HABERLER>GÜNCEL
1 Mart 2012 Perşembe - 11:54

Müjdat Gezen: Bana dokunmaya şeyleri yemiyor!

Ergenekon, Atatürk, AK Parti, CHP gibi konularda dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Gezen, ''15 tane AKP'li milletvekili bana dava açtı 'Bize aptal dedi' diye. Ama davayı ben kazandım. Aynı davayı Başbakan bana açtı. Bu kez de o kazandı. Öyle, hukukta çifte standart falan yok. Direkt bir standart var. O da oraya çalışıyor'' dedi.

Müjdat Gezen: Bana dokunmaya şeyleri yemiyor!

BURSA - Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, Bursa'da katıldığı panelde, gücünü bağımsız olmasından aldığı için kimsenin kendisine dokunamadığını söyledi. Gezen, 'Mizah muhalefetten çıkar' dedi.
 
Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun davetiyle Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde 'Siyaset ve Mizah' konulu panele katılan Müjdat Gezen, salonu tıklım tıklım dolduran öğrencilerin sorularını cevapladı. Daha çok iktidara yönelik eleştirilerle gündeme gelen Müjdat Gezen, bu konuda yaşadıklarını gençlerle paylaştı.
 
Konuşmasında Aziz Nesin'den alıntı yaptığı için hakkında dava açıldığını söyleyen Müjdat Gezen, '15 tane AKP'li milletvekili bana dava açtı 'Bize aptal dedi' diye. Ama davayı ben kazandım. Aynı davayı Başbakan bana açtı. Bu kez de o kazandı. Öyle, hukukta çifte standart falan yok. Direkt bir standart var. O da oraya çalışıyor' diye konuştu.
 
PAŞA ZEKİ MÜREN DE SİLİVRİ'DE OLACAKTI
Daha sonra barkovizyondan bir televizyon kanalında yayınlanan haber programı görüntülerini gösteren ve insan manzaralarını yorumlayan Müjdat Gezen bir anısını da şu sözlerle anlattı: "Tiyatroda Ateşböceği Ercan ile birlikte bir gün oturuyoruz. Ercan, 'Ağlanacak halimize gülüyoruz' dedi. Ben de bu kadar karamsar olmamasını, biraz beni güldürmesini istedim. Dedi ki, 'Zeki Müren'in verilmiş sadakası varmış. Erken öldü gitti, iyi oldu.' Ben de nedenini sordum. Ercan ise 'Hatırla! Kendisine sağlığında hep 'Paşam' derdik. Yaşasaydı o da Silivri'deydi' dedi."
 
ERGENEKON'DA BELKİ KATİLLER DE VAR
Bir öğrencinin, 'Silivri'de yurtseverler var' diyorsunuz. Ama orada derin devletin cinayet işlettirdiği ve bu cinayetlerin direktiflerini veren insanlar var. Ayhan Çarkın da yurtsever mi? sorusuna Müjdat Gezen şöyle yanıt verdi: "Ben öyle bir şey demedim ama vardır herhalde. Vatan hainleri mi var? Sen mahkemeyi sonuçlandırdın mı? Yargıç olarak karar verdiysen bir şey diyemem. Belki katiller bile var. Belki bu Ergenekon'da adam öldürenler de var. Ama belki var. Karara bağlanmadı. Ben tarafsızım. Bu işleri niye yapmışlar? Halk düşmanları mı, bilmiyorum. Sen biliyor musun? Benden hangi cevabı bekliyorsun 'Evet' veya 'hayır' dememi mi bekliyorsun? Bu senin mantığın. Hayatınız boyunca evet hayırlardan, siyah ve beyazlardan kaçının, çünkü çok tehlikelidir. Bu üslubu çok iyi bilirim. Bazı sorular vardır ki 'evet' ya da 'hayır' diyemezsin. Dünyaya daha geniş bir perspektiften bakın. Sana bir soru sorarım cevap veremezsin. Hem evet, hem de hayır cevabı çıkar. Ben Ayhan Çarkın'ı tanımıyorum ki. Onunla ilgili vereceğim cevabın ne kıymeti olabilir"
 
MİZAH, MUHALEFETTEN ÇIKAR
Müjdat Gezen, bir öğrencinin, "Hükümeti eleştiriyorsunuz. Olumlu bir yönünü vurgulamıyorsunuz. 'Yandaş gazeteciler' derken siz de yandaş olmuyor musunuz?" sorusuna ise şu karşılığı verdi: "O benim işim değil. Onu zaten yandaş gazeteciler yeteri kadar yapıyorlar. Ben mizahçıyım. Osmanlı döneminde de methiyeciler ve yergiciler vardı. Methiyeciler senin dediğini yapar. 'Başbakanım, ne güzel çocuğunun gemicikleri var' der parayı alır giderdi. Yergiciler de Yedikule zindanlarında çürür giderdi. Mizah, muhalefetten çıkar. Ben hükümeti methetsem memnun olmazsınız. Mizah, tam bir karşı çıkıştır. Mizahın işlevi budur. CHP iktidar olursa ben yine aynı şeyi yapacağım. Benim en büyük özelliğim bağımsız olmam. Gücümü bağımsızlıktan alıyorum ve istediğimi rahatlıkla söylüyorum. O yüzden hiç kimsenin şeyi yemiyor bana dokunmaya."
 
EĞER DİNDAR DEĞİLSENİZ POTANSİYEL TİNERCİSİNİZ
Kendisinin hiçbir siyasi partiyle yakınlık kurmadığını, öyle bir anlayışa girmeyeceğini kaydeden Müjdat Gezen, gençlerin depolitize edildiğini söyledi. Gezen şöyle konuştu: "Zaten Tayyip Erdoğan'ın demokrasi anlayışı, 'Benim gibi düşünüyorsanız sizinle aynı fikirdeyim' şeklinde. Onu yapma, bunu yapma olmaz. Başbakan alternatif koydu, 'Tinerci mi olsunlar' dedi. Eğer dindar değilseniz, potansiyel tinercisiniz. Zaten halinizden de belli oluyor! Belediyecilik başka, koca bir ülkeyi idare etmek başka. Kasımpaşa'dan gel, orada iki laf söyle, bilmem ne."
 
SEN ORADA KALDIĞIN SÜRECE BU PARAYI ALMAM
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile arasında 'Düğün ya da Davul' adlı tiyatro oyunu nedeniyle yaşadıkları polemiğin hatırlatılması üzerine Müjdat Gezen, şunları söyledi: "Kültür ve Turizm Bakanı beni arıyor. Konuşmaya başladı, 'Siz benim gençlik ekolümsünüz' falan diye. Ben, 'Sayın Bakan' diye başladım, 'Bak Ertuğrul Günay', 'Ertuğrul' diye devam ederken, 'Bak evladım, sen orada kaldığın sürece ben bu devlet yardımını almayacağım' dedim. O günden beri de yardım almam."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK Başkanı’ndan 28 Şubat temizliği
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, 28 Şubat sürecinde YÖK bünyesinde ...
Erol Evcil Foça cezaevinden, Kırıklar'a nakledildi
Nesim Malki cinayetinden Foça Tarım Yarı Açık Cezaevi’nde yatan Erol Evcil, ...
Ege-Koop'tan Dünyaevi'nin 1.yaşına özel kutlama
EGE-KOOP Dünyaevi Alışveriş Merkezi, 1. yaş kutlamaları kapsamında milli ...
 
Can Ataklı'nın iddiası Hürriyet'i alt üst etti
CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Aydın Doğan'ın canlı yayına bağlanması ...
4+4+4’e rötuş: Okula başlama yaşı 5’e iniyor
İlköğretimi 4+4+4 modeliyle kesintili hale getiren yasa teklifi Meclis ...
Zaman'ın 25. yıl gecesine siyasetçi akını!
Zaman Gazetesi 25'inci kuruluş yıldönümü, Kaya İzmir Kongre Merkezi'nde ...
 
Cezaevindeki işkenceyi çocuklar anlattı
Çocuk cezaevindeki şiddet ve taciz iddialarıyla ilgili, çocukların İnsan ...
AK Parti binası önünde polise saldırı: 16 yaralı
Sütlüce'de saat 09.00 sıralarında MÜSİAD binası önünde bir çevik kuvvet ...
150 bin lira kapıp kaçtılar, serbest kaldılar
14 Şubat’ta Konak’ta bir bankanın para taşıyan güvenlik görevlisinin elindeki ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva