HABERLER>POLİTİKA
24 Eylül 2011 Cumartesi - 20:27

Bakan Yıldız: Piri Reis gitmesi gereken yere gidecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akdeniz'de yaşanan krize ve Koca Piri Reis gemisinin açılmasına değinerek, "Piri Reis yola çıktı, gitmesi gereken yere kadar gidecek. Tüm gelişmeleri takip ediyoruz, tedbirleri alıyoruz. Amacımız gerginlik yaratmak değil" dedi.

Bakan Yıldız: Piri Reis gitmesi gereken yere gidecek

MUĞLA-Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muğla'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milas'ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akdeniz'de Kıbrıs Rum Kesimi ile İsrail'in doğalgaz arama çalışmaları nedeniyle yaşanan krize değinen Yıldız, Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Koca Piri Reis'in dün (Cuma) İzmir'den yola çıktığını hatırlattı. Yıldız, şöyle dedi:
 
"Piri Reis yola çıktı, yoluna devam ediyor, gidiyor. 'Nereye gidiyor?' diye sorarsanız, gitmesi gereken yere kadar gidecek. Tüm gelişmeleri gün be gün, saat saat, an an takip ediyoruz. Alınması gereken karar ve tedbirleri alıyoruz. Bir yandan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin çalışmalarını takip ederken, Dışişleri Bakanlığımız da gerekli planlamaları yapıyor. Askeri gemiler Piri Reis'e refakat etmesi gereken yerde edecek yalnız gitmesi gereken yerde kendisi hareket edecek. Amacımız gerginlik yaratmak değil. Ancak İsrail'in ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin uluslararası sularda hukuka aykırılık giderilmeden arama yapıp sondaj rakamlarını, rezerv ve kapasite açıklamalarını ciddiye almıyoruz. Piri Reis'te teknik kapasite ne gerekiyorsa, gerekli teknik takviyelerde yapıldı yapılıyor. Kimsenin bir endişesi olmasın. Sondaj yapılmadan herhangi bir ülke veya şirketin yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmayacaktır. Sondaj bitmeden rakamların kamuoyu ile bu rakamları paylaşmaları doğru değil. Şu ana kadar Akdeniz'deki doğalgaz rezervleri ile yapılan tüm açıklamalar spekülasyondan ibaret, gerçekçi açıklamalar değil. Ciddi inceleme ve araştırmadan sonra bu rakamlar ve rezervler konusunda açıklama yapılabilir."
 
TERMEK SANTRALDE BRİFİNG
Daha sonra Yeniköy Termik Santrali'nde, Kaymakam Bahattin Atçı, AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim A.Ş. (YEAŞ) Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu ve termik santral müdürleri ile incelemelerde bulunan Bakan Yıldız'a brifing verildi. Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan termik santrallerinin üretim, teknik kapasite ve gelecek yıllara ait rehabilitasyon çalışmalarını dinleyen ve üç termik santralde de personel sıkıntısı çekildiğini belirten müdürlere Yıldız, Alman santrallerini incelemelerini önerdi. Bakan Yıldız, Genel Müdür Şerifoğlu ve santral müdürlerine, "Almanya'daki santrallerde üretilen elektriğin kilovatı personel sayısı oranı nedir, bizdeki üretim ile personel sayısı oranı nedir?" diye sorup yanıt alamayınca konunun araştırılmasını istedi.
 
'RED KİT ESPİRİSİ' GÜLDÜRDÜ
Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Aktaş'ın santrallere verilen kömür üretiminin, istimlak ve bazı köylerin boşaltılmaması ve arkeolojik SİT nedeniyle tam randımanla yapılamadığını belirtti. Aktaş'ın, "Kömür havzalarımız Red Kit'in pijamasına benzedi sayın bakanım" demesi ve ardından Yıldız'ın 'Red Kit'in pijaması ha' diyerek gülmesi salondakileri kahkahaya boğdu.
 
TABLET BİLGİSAYARDAN GÜNDEMİ İNCELEDİ
Bakan Yıldız'ın brifing ve konuşmacı molası arasında yanındaki tablet bilgisayardan günün gazetelerinin birinci sayfalarına baktığı, manşet haberleri incelediği görüldü.
 
YERLİ ÜRETİME ÖNEM VERİYORUZ
Brifing ardından açıklama yapan Bakan Yıldız, kömür rezervlerinin bol olduğu bölgelerde yerli üretime önem verdiklerini kaydetti. Bölgede halen santralere 40 yıl yetecek kömür rezervi olduğunu bildiren Yıldız, şöyle devam etti:
 
"Enerji Bakanlığı olarak Türkiye'de elektrik üretimine yaklaşık yüzde 4 oranında katkı sağlayan bu bölgeyi çok önemsiyoruz. Bu nedenle buranın çevre ve iklim şartlarına en çok rivayet etmemiz gereken bir bölge olduğunu biliyoruz. Bizim amacımız doğayı ve çevreyi koruyarak bu zengin kömür yataklarını değerlendirmek. İki değerimizden de vazgeçemeyiz. Bu nedenle bu üç santrale kısa zaman önce 220 milyon dolar yatırım yaparak filtre ve bacaları yeniledik, halkımızın sağlığın ön planda tuttuk. Yine üretim sırasında normal değerlerin üzerine çıkıldığı zaman üniteleri anında devre dışı bırakıyoruz. Yalnızca enerji başlığı altında yola çıkmıyoruz, özellikle sahil ve kıyı şeridindeki bu bölgelere çok önem veriyoruz."
 
Bakan Yıldız ardından santral yöneticileri ile kazan dairelerini, bilgi işlem bölümünü, baca gazı tesislerini gezdi.
 
GENÇLERİ ÖNEMSİYORUZ
Muğla’da incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, programının uzaması nedeniyle valilik ziyaretini iptal etti. Öğretmenevi’nde düzenlenen AK Parti Muğla İl Gençlik Kollarının 3’üncü Olağan Genel Kuruluna katılan Bakan Yıldız, gençlere önem verdiklerini kaydederek “Bu koltukları yakında gençlere bırakacağız. Gençleri önemsiyoruz” dedi.
 
Gençlik Kollarının kongre startının Muğla’dan verildiğini belirten Bakan Yıldız, salonda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Genel kurula AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, il ve ilçe yöneticileriyle birlikte çok sayıda partili katıldı. Kongreye mevcut başkan Osman Arslan tarafından hazırlanan tek liste sunuldu. Bakan Yıldız yaptığı konuşmada gençlerin siyasetteki yerine değindi. Bakan Yıldız, “81 ilde gençlik kongreleri yapıyoruz. Bu kongrelerin ilkini Muğla’da başlattık. Gençleri ve bu kongreleri önemsiyoruz. Bu makamları ve mevkileri zamanı geldiğinde gençlere bırakacağız. Ben kültürüyle değil biz kültürüyle bir yönetim anlayışımız var. 10 yıl önce bu parti ilk kurulduğunda bizi hor göldüler, yan gözle bakmaya bile değer bulmadılar. Ancak şimdi hayallerin de ötesinde bir Türkiye oluşturduk. Türkiye’nin bugünkü durumunu kimse hayal dahi edemiyordu. Gençlerin sayesinde çalışarak başardık” dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in geleceği bu panelde konuşuldu
Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu ile Tüm Bürokratlar ve İşadamları Sosyal ...
Bakan Yazıcı'dan BDP'ye kritik uyarı
Bakan Yazıcı, “BDP’lilerin özellikle 1 Ekim'de Meclis’e gelmemeleri ve ...
'Başbakan ABD'ye güvence verdi'
Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın ABD'ye 'savaşmayacağız' güvencesi verdiğini iddia etti.
 
Birleşmiş Milletler'de koruma gerilimi
Birleşmiş Milletlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurula giriş ...
Yüksel ve Moroğlu tam gaz devam ediyor
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu; seçmenlere ...
CHP, MHP'nin danışmanını transfer etti!
Uzun yıllardır MHP’de başdanışman olarak görev yapan, çeşitli siyasi partilerde ...
 
Bayır’dan il delegesine tehdit mi, uyarı mı?
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, imza kampanyasına destek veren ...
Tanrıkulu'ndan üzüm üreticisine destek
Egeli Üzüm Yetiştiricilerine MHP Milletvekili Ahmet Tanrıkulu’ndan destek geldi.
Erdal Aksünger ilçe ziyaretlerine ara vermiyor
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger Konak ve Karabağlar ilçelerinden ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva