HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2023 Perşembe - 09:33

‘Gençler ülkeyi terk etmek istiyor’ iddialarına net yanıt: Anket manipülasyonu!

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir 2’nci bölge 1’nci sıra milletvekili adayı Eyyüp Kadir İnan bazı anketler firmalarının Türkiye’de yaşayan gençlerin büyük oranla ülkeyi terk etmek istemesi iddialarını manipülasyon olarak niteledi. İnan açıklamasında “Ben bu anketlere ve araştırmalara katılmıyorum. Her genç kaygılı büyür. Herkes gençlik yıllarını hatırlasın. ‘Ben nasıl işe atılacağım? Ben nasıl istihdam edileceğim?’ gibi kaygılar olur… Bu kaygılar sadece Türkiye’deki gençlerde olmaz, dünyanın her yerindeki gençlerin bu tarz kaygıları vardır. Ben de hala daha bir genç olarak kaygılıyım”

‘Gençler ülkeyi terk etmek istiyor’ iddialarına net yanıt: Anket manipülasyonu!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir 2’nci bölge 1’nci sıra milletvekili adayı Eyyüp Kadir İnan SonSöz Tv’ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan İnan, bazı anket firmalarının manipülasyon yaptığını savundu.

AK PARTİLİ İNAN'DAN CHP'NİN SEÇİM OFİSİNE ZİYARET!

HER GENÇ KAYGILI BÜYÜR, BEN DE HALA DAHA BİR GENÇ OLARAK KAYGILIYIM!
Bu tür anketlere ve araştırmalara katılmadığını belirten İnan, “Her genç kaygılı büyür. Herkes gençlik yıllarını hatırlasın. ‘Ben nasıl işe atılacağım? Ben nasıl istihdam edileceğim?’ gibi kaygılar olur. Bu kaygılar sadece Türkiye’deki gençlerde olmaz, dünyanın her yerindeki gençlerin bu tarz kaygıları vardır. Ben hala bir genç olarak kaygılıyım. Bazen aileme bazen gelecek planlarıma bazen de eğitimimi nasıl tamamlayacağıma dair kaygılarım oluyor. Bu kaygılar evrensel birer kaygı. Sorumluluk bilinci ile birlikte gelen kaygılar. Bir de Türkiye’nin yurt dışına bu kadar entegre olduğu bir dönem AK Parti’den önce söz konusu değildi. Her AK Partili de CHP’li genç de yurt dışına gitmek ister. Gezmek, görmek, tecrübelenmek ister. Sosyal medya çağındayız, dijital bir dünyada yaşıyoruz ve sanal bir coğrafya da yaşıyoruz. Her bir genç kardeşimin yurt dışındaki eğitim olanaklarından tutun, seyahat olanaklarına kadar vakit geçirmek ve çalışmak istemesi kadar doğal bir şey yok. Mesele bunun için en kadar çok imkan sağlanabiliyor? Ne kadar çok imkan açabiliyorsunuz? Bu durumlar tamamen anket manipülasyonu” şeklinde konuştu.

DIŞARIYA GÖNDERDİĞİMİZ GENÇLERİ DAHA GÜÇLÜ GERİ GETİRİRİZ!
AK Partili İnan şunları söyledi:

“Gençlerin duygularının istismar edilerek siyasi kararlara evrildiği bir durum söz konusu. Bugün AK Partili gençler de yurt dışına gitmek ister ama oradaki gitmek siyasi tercihinden dolayı değil… Pandemi zamanında dediler ki, mesela mühendislik okuyan birisi gidecek İngiltere’de pizzacı olacak ya da Hukuk okuyan birisi gidecek Amerika’da kargocu olacak… Muhalefet bize bunu vaat etti. Pandemi zamanı hatırlayın Avrupa’da birçok ülke daha kendi hastalarına yetişemedi. Bizim uçak ambülânslarımız gitti, hastalarımızı aldılar geldiler. Bugün Avrupa’da bir çok kriz var… Doğalgaz, enerji krizleri var. Bugün İtalya’da akşam 9’dan sonra mumların yandığı, Almanya’da çok ünlü bir gazetenin ‘Almanya soğuk duş almaya hazırlansın’ diyerek attığı manşetleri, öte yandan Fransa ve İngiltere’deki  eylemler nedeniyle duran fabrikaları ve duran metroları görmeyenimiz yoktur. Orada da çok büyük bir kriz var. Dolayısıyla bizler 14 Mayıs’tan sonra dışarıya gönderdiğimiz gençleri de Türkiye’ye daha güçlü geri getiririz. Tıpkı pandemide o kadar kriz yaşamamıza rağmen yine de kendi vatandaşlarımızı ambulans uçaklarla getirdiğimiz gibi… Bizim bundan yana hiçbir şüphemiz yok ancak, genel olarak gençler ülkeden gitmek istiyor gibi bir söylemi kabul etmemiz mümkün değil. İşsizlikte ortaya koyduğumuz yatırım istihdam ve hedeflerimiz doğrultusunda Türkiye’de işsizlikte çok önemli bir azalma göreceğiz. Gençler konusunda ciddi bir istihdam rahatlaması var bunu da sürdüreceğiz.

 
Bayramda İzmir’de hava nasıl olacak?
 
Balçova’da Ramazan dayanışması
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 20 Nisan 2023 Perşembe 15:26

Almanya soğuk duş alacakmış. Adamlar en son geçenlerde 2 nükleer santralini devre dışı bırakarak nükleer santrallerin tamamını kapattı. Bizde arazi ve güneş bol ama nükleer santral yapıyoruz.

Yorumu oyla      4      3  
KAYGILI 20 Nisan 2023 Perşembe 11:43

SİZİN NEDEN KAYGINIZ VAR. SEÇİLEMEME İLE İLGİLİ Mİ?

Yorumu oyla      6      3  
gazo 20 Nisan 2023 Perşembe 09:58

Urfaya git orada anlat bunları.

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti milletvekili adaylarından üç isim değişti
AK Parti'nin milletvekili aday listesinde, İstanbul ve Samsun seçim çevresinden ...
Başkan Soyer'den 14 Mayıs mesajı: Demokratik bir iktidarı kuracağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa'da CHP ilçe seçim ...
Seçimde oy pusulası tam bir metre
Siyasi partiler ve ittifakların, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan seçim benzetmesi: Hilal ile Haç'ın savaşı!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve 2. Bölge milletvekili adayları Bayındır ...
Kılıçdaroğlu'ndan Avrupa Birliği açıklaması!
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Yeniden Refah Lideri Erbakan iddialı konuştu: İzmir Milli Görüş'ün kalesi olacak!
İzmir'de düzenlenen bir iftar programında konuşan Yeniden Refah Partisi ...
 
Oğan'dan seçim güvenliği vurgusu!
Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçim çalışmaları kapsamında ...
Akşener'den 'Sinan Ateş' yemini!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da uğradığı suikast sonucu ...
Oktay: Bunlar Kandil'e diyetlerini ödüyorlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Kandil’e, FETÖ’ye, PKK’ya çıkan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva