HABERLER>EKONOMİ
22 Haziran 2011 Çarşamba - 14:28

Jewex kapılarını 4. kez açıyor

Türkiye Fuarcılık tarihinin temellerinin atıldığı kentte dördüncü kez düzenlenecek olan JEWEX 2012 Fuarı (alyans, altın, mücevher, gümüş takı ve saat fuarı) heyecanı erken başladı.

Jewex kapılarını 4. kez açıyor

İZMİR - 3-6 Şubat 2012 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan organizasyonun ilk duyurusu yapıldı ve fuar takvimi işlemeye başladı. JEWEX 2012 için sektörün önde gelenleri başta olmak üzere çok sayıda kurumsal kuyumculuk firması rezervasyon taleplerini bildirdi. Fuarın organizatörü Gençiz Fuarcılık’ın Genel Müdürü Osman Gençer, “Kuyumculuk firmalarının katılım istekleri ilk üç yılda fuarın başarılarından kaynaklanıyor. Her zaman olduğu gibi JEWEX’in çıtasını daha üst seviyelere çekeceğiz” dedi.
 
Türkiye de fuarcılığın doğduğu, uluslararası ilk ve en uzun süreli fuarını 80. kez düzenlemeye hazırlanan İzmir’de; ürün bazındaki en değerli fuarın, JEWEX 2012’nin (alyans, altın, mücevher, gümüş takı ve saat fuarı) heyecanı yaşanıyor. Gençiz Fuarcılık tarafından İzmir Kuyumcular Odası, İzmir Ticaret Odası başta olmak üzere kuyumculuk sektöründeki birçok oda ve derneğin işbirliğinde düzenlenecek JEWEX 2012; 3-6 Şubat 2012 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 nolu holde gerçekleşecek. Altın takı, pırlanta, değerli ve yarı değerli taşlı takılar, inci, gümüş takı, yarı kıymetli ve sentetik taşlar, saat, makine, montür, malzeme ve ekipmanları, aksesuar ve vitrin malzemeleri, kuyumcu yazılımları ve güvenlik araçlarının sergileneceği fuarı sadece ticari alıcılar ve vip davetliler ziyaret edebilecek. Türkiye kuyumculuk sektöründe seçkin yere sahip olan firmalar organizasyona katılmak için rezervasyon çalışmalarına başladı.
 
JEWEX 2012’nin sektörün Ege zirvesi niteliğinde geçmesi için titiz bir çalışmayı planlayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, İstanbul’da JEWEX 2012 nin tarihinin ilanı ve çalışmaların başladığını İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı basın toplantısında açıkladı. Kuyumculukta hak ettiği dünya liderliğine Türkiye’nin emin adımlarla yürüdüğüne vurgu yapan Gençer, Dünyada ilk altın paranın basılıp kullanıldığı coğrafyada düzenlenen JEWEX’in bu yürüyüşte önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Gençer, “Dünya; tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşadığında bizde kuyumculuk sektörümüzle birlikte önemli bir bilgi mirasımızı öne çıkardık. Medeniyetlerin bıraktığı izlerle yoğrulan ve günümüze kadar kuyumcu ustalarımızın bilgi birikimiyle taşıdığı takıları vitrinlere çıkardık. Çıkış hedefimiz yeni işbirlikleri, yeni bayilikler verilmesi ve ticaret hacminin büyümesiydi. Bunun için kuyumculuk sektörüne dair tüm gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların takip edileceği bir platform oluşturmaya çalıştık. İlkler kenti İzmir’e kuyumculuk sektörüne yakışır ilkleri fuarımıza taşıdık. Aradan geçen süreçte sektör; bunu başardığımızı, gösterdiği büyük ilgi ile ortaya koyuyor. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyonelleri fuarımızı ziyaret etti. Sektördeki son trendleri görmek isteyen çok sayıda sektör profesyoneli, uluslararası temsilciler, ihracatçılar, ithalatçılar, toptancılar, tasarımcılar, mağaza ve zincir mağaza temsilcileri büyük ilgi gösterdi. Dünyanın ekonomik krizle kasıp kavrulduğu bir dönemde krizin reçetesini JEWEX kuyumculuk fuarlarımızda sektörle birlikte yazdık. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Katılımcılar ve ziyaretçilerden gelen talepleri titizlikle değerlendirdiklerini belirten Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, fuara dair yenilikleri önümüzdeki aylarda peş peşe açıklayacaklarını söyledi.
 
İzmir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Uça’da toplantıda şunları kaydetti: “İzmir başta olmak üzere tüm Ege, kuyumculuk sektörü için özel öneme sahip. Tarih boyunca mesleğimizin ilklerinin yaşandığı bölgemiz, bugün de Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en önemli üretim ve pazarlama merkezi. Bu özelliğimize geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yenilerini ekledik. Öncelikle, 2010 Kasım ayında başlattığımız Batı Anadolu Kuyumcular Birliği çalışması, Türkiye’de kuyumculuk mesleğinin birlik ve beraberlik çatısı altında buluşmasına öncülük etti. İzmir’de yaktığımız meşale, artık tüm Türkiye’yi aydınlatıyor. Tüm bölgelerden meslektaşlarımızla, farklı illerde bir araya gelerek, mesleğimizin sorunlarını çözmek, kuyumculuğu daha yüksek noktalara taşımak, en önemlisi bir sektör olduğunu bizi yönetenlere anlatabilmenin yollarını arıyoruz. Bu çalışmaların ilk etkilerini JEWEX 2011 Fuarı’nda gördük. Batı Anadolu Kuyumcular Birliği’nin start almasından sonra düzenlediğimiz fuarda, JEWEX artık Ege Bölgesi’nin fuarı olmaktan çıktı, tüm Türkiye’nin fuarı oldu. Fuarın hemen ardından başlayan Türkiye genelinde birlik olma çabalarının JEWEX 2012’yi daha da farklı bir konuma getireceğine inanıyorum. Çünkü fuarımız artık Türk kuyumculuğunun buluşma platformlarından biri haline geldi. Ticari beklenti ve amaçların yanında farklı bir misyon da üstlendi. Sektör olarak amacımız, JEWEX Fuarı’nı geçen yıldan daha etkin, daha başarılı bir organizasyon haline getirmek, her yıl çıtayı biraz daha yukarı taşımak. Bu konuda İzmir Kuyumcular Odası olarak üyelerimizle, sektör temsilcilerimizle, farklı illerdeki odalarımızla temaslarımızı sürdürüyoruz. JEWEX 2011’de gördük ki fuarımız, Egeli firmaların buluşma platformu olmaktan çıktı, Türkiye’nin bütün bölgelerini Ege’de buluşturdu. Bu yıl bu buluşma daha da genişleyecek.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altından yeni bir rekor daha
İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 80,30 liraya yükselerek rekor kırdı.
İTO, Atina'dan müjdeyle döndü
İzmir Ticaret Odası, Atina’da düzenlenen I. Posidonia Deniz Forumu’na ...
İzmir Fuarı'nda geri sayım başladı
Türkiye’nin ilk, tek ve en uzun süreli uluslararası fuar organizasyonu ...
 
İzmir'in en büyüğü TÜPRAŞ
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir’de 2010 yılının en büyük 100 sanayi kuruluşunu açıkladı.
Arılar tembellik yapınca bal üretimi düştü
Türkiye'de hava sıcaklıklarındaki dengesizlik dolayısıyla çiçek balı üretiminde ...
Borsada büyük operasyon!
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.
 
Teknosa, Best Buy Türkiye'yi satın aldı
Sabancı Holding bünyesindeki teknoloji perakendecisi Teknosa, geçtiğimiz ...
‘İhtiyaç kredisinde faizler yükselebilir’
BDDK bugün yaptığı açıklamada konut ve taşıt kredisi dışında tüketici ...
İlk paket işsizlere geliyor
Yeni kurulacak kabinenin ilk işlerinden biri istihdam paketi olacak. Ekonomi ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva