HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2023 Perşembe - 12:57

Milletvekili Sertel’den istifacı Purçu’ya tepki: Altına evi, arabayı CHP çekti!

Milletvekili adayı gösterilmediği için partisinden istifa eden Özcan Purçu hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Raydan çıkmış. O başka bir yola evrilmiş. Nemalandı üç dönem. Sen bu milletvekilliği sayesinde çoluk çocuğuna ev aldın, araba aldın, rahat yaşadın, emekli maaşı alacaksın. Bu CHP sayesinde oldu. Sen bu CHP’ye böyle bıçak çekemezsin” diyerek sert eleştirilerde bulundu.

Milletvekili Sertel’den istifacı Purçu’ya tepki: Altına evi, arabayı CHP çekti!

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, SONSÖZ TV ekranlarında Gazeteci Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. Sertel, milletvekili adayı gösterilmediği için partisinden istifa eden Özcan Purçu hakkında sert eleştirilerde bulundu.

-CHP'Lİ PURÇU ADAY GÖSTERİLMEMİŞTİ... İSTİFA ETTİ!

‘5 KURUŞ BENZİN PARASI HARCAMADAN AUDİ İLE TÜRKİYE’Yİ GEZİYORSUN’
Partisinden istifa ederek bağımsız milletvekili olan Purçu’nun bu kararından sonra kendisiyle görüştüğünü ifade eden Sertel, yaşanan görüşme hakkında “Dün kendisini bizzat aradım yüzüne karşı söyledim. Ekranda bu insanı rencide eden sözleri tekrarlamak çok ayıp olur. Yaptığı çok yanlış. 8 yıl milletvekilliği yapıyorsun, divan katipliği yapıyorsun, altında Audi ile Türkiye’yi geziyorsun 5 kuruş benzin parası harcamadan. Bütün olanaklar elinin altına serilmiş, bunları hep CHP sermiş. Bir tane ön seçime girmemişsin, dışarıdan gelmişsin, atanmışsın. Bir daha, bir daha atanmışsın. Atanırken iyi de atanmadığın zaman böyle bir istifa gerçekten yakışmadı” dedi.

‘KENDİNE İSTEDİN, OLMAYINCA KÜSTÜN’
Purçu’nun istifa gerekçeleri arasında listelerde Roman asıllı bir milletvekili olmamasını değerlendiren Sertel, “Hiçbir Roman milletvekili adayı konmadı diyor. 10 tane Roman milletvekili aday adayı varsa ‘ben yeterince yaptım şu arkadaşın olmasını istiyorum’ diye genel başkana ricada bulunabilirsin. Bulundun mu, hayır. Romanların gönlünü alan bir davranışın var mı, hayır. Kendine istedin, olmayınca küstün kırıldın” eleştirilerinde bulundu.

‘O HALKIN İÇİNDEN GELDİM DİYE BİR ŞEY YOK’
Romanların ayrıca bir Roman temsilcisi olmasına gerek olmadığını, siyasetin bir bütün olarak ilerlediğinin altını çizen Sertel, Romanların hakkının sadece Purçu’nun değil diğer tüm vekillerin de savunduğunu belirterek, “Hacer Foggo yoksulluk ve ezilmişlerin hakkını savunan ve Türkiye çapında müthiş bir mücadele veren gazeteci kökenli bir arkadaşımız. Genel başkanın da baş danışmanlığını yapıyor. Roman hakları ise Hacer Foggo var. Foggo’yu bana öven kişi Özcan Purçu. Sen şimdi onu överken… Bütün arkadaşlarımız Romanların temsilcisi. Romanların temsilcisi şu, Çerkezlerin temsilcisi şu, Boşnakların şu diye bakamayız siyasette. Türkiye’nin bütünü olarak bakıyoruz. Romanlar eziliyor, yoksul bunu kabul ediyorum ama Romanların hakkını Purçu savunuyor da Sertel savunmuyor muydu? Böyle bir şey yok. ‘Romanların hakkını ben savunurum Romanlar bana ait’ ya sen kimsin? Roman olarak doğman senin bir avantajın mı senin temsilde, yok öyle bir şey. Romanların temsilcisi olarak bütün arkadaşlarımız temsilcisi. Mecliste olan Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Rıfat Nalbantoğlu, Yüksel Bey, Rahmi Aşkın Türeli; onlar Romanların temsilcisi olmayacak mı? Hepsi Romanların, ezilenlerin temsilcisi olacaklar. O halkın içinden geliyorum diye bir şey yok. İnandırıcı ve samimi bulmadım. O durumu başka yola doğru çekiyor” ifadelerini kullandı.

‘RAYDAN ÇIKTI, CHP SAYESİNDE EV ALDIN ARABA ALDIN’
Purçu’nun istifa metninde yer alan, ‘Atatürk düşmanı Yüksel Taşkın neden birinci sıradan aday?’ sorusunu ‘raydan çıkmış’ olarak nitelendiren Sertel, “Raydan çıkmış. Allah ona kolaylık versin. Raydan çıktıktan sonra ne dediğini yorumlamak bile doğru değil. O başka bir yola evrilmiş. Nemalandı üç dönem. Sen bu milletvekilliği sayesinde çoluk çocuğuna ev aldın, araba aldın, rahat yaşadın, emekli maaşı alacaksın. Bu CHP sayesinde oldu. Sen bu CHP’ye böyle bıçak çekemezsin” diyerek sert eleştirilerde bulundu.

‘FIRIL FIRIL DÖNÜYORLAR KİŞİSEL MENFAAT İÇİN’
Purçu’nun aynı dönem içerisinde istifa edip AK Parti saflarına geçen Mehmet Ali Çelebi gibi olup olmayacağına dair yorumlarda bulunan Sertel, son olarak şu ifadeleri kullandı:

Onu da yaparsa iyice dibe vurmuş demektir. Onların yaptıklarından ziyade toplum bu tip dönmeleri affetmiyor. Fırıl fırıl dönüyorlar sadece kişisel menfaat için. Kişisel menfaatlerin sonu yoktur. Bir dönem daha istersin oldu verdiler, bir dönem daha istersin oldu verdiler, bir dönem daha istersin vermediler tu kaka demek çok kötü. Toplum değerlendirecek. Ben değerlendirmek istemiyorum. Annesini babasını kardeşlerini tanıyorum. Burada onun gıyabında konuşmak istemiyorum.

 
Konak’ın çocuk başkanı 'önce çocuklar' dedi
 
İzmirlilere 23 Nisan hediyesi... 100. Yıl Marşı ilk kez seslendirilecek!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 21 Nisan 2023 Cuma 21:05

Özcan Purcu,partiye davet edildi milletvekili olarak atandı,seçildiği bölgede kendine köy kurdurdu mülkiyeti ondadır,yakınlarını CHP belediyelerinde işe yerleştirme yaptırdı,demekki eksik işleri vardı milletvekili olarak kesin milletvekili olarak atanacaktı,ama olmadı,istifa etti,ondan sonra da arkasından tonlarca sözler söyleniyor,neden şimdiye kadar bir şey söylenmedi,Nasreddin hoca örneği gibi hırsızın hiç mi suçu yok der?...

Yorumu oyla      3      3  
Mustafa Alaybeyoglu 21 Nisan 2023 Cuma 00:04

Demek ki nemalanma, yol bulma yolları iyi biliniyor. Bu yollar bilinirken, sülalesine ev araba çekildiği bugün mu biliniyor. Sayın Sertel demek ki birileri giderken, istifa edince değil içinizdeyken açığa çıkaracaksınız, yanlışlari söyleyeceksiniz. Sizin bu çıkışınız, konuşmanız hiç samimi değil. Doğru da hiç değil... Yanlış her zaman yanlış... Giderken değil...

Yorumu oyla      5      3  
Delege 20 Nisan 2023 Perşembe 17:18

Bizim delegelerin oyu ile milletvekili olmadı bu adam,kimler kefil ve referans olduysa hesap versinler,buna benzer Çelebi,Musul konsolosu rehin alındığında ben şoförüm diyerek kurtulan adamı ayağının tözü ıle milletvekili olarak atadılar,FTÖ birilerini kandırdı CHP herkes kandırmaya devam ediyor son izmir milletvekili listesi ortadadır,kesinlikle oy vermek olmayacak,gitsinler bunlar tepe yöneticileri artık bu seçimde bitecek bu durum yeter artık...

Yorumu oyla      10      5  
Çiğli gençleri 20 Nisan 2023 Perşembe 17:08

Helal sana Atilla Vekilim. Adamsın

Yorumu oyla      3      8  
Konak 20 Nisan 2023 Perşembe 16:15

Bu kişiyi üç dönem CHP sırtında taşımış, malesef “AHDE VEFA” anlamını bilmiyen birine bu İzmirli ye oy attıran CHP yönetimide hatasını bilmeli, bu kişiyi üç dönem önerenlere sorulmalı.

Yorumu oyla      13      6  
Bülent Işık 20 Nisan 2023 Perşembe 15:29

Bu dönenlerden iyi elektrik enerjisi üretilir.

Yorumu oyla      7      5  
Objektif Yorum 20 Nisan 2023 Perşembe 13:45

Gözüne gönlüne dursun. Seni üç dönem vekil yaptık. İnsanda ahde vefa olur. Ben yoksam gerisi tufan. Zaten Türkiye'yi bu zihniyettekiler bu hale getirdi. Çözüm tam demokrasi. Tüm partilerde üye bazında ön seçim şart. Liderin iki dudağı arasına sıkışmış sisteme HAYIR.

Yorumu oyla      19      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı mesajında, "Allah'ın ...
İYİ Parti’de bayramlaşma tamam… Toplantıda ‘15 Mayıs’ vurgusu!
İYİ Parti İzmir’de teşkilat Ramazan Bayramı öncesi bayramlaşma törenini ...
İYİ Parti’den ‘Çıray’ sitemi: Kızgın değil üzgünüz
İYİ Parti İzmir’de Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’ın açıklamalarına ...
 
‘Gençler ülkeyi terk etmek istiyor’ iddialarına net yanıt: Anket manipülasyonu!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir 2’nci bölge 1’nci sıra milletvekili ...
AK Parti milletvekili adaylarından üç isim değişti
AK Parti'nin milletvekili aday listesinde, İstanbul ve Samsun seçim çevresinden ...
Başkan Soyer'den 14 Mayıs mesajı: Demokratik bir iktidarı kuracağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa'da CHP ilçe seçim ...
 
Seçimde oy pusulası tam bir metre
Siyasi partiler ve ittifakların, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan seçim benzetmesi: Hilal ile Haç'ın savaşı!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve 2. Bölge milletvekili adayları Bayındır ...
Kılıçdaroğlu'ndan Avrupa Birliği açıklaması!
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva