HABERLER>EKONOMİ
23 Haziran 2011 Perşembe - 21:30

Metro Turizm hangi dev şirketi aldı?

Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk, ünlü taşımacılık şirketi Varan Turizm'i satın aldı.

Metro Turizm hangi dev şirketi aldı?

İSTANBUL - Metro Holding İletişim Direktörü Necmi Hatipoğlu, Galip Öztürk'in Varan Turizm'i Metro Turizm'den bağımsız olarak kendi adına satın aldığını, iki taraf arasında satış işlemine dair protokolün dün imzalandığını bildirdi.
 
Varan Turizm'in bir süredir satış yönünde arayış içinde olduğunu ve çeşitli firmalarla görüştüğünü belirten Hatipoğlu, Galip Öztürk'ün geçen hafta yaptığı görüşmelerin ardından bu satış işlemin gerçekleştiğini anlattı.
 
Varan Turizm'in filosunda 120 otobüs bulunduğunu, bunların 43'ünün öz mal olarak geçtiğini söyleyen Hatipoğlu, Varan Turizm'in marka değeri yüksek önemli bir şirket olduğunun altını çizdi.
 
Bu satın almayla birlikte Türkiye genelinde 200 satış ofisinin de devralındığını bildiren Hatipoğlu, Varan otobüslerinin mola verdiği tesislerinin ise bu satın almaya dahil olmadığını söyledi.
 
Varan'ın karayolu ile yolcu taşımacılığında A ve A plus segmentindeki yolculara hitap ettiğini hatırlatan Hatipoğlu, şunları kaydetti:
 
''Varan'ın bu çizgisinden ödün vermeyeceğiz. Varan markasını koruyarak A ve A Plus sınıfında büyüme odaklı bir yapılanma içinde olacağız. Varan, yeni yatırımlarla daha çok yolcu taşır, daha çok hatta daha çok şehre sefer yapar duruma gelecek. Metro Turizm'de yaptığımız yeniliklere benzer yenilikleri Varan'da da yapacağız.''
 
'YENİ PERSONEL VE OTOBÜS ALIMINA GİDECEĞİZ'
Satın almanın Varan Turizm çalışanları açısından bir sorun yaratmayacağının altını çizen Hatipoğlu, ''Biz kimsenin işinden edilmesi taraftarı değiliz. Firmayı büyütme taraftarı olduğumuz için yeni personel alınımına da gideceğiz, yeni otobüsler alacağız. Varan filosunda uzun zamandır yeni yatırımlar olmadığı için otobüsler biraz yıpranmış. Biz filo yenileme konusunda gerekeni yapacağız'' dedi.
 
Türkiye'de geçen yıl karayolu ile taşınan toplam 250 milyon yolcunun 15 milyonunun, 1.350 otobüsü bulunan Metro Turizm tarafından taşındığını, Varan'ın da 1,5 milyon yolcu taşıdığını belirten Hatipoğlu, satın almayla birlikte bu sektörde önemli pazar büyüklüğüne ulaştıklarını bildirdi.
 
Finans uzmanlarının Varan Turizm'e ilişkin çalışmalara başladığını ifade eden Hatipoğlu, yatırım bekleyen alanlarda bir an önce girişimlerde bulunacaklarını anlattı.
 
Hatipoğlu, Varan Turizm'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine ise Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) başkanlığı yapmış Rüştü Terzi'nin getirileceğini bildirdi.
 
'HAVAYOLU İLE REKABETTE SIKINTIMIZ YOK'
Necmi Hatipoğlu, lüks sınıftaki karayolu taşımacılığının, havayolu şirketleri ile rekabeti konusunda ise şunları söyledi:
 
''Ucuz uçak bileti algısı doğru değil. Türkiye'deki havayolu taşımacılığı henüz yeteri kadar gelişmedi. Yolcu taşımacılığının yüzde 90'ı hala karayolu ile yapılıyor. Dolayısıyla bizim yolcu konusunda veya havayolu ile rekabette bir sıkıntımız yok. Bizim amacımız daha kaliteli ve doğru hizmeti vermek. Biz de şu an onun planlamasını yapıyoruz.''(NTV)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faize dokunmadı
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, borçlanma faiz oranlarını yüzde ...
EXPO’ya destek sözü
İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Lusia ...
'Paramız yok diye ağlamayın'
İTB’nin 120. kuruluş yılı toplantısına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
 
‘İki teker’e ÖTV gazı
MOTED Genel Koordinatörü Canyoran, ÖTV'nin 250 cc'ye kadar olan motosikletler ...
‘Satın alma’ gücünde Komşu’dan gerideyiz
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Satın Alma Gücü Paritesiyle Kişi Başına ...
Şok baskından, şok isimler
İMKB’deki operasyonun ardından şok isimler çıkmaya devam ediyor. Bu isimler ...
 
İZKA destekleri kafa karıştırıyor
Bölgesel ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla AK Parti döneminde kurulan ...
Jewex kapılarını 4. kez açıyor
Türkiye Fuarcılık tarihinin temellerinin atıldığı kentte dördüncü kez ...
Altından yeni bir rekor daha
İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 80,30 liraya yükselerek rekor kırdı.
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva