HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2011 Perşembe - 10:22

Bayır’a göre imza eksik: Getirin görelim!

CHP’de Olağanüstü İl Kongresi için imza toplayan hareketin dün akşam itibariyle yaptığı, ‘316’yı bulduk’ açıklaması İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı tatmin etmedi. Bayır, “Getirin imzaları görelim. Kamuoyunu yanıltıyorlar. İmzaları getirsinler, olağanüstü süreci başlatalım’ dedi.

Bayır’a göre imza eksik: Getirin görelim!

Can Özlü/ Egedesonsöz - Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgüte seslenen İl Başkanı Bayır, “ Değerli partili yoldaşlarım’ diye başladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘15 gündür İzmir İL Başkanlığı için tüzükten aldıkları yetki ile imza toplayan arkadaşlarıma, defalarca saygı duyduğumu televizyonlarda ve basında ifade etmiştim. Bu eylemlerindeki taleplerine saygı duymakla birlikte il kongresine giderek yarışabileceğimizi ifade etmiştim. Ancak bu gün yeter sayıda imza toplayamadıkları halde kamuoyuna ve medyaya bu iş bitti diyen arkadaşlarımın yarın il başkanlığına imzaları getirmelerini istiyor ve gereğini yapmak için olağan üstü kongreye davet ediyorum.

Can Özlü'nün "CHP’li imzacılarda Fenerbahçe sendromu" başlıklı yazısını okumak için tıklayınız...

Ümit Yaldız'ın "İmza sürecinin düşündürdükleri! (1)" başlıklı yazısını okumak için tıklayınız

İmzacılar 316'yı bulduklarını açıkladı haberi için tıklayın
 
KARŞI DEVRİM YAPANLARLA MÜCADELE EDELİM
Bir yerel televizyon kanalının alt yazı ile yeter sayıda imza toplanıldı, yarın gelenlerle tamamlanacak ifadesini de sizlerin yorumlarına bırakıyorum. Dokuz aylık süreçte il yönetimime ve şahsıma çalışmalarımdan dolayı destek olan ilçe başkanlarıma, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza ve partimizi iktidara taşımak isteyen tüm partililerimize, imza veren ve vermeyen tüm il delegesi arkadaşlarımı kucaklıyorum,onlar benim partili delegelerim ve hepimizin aynı gemide olduğu bilinciyle bizleri seçilmiş il yöneticisi yapmak istediklerini biliyorum.başkan neden bu açıklama diyenlere de artık delege üstündeki baskıyı bırakın diyorum...Gelin karşı devrim yapmak isteyenlere karşı mücadele edelim kendi içimizde değil. Sağlıcakla kalın sevgiyle kalın’
 
YA İMZALAR GERİ ÇEKİLDİYSE?
Partililere facebook’tan seslenen İl Başkanı Bayır, imza süreci ile ilgili yaşadığı kaygıların devam ettiğini belirtti. Bayır “Yaptıkları açıklamayı ciddiye ve dikkate alacak olursak, bazı soru işaretleri var ortada. Süre uzadı diyorlar. Süre dün bitti. Kendileri ifade ettikleri gerekli imzayı toplamışlarsa atana da atmayana da teşekkür ederim. Partinin tabanının, bu süreçte il kongresine gitmesi talebi, gereğinin yerine getirilmesini gerektirir. Seve seve kongreye gideriz. Kimseye kızgınlığım yok. Demokratik haklarıydı ve bunu kullandılar. Ama partiyi kamuoyunda daha fazla yıpratmayalım. Noterde imzaların atılmaya başlandığı tarih ve saat ve bence süreç dün bitmiştir. Ortada bazı şüpheler var. Dün gece bile imza atmaları konusunda bazı delegelere baskı yapılmış. Ben il başkanı olarak bir tek delegeye bile imza atmayın ya da geri çekin demedim. 3 günde 450 toplarız diyenler şimdi ne oldu da 15 günde toplayamadılar, sormak lazım? Bazı delegelerin, imzaları geri çektiklerine dair fakslar alıyorum. İmza atmak gibi, geri çekmek de demokratik bir haktır. Hukuksal anlamda, kişinin son beyanı geçerlidir. İl kongresi için genel merkez karar verecek. Çok ciddiye alınmaya da bilir ancak madem imzalar toplandı diyorlar, o zaman ben de kongre yapılsın isterim” dedi.
 
ÇİVİ BİLE SÖKEMEZLER DEMİŞTİ
Başkanı Tacettin Bayır’ın ‘imzaları bulamadılar’ açıklamasına ilk tepki Eski İl Başkanı Kemal Karataş’tan geldi. Dün akşam itibariyle 316 imzayı saydıklarını açıklayan Karataş, ‘İmzaları birkaç gün içinde parti genel sekreterliğine sunacağız. İl Başkanlığı bizim muhatabımız değil. Genel sekreterliğe ulaştığında kaç imza toplandığını görecektir. İl başkanı biz süreci başlattığımızda bunlar bırakın imza toplamayı ilçelerden çivi bile sökemez ifadesini kullanmıştı. Delegasyon demokratik hakkını kullanmıştır. İl başkanlığının ve de genel merkezin bazı delegelere baskı yapıp imzalarını geri çektirdiğini duyuyoruz. Ama şu ana kadar bize gelen rakam 2-3’ü geçmiyor. Sanıyorum Bergama’da ve de Konak’ta birer delege imzasını çekmiş. Ancak bu konuda da Yargıtay kararları var. Delege imza vermişse imzasını çekse bile bunun bir baskı sonucu olduğunu söylüyor Yargıtay içtihatları. Sonuçta ortada seçilmiş il delegelerinin yarısından fazlasının iradesi var. Olağanüstü il kongresi yaptırmakta kararlıyız’ diye konuştu

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gringi 14 Ekim 2011 Cuma 00:03

Sayın Başkanım imza sayısı hiç bir zaman belli olmayacak.Lütfen boş işlerle uraşmayın zaman gelip geçiyor. İmzacılar (koltuk sevdalılar)her zaman karşınıza çıkacaklardır.Ben sizlere imza sayısını soyliyebilirim net sayı317 resmi olarak göremiyeceksiniz.7 imza geri çekilmiş yoğun baskıdan dolayı alacağnız cevaplar 2 aşağı 2 yukarı budur.Artık polemik yapmayı brakın ve işimize bakalım.Kazanız mubarek olsun.Başarılarınızın devamını dilerim.

Yorumu oyla      15      7  
kartal 13 Ekim 2011 Perşembe 20:50

İMZACILARA TAVSİYEMŞFOSLADILAR KABUL ETSİNLER. 311 OLMASA NE OLUR İSTİFA ET DİYEN ÇOK BİLMİŞLER ÖYLEYSE SİZ ALDIĞINIZ OYLA İKTİDAR OLDUĞUNUZU DA İDDİA EDİN GÖRELİM. BU ARADA KAÇ İSE KAÇ AMA İMZALAR NEREDE. SUYA DÜŞTÜ SU NEREDE İNEK İÇTİ İNEK DE DAĞA KAÇTI. SİZİN BU KAFANIZLA CHP YANDI BİTTİ KÜL 0LDU.. CHP'Yİ BİTİRDİNİZ

Yorumu oyla      17      9  
Erol Devran 13 Ekim 2011 Perşembe 15:28

Sayın bayır bu kadar istenmediği bir yerde daha nasıl kalıyor .Hayret.Koltuk herhalde çok tatlı.

Yorumu oyla      22      19  
aziz tekin 13 Ekim 2011 Perşembe 14:22

CHP HALKINDIR. HALKIN KALACAK CHP AŞ DEĞİLDİR. SAYIN BAYIR BİR GÜN O KOLTUKTAN SENDE GİDECEKSİN VE SENİN İÇİN DAVUL ÇALDIRICAM BUNU UNUTMA. AZİZ TEKİN

Yorumu oyla      20      18  
ÇAMYAYLA 13 Ekim 2011 Perşembe 13:51

BENCE ARTIK TIRMALAMANIN ANLAMI YOK, TIRMALADIKÇA YARA YAPAR. AZICIK ONURU OLAN İNSAN BU AÇIKLAMALARDA BULUNACAĞINA, BIRAK YARIŞIR DEMEYİ, İSTİFASINI BASAR GEÇER. BU KADAR KOLTUK MERAKLISI OLMAYIN. MADEM GENEL BAŞKANIN SENİ ÇOK SEVİYORSA O ZAMAN GÖRÜRÜRZ İSTİFANI KABUL EDİYOR MU ETMİYOR MU?

Yorumu oyla      22      14  
murat arslan 13 Ekim 2011 Perşembe 13:30

yorumculardan mustafa moroğluna yürekten katılıyorum ve kendisini tebrik ediyorum sn il başkanım yüreklilikle getiri imzalar geregini yapıyım diyor ama bence bu imzacılar (bu kelimeyi bir chp olarak kullanmak istemiyorum) basını kullanıyorlar chp yi yıpratıyorlar tıpkı seçimlerde olduğu gibi lütfen bu gibi zarar verici hareketlkerden kaçınız bir olalım diri olalım ama bunların istediği bu degil makamları kapmak geçti o devir başkanım her zaman yanınızdayız chp için güzel günler mayıs 2010 geldi

Yorumu oyla      21      12  
13 Ekim 2011 Perşembe 12:29

o zaman alsana öz chp %7 iyimi?

Yorumu oyla      17      13  
HASAN TUFAN 13 Ekim 2011 Perşembe 12:26

İL BAŞKANIMIZIN BU MESAJI ÇOK DOĞRUDUR. PARTİMİZİN ERJİSİNİ DIŞA DOĞRU YAPMASINA İZİN VERİN.

Yorumu oyla      24      11  
öz chpli.! 13 Ekim 2011 Perşembe 11:59

Ya şu urla ekibinden bıktım valla..ÜLKE ELDEN GİDİYOR DİYE İMZALAR TOPLANIYOR KARDEŞİM!!!!ULUSALCI BİR GENEL BAŞKAN GELMELİ.Kılıcdaroğlu gitmeli ki parti bölünmesin,parti atatürkçü laik ulusalcı yapısını korusun diye uğraşıyoruz.Sen ne diyorsun?T.BAYIR ÜLKEYİ KURTARACAK ADAM DEĞİL,KÖTÜ BİRİ DE DEĞİL AMA YENİ CHP KÖTÜ!!Bunu kafanıza sokun!!Yeter be!Mesele ychp sloganıyla partinin ele geçirilmesinin engellenerek CUMHURİYETİN ELDEN GİTMESİNİ ENGELLEMEK!!Yeter ya..!!Ben öz be öz CHPmi istiyorum.

Yorumu oyla      24      15  
kemal 13 Ekim 2011 Perşembe 11:32

başkanın dışa dönük mesajı iyi güzel de aynı başkanın dün söylediklerini ne yapacağız. acaba tacettin bayır ödemişin yarım asırlık başkanını disipline gönderirken, karabağlar ilçe başkanını ihraç etmek isterken,. partili belediye başkanlarıyla basın üzerinden alay ederken de karşı devrim mücadelesi mi veriyordu acaba... çok merak ettim de:))

Yorumu oyla      21      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dinçer: "Benden duymadıkça rotasyona inanmayın"
550 bin eğitimciyi ilgilendiren zorunlu rotasyon konusunda açıklama yapan ...
Gürsel Tekin: ‘Koruma baskını haber verdi’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Deniz Feneri’ndeki köstebek” ...
İmzacılar hareketi 316 imzayı bulduğunu açıkladı
CHP İzmir’de olağanüstü il kongresi için başlatılan imza kampanyasının ...
 
'Taciz etmeyin bacağımla mutluyuz'
Pantolon düzenlemesini kendisinin vermediğini belirten CHP’li Şafak Pavey, ...
Tekin'den Atalay'a istifa çağrısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Feneri soruşturmasında ...
AK Parti'de aday olamayacaklar belli oldu
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Memur Sen İzmir Şubesine yaptığı ...
 
Adalet Bakanlığı Kılıçdaroğlu'nu şikayet etti!
Adalet Bakanlığı, Erzurum Cumhuriyet savcılarıyla ilgili iddialar hem ...
Abant toplantısından şok ayrıntılar!
CHP'nin haftasonu Aban'ta düzenlediği toplantının ayrıntıları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na 'köstebek' cevabı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP lideri bugün grup toplantısındaki ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva