HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2011 Perşembe - 09:30

Dinçer: "Benden duymadıkça rotasyona inanmayın"

550 bin eğitimciyi ilgilendiren zorunlu rotasyon konusunda açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Dedikodulara itibar etmeyin" dedi

Dinçer:  Benden duymadıkça rotasyona inanmayın

ANKARA - Türkiye'de sayıları 550 bini bulan öğretmen ile eğitim çalışanlarının son günlerdeki en büyük gündem maddesi "aynı ilde 8 yılını dolduran öğretmenler dahil tüm eğitim çalışanlarını iller arası rotasyona tabi tutulacağı" yönündeki iddialar oldu. Eğitim camiası bunu tartışırken Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, konuyla ilgili Yeni Asır'a açıklama yaptı. Dinçer, bazı sendikalar tarafından gündeme getirilen aynı ilde 8 yıllık zorunlu çalışma süresini tamamlamış öğretmenler ve diğer eğitim personelinin zorunlu rotasyona tabi tutulacağı iddialarını yalanladı.
 
ÇALIŞMA YOK
555 bin öğretmen ve eğitim çalışanları ile ailelerini tedirgin eden iddiayı "Dedikodu" olarak değerlendiren Dinçer, "Benim ağzımdan duymadıkça kimse bu tip haberlere inanmasın" diye konuştu. Öğretmenlerden, bazı haber siteleri ve internet forumlarında günlerdir tartışılan ve büyük tepki çeken iddialara itibar etmemelerini isteyen Dinçer'in, kendisine zorunlu rotasyonu soran eğitim sendikalarına "Şu an itibariyle böyle bir çalışmamız yok. İleride düşünürsek de, sizlerin görüşlerine mutlaka başvuracağız" dediği öğrenildi.
Sendikalar söz konusu çalışmanın hayata geçmesi durumunda çok sayıda öğretmeninin emekliliğini isteyeceğini ve halen 150 bin civarında olan öğretmen açığının daha da büyüyeceğini öne sürüyor. Uygulamanın her yıl en az 100 bin civarında eğitim çalışanını etkileyeceği, yolluk ve harcırahını alarak başka illere göç edecek personelin devlete büyük bir ek maliyet getireceği de dile getiriliyor.
 
MEVZUAT DEĞİŞİYOR
Zorunlu rotasyon iddiası 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nun değişmesinden sonra gündeme geldi. Değişiklikle yürürlüğe giren 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mevzuat geliştirme çalışmalarına başlayan bakanlığın, aynı ilde 8 yılını dolduran öğretmenler dahil tüm eğitim çalışanlarını iller arası rotasyona tabi tutacağı yönündeki söylentiler eğitim camiasında tedirginlik yarattı. Sendikaların iddiasına göre, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikle farklı statüdeki tüm eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirme yönetmeliği tek başlıkta birleştirilecek. 6 hizmet bölgesine ayrılan illerden birinde 8 yıllık zorunlu çalışma süresini dolduran eğitim denetçisi, ilçe milli eğitim müdürü, şube müdürü, okul müdürü, müdür baş yardımcısı, müdür yardımcısı, şef, memur ve öğretmen başka bir eğitim bölgesine zorunlu yer değişikliğine tabi tutulacak. Bulunduğu ilde zorunlu yer değiştirme tarihi itibarıyla en az iki yıllık çalışma süresini tamamlayanlardan, hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayanlar isteğe bağlı yer değişikliği kapsamında 20 il tercihinde bulunabilecek.
 
"Tamamen rafa kalksın"
Bakan Dinçer'in zorunlu rotasyonun gündemde olmadığı yönündeki açıklamasına rağmen sendikalar, iddialarını yine sürdürüyor. Yeni Asır'a açıklama yapan Türk Eğitimsen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Sayın Bakanın açıklamalarından şu an itibariyle rotasyonla ilgili bir çalışmanın olmadığı, ancak ileride gündeme gelebileceği sonucunu çıkardık. Sendikamızın gayretleri ile rotasyon çalışması varsa bile şu anda durduruldu. Bundan sonraki süreçte öğretmenlere rotasyon olmaması için her türlü gayreti göstereceğiz. Sayın Bakan'dan asıl beklentimiz rotasyon konusunun tamamen rafa kaldırılmasıdır" dedi.(Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürsel Tekin: ‘Koruma baskını haber verdi’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Deniz Feneri’ndeki köstebek” ...
İmzacılar hareketi 316 imzayı bulduğunu açıkladı
CHP İzmir’de olağanüstü il kongresi için başlatılan imza kampanyasının ...
'Taciz etmeyin bacağımla mutluyuz'
Pantolon düzenlemesini kendisinin vermediğini belirten CHP’li Şafak Pavey, ...
 
Tekin'den Atalay'a istifa çağrısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Feneri soruşturmasında ...
AK Parti'de aday olamayacaklar belli oldu
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Memur Sen İzmir Şubesine yaptığı ...
Adalet Bakanlığı Kılıçdaroğlu'nu şikayet etti!
Adalet Bakanlığı, Erzurum Cumhuriyet savcılarıyla ilgili iddialar hem ...
 
Abant toplantısından şok ayrıntılar!
CHP'nin haftasonu Aban'ta düzenlediği toplantının ayrıntıları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na 'köstebek' cevabı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP lideri bugün grup toplantısındaki ...
Ve Kılıçdaroğlu ‘Köstebeği’ açıkladı
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Deniz Feneri soruşturmasında ortaya ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva