HABERLER>GÜNCEL
8 Eylül 2024 Pazar - 10:15

Narin'in cansız bedeni bulundu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan Narin Güran'ın (8) cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

Narin in cansız bedeni bulundu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" dedi.

KÖYE 1,5 KM UZAKLIKTA BULUNDU
Öte yandan Narin'in cansız bedenine köyün 1,5 kilometre uzaklığında ulaşıldığı belirtildi.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI
Narin'in cansız bedeni ikamet ettikleri köye bir kilometre uzaklıkta Eğertutmaz Deresi'nde bulundu.

Köye giriş çıkışlar, basın mensupları da dahil olmak üzere yasaklandı. 

İki gün önce de bir ihbar üzerine jandarma ekipleri bu derede arama çalışmaları yapmış herhangi bir iz bulamamışlardı.

DEREDE İKİNCİ KEZ ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILMIŞTI
Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre, Narin'in bulunduğu Eğertutmaz Deresi'nde ikinci kez arama çalışması başlatılmıştı. Güran'ın cansız bedeninin Adli Tıp morguna kaldırıldığı öğrenildi.

SON GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan, Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri okulun güvenlik kamerasına yansıdı. 21 Ağustos'ta saat 15.15'i gösteren görüntülerde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı. Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

AMCASI TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, 2 Ağustos günü çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

Çalışmalar kapsamında ayrıca mahalle mezarlığında, özellikle yakın zamanda defnedilenlerin mezarları olmak üzere soruşturma savcısı eşliğinde jandarma tarafından yer altı görüntüleme cihazı ile arama yapıldı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, önceki 3gnü de mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çalışma yaptı.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Ekiplerin 19’uncu günde yürüttüğü arama çalışmalarında, Eğertutmaz Deresi’nde Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, Narin’in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun” dedi.

BALÇIKLARIN İÇERİSİDEN ÇUVAL İÇERİSİNDE BULUNDU
Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre, Narin'in bulunduğu Eğertutmaz Deresi'nde ikinci kez arama çalışması başlatılmıştı. Buna göre Narin'in cansız bedenine köyün 1,5 kilometre uzaklığındaki derede ulaşıldığı belirtildi. Küçük çocuğun cansız bedeninin balçıkların içerisinde bir çuval içerisinde bulunduğu öğrenildi. Güran'ın cansız bedeninin Adli Tıp morguna kaldırıldığı öğrenildi.

DİYARBAKIR VALİSİ: ÜZERİNE TAŞLAR KONULMUŞ
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, "Narin Güran kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunmuştur" açıklamasında bulundu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın kıyafetleriyle dere kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu söyledi.

Vali Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile Valilikte düzenlenen basın toplantısında, merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde ailesiyle ikamet eden Narin Güran'ın 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak arandığını hatırlattı.

"Kayıp haberinin alınmasından itibaren İl Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda başta jandarma, AFAD ve emniyet uzman personelimiz olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi marifetiyle ve büyük bir gayretle arama faaliyetlerine bugüne kadar titizlikle devam edilmiştir." diyen Zorluoğlu, diğer taraftan da konunun adli boyutuyla ilgili çalışmaların Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütüldüğünü ifade etti.

"UZMAN JANDARMA, JAK VE JÖH EKİPLERİMİZCE KAYIP KIZIMIZIN CENAZESİNE ULAŞILDI"
Bugün İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde bir jandarma arama kurtarma timinin iki su altı kurtarma timi, iki jandarma özel harekat timi, iki komando timi, bir iz takip köpeği, iki kadavra köpeği, bir arama kurtarma köpeği, bir dron ve iki yer altı görüntüleme cihazıyla mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi'nde arama yaptığını anlatan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Kayıp çocuk Narin Güran, en son görüldüğünde üzerinde bulunan kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur. İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışmamız kapsamında Eğertutmaz Deresi'nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Başımız sağ olsun."

Vali Zorluoğlu, gazetecilerin soruları üzerine konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının gizlilik kararının bulunduğunu anımsatarak, bu nedenle soru almayacaklarını belirtti. Zorluoğlu, gelişmelerle ilgili ayrıca ihtiyaç duyuldukça basın ve kamuoyunun bilgilendirileceğini sözlerine ekledi.

 
AK Partili Bursalı'dan 9 Eylül mesajı: Bağımsızlık simgesi!
 
Çapa: İzmir bizim yaratıcı endüstriler merkezimiz olmalı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Eylül 2024 Pazar 19:32

Ailede büyük sıkıntı var. Hiçbiri masum değil gibi. Yapanı da kolluyorlar belli ki. Bu ortamda geçmişte ölen ablasının durumu da şüpheli vaka gibi. Gerçekten yazık çok yazık. Tatlı yavruları koruyama, zebanilerle yaşamaya devam et..

Yorumu oyla      0      0  
8 Eylül 2024 Pazar 18:23

Bu kadar küçük yerde bu çocuğa yapılanları gizleyen neredeyse mahallenin tümü gibi görünüyorsa eğer. O mahallenin üzerinden çoluk çocuğu ayırıp dozerle geçeceksin.

Yorumu oyla      1      0  
Etki ve tesir 8 Eylül 2024 Pazar 10:53

Çok üzüldüm. Bu minik kızımıza Allah rahmet eylesin. Aile karışık dolaşık bir aile. Ne olursa olsun bu çocuğun kanı yerde kalmamalı. Ne isterseniz şu minikten be şerefsiz sapıklar. Bunlardan bu sapıklardan her yerde var. Gittikçe daha cüretkar ve mütecaviz olmaya başladılar. İzmir Narlıderedeki olay da daha unutulmuş değil.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden 'Ayşenur Ezgi Eygi' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist ...
Pazartesi ziller çalıyor... Okullar açılıyor!
Yeni eğitim öğretim yılı yarın başlıyor. 20 milyondan fazla öğrenci ilk ...
Latmos'ta yeni koruma kalkanı!
Maden şirketlerinin tehdidi altındaki Latmos’ta, Aydın Kültür Varlıklarını ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Vasiyetini ne zaman yazmaya karar verdi?
Mehmet KARABEL yazdı... Vasiyetini ne zaman yazmaya karar verdi?
2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince ...
İki grup arasında silahlı çatışma: 1 ölü, 4 yaralı
Pendik'te iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi öldü, 4 kişi ...
 
Feci kazada can pazarı: 2 ölü, 3 yaralı!
Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.
Bursa'da yangın: 2 otel boşaltıldı
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 2 katlı alışveriş merkezinde çıkan yangın söndürüldü.
'Cübbeli Ahmet Hoca'ya yumruklu saldırı!
Küçükçekmece'de bir dernekteki sohbet programına katılan Cübbeli Ahmet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva