HABERLER>POLİTİKA
25 Eylül 2011 Pazar - 16:11

Muhalif delegeler ikna turlarını tamamladı

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ı “devirmek için” imza kampanyasına hazırlanan muhalif il delegeleri, ikna turlarını tamamladı. Propaganda çalışmalarına hız veren delegeler, polemiklere yer vermemek adına milletvekilleri, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarından imza almayacak.

Muhalif delegeler ikna turlarını tamamladı

Can Özlü/ Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a yönelik olarak başlatılan muhalif oluşum, hazırlıklarda son aşamaya geldi. Olağanüstü İl Kongresi için imza toplama kampanyasında geri sayıma geçen muhalif il delegeleri, metropol ilçelerdeki temaslarının ardından, çevre ilçelerdeki ikna turlarını da dün yapılan ziyaretlerle tamamladı. Son olarak Bakırçay ve Menderes havzalarında kalan ilçeler de ziyaret edilerek, il delegelerinden imza kampanyası için görüş alındı. Haftabaşında başlaması planlanan resmi imza kampanyası süreci için beklemeye geçen il delegeleri, yarın son kez toplanarak eldeki bilgileri değerlendirecek.
 
SMS’Lİ PROPAGANDA
Noter huzurunda atılacak olan resmi imzalarda, ilçe başkanları, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının imzalarına yer verilmeyeceği, örgütsel polemiklerden uzak durmak adına, sürecin tamamen düz delegeler üzerinden yütütüleceği öğrenilirken, resmi süreç öncesi propaganda çalışmalarına da hız verildi. Kampanya için ön hazırlık çalışmalarını çok önceden başlatan “ekip” telefon mesajları ile de il delegelerini ikna etme yoluna gitti. Atılan farklı mesajlarda “İrademe sahibim! Özgür irademi kendim kullanmak istiyorum. İl Başkanımızı biz seçelim. Bir imza da sen ver.” ve “Parti emeğimize sahip çıkmak için, kişilere lazım olanı değil, CHP’ye gerekli olacakları, özgür irademizle birleştirerek, il yönetimimizi seçmek sevincine bir imza ile birlikte katılalım” ifadelerine yer verildi. Kullanılan sloganlar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim dönemi kullandığı "Bir ıslık da sen çal" sloganına gönderme olarak yorumlandı.
 
ADAY SANDIKTAN ÇIKACAK
Öte yandan, yeterli sayıda imza toplanması halinde Olağanüstü İl Kongresi için Genel Merkez’in tavrını bekleyecek olan muhalif il delegelerinin, kampanya sürecinde bir il başkanı adayı çıkartmayacağı ve gerekirse aday olacak ismin “sandıkla” belirleneceği öğrenildi. Bayır’ı “indirmek için” birleşen Sav ve Baykal ekibinin de aday belirleme sürecinde yeniden ayrışarak, farklı adaylar ile seçime gidebileceği ifade edildi. Yapılan ikna turlarında büyük oranda uzlaşı sağlandığı, sadece yarım ada ilçelerinde fire verilebileceği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arif ÇALIŞKAN 26 Eylül 2011 Pazartesi 13:50

CHP Olağanüstü İzmir İl Kongresi için imza toplanmasını destekliyorum.İmzamı Noter aracılıyla verecem.İzmir İl Başkanı tarafından iki ilçe Başkanımız ( Ödemiş-Karabağlar )haksız yere kesin ihraç istemiyle disipline verilmesi ve hakkında karalama yapılması,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile İlçe Belediye Başkanları arasında randevu krizinin iyi yönetilememesi ve il başkanın olaya taraf olması, parti tabanından gelen rahatsızlıklar üzerine bu kararı aldım. Partiyi kucaklayacak ve tecrubeli yeni yönetimle yola devam edilmelidir.CHP Ödemiş İlçe Gençlik Kolları Eski İlçe Başkanı,CHP Ödemiş İlçe Kongre ve CHP İzmir İl Kongre Delegesi Arif ÇALIŞKAN

Yorumu oyla      18      7  
ilker 26 Eylül 2011 Pazartesi 10:44

çiğli belediyesi önce burnunun dibindeki çöpleri toplasın sonra muhalif olsun, tren garının etrafına baksa ki orası burnunun dibi... hayret yaa..

Yorumu oyla      15      8  
K.YAKALI YURTAŞ 26 Eylül 2011 Pazartesi 09:37

BU KOLTUK NEKADAR TATLIYMIŞ SAV EKİBİ NEDEN DAHA ÖNCE ATAMALAR ŞİŞİRME LİSTELER YAPIYORDU AYIP AYIP SİZLER BU PARTİYE ÇOKMU HİZMET ETTİNİZ.TEKRAR GELMEK BAŞA GELMEK İSTİYORSUNUZ.50 YIL DA İKTİDAR YAPAMAYAN SAV ŞİMDİMİ İKTİDAR YAPACAK.BIRAKIN BU İŞLERİ.BEYLER KANDIRMAYIN İNSANLARI OYUNCAĞIMIZI GERİ İSTİYORUZ DİYE ÇIKIN ORTAYA DAHA GERÇEKÇİ OLUR.

Yorumu oyla      18      9  
ahmet ahmet 26 Eylül 2011 Pazartesi 09:31

ya soruyorum sizlere neden bu kadar kinlisiniz ya sizlerin eleştirdiğiniz insanlar izmirde 28 belediye kazandırdı bunun hiçmi deyeri yok.ama sizde biliyorsunuz ki a.rezzak erten ve ekibi bu işi başarıyla yapmıştır bu biline.sizlere önerim lütfen eleştirirken biraz cok fazla biraz düşünün olurmu.

Yorumu oyla      17      14  
partili 26 Eylül 2011 Pazartesi 00:31

birileri Tacettin Başkanı indirmeye çalışa dursun gece iki şehidimizi karşılamada gördüm pazar akşamı 22.10.da 4 vekilimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte,seçeceğiniz yeni il başkanı şehit cenazelerini karşılamaya gidermi.?görmedikte daha önce,geçin arkadaşlar bu bu boş işleri adam gibi adam Tacettin başkanı bulmışuz..başımıza dert mi aroyoruz.

Yorumu oyla      16      10  
Selvi 26 Eylül 2011 Pazartesi 00:00

Yediniz bitirdiniz be partiyi.. yeter artık ya..Seçimde çalıştınız mı onu söyleyin.Koltuk sevdasına düşmüşler partiyi düşünen yok...Eriyoruz siz gibilerin yüzünden.Bir izmirimiz vardı onu da nerdeyse tepsiyle akplilere sunuyorsunuz..Hep karalama didişmedesiniz..Seçime kadar tahamülünüzde mi yok..Chpliyim ama sizin yüzünüzden gına geldi. Yazık ettiniz atamın CHPsine..Harcamayın partiyi artık eğer gerçek Chpliyseniz..

Yorumu oyla      20      10  
gazanfer 25 Eylül 2011 Pazar 19:50

bırakın bu işleri,partide artık size hiçbirşey yok,mesleği olmayan kişilerin sırtına partiye artık DAYATMAYIZ,SEÇİM DÖNEMİ NERDEYDİNİZ?SANKİ REZZAK EFENDİ,CANAN HANFENDİ ÖN SEÇİMLE SEÇİLDİLER,HADİ BAŞKA KAPIYA,CHP BİR MESLEK DEĞİLDİR,PARA KAZANMA YERİ HİÇ DEĞİLDİR.KENDİ YANDAŞLARINA AGAM,PAŞAM ATAMA BAŞKANLAR EE BAŞKASINA GELİNCE PARTİ İÇİ DEMOKRASİ,GEÇİN BUNLARI PARTİYE NE EMEK VERDİNİZ?BU KADAR SEVİYORSANIZ CHP Yİ,MARDİNE GİDİN ORADA OYLARIMIZI ARTIRIN KOÇUM,YETER ARTIK BIKTIRDINIZ

Yorumu oyla      22      10  
Dikkate değer.. 25 Eylül 2011 Pazar 19:44

Baştan akil bir adamın belirlenmemesi,hatta gerekirse 2 aday çıkar denilmesi bu işin Karabağlar'ın belirleyeceği il başkanı noktasına getiriyor ki; kimse bunu istemeyecektir.Syn Bayır istenmiyor İzmirde bu gerçek.Ama daha da istenmyen varsa İzmir'in Mardin ekibidir.Şimdiden belirleyin bir ortak il başkanı.Çoşsun İzmir.Yoksa sahip olduğum iradem, Karabağlar ekibinin ikbali için peşkeş çekilmiş olacak.O zaman imzamı vermem..

Yorumu oyla      18      9  
25 Eylül 2011 Pazar 18:41

hiç kimsede kolay kolay imza atmaz bu imzacılar hala bunu kavramamışlarmı herkes güçlünün yanında insan güçsüzleştikçe yanızlaşıyor onun için yazın başlatıkları imza toplamaları olmadı yok yemin kırizi bunlara kimse inanmaz çünkü gereken imzayı toplıyamadılar şimdide öyle olacak bırakın imzaları akp hergün dahada güçleniyor siz halen tüzük deyip duruyorsunuz akp de önseçimi var yok ama siyaseti siyaset için yapanlar var chp de kavgadan başka birşey yok kavga olanyerde huzur olmaz kendinize gelin

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmirli kadınlar Türkiye'ye örnek olmalı'
CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler kadının ...
Bakan Yıldız: Piri Reis gitmesi gereken yere gidecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akdeniz'de yaşanan krize ...
İzmir'in geleceği bu panelde konuşuldu
Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu ile Tüm Bürokratlar ve İşadamları Sosyal ...
 
Bakan Yazıcı'dan BDP'ye kritik uyarı
Bakan Yazıcı, “BDP’lilerin özellikle 1 Ekim'de Meclis’e gelmemeleri ve ...
'Başbakan ABD'ye güvence verdi'
Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın ABD'ye 'savaşmayacağız' güvencesi verdiğini iddia etti.
Birleşmiş Milletler'de koruma gerilimi
Birleşmiş Milletlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurula giriş ...
 
Yüksel ve Moroğlu tam gaz devam ediyor
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu; seçmenlere ...
CHP, MHP'nin danışmanını transfer etti!
Uzun yıllardır MHP’de başdanışman olarak görev yapan, çeşitli siyasi partilerde ...
Bayır’dan il delegesine tehdit mi, uyarı mı?
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, imza kampanyasına destek veren ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva