HABERLER>POLİTİKA
24 Eylül 2011 Cumartesi - 16:58

İzmir'in geleceği bu panelde konuşuldu

Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu ile Tüm Bürokratlar ve İşadamları Sosyal Dayanışma Derneği (TÜMBİAD) tarafından düzenlenen ‘İzmir'in Geleceği’ konulu panelde Başkan Kocaoğlu hükümetle uyumlu çalıştıklarını vurgularken, Bakan Yıldırım sivil toplum örgütlerini hedef aldı.

İzmir in geleceği bu panelde konuşuldu

Fatih Yapar/Egedesonsöz- Swiss Otel Grand Efes’de düzenlenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜMBİAD Başkanı Cevdet Akay’ın toplantıda yaptığı “Umarım merkezi hükümet ile yerel yönetimler İzmir’de birlikte çalışır” sözlerine cevap verdi. Kocaoğlu, “ Aramızda hiçbir uyumsuzluk yok. Yerel yönetim olarak merkezi hükümet ile çok iyi uyumlu olduğumuzun altını çizmek istiyorum” dedi.
 
KADİFEKALE İÇİN 200 MİLYON LİRA HARCADIK
Yeşildere’deki gecekondu ve çarpık yapılaşmanın gündeme geldiği konuşmalara da atıfta bulunan Başkan Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm çalışmaları bizim yaptığımız en önemli projeler arasında yer alıyor. Kadifekale’de 440 dönüm alanda 200 milyon TL harcayarak kent dönüşümü gerçekleştirdik. 2 bin 508 binayı yıkıp beş kuruş kar amacı gütmeden başka bölgeye taşıdık. Çok zor bir bölge olan Kadifekale’deki dönüşüm çalışmaları belediyenin olanakları ile yapıldı. Ege Mahallesi ile ilgili çalışmalar da devam ediyor” dedi. İzmir’de 8-10 kent dönüşüm projesinin Bakanlar Kurulu’ndan onay beklediğini ifade eden Kocaoğlu, bunların çoğunun hazır olduğunu söyledi.
 
TÜRKİYE’DEKİ ARITMANIN YÜZDE 41’İ
Kentin kalkınması ile hizmetlerin yapılmasının doğru orantılı gitmesi gerektiğini söyleyen Kocaoğlu, “Ne kadar bina, yol, vapur, otobüs alırsanız alın. Kentin dönüşümünü de birlikte yapamazsınız başarılı olamazsınız. İzmir’in sanayi, tarım, turizm potansiyeli var. Bunların harekete geçmesi gerekiyor. Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras yaşanılabilir bir memlekettir. Para, tarla, mülk değildir” diye konuştu. Kocaoğlu İzmir’in Türkiye nüfusunun sadece yüzde 4.8’ini oluşturduğunu fakat çevre için çok önemli olan ileri biyolojik arıtmaların yüzde 41’inin ise yine İzmir’de olduğunu vurguladı.
 
KENT DÖNÜŞÜMÜ ZORDUR
Panelde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in içinde bulunduğu durumun kapasitesinin çok altında olduğunu vurguladı. İzmir’in marka şehir yapılması gerektiğini dile getiren Yıldırım, “Belediyeler ellerinden geleni yapıyor. Bizim de milletvekili olarak bu kente karşı sorumluluklarımız arttı. Yapılsın, edilsin gibi nasihatler bize uymaz. Ya bir yol açacağız ya da bir yol bulacağız. İZBAN örneği yerel yönetimler ve merkezi hükümetin birlikte çalıştığının en güzel örneğidir” dedi. Kentsel dönüşümün İzmir için hayati öneme sahip olduğunu anlatan Bakan Yıldırım, “Kent dönüşümü projelerinin yapımından çok sosyal yönleri zordur. İzmir’i kısa zamanda yeniden inşa edersiniz fakat gönüllerin de dönüşüme onay vermesi gerekir. Artık ‘Biz size ev, yol yapıyoruz. Daha ne istiyorsunuz’ mantığı geride kaldı. Doğada yaşayan diğer canlıların bile yeri değiştiği zaman sivil toplum kuruluşları tepki gösteriyor” diye konuştu.
 
GÖNDERME YAPTI
İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarının bir çalışma karşısında müspet bir düşünce tarzı geliştirmek yerine ilk olarak olumsuz tavır sergilediğini anlatan Bakan Yıldırım, bu durumun İzmir’in gelişmesini ciddi oranda engellediğini vurguladı. Sivil toplum kuruluşlarının daha aklıselim davranması gerektiğini dile getiren Yıldırım, “STK’lar olacak fakat ideolojik davranmayacak. Davranırsa kentin zararına olur. Şehrin faydasına olan çalışmalara katkı koymalıdır. Kaybolan burada yaşayan insanların zamanı olur” dedi. Bakan Yıldırım, ortak aklın yavaş yavaş sağlanmaya başlandığını ve İzmir’in geleceğini çok iyi gördüğünü de sözlerine ekledi.
 
Öte yandan İzmir’in geleceğinin tartışıldığı panelde TÜMBİAD Onursal Başkanı ve Danışma Kurulu Başkanı Hasan Ekşi ve Hizmet Gönüllüleri Konfederasyon Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy birer konuşma yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burhanettin KARA 29 Eylül 2011 Perşembe 15:42

iZMİR'DE HERŞEYE HAYIR İSTEMEZÜKKK DİYEN BU KAFALAR VARKEN İZMİR DAHA ÇOOOOK YERİNDE SAYAR. YORUMCULARDAN BAZILARI FATURAYI HÜKUMETE ÇIKARMYA ÇALIŞIYOR. KENDİLERİ ÇOK AKILLI YA!!! BİZ DE YEDİK.

Yorumu oyla      12      6  
Aydın Postoğlu 24 Eylül 2011 Cumartesi 22:08

CHP'li belediye Güzel izmirimizi çağdaş kent hizmetleriyle tanıştırmaya uğraşan AKP'ye oy kaygısıyla güçlük çıkarıyor. 8 yılda metroyu bitiremeyenler AKP iş yapsın millet hakikatleri anlamasın istiyor.

Yorumu oyla      19      16  
Vahap Güler 24 Eylül 2011 Cumartesi 20:49

Sayın Kocaoğlu çocuk kandırmayın.Hükümetin İzmir'e ne kadar büyük çileler çektirdiğini herkes biliyor.CHP 2009 da rekor kırmışsa belediye seçimlerinde en büyük neden bu olmuştur.İzmir'e ceza veren akp ye İzmir halkı olarak cezasını biz kesmiştik.2014'de ADAY OLMAYACAKSIN,BIRAKACAKSIN BU YÜZDEN BU KADAR PASİF KALIYORSUN.ETLİYE SÜTLÜYE KARIŞMIYORSUN.İLERDE BAŞIM AĞRIMASIN DÜŞÜNCESİNDESİN.YAKIŞMIYOR KOCAOĞLU SANA.ARTIK GİTSENDE BİZDE KURTULSAK KORKMAYAN CESARETLİ BİR BAŞKAN SEÇSEK.

Yorumu oyla      17      13  
ahmet k 24 Eylül 2011 Cumartesi 19:59

hükumet belediyeye zorluk çıkarıyor. gölge etmesin yeter.

Yorumu oyla      23      17  
YORUMCU BABA 24 Eylül 2011 Cumartesi 18:42

Belediye Başkanı Her Seferinde,Hükümetle Uyumlu Çalışıyoruz,Demiyormu.İşte O Zaman Tansiyonum Tavan Yapıyor.Ne Uyumu Yahu!Bütün Derdin Soruşturma Geçirmeden Gününü Doldurmak.Ödün Patlıyor Hükümetin Aleyhinde Konuşmaktan.

Yorumu oyla      21      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yazıcı'dan BDP'ye kritik uyarı
Bakan Yazıcı, “BDP’lilerin özellikle 1 Ekim'de Meclis’e gelmemeleri ve ...
'Başbakan ABD'ye güvence verdi'
Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın ABD'ye 'savaşmayacağız' güvencesi verdiğini iddia etti.
Birleşmiş Milletler'de koruma gerilimi
Birleşmiş Milletlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurula giriş ...
 
Yüksel ve Moroğlu tam gaz devam ediyor
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu; seçmenlere ...
CHP, MHP'nin danışmanını transfer etti!
Uzun yıllardır MHP’de başdanışman olarak görev yapan, çeşitli siyasi partilerde ...
Bayır’dan il delegesine tehdit mi, uyarı mı?
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, imza kampanyasına destek veren ...
 
Tanrıkulu'ndan üzüm üreticisine destek
Egeli Üzüm Yetiştiricilerine MHP Milletvekili Ahmet Tanrıkulu’ndan destek geldi.
Erdal Aksünger ilçe ziyaretlerine ara vermiyor
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger Konak ve Karabağlar ilçelerinden ...
'AKP ötekileştirmeye, CHP bütünleştirmeye çalışıyor'
Rahmi Aşkın Türeli, seçim öncesi Türkiye’nin sorunlarına ilişkin çözüm ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva