HABERLER>POLİTİKA
13 Ocak 2012 Cuma - 13:22

Bekir Bozdağ: Kıymetli olan statlar değil 19 Mayıs'tır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına ilişkin yayımlanan genelge hakkında “Kıymetli olan statlar değil 19 Mayıs'tır, 19 Mayıs'ta başlayan harekettir’’ dedi.

Bekir Bozdağ: Kıymetli olan statlar değil 19 Mayıs tır

ANKARA - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın Ankara dışında statlarda kutlanmamasına yönelik genelgenin hatırlatılması üzerine Bozdağ, Milli Eğitim Bakanlığının gönderdiği bir yazının kendi içerisindeki idari bir düzenleme olduğunu bildirerek, “Bu noktada 19 Mayıs'ın kutlanmış olması önemli olandır. 19 Mayıs'ın tarihi önemi nedeniyle onun yaşatılması, gençliğe atfı nedeniyle gençlikle ilgili değerlendirilmelerin yapılması, Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ve daha sonra modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinin başlangıcı olması nedeniyle bizim tarihimizde önemli bir dönem noktasını oluşturmuş olması hepimiz için son derece önemlidir” dedi.
 
Bozdağ, şöyle devam etti:
“Önemli olan, bu önemin değişik vesilelerle her yıl bir defa da olsa kutlanması, dile getirilmesi değerlendirilmesidir. Bunun yerinin önemli olduğu kanısında değilim . Önemli olan bunu kutlamaktır, önemli olan bunu değerlendirmektir, önemli olan bu konuyu anlamaya anlatmaya çalışmaktır. Bunun yerine önem atfedenler işin esasının kıymetini görmeyenlerdir. Kıymetli olan statlar değil 19 Mayıs'tır, 19 Mayıs'ta başlayan harekettir. 19 Mayıs'tan başlayan hareketin doğurduğu sonuçlardır. Biz bu sonuçlar üzerinde konuşalım, değerlendirelim. Mekanlara ilişkin değerlendirmeler şekilci anlayışların ortaya koyduğu şeylerdir, öze bakmak lazım özde bir değişiklik yok. Şekle takılıp kalırsak Türkiye özü hep kaybeder. Şu anda özde bir değişiklik yok, 19 Mayıs kutlamaları devam edecektir.”
 
'YASAKLAMA YOK, BAŞKA MEKANDA YAPILACAK'
Milli Eğitim Bakanlığının 19 Mayıs törenleriyle ilgili genelgesinin eleştirilmesine ilişkin Ak Parti Grupbaşkanvekili Mustafa Elitaş, “Yapılan icraatlar muhakkak ki eleştiri ile karşı karşıya kalacaktır. Bugüne kadar muhalefet hiçbir icraatı alkışlamadı, bu da aynı şekilde değerlendiriyor” diye konuştu.
 
“19 Mayıs törenlerinin yasaklanması normal mi?” Sorusuna Elitaş, “Yasaklama yok. 19 Mayıs törenlerinin bundan sonraki süreçte diğer vilayetlerde başka mekanlarda yapılacağıyla ilgili bir düzenleme var. 19 Mayıs törenlerinin iptal edildiğini ifade etmek yanlış olur” dedi.
 
Elitaş, “Törenlerin sadece okullarda kutlanması öngörülüyor. Neden böyle bir şeye gerek duyuldu?” sorusuna, “Onu Milli Eğitim Bakanlığına sormak gerekir, genelgeyi yayınlayan ben değilim” karşılığını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 13 Ocak 2012 Cuma 14:11

MİLLETİ BU KADAR APTAL YERİNE KOYMAK YAKIŞMIYOR. GDO LU OLDUK. GENETİĞİMİZLE OYNUYORSUNUZ. SAĞLIKLI DÜŞÜNME YETİSİNİ KAYBEDİYORUZ. SAYENİZDE. ŞEKİL DEĞİL MİŞ ESASMIŞ. ESAS OLAN BU KADAR ŞEY ORTADAYKEN. 29 EKİM, 30 AĞUSTOS TA HARP OKULU ÖĞRENCİLERİNİN GEÇEN SENE KOŞMAMASI. BU SENE FARKLI GÜZERGAHTA KOŞMASI. İLK KEZ BİR CUMHURBAŞKANININ AT YARIŞLARINDA GAZİ KUPASINI VERMEMESİ. TOPLAYIN ÜST ÜSTE BAKALIM ŞEKİL Mİ? ESAS MI ÇIKIYOR ORTAYA. RAMAZAN BAYRAMINDA SABAH NAMAZINA GİTMEYELİM ŞEKİL YA.

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 13 Ocak 2012 Cuma 14:05

AMMADA SALLAMIŞ BOZDAĞ, KENDİ SÖYLEDİĞİNE KENDİ İNANIYOR MU? ACABA. DÖNDÜK YİNE ŞEKİL YÖNÜNDEN ESAS YÖNÜNDEN TARTIŞMASINA. BU KADAR TAKİYE OLUR.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Hukukun bittiği yerdeyiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Nabzı programında Didem ...
Başbakan Yardımcısı Arınç'tan 200 binlik maaş davası
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç iş mahkemesine dava açıp emekli Meclis Başkanı aylığı istedi.
Türeli: Çeşme Adriyatik olmasın
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Yeni yılın ilk anketi: Halk Köşk'te kimi görmek istiyor?
Yapılan bir araştırmaya göre Cumhurbaşkanı Gül'den sonra halkın yüzde ...
Sinan’dan Bayır’a kordon çıkışı
Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi CHP’li Kadir Sinan, ...
Tarhan: Arınç'ın sözleri değersiz
CHP Grup Başkanvekili Tarhan, Bülent Arınç’ın açıklamalarına karşılık ...
 
Şükür: G.Saray’la ilgili çok farklı şeyler olabilir
AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, Galatasaray’ın şike soruşturması sürecinin ...
Hotar'dan 60 yaş kartı değerlendirmesi
AK Parti Genel başkan Yardımcısı Hotar: ''Belediyelerde 65 yaş ve üzeri ...
Hamzaçebi: Memurlar ilk kez zamsız maaş alacak
Yüzde 2,7'lik artışın geçen yıla ait fark olduğunu söyleyen Akif Hamzaçebi, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva