’de dikkat çeken iddia: Ülkesine dönen Suriyelilere oy daveti!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ – Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve Ata İttifakı’nda yer alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir’de vatandaşlarla bir araya geldi.

Konak Kemeraltı’nda esnafı ziyaret eden Oğan ve Özdağ vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘ALMANYA'DA ALTIN FİYATI TÜRKİYE'DEN DAHA UCUZ’
Kuyumcu ziyareti sohbeti sırasında altın fiyatlarını Almanya ile kıyaslayan Oğan, "Almanya'da altın fiyatı Türkiye'den daha ucuz diye duydum. Üç bin Euro civarında, Birisi bir vatandaştaydı, bana birkaç tane borsa şeyi gösterdi. 'Bu nasıl olur' dedi, online borsalardan.  Gösterdi bana ben de baktım o çok enteresandı. Bayağı fark ediyordu yani" şeklinde konuştu.

‘15 MAYIS SABAHI HEP BERABER DAHA İYİ OLACAĞIZ’
Eczacı ziyaretinde 14 Mayıs mesajları veren Oğan, “İnşallah 15 Mayıs sabahı hep beraber daha iyi olacağız. Bütün çalışmamız, çabamız, birlik, beraberlik içinde 15 Mayıs'ın 14 Mayıs'tan daha güzel olması. Eczacıların da çok sorunları var. İlaç bulanamıyor. Neler söylersiniz? Şimdi şu anda durumu belli. Hükümetin dövize pardon ilaca belli bir döviz miktarı var. Zaten döviz yükseltildiği gibi. Üç buçuk lira falandı yediye yükseldi. Piyasada da yirmi lira. Yani dışarıya ihraç etmek onlar için daha karlı oluyor. Bizim ürettiklerimizi bu Bulgaristan'dan falan gelip böyle çuvallarla aldıklarını duyuyoruz.  Birçok ilaç da Türkiye'de bulunmuyor. Kar marjı düşüyor dolayısıyla çocuk ilaçları, şurup ilaçları yok. En büyük masraf şişe olduğu için" dedi.

Oğan'ın, "Suriyelilere ilaçlar bedava mı?” sorusuna ecza esnafı “Evet” olarak yanıtladı.

‘ATA İTTİFAKI DİP DALGA İLE BÜYÜYOR’
Oğan, ziyareti esnasında basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Çalışmalarımızı ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'la birlikte İzmir'de devam ettiriyoruz. Bütün medya ambargolarına, bütün kuşatmalara rağmen Cumhurbaşkanı adayımız Sinan Oğan ve Zafer Partisi, ATA İttifakı büyük bir dip dalgayla yükselişe halinde. Türkiye'nin HÜDA Par'la, HDP arasına sıkışmasına izin vermiyoruz. Türkiye'nin Atatürk'ün yaşama geçirmiş olduğu 1924 Anayasası'ndan ayrılmasına izin vermiyoruz. Sığınmacıların Türkiye'de kalmasına izin vermiyoruz. Türk halkı da bundan dolayı ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ı ve Zafer Partisi'ni kucakladı. Şimdi iktidara doğru götürüyor" ifadelerini kullandı.

‘BÜYÜK BİR İLGİ İLE KARŞILAŞTIK’
Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan da “Bugün İzmir’de, dün Manisa ve Aydın’da olduğu gibi büyük bir ilgiyle ve alakayla karşılaştık İzmir halkına ve gençliğine bu ilgi için teşekkür ediyoruz. Anket şirketlerini buraya davet ediyorum. Anket şirketleşti bizimle İzmir’de bir gün geçirsinler ve daha sonra anketlerini tekrar gözden geçirsinler. Biz, 14 Mayıs gün Türkiye’nin selametle seçime gitmesini istiyoruz. Ancak görüyoruz ki önceki gün Süleyman Soylu bu seçimi darbe girişi olarak nitelendirdi. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimlere gölge düşürecek açıklamalar yaptı. Buradan ikisini de uyarıyorum kimse seçime gölge düşürecek ve çatışma ortamını tetikleyecek bir davranış içinde bulunmasınlar. Biz harbe değil seçime giriyoruz. Türkiye ilk kez seçime girmiyor.” Diye konuştu.

‘ERDOĞAN TANSİYON YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYOR’
Vatandaşları sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunan Oğan “Bütün vatandaşlarımızın sandıklara sahip çıkmasını, seçimlere sakinlik ve huzurun korunası için azami dikkati göstermesini istirham ediyorum. Bu çerçevede bizi başlatmış olduğumuz cumhurbaşkanı adayları arasındaki görüşme trafiğine Sayın Erdoğan’ın cevapsız kalmasının ne kadar yanlış olduğunun da bir kez daha ortaya çıktığını görüyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Biz cumhurbaşkanı adayları konuşabilmeliyiz. Cumhurbaşkanı adayları konuşabilirse Türkiye’deki deki siyasi tansiyon düşer. Korkarım ki Sayın Erdoğan ve Süleyman Soylu Türkiye’deki siyasi tansiyonu yükseltmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak biz bir o kadar sakin ve sükûnet içinde olacağız. Ama bu, oylarımıza sahip çıkmayacağımız anlamına gelmesin.” dedi.

‘SURİYE’YE GİDENLERE OY DAVETİ!’
Oğan şunları söyledi: “Bugün valilere talimat verildiğini ve alternatif bir YSK sisteminin AKP tarafından kurulmaya çalışıldığını öğrendik. Buradan uyarıyoruz; Türk milletinin iradesinin üstüne ikinci bir irade kurmaya kimse koymaya çalışmasın. Yabancı seçmenlerin de Türk milletinin iradesinin üstünde davet edilerek hatta Suriye’ye gidenlere geri gelsin oy kullansın diye davetler yapıldığını duyuyoruz. Bunlar, Türk milletinin geleceği üzerinde tahakküm kurmaya çalışan fikirlerdir. Biz, ülkemizde yabancı istemiyoruz dediğimizde bugünleri gördüğümüz içindi. Yabancıdan kastımız turist değil, kaçaktır. Ülkemizi sömürmeye gelen ve düzenli bir asker gibi sınırlarımızdan kaçak girenlerdir. O sebeple hem Sayın Özdağ hem de ben bu ülkenin taşıyıcı kolonlarıyız ve Türk milletinin sigortasıyız. Türk milletini de bu sigortaya sahip çıkmaya davet ediyorum”

 
Uganda Çalışma Bakanı koruması tarafından öldürüldü!
 
'Dövizde bir ralli olmayacak, oyuna gelmeyin'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan hizmet çağrısı: 'Ayrım yapmadan'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizin için hiçbir ayrım yapmadan ...
'Doğu terörden kalkınamadı, Erdoğan tersine çevirdi'
Gaziosmanpaşa'da bir restoranda kanaat önderleri ile kahvaltı programında ...
İzmir'in Silikon Vadisi yola çıktı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem ...
 
AK Partili Kaya ‘yazı bu’ dedi, CHP’li Taşkın’ı hedef aldı: Erişim engeli aldırmaya çalışıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP 1’inci Bölge 1’inci ...
Anık'tan AK Partili Şanlı'ya kravat jesti!
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ömür Şanlı, seçim çalışmalarına ...
AK Partili Kırkpınar: İzmir’de CHP’den daha fazla oy alacağız!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, sahadan ciddi biçimde teveccüh ...
 
Balçovalılar'dan Öztürk Keskin'e tam destek!
2023 genel seçimlerine sayılı günler kala, İYİ Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili ...
Sınır kapılarında oy verme işlemi sürüyor
Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin Trakya'daki sınır kapılarında ...
'Türkiye'nin NATO'ya güç kattığı aşikar'
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Güvenlik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva