HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ağustos 2023 Cuma - 13:42

Narlıdere Metrosu'nda son imza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 96 seviyesine ulaşan Fahrettin Altay - Narlıdere Metro Projesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 30 milyon Euro kredi sözleşmesi imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bizim yaptığımız şeyler sadece İzmir için değil Türkiye’nin geri kalanı için de. O yüzden en iyisini yapmak için çok hevesliyiz” diye konuştu.

Narlıdere Metrosu nda son imza!

İzmir’in önemli ulaşım projelerinden biri olan ve yapımı yüzde 96 oranında tamamlanan Narlıdere Metrosu, Üçyol Buca HRS Hattı, Çiğli Tramvayı ve Konak Tramvay Hattı araç alımı projeleri kapsamında Hazine’den bir yılı aşkın süredir beklenen dış finansman onayı geçtiğimiz hafta geldi. Narlıdere Metrosu’nun İzmir halkı ile buluşması için ihtiyaç duyulan 30 milyon Euro tutarındaki son dış finansman kredisi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında imza töreni düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki törende Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Altyapı Sektörü Türkiye Direktörü Sue Barrett ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları yer aldı.

Soyer: Bütün bu zorlukların üstesinden geleceğiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bakanlıktan bu imzayı çok uzun zaman bekledik. Sonunda imzaladılar ve sonuç olarak buradayız. Bizim yaptığımız şeyler sadece İzmir için değil Türkiye’nin geri kalanı için de. O yüzden en iyisini yapmak için çok hevesliyiz. Mesela elektrikli feribot, elektrikli otobüsler, ileri götüreceğimiz çok şey var. Bunları yapmaya çok hevesliyiz. Biliyoruz ki siz bizim için çok iyi bir partnersiniz. Bütün bu siyasi şartlarda, ekonomik zorlukta, doğal afetlerde… Her şey başka bir zorluk yaratıyor.  Ama bu nedenle buradayız ve daha iyisini yapmak zorundayız. Bu nedenle en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bütün bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Daha iyi bir ülke, daha iyi bir şehir olmak için katkıda bulunacağız. Bunu beraber yapacağız, mümkün olduğunu biliyoruz” dedi.

'En iyi çözümü bulmaya çok yakınız'
Katı Atık Bertaraf Tesisi için yeni teknolojileri kullanacaklarını ve yeniden beraber çalışmak istediklerini belirten Başkan Soyer, “Atığı başka yere taşımamız lazım. Böyle devam edemeyiz. Atığı bir hammadde olarak görüyoruz. Sizinle beraber ülkeyi şaşırtacak bir şey bulabiliriz. Bunu İzmir’de yapabiliriz. En iyi çözümü bulmaya çok yakınız. Çok uzun zamandır bunun hakkında düşünüyoruz. Tek olması gereken uygun yer. Menderes başlamak için, bizim için en iyi yer gibi görünüyor. Bergama ve Ödemiş’in kapasitesine bakıyoruz. Bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Çözüm bulacağız” dedi.

Barrett: Çok önemli bir gün
Katı Atık Bertaraf Yönetimi gibi başka projelerde de beraber çalışacaklarını ifade eden Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Altyapı Sektörü Türkiye Direktörü Sue Barrett, “Ekiplerimiz bu iş için çok çalıştı minnettarım. Çok önemli bir gün. Beraber çalışıyor olmaktan gurur duyuyorum. Ne yaparak yardımcı olabilirsek olmak istiyoruz. Çevre yatırımlarını hep desteklemez istiyoruz” dedi.

Kısa süre içinde İzmir halkıyla buluşacak
Yüzde 96'sı tamamlanan Narlıdere Metro Projesi’nin İzmir halkı ile buluşturulması için ihtiyaç duyulan 30 milyon Euro tutarındaki son dış finansman kredisi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında mutabakata varılmıştı. İlgili mutabakatın hayata geçirilmesi için gerekli olan kredi sözleşmesinin imzalanmasıyla ilgili bir yılı aşkın süredir Hazine’den süre uzatımı onayı bekleniyordu. Hazine’den alınan onay ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda 30 milyon Euro tutarındaki dış finansman sözleşmesinin imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verildi. İlgili kredi sözleşmesinin imzalanmasıyla kısa süre içinde İzmir halkı Narlıdere Metrosu ile buluşacak.

 
Altaylı Eren Erdoğan'a sürpriz talip
 
Balkonunda kurşun isabet etmişti… Çiçek son yolculuğuna uğurlandı!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 26 Ağustos 2023 Cumartesi 15:35

Izmir Büyükşehir belediyesinden başka 2019 yılına kadar metro yapan belediye yok hala kredi almak suçmuş gibi gösteriliyor. Yabancı sermaye ama doğrudan ama dolaylı gelsin diye faizleri ve doları yükseltip kırk takla atanlara elestiri yok aynı kişiler tarafından.

Yorumu oyla      2      3  
Ha ha ha ha ... 26 Ağustos 2023 Cumartesi 15:24

Metro bitiyor diye birileri nasıl rahatsız olmuş ama

Yorumu oyla      2      3  
Bu ne saçmalık? 26 Ağustos 2023 Cumartesi 10:20

Utanmadan kırsala otobüsler bedava olsun diye her haberin altına yazıyor. Üstüne gerekirse köye metro, tramvay da olsun diye saçma sapan şeyler yazıyor. Kırsala aktarma neden, nasıl olsun? Sebep? 100 km yol giden beleş mi gitsin? Şehir içinde bile aktarma ücretli, sen neyin kafasını yaşıyorsun?

Yorumu oyla      2      3  
troller rahatsız 26 Ağustos 2023 Cumartesi 10:16

Adam köye gerekirse metro yapılacak yazmış. Metro bitiyor diye saçmalama rekorları kırılıyor.

Yorumu oyla      2      3  
Alen doğu gencer 26 Ağustos 2023 Cumartesi 00:53

bak şimdi 19:48 deki cahil kardeşim . katı atık tesisi neden merkezi yerlere yapılmıyor anlatayım . KAtı atık tesisi tamamen zararsız değil risk taşıyor onu anlatayım . merkezi yerlerde sızıntı sularının bir şekilde şebeke suyuna karışma riski var. bu sebeple merkezi yerlere yapılmıyor. bu ihtimal iyi işletilen bir tesiste oldukça düşük . kırsal da ise yer altı sularına ve yüzey sularına sızma riski var ancak iyi belirlenen bir alanda ki mendereste bu alan iyi belirlenmiş. yapılan incelemelerde karışabileceği bir yer altı suyu veya yüzey suyu bulunmadığı için uygun görülmüş. anlatabildim mi? birde unutmadan katı atık tesisi değil. yani çöplük değil yapılmak istenen . Bertaraf tesisi yani yakma tesisi yapılacak. depolanma gibi bir şey en azından uzun süre depolanma gibi bir şey söz konusu değil. AKP li vekil gitmiş resmen menderesli köyülüyü kandırmaya çalışıyor. zararlı mı? hayır! risk var mı ? evet!! ancak bunun yanın mevcut itiraz edenlerin bakanlığı 11 şehirde 13 tane katı atık bertaraf tesisine onay vermiş. madem bukadar zararlı bakanlık neden onay vermiş sevgili troller?

Yorumu oyla      2      3  
Işçi 25 Ağustos 2023 Cuma 22:49

Acaba geriye dönük olarak ne kadar ödenecek?

Yorumu oyla      3      4  
Eylem ve söylem farkı 25 Ağustos 2023 Cuma 21:50

Kırsala belediye otobüsü yok. 120 dk. aktarma hakkı yok. Ne var. İzmir Merkez ilçelerinin çöpü var. Evet köye gerekirse de metroda , tramvayda yapılacak. 'Biz merkezde yaşayan, kırsalda yaşayan ayrımı yapmadık , yapmayacağız. Tam aksine kırsaldaki vatandaşımızı daha çok kollayacağız. Çünkü köylü , çiftçi üretmekten vazgeçerse o şehirdeki insanın konforlu yaşaması mümkün değildir.' Sayın Tunç SOYER İZMİR BB Başkanı - Ödemiş Kaymakçı İZTAŞIT proje başlama konuşmasından. İZMİR Kırsalının şehirli için önemini, Ben söylemiyorum. İzmir BB Başkanı Sayın Tunç SOYER söylüyor. Ancak icraatlar, söylemlerle uyumsuz. Kırsala 120 dk. aktarma hakkı yok. Belediye otobüsü yok. ÇÖZÜM: Kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( 120 dk.aktarma haklı , gittiğin kadar öde.' BEDAVA DEĞİL' ) uygulanması. Mesele para meselesi değil , mesele adil ve eşit hizmet meselesi. 'Biz merkezde yaşayan , kırsalda yaşayan ayrımı yapmadık , yapmayacağız ' Acaba ayrımcılık yapılıyor mu , yapılmıyor mu ?

Yorumu oyla      3      8  
25 Ağustos 2023 Cuma 21:02

Çöp tesisi tek bir yere yapılmayacak, 5 ayrı bölgeye yapılıp, yakın bölgelerin çöpü o bölgedeki tesiste değerlendirilecek. Yok kuzu verdik, tarım yapsın ne yahu! Köyde tarım, hayvancılık yapılmayacak da nerede yapılacak? Köye metro mu yapsınlar? Trollerin daha akıllısı yok mu?

Yorumu oyla      5      5  
Hadi canım sizde! 25 Ağustos 2023 Cuma 19:55

https://www.egedesonsoz.com/haber/Izmir-i-Ankara-ya-baglayacak-proje-icin-Ingiltere-den-rekor-kredi/1096770 Bakın bu haberin altında altta saçmalayan kitle yok. 2.3 milyarın faizi kaç milyar diye hiç sordunuz mu?

Yorumu oyla      4      3  
İzmir 'in sorunlarını çözün ,yeterli 25 Ağustos 2023 Cuma 19:48

Menderes 'de katı atık tesisine neden ısrar ediyorsunuz. Kırsalda çöp tesisi Bergama ve Ödemiş ilçelerinde var. Kapasite artırmak için çalışılıyormuş. 'Bergama fazlasını almam dedi' Merkez ilçelerin çöpünü neden kırsal alsın . Hem de Menderes baraj havzasına yakın yere tesis yapılmak isteniyor. İzmir BB'si kaynaklarının büyük bölümünü 11 merkez ilçe ve sahillere harcıyor. İç kesimlerdeki ilçelere yeterli hizmet gitmiyor. O ilçeler tarım yapsın , hayvancılık yapsın . Yok kuzu verdik , yok tohum verdik. Şimdi de çöp vermeye çalışıyorsunuz . Madem ki çöp tesisinin herhangi bir zararı olmayacak , neden merkezden uzaklarda yer arıyorsunuz. Çöp tesisi için Merkezde bir yer bulun hem yakıttan , hem zamandan tasarruf yapılır. Merak edip gezmek isteyenlerde kolaylıkla ulaşır. Giresun Görele İlçesi Çavuşlu Beldesi sakinleri bakın beldelerindeki katı atık bertaraf tesisi hakkında geçmiş dönemde ne söylemiş. 'Ağustos ayında martılar başımıza pislemesin diye şemsiyeyle geziyoruz.'

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı öğrenci, Asya’nın kalbinden ödülle dönüyor
Buca Belediyesi Bilim Sanat Merkezi (BSM) öğrencisi Güney Niyazier, Çin'in ...
İZBAN'dan İzmir Fuarı için ek sefer
İzmir'de İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) için hazırlıklar sürüyor. İzmir'de ...
Bornova’da park yenileme hamlesi
Bornova Belediyesi, ilçeye bir yandan yeni parklar kazandırırken bir yandan ...
 
Başkan Tugay gençlerle buluştu: Gelecek sizin ellerinizde şekillenecek
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Kent Konseyi Gençlik ...
İzmirliler o güne dikkat… Kritik noktada trafiğe tatbikat ayarı!
İzmir’in işlek hatlarından birisi olan Bayraklı Tünelleri, 27 Ağustos ...
Kavacık üzümünü belediye kurtardı!
Dünyanın en kaliteli üzüm çeşitlerinden Alphonse Lavallee’nin yetiştirildiği ...
 
Menderesliler zafer coşkusunu Derya Uluğ ile kutlayacak
Menderes Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlanacak. ...
Mehmet KARABEL yazdı... O ‘sıradışı’ kaymakam İzmir’e veda ediyor!
Mehmet KARABEL yazdı... O ‘sıradışı’ kaymakam İzmir’e veda ediyor!
İEF 92'nci kez kapılarını açıyor... Fuarın teması gençlik, hedefi umut!
Bu yıl 92'nci kez kapılarını açacak "Gençlik Bugünün Öncüsü" sloganı ile ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva