HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2011 Cuma - 13:17

Bayır’dan il delegesine tehdit mi, uyarı mı?

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, imza kampanyasına destek veren İl Delegesi Arif Çalışkan’ı Facebook mesajı ile tehdit ettiği iddia edildi. Çalışkan “İl Başkanına yakıştıramadım” derken, Bayır “Partiye zarar veriyor. Uyarmak istedim” diye konuştu.

Bayır’dan il delegesine tehdit mi, uyarı mı?

Can Özlü/ Egedesonsöz/ Özel - CHP İzmir’de muhalif hareketin, olağanüstü il kongresi için imza kampanyası başlatması ile sıkıntılı bir süreç yaşayan CHP İzmir İl Başkanı Bayır, bu kez de Facebook mesajları ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Aynı zamanda İl Delegesi de olan İlçe eski Gençlik Kolları Başkanı Arif Çalışkan’ın, olağanüstü il kongresi için başlatılan imza kampanyası için sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinden destek mesajı yayınlaması Başkan Bayır’ı kızdırdı. İmza kampanyasına sosyal ağlar üzerinden müdahil olan Bayır’ın, il delegesi Arif Çalışkan’ı tehdit ettiği iddia edildi.
 
DESTEK MESAJI YAYINLADI
Kendi sayfasında “CHP Olağanüstü İzmir İl Kongresi için imza toplanmasını destekliyorum. İmzamı Noter aracılıyla vereceğim. İzmir İl Başkanı tarafından iki ilçe Başkanımızın (Ödemiş-Karabağlar) haksız yere kesin ihraç istemiyle disipline verilmesi ve hakkında karalama yapılması, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile İlçe Belediye Başkanları arasında randevu krizinin iyi yönetilememesi, il başkanının olaya taraf olması, parti tabanından gelen rahatsızlıklar üzerine bu kararı aldım. Partiyi kucaklayacak ve tecrübeli yeni yönetimle yola devam edilmelidir” mesajını yayınlayan Çalışkan’a, İl Başkanı Bayır da yine Facebook üzerinden karşılık verdi.
 
BİR MESAJLA BİTİREBİLİRİM!
İl Delegesi Çalışkan, yayınladığı destek mesajının ardından, gece geç saatlerde posta kutusuna düşen mesajda İl Başkanı Bayır tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Bayır tarafından gönderildiği öne sürülen mesajda “Sevgili kardeşim anlıyorum ki sen haddini aşmak konusunda uzmansın, attığın imzaya itirazım yok bunu sana tüzük veriyor, peki partiyi bu kadar tartıştırman… Ödemişi ayağa kaldırmışsın. Emin başkan benim ağabeyim onun yaptığı yanlışı yaşına verebilirim peki senin bu ukalalığın nedir? M. A. F’dan mı gaz alıyorsun? Yazık gençleri ben çok önemsiyorum ama sen onların yüz karası olacak kadar kötü bir partili olmuş ve hipnozdan kurtulamamışsın. Seni atacağım bir mesajla bitirebilirim ama sana bunu tattırmayacağım, sen kahraman olmak isteyen zavallı bir adamsın” yazdığı öğrenildi.
 
“YAKIŞTIRAMADIM”
Kendisinin seçilmiş bir il delegesi olduğunu hatırlatan Çalışkan “İmza kampanyasına katılmak bizim yasal hakkımız. Ben de konu ile ilgili düşüncelerimi paylaştım. İl Başkanımızın böyle bir karşılık vereceğini düşünmemiştim. ‘Seni bitiririm’ demesi, CHP İl Başkanına yakışmayan başlı başına bir tehdittir. Konu ile ilgili değerlendirmeyi, ilçe yönetimimle birlikte yapacağız” dedi.
 
“UYARMAK İSTEDİM”
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ise “Benim muhatabım o arkadaş değil. Bende de ona ait birçok mesaj var. Söylediğim sözler içinde tehdit içeren bir unsur yok. Bu tür tartışmalar partimize zarar vermektedir. Basın önünde konuşulması da hiç doğru değildir. Bir büyüğü olarak kendisini uyarmak istedim sadece” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 51 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Taner FIRTINA 4 Ekim 2011 Salı 12:31

Tacettin Bey her ne hikmetse; işine gelmeyen her konuda 'bunlar basın önünde konuşulacak sözler değil' açıklaması yapıyor. Sayın Susam'ın açıklamasına da buna benzer tüm olaylarada hep bu yorumu yaptı. Ne güzel Dünya be!! Sen kendin insanlara ukalalık yap, birsürü laf söyle, sonrada 'bunlar burada konuşulacak şey deil' Sen gizliden mi adamların ayağını kaydırıyorsun? Herkes senden korkmalı mı?? Aslanım ARİF her zaman arkandayım

Yorumu oyla      13      6  
Pedaliza isimli yazıya 29 Eylül 2011 Perşembe 14:15

Pedaliza rumuzlu yazan arkadaşım Arif arkadaşımızı gençlik kolları başkanlığından tanırım,kendisi tam bir örgüt adamıdır,ödemiş'de yıllarca gençlik kollarını sırtında taşımış,24 saat CHP düşünen yüreği CHP sevgisi ile yanıp tutuşan arkadaşımızdır.Sayın Baykalı çok sever,onu seviyor olması genel bşk kılıçdaroğluna saygısızlık anlamına gelmez.Elinde ne varsa istediğin mesajı iletebilirsin,Arif arkadaşımız çok mütevazıdır,çok saygılı birisidir,kimseye hakaret etmez...

Yorumu oyla      19      6  
pedaliza 29 Eylül 2011 Perşembe 09:31

arif genel baskanımıza ve partimize hiç bir zaman saygısızlık yapmadım diye burada duygu sömürüsü yapıp kendine yandaş toplamaya çalısıyorsun elimde hala yazılı mesajların duruyor chp için genel baskanımız için yapmıs oldugun hakaretler halen daha elimde madem ki sen bu sekilde il baskanımızı karalamaya kalkısıyorsun bende o meajları kendisine ileteyim bakalım görelim disiplin sucunu kim işlemiş il baskanımız mı yoksa sen mi görünmeye calıstıgın kadar masum değilsin...

Yorumu oyla      14      16  
Hüseyin Hapcı 28 Eylül 2011 Çarşamba 18:03

Acemi adamı il başkanı atadılar,İzmirde partiyi karıştırdı,partiyi ikiye böldü,Alahattin yükselin kuklası bu adam,CHP tarihinde böyle bilgisiz,eğitimsiz,beceriksiz bir il başkanı gelmedi.Bu adam her geçen CHP izmirde kan kaybettiriyor.Arif kardeşim seni destekliyoruz,il başkanının sana karşı hakaret ve tehtidlerini kınıyoruz.Olağanüstü il kongresini destekliyorum.İzmire atanmış değil seçilmiş il başkanı yakışır.

Yorumu oyla      24      8  
Arif ÇALIŞKAN 27 Eylül 2011 Salı 15:17

Ahmete cevap;Ben kendi düşüncelerimle siyaset yaparım,Siyasette tecrubeli abilerimizin düşünceleri önemlidir tabiki onları dinler,onların tecrubelerinden yararlanır,herkesin düşüncelerini dinler en son kararı ben veririm.Genel Başkanlarımıza hakaret edilmesine izin vermem onlara gerekli cevabı veririm ama küfür etmem,küfür etmek benim ilkelerime ters,sen başkasınla karıştırdın galiba.Fikire,eleştiriye saygımız var ama genel başkanlarımıza hakaret edilmesine hiç bir partili izin vermemelidir.

Yorumu oyla      25      6  
Ahmet 27 Eylül 2011 Salı 09:56

Arkadaşlar arifi anladık tarife gerek yok. O da abileri için siyaset yapan at gözlüğü takmış biri. fikri önem taşımaz çünkü abilerinin fikrini biliyoruz. İl delegesi ama şahsının bir önemi yok abileri ne derse oraya oy verir, nasıl olsa kendisi düşünüp karar veremiyor. Fotografını görünce hatırladım, bir kaç kez görmüştüm sürekli baykalın fikirlerine katılmayanlara (muhalifleri)küfreden birisi olarak hatırlıyorym.

Yorumu oyla      14      22  
okşan özövgü 26 Eylül 2011 Pazartesi 01:37

Çok sık görmediğimiz birşey bu bence ,Arif kardeşim aslanlar giibi çıkıp fikriini beyan etmiştir,alkışlıyorum kendisini,çok daha olgun olması gereken il başkanı,(bir çok olayı görmezden gelirken)partili bir arkadaşımıza kulağını çekerim haaa gibi davranamaz,kendisi bulunduğu yere birilerinin sayesinde sesini çıkarmadan geldiyse,bizlerden aynı davranışı bekleyemez,Arifi bu konuda tekrar kutluyorum.

Yorumu oyla      30      7  
Bornova 25 Eylül 2011 Pazar 00:23

"Bornova Chp Gençlik" rumuzuyla yazan siyasi danışman veya ekibi! 1-"Bornova Belediye Gençlik" daha şık olur du... Kamil abinler ve seni iyi tanıyorum... Sizlerin Atatürk, Cumhuriyet ve Parti felsefenizin abileriniz le sınrlı olduğunu biliyorum.

Yorumu oyla      16      22  
Vardaroğlu 25 Eylül 2011 Pazar 00:16

Daha önceleri sorunlar DANIŞMA KURULU denilen ortamlarda tartışılırdı herkes eteğindeki taşı dökerdi sanal ortamda kimliği belirsiz tartışmaların kime ne yararı olabilirki

Yorumu oyla      16      6  
Top Sakallı 24 Eylül 2011 Cumartesi 21:52

Arif Çalışkan kardeşim,seni gençlik kolları başkanlığın zamanında o dik duruşunu taktir etmiştim.Ne mutlu Emin Öztürke senin gibi pırıl pırıl,dik duruşlu, tuttuğunu koparan,soyismi gibi kendiside özveri ile çalışan bir genç yetiştirmiştir.seninle iftihar ediyoruz...

Yorumu oyla      24      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanrıkulu'ndan üzüm üreticisine destek
Egeli Üzüm Yetiştiricilerine MHP Milletvekili Ahmet Tanrıkulu’ndan destek geldi.
Erdal Aksünger ilçe ziyaretlerine ara vermiyor
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger Konak ve Karabağlar ilçelerinden ...
'AKP ötekileştirmeye, CHP bütünleştirmeye çalışıyor'
Rahmi Aşkın Türeli, seçim öncesi Türkiye’nin sorunlarına ilişkin çözüm ...
 
''Adalet bu mu, bu sorulmaz mı?''
''Rahatlıkla fosfor bombasını kullanan İsrail, atom bombasını bulunduran ...
Balbay’a miting gibi destek
CHP İl Yönetimi, Ergenekon Tutuklusu İzmir Milletvekili Balbay’ı 30 Eylül’deki ...
Aytun Çıray’dan hastane sorusu
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağı ...
 
'Gerekirse İsrail'le savaşırız'
Erdoğan, ABD televizyonunda Charlie Rose'un sorularını yanıtladı. Erdoğan ...
Aksünger’den ziyaret maratonu
Yeni yasama yılı öncesi ilçe ziyaretleri gerçekleştiren Erdal Aksünger, ...
AK Parti İzmir'den polemik yerine davet
Yarın temeli atılacak Konak Tüneli’ne ilişkin tartışmalara girmeyen AK ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva