HABERLER>GÜNCEL
1 Mart 2012 Perşembe - 11:02

Can Ataklı'nın iddiası Hürriyet'i alt üst etti

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Aydın Doğan'ın canlı yayına bağlanması programa damgasını vurdu. Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, 28 Şubat sürecinde Turizm Bakanı'nın baskılar sonucunda istifa etmek zorunda kaldığını iddia etti.

Can Ataklı nın iddiası Hürriyet i alt üst etti

İSTANBUL - Can Ataklı, 28 Şubat döneminde 'O günün gevşek bir şekilde irtica manşeti atan medya patronları şimdi neredeyse Erdoğan'ın hizmetinde. Peki onları nereye koyacağız şimdi. Hasan Cemal'i, Dinç Bilgin'i, Aydın Doğan'ı nereye koyacaksınız deyince Aydın Doğan jet hızıyla canlı yayına bağlandı.
Can Ataklı canlı yayında şok bir iddiada bulundu. Ataklı 28 Şubat sürecinde Hürriyet gazetesinden bahsederek 'Türkiye'nin amiral gemisi denilen bir gazetenin genel yayın yönetmeni bir bakana elimde 6 dosyan var yayınlarım. Yalanda olsa bunun hesabını verirsin demiş. Bunu bana Zafer Mutlu söyledi 'diyerek bir bakanın tehdit edildiğini söyledi.
 
O BAKAN BAHATTİN YÜCEL'Dİ
Ataklı bu bakanın dönemin DYP'li Turizm Bakanı Bahattin Yücel olduğunu ifade ederek '28 Şubat'ta kimin gücü kime yetiyorsa ona yükleniyordu. Hatta yanımda bir gazeteci bir kadın vekilin gırtlağını sıktı ve istifa edeceksin dedi ve istifa etti. 'dedi.
Canlı yayında büyük tartışma
 
Tartışmanın devamında ikili arasında şu diyaloglar yaşandı:
 
Aydın Doğan: Ben tartışmaya girecek değilim ama bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Can Ataklı, Hürriyet gazetesi Turizm Bakanı istifa etsin diye haber göndermiş dedi. Ertuğrul Özkök eğer böyle bir şey söylemişse şerefsizlik, ahlaksızlık yapmıştır. Eğer böyle bir şey yapılmışsa, yarın Özkök'ü hepimiz idam edelim.
 
Bana göre Can Ataklı hezeyan halinde. Bunu yapmamak lazım. Medya patronları orada yok diye her şeyi medyaya yüklemek haksızlıktır. Türkiye'nin en namuslu kesimi bence gazeteciler ve gazetelerdir. Gazeteleri böyle hükümetleri düşüren bir şekilde yansıtmak, kamuoyun önünde bu kadar küçük düşürmek da doğru değil, bunu kınıyorum. Bu yaştan sonra oraya çıkıp tartışamam ama herkes gelsin tartışalım. 28 Şubat'ta siviller görevini yapmamış, basın da haber peşinde koşmuş, bazen de hatalar yapmış. Sincan'da tankları yürütenler görevden alındı mı ki biz suçlanıyoruz. Ben fazla uzatmak istemiyorum. Ama bu haksızlığı da yapmayın. Bana kalırsa Can Ataklı bir hezeyan halinde konuşuyor ve hata ediyor. Kahraman olmak istiyor ama aslında mesleğe zarar veriyor. Beyaz kağıt gibiyiz ama bize çok laf atıyorlar. Çünkü en kolayı medyayı suçlamak. Kim kartel kurdu da başkalarını kovdurmak öldürmek için çalıştı.
 
Can Ataklı: Çok üzülerek dinledim Aydın Bey'i. Kendisi en eski medya patronudur. Hezeyan sözü beni çok üzdü. Kahraman olmak gibi bir niyetim de yoktu. Ben tanık olduğum şeyi anlattım, Aydın Bey'le ilgili bir şey de demedim...
 
Aydın Doğan: Benim adımı vermedin ama benim sahibi olduğum gazetenin şantaj yaptığını söylüyorsun. Böyle bir şey olması mümkün mü? Ben deli miyim, nasıl böyle bir şey yapabilirim? Ya Can, kafasında bir senaryo kurdu ya da bunu yapanlar dünyanın en büyük şerefsizleridir.
 
Can Ataklı: Meslek hayatımın son günü olabilir. Ertuğrul da mesaj atıp duruyor ben öyle bir şey söylemedim diye. Ben tanık olduklarımı, bana söylenenleri anlattım sadece. Böyle şeylerin belgesi de olmaz zaten...
 
ZAFER MUTLU DA YAYINA BAĞLADI
Aydın Doğan'dan sonra programa telefonla bağlanan Zafer Mutlu da iddiaları red ederken Can Ataklı'nın olayları karıştırmış olabileceğini söyledi:
 
"Çok kısa bir şey söylemek için bağlandım. Can sanırım bazı şeyleri karıştırıyor. Ben böyle bir şey hatırlamıyorum, böyle bir şey de olmadı. Bunu söylemek istiyorum. Polemiği de girmek istemiyorum. Mantıklı da gelmiyor zaten hikaye. Aradan 15 yıl geçmiş, Can karıştırıyor."
 
ZAFER MUTLU İDDİALARA YANIT VERDİ
Can Ataklı Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında 'Türkiye'nin amiral gemisi denilen bir gazetenin genel yayın yönetmeni bir bakana elimde 6 dosyan var yayınlarım. Yalanda olsa bunun hesabını verirsin demiş. Bunu bana Zafer Mutlu söyledi ' iddiasında bulunmuştu. Bu iddialar üzerine Zafer Mutlu açıklamada bulundu.
 
Zafer Mutlu gazetevatan'a gönderdiği açıklamalada Can Ataklı'nın iddialarını yalanladı.
 
 
İşte o açıklama
 
 
Olayların anormal çarptırıldığı bir dönemden geçiyoruz.
Daha dün akşam 1976 yılından beri birlikte çalıştığımız Can Ataklı akıl dışı bir konuyu gündeme getirdi.
 
Dedi ki "Bahattin Yücel'in istifasına ben aracılık yaptım." Çünkü Hürriyet gazetesi ortak arkadaşımız Bahattin Yücel ile ilgili 6 dosya hazırlamış ve bana göstermiş, denmiş ki "Bahattin Yücel istifa etmezse bu dosyaları yayınlarız."
Ben de Can'a demişim ki "Dosyalar gayri ciddi ama sen bunları Bahattin'e söyle." Can da bana "Yani Bahattin istifa mı etsin?" diye sormuş. Ben de "Ben öyle bir şey söylemem, bu vicdan" demişim.
 
Can o gece Bahattin'e gitmiş ve olayları anlatmış, Bahattin Yücel de istifa etmiş.
 
Sonra bildiğiniz gibi yayına Aydın Doğan bağlandı ve Hürriyet'in böyle bir şeye karışmadığını söyledi, eğer kendisinden habersiz Ertuğrul böyle bir şey yaptıysa şerefsizdir dedi.
 
Ben de yayına telefonla bağlandım ve Can'la aramızda böyle bir konuşma geçmediğini, Ertuğrul dahil Hürriyet'ten hiç kimsenin Bahattin Yücel'le ilgili bana dosya göstermediğini anlattım, "Can herhalde olayları karıştırıyor" dedim.
Olay kısaca böyle oldu.
 
Ama olay Milliyet ve Vatan dahil, bazı gazeteler ile bazı internet sitelerine nasıl yansıdı biliyor musunuz?!!!
"Can Ataklı 'Bahattin Yücel, Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu'nun santajı ile istifa ettirildi' dedi" ve "Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök ile Zafer Mutlu böyle birşey yaptılarsa şerefsizdirler dedi" diye...
 
Can Ataklı 15 sene önceki olayları karıştırıyor olabilir ama aradan 24 saat geçmeden TV'den canlı yayınlanan bir olayda benim adım "şantajcı" ve "yaptıysa şerefsizdir" gibi bir habere nasil giriyor anlayamadım.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet bornova 1 Mart 2012 Perşembe 14:33

İyi - güzel de... Aynı gazetenin, aynı genel yayın yönetmeni yine o dönemlerde.. Bir bakanı arayıp... "Söyle o başbakanına, bizim işimizi halletsin" dememiş miydi.. Kim neyi gizliyor, neyi örtbas etmenin gayretini gösteriyor. Buna sadece el insaf denir.. Attıkları manşetlerle, yaptıkları haberlerle Türkiye'de yasama ve yürütmenin önüne geçen "amiral gemiler" yokmuydu Allah aşkına....

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4+4+4’e rötuş: Okula başlama yaşı 5’e iniyor
İlköğretimi 4+4+4 modeliyle kesintili hale getiren yasa teklifi Meclis ...
Zaman'ın 25. yıl gecesine siyasetçi akını!
Zaman Gazetesi 25'inci kuruluş yıldönümü, Kaya İzmir Kongre Merkezi'nde ...
Cezaevindeki işkenceyi çocuklar anlattı
Çocuk cezaevindeki şiddet ve taciz iddialarıyla ilgili, çocukların İnsan ...
 
AK Parti binası önünde polise saldırı: 16 yaralı
Sütlüce'de saat 09.00 sıralarında MÜSİAD binası önünde bir çevik kuvvet ...
150 bin lira kapıp kaçtılar, serbest kaldılar
14 Şubat’ta Konak’ta bir bankanın para taşıyan güvenlik görevlisinin elindeki ...
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök istifasını verdi
Ertuğrul Özkök, canlı yayında tartışmalara neden olan iddia üzerine Aydın ...
 
Anne oğuldan kan sulandırıcıyla intihar!
Kan kanseri olan anne kendisine yüksek dozajda kan sulandırıcı enjekte ...
Şevket'e uymayan kol ve bacaklar Çeşme'ye geldi
İzmir'de geçirdiği trafik kazasından sonra organları bağışlanan Nazım ...
Tekerlekli sandalyeler sahiplerine gönderilecek
Damlacık Lions, Konak Lions, Mersinli Lions ve HASVAK işbirliği ile tekerlekli ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva