HABERLER>POLİTİKA
13 Ocak 2012 Cuma - 15:33

MHP'li Vural'dan, 19 Mayıs genelgesi tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin il binasında basın açıklaması yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi. Vural “Bu ülkeyi işgal etmek isteyenler 19 Mayıs'tan rahatsız olur. Ömer Dinçer, sen neden rahatsızsın” dedi.

MHP li Vural dan, 19 Mayıs genelgesi tepkisi

EGEDESONSÖZ- Vural, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın Ankara dışında statlarda kutlanmamasına yönelik yayınlanan genelge hakkında da görüşlerini dile getiren Vural, Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik sert açıklamalarda bulundu. Hükümetin, 19 Mayıs kutlamalarını itibarsızlaştırdığını savunan Vural “Adama bak sen kimsin? İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Bu ülkeyi işgal etmek isteyenler 19 Mayıs'tan rahatsız olur. Ömer Dinçer, sen neden rahatsızsın? Efendim çocuklar üşüyorlarmış. Şu gerekçelere bakın. Bu adam milleti aptal yerine koyuyor. Hakaret ediyor. Asıl amaçları Cumhuriyet ile hesaplaşmak. O zaman fiili olarak işgal etmek isteyenlere bugün ise fikirsel olarak işgal etmek isteyenlere karşı 19 Mayıs ruhu oluşmuştur. Onlar bu ruhu ortadan kaldırmak istiyorlar. 23 Nisan da gidecek. Daha sonra Kurban Bayramı’nı da iptal ederler. Bunlar Türkiye'nin milli ve manevi değerlerini ortadan kaldırmak istiyorlar. Kurtuluş Savaşı'nda çocuğunun üstündeki örtüyü alarak merminin üstüne yerleştiren insanların çocuğu üşümüyor muydu? Adam gibi '19 Mayıs'ın kutlanmasını istemiyorum' de. Milleti niye alet ediyorsun? Senin bakanlarını, Başbakan'ını karşılamak için sokaklara yığdığınız çocuklar üşümüyor mu?'' dedi.
 
HÜSEYİN ÇELİK’E YÜKLENDİ
Vural’ın eleştirilerinden hükümetin diğer temsilcileri de nasibini aldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ''darbe de terör de silahla yapılıyor'' şeklindeki ifadelerine atıfta bulunan Vural ''Buna göre al birini vur öbürüne. Bu anlayış, TSK'nın Genelkurmay Başkanını terörist diye nitelendirmeyi mazur gösteren anlayış. Bu zihniyet, terörle mücadeleyi milletin mücadelesi gibi görmüyor. İnsanda biraz vicdan olur, nerede bu vicdan? Her önüne geleni darbeci diye suçluyorsun. Biz eleştiriyoruz diye 'Sen Ergenekoncu musun?' diyorlar. Sahip Molla'nın ruhu var galiba. Binbaşı Bekir'e benziyor. İstibdat döneminin eleştirilmesinden niye alınıyor Hüseyin Çelik, bunu anlayabilmiş değilim. Herkesi suçluyor. Fazilet çukurunun içine girmiş Hüseyin Çelik. Devlet Bahçeli'ye Ergenekoncu diyor. Hukuk ihlallerinin eleştirilmesini dahi darbeci zihniyetle eşleştiriyor. Haddini bil, sen bir kere ihtilallerin ürünüsün. Sen kimsin de MHP'ye, Devlet Bahçeli'ye dil uzatıyorsun? Hüseyin Çelik gibiler bu millete düşman'' diye konuştu.

ÇELİK VE ARINÇ 28 ŞUBAT ÜRÜNÜ
MHP'nin sindirme politikası ile mücadele ettiğini ifade eden Oktay Vural sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Evren Paşalar'a pabuç bırakmadık. Senin gibi birine mi boyun eğeceğiz? Bu zihniyet, 12 Eylül zihniyeti bizi mahkum etmek istedi. O zaman milliyetçi düşünceyi mahkum etmek istediler, bugün de AKP, milliyetçiliği suç olarak gösteriyor. 12 Eylül zihniyeti itibariyle bakıldığında 5 tane güvenlik konseyi yönetiyordu, bugün de AKP'de 3- 5 politbüro üyesi yönetiyor. Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç 28 Şubat ürünüdür. Öyle olmasalar 28 Şubat'ın bitirmek istediği partiden koparlar mıydı? Bunlar 28 Şubat öncesi nasıldılar? Şimdi laikliği başka ülkelere ihraç edecek duruma geldiler. AK Parti elindeki imkanları kullanarak İzmirli seçmenin tercihini değiştirmeye çalışıyor. İzmir'de siyasal çatışma, kutuplaşma var. EXPO hazırlıkları sürecinde tutuklamalar oluyor. Ama İzmir'in gündeminde başka konular olmalı. İzmir depreme hazırlıksız. Bu konuda kim ne yapıyor?''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ödemiş 14 Ocak 2012 Cumartesi 11:53

ilker başbuğ genel başkan oktay vural örgütten sorumlu başkan yardımıcısı olsun..

Yorumu oyla      12      6  
hüseyin ahmetoğlu 14 Ocak 2012 Cumartesi 11:34

ben de dğilim .kendilerini hiç tasvip etmiyorum.amma velakin globalleşen dünyada statükoya yer olmadığını da biliyorum.tamam yapalım da bizler bazı olayları da abartmıyor değiliz.yeni birşeyler keşfedelim kesinlikle tarihimizi geleneğimizi ve kahramanlıklarımızı kahramanlarımız unutmamak lazım.kışın ortasında törenlerde soğuktan dona ve hastalanan da bizim çocukalrımız alternatif düşünülebilir.açık olalım.muhalefetini yapacaklar onlardan zaten bu memlekete fikir anlamında verecekerli birşey yok

Yorumu oyla      12      6  
İZMİRLİ... 13 Ocak 2012 Cuma 16:54

MHP li değilim ama sayın Oktay Vural ın açıklamalarına her zaman katılıyorum...

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mektup kapışması TBMM'ye sıçradı
TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm Bakanı Günay ile CHP İzmir Milletvekili ...
CHP'li Muharrem İnce'den çok sert 19 Mayıs tepkisi!
İnce: 1938'den bu yana 19 Mayıs törenlerinin çocuklarımızın eğitim öğretimini ...
Bekir Bozdağ: Kıymetli olan statlar değil 19 Mayıs'tır
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor ...
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Hukukun bittiği yerdeyiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Nabzı programında Didem ...
Başbakan Yardımcısı Arınç'tan 200 binlik maaş davası
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç iş mahkemesine dava açıp emekli Meclis Başkanı aylığı istedi.
Türeli: Çeşme Adriyatik olmasın
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Yeni yılın ilk anketi: Halk Köşk'te kimi görmek istiyor?
Yapılan bir araştırmaya göre Cumhurbaşkanı Gül'den sonra halkın yüzde ...
Sinan’dan Bayır’a kordon çıkışı
Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi CHP’li Kadir Sinan, ...
Tarhan: Arınç'ın sözleri değersiz
CHP Grup Başkanvekili Tarhan, Bülent Arınç’ın açıklamalarına karşılık ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva