HABERLER>GÜNCEL
17 Aralık 2010 Cuma - 00:00

Öcalan'dan tehdit: ’‘Korkunç bir savaş gelişebilir’’

Fethullah Gülen ile yakınlığı dikkat çeken Öcalan’’ın avukatlarıyla görüşme notlarından tehdit kokan açıklamalar geldi.’

Öcalan'dan tehdit: ’‘Korkunç bir savaş gelişebilir’’

Fethullah Gülen ile yakınlığı dikkat çeken Öcalan’’ın avukatlarıyla görüşme notlarından tehdit kokan açıklamalar geldi.’
BURSA - İmralı’’da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’’ın, avukatlarıyla yaptığı görüşmede söylediği ileri sürülen tehdit kokan açıklamalar, bugün PKK'ya yakın internet sitelerinde geniş yer aldı. Bu yazılarda Öcalan'ın, ’“Deyim yerindeyse aslanın ağzındaki kuzuyu almaya çalışıyoruz. Çok önemli bir 6 aya giriyoruz. Herkesin dikkatli olması gerekir. Bu 6 ay iyi değerlendirilirse, çözüme kapı aralanabilir. Aksi taktirde kimsenin hesaplayamayacağı kadar korkunç bir savaş gelişebilir’” dediği belirildi.
Abdullah Öcalan’’ın, çarşamba günü İmralı’’ya giden avukatları Meral Atasoy, Mizgin Irgat ve Doğan Erbaş ile yaptığı görüşmede şu konulara değindiği ileri sürüldü:
GÜLEN’’LE UZLAŞMA ARIYORUZ:
 Amacımız ittifak falan değildi. Kamuoyunda yanlış tartışılıyor, ittifak ayrı, uzlaşma ayrıdır. Biz uzlaşma arıyoruz. İslam’’ın temelinde de uzlaşma vardır. Hz. Muhammed’’in yaşamına ve yaptıklarına bakıldığında uzlaşmanın önemi görülecektir. Uzlaşmadan kimsenin korkmasına gerek yok. Türkiye’’nin buna ihtiyacı var. Ben Mümtazer Türköne’’den boşuna bahsetmedim. Türköne; Türklük, milliyetçilik zehriyle zehirletiliyor diyor. Doğru söylüyor. Bu söylenenlere değer veriyorum. Kendileri de iyilik ve barış istiyorlarsa -ki çalışmalarını bu temelde sürdürdüklerini belirtiyorlar- bu çağrımızı olumlu karşılayacaklarına inanıyorum. Ben kendilerinin katkılarını istedim. Toplumsal barışa katkı sunmalarını istedim. Onların da etkilediği geniş kitleler var. Bu çabaların ortaklaşması, barış için yararlı olacaktır. Barış, kutsal bir iştir. İnsanlığa da en büyük hizmettir. İslam’’ın özüne de uygundur.
 KORKUNÇ SAVAŞ GELİŞİR
Deyim yerindeyse aslanın ağzındaki kuzuyu almaya çalışıyoruz. Çok önemli bir 6 aya giriyoruz. Herkesin dikkatli olması gerekir. Bu 6 ay iyi değerlendirilirse, çözüme kapı aralanabilir. Aksi taktirde kimsenin hesaplamayacağı kadar korkunç bir savaş gelişebilir. Doğrudur, nihai kararı Haziran’’da vereceğiz ama gelişmelere göre Mart ayında da tavrımı netleştirebilirim. Olumlu gelişmeler olmazsa Haziran’’ı beklemem Mart’’ta da aradan çekilirim. Bu süreçte kritik olan Ak Parti’’nin tavrıdır. Ak Parti'nin hala yeteri kadar anlaşılmadığını görüyorum. Barışa yakınız diyemiyorum. Yüzde 80- 90 barış olacak diyemiyorum, çok kötü de demiyorum, yarı yarıya bir durum, yani ortadayız. Önümüzdeki 6 ay için şöyle diyorum: Demokratik çözüm için son şans. Aksi taktirde çatışmalar başlar, korkunç bir savaş gelişebilir.
DİYARBAKIR’’I TUTAMAM:
 Evet, 2010 bitiyor ama hala ciddi belirsizlikler var. Erdoğan çok ilginç, emin olamıyorum. Bazen acaba Çiller gibi mi oluyor, bazen de Özal’’a mı benziyor karar veremiyorum. Diyalog geliştiriyor ama yaptıklarıyla da tasfiyeden de vazgeçmediği anlaşılıyor. Fakat şimdi iş netleşmeye doğru gidiyor. Bu şekilde uzun süre götüremez, biz de bu oyuna gelmeyiz. Ben Diyarbakır’’ı da böyle tutamam. Ben burada bu zor koşullar yanında bu zorluklarla mücadele ediyorum. Devleti ve hükümeti diyaloğa, demokratik ve barışçıl bir çözüm için zorlamaya çalışıyorum. Ağır mahkumiyet koşullarımın farkındayım. Bu koşullarda, bu süreci yürütmenin çok sağlıklı olmayacağını da biliyorum. Ama bir nevi mecbur kaldım.
VE TEHDİTLER :
Ünlü bir tarihçinin böyle dönemler için yaptığı çok iyi bir tespiti vardı: ’‘Böyle dönemlerde ya ölürsün ya öldürürsün, gerisi yok’’ diyor. Çözüm gelişmezse bizi böyle bir dönem bekliyor. Kimin öldürüleceği de belli olmaz, herkes tehlike altındadır. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bile ağzında köpüklerle öldü. Koskoca cumhurbaşkanıydı ama yanında kimse yoktu, korunamadı. Çözümsüzlük uzarsa Türkiye’’yi de böyle büyük tehlikeler bekliyor, onun için bu örneği veriyorum. Belirsizlik süreçleri tehlikelidir, uzaması her türlü ihtimale açıktır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de suç örgütüne büyük operasyon
İzmir'de, ''suç örgütü oluşumuna giderek, örgütlü halde ...
TSK ’‘iki dil’’ tartışmalarından rahatsız
Genelkurmay Başkanlığı yaptığı basın açıklamada son dönemde yaşanan ...
Dünyada yaşam 2020'de nasıl olacak?
Nakit ödeme büyük oranda ortadan kalkacak, 'kokteyl' kimlikler ...
 
Freni boşalan TIR durmak bilmedi!
İzmir - Kemalpaşa yolunda yokuş aşağı freni Boşalan TIR’’ın Belkahve ...
Hırsızlık yapan taksici yakalandı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde aracına binen yaşlı kadınların cüzdanlarını, ...
İzmir’’de zorunlu din dersine 'durdurma' kararı!
Bir ilköğretim okulu öğrencisinin din derslerine girmemesi için açılan ...
 
Avustralya-İzmir hayat kardeşliği
Ege Üniversitesi’’nde beyin ölümü gerçekleşen Valerie Whitehead’’ın Avustaralya’’da ...
Anne-babalar otoriteyi öğrendi
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu; Anne Baba Okulu’’nda velileri, çocuk gelişiminde ...
İzmir’’de genelev çetesi çökertildi
Kadınları zorla çalıştıran, senet imzalatan ve insanlık dışı işkenceler ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva