HABERLER>GÜNCEL
1 Mart 2012 Perşembe - 09:55

Zaman'ın 25. yıl gecesine siyasetçi akını!

Zaman Gazetesi 25'inci kuruluş yıldönümü, Kaya İzmir Kongre Merkezi'nde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Geceye İzmir'in iki bakanı da katıldı.

Zaman ın 25. yıl gecesine siyasetçi akını!

İZMİR - Ev sahipliğini Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın yaptığı resepsiyona Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, komşu illerin valileri, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
 
Sunuculuğunu ünlü televizyoncu Ertem Şener'in yaptığı gecede konuşan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, bilgi edinmenin insan hayatının vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olduğunu, bunun da doğru kaynaklardan yapılması gerektiğini vurguladı. Vali Kıraç, "Zaman Gazetesi bu süre içinde doğru tarafsız, dünyanın sıkıntılı ortamında, insanoğlunun huzur içinde maddi manevi olarak rahat yaşaması gerektiğini savunarak bugünlere geldi. 25 yılda Türkiye'nin en çok okunan gazetesi olmak kolay değil. Türkiye olarak bu coğrafyada yükselen bir yıldızız bu özelliğimizi gösterecek basın kuruluşlarına da ihtiyacımız var. Zaman Gazetesi bu işi güzel yapıyor. Bundan sonraki süreçte de aynı tempoda devam edeceklerine inanıyorum" dedi.
 
BAKANLAR 2.5 SAAT GECİKTİ
Ankara'daki programlarının yoğunluğu nedeniyle kutlamaya yaklaşık 2.5 saat gecikmeli olarak gelen bakanlardan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk medyasının geçmiş dönemlerde iyi bir sınav vermediğini, güven erozyonuna uğramış kurumlar arasında bulunduğunu söyledi. Dün 28 Şubat'ın, 15'inci yıldönümü olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, "Bir kez daha o dönemlerden bugünlere Türkiye'nin gelişi ile ilgili değerlendirmeler özeleştiriler yaygın bir şekilde yapıldı. O dönemlere geri gidersek medyanın demokrasi dışı Türkiye'deki faaliyetlere alet edildiğini, çok etkin olarak büyük bir kısmının kullanıldığını, kendilerinin de böyle bir işbirliğine girdiğini biliyoruz. Bundan da ülkenin çok şey kaybettiğini bugün görüyoruz" dedi. Son 9-10 yılda dünyada ve Türkiye'de de iletişimle ilgili çok ciddi gelişmeler olduğunu, iletişim kanallarının çeşitlendiğini, eskiden haber almak için gazeteyi bekleyen vatandaşların artık saniyeler içinde doğrudan habere ulaşabildiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, gelişmelerin yazılı ve görsel medyada bazı yapısal değişiklikleri kaçınılmaz hale getirdiğini söyleyerek, "Dünya büyük bir köy haline geldi. 2.5 milyar insan her an birbiriyle iletişim içinde olabiliyor. İletişimin gücü o kadar arttı ki bazı ülkelerde iktidarı bile değiştirecek rol oynamaya başladı" diye konuştu.
 
Basın yayın kuruluşlarının toplumun hafızası olduğunu, bugün yazılan yazılar ve yorumların gelecekte önemli belgeler olduğunu anlatan Bakan Yıldırım, toplumun olayları sağlıklı olarak değerlendirme imkanı bulabilmesi için basın yayın kuruluşlarının doğru, hızlı ve güvenilir bilgi vermesi, ilkeli olması gerektiğini dile getirdi. Türkiye'de "Bol fotoğraflı çok renkli" değişik bir gazetecilik anlayışı olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Yıldırım, Zaman Gazetesi'nin Türkiye'ye uygun olmayan farklı bir gazete olduğunu, sevenleri için güzel olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin hukuk devleti olması, demokrasi dışı oluşumların bir daha yaşanmaması için, daha özgür olması için çalıştıklarını belirten Bakan Yıldırım, Türkiye'nin son 9 yıl içinde 50 yılda kaybettiklerini yeniden kazandığını anlatarak, "Hem demokrasi anlamında hem hukuk, yargı reformu alanında hem de kalkınma alanında Adalet ve Kalkınma Partisi olarak bizim iş sıramızda kalkınmayı önce yaptık adaleti ikinci sırada bıraktık önce adalet kalkınma dedik adalet tarafını göz atınca tosladık. Oralarda bi tosladık ondan sonra tekrar millete gittik. Millet bize işi verdi düzelttik, kalkınmada yetkiyi verdi düzelttik, adalet tarafında sahibine gittik sahibi kararı verdi. Türkiye'nin yollarını biz açtık duble yollarını biz yaptık adalet yollarını da millete havale ettik millet açtı, o yolda devam ediyoruz" diye konuştu.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise 28 Şubat'ı hatırlatarak, "Bin yılda bir daha yaşanmasın Allah'ın izniyle milletin iradesiyle bir daha yaşamayacağız. 15 yıl sonra bunları özgürce tartışabilecek duruma geldik. Bu süreçte çok çile çekildi. Farklı fikirlerin birbiri ile medeni ortamı içinde yarışmasından biz gerçeği bulabiliriz. Demokrasi herkesin tornadan çıkmış gibi tek tip ve ses olması değil farklı fikirlerin medeni bir ortam içinde bir arada yaşamasının kavrandığı bir ortamı ifade eder. Son 10 yıldır kalkınmanın yanında ondan daha yukarıda bir yere adaleti koyduğumuz zaman işte o zaman Türkiye'de gerçek demokrasiyi tehsis etmiş olacağız. Her türlü fikir özgür bir şekilde bir arada, daha iyi bir dünya ve Türkiye kurmak için bir hizmet yolunda seferberliğini sürdürmüş olacak. Bir toplum ancak adaletle yönetilebilir. Demokrasinin, barışın, kardeşliği her şeyin temeli adalettir. Bugün karşı karşıya bulunduğumuz birçok sorunu inanç yada etnik kökenle tartışa gelmiş birçok sorunu bir tek kavram çözebilir. O da adalet. Sanıyorum kalkınmayı önemli bir şekilde başardığımız bu yeni eşikte işimiz bundan sonra hem daha güç hem daha olumlu. İnşallah bunu da başaracağız. Demokrasinin köklü olması için basın özgürlüğü çok önemli. Basın özgürlüğünün üzerine titremeliyiz" dedi.
 
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ise, gazetenin kuruluşundan bugüne kadar geçen 25 yılda yaşadıklarını ve amaçlarını anlattı. Gecenin sonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a üzerinde Zaman Gazetesi'nin birinci sayfasının bulunduğu çerçeve hediye edildikten sonra 25. yıl pastası kesildi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cezaevindeki işkenceyi çocuklar anlattı
Çocuk cezaevindeki şiddet ve taciz iddialarıyla ilgili, çocukların İnsan ...
AK Parti binası önünde polise saldırı: 16 yaralı
Sütlüce'de saat 09.00 sıralarında MÜSİAD binası önünde bir çevik kuvvet ...
150 bin lira kapıp kaçtılar, serbest kaldılar
14 Şubat’ta Konak’ta bir bankanın para taşıyan güvenlik görevlisinin elindeki ...
 
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök istifasını verdi
Ertuğrul Özkök, canlı yayında tartışmalara neden olan iddia üzerine Aydın ...
Anne oğuldan kan sulandırıcıyla intihar!
Kan kanseri olan anne kendisine yüksek dozajda kan sulandırıcı enjekte ...
Şevket'e uymayan kol ve bacaklar Çeşme'ye geldi
İzmir'de geçirdiği trafik kazasından sonra organları bağışlanan Nazım ...
 
Tekerlekli sandalyeler sahiplerine gönderilecek
Damlacık Lions, Konak Lions, Mersinli Lions ve HASVAK işbirliği ile tekerlekli ...
4+4+4 sisteminin başlangıç tarihi belli oldu
Zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkartan ve kesintisiz eğitime ...
3 çocuk annesi, cinayete mi kurban gitti
Torbalı’da, 35 yaşındaki Muazzez Çaltan, göğsünden tek kurşunla vurulmuş ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva