HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2024 Salı - 10:25

Manisa'da tarım arazilerine koruma kalkanı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi sınırlarında tarım arazilerinin içinden geçen dere yatağını temizledi. Sazlıklar nedeniyle kapanan dere yatağı kısa sürede temizlendi. Bölgede çiftliği olduğunu belirten Ali Akgönül, "Ferdi Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Yıllardır bu sorun vardı. Yağmur yağdığında yüzlerce tarım arazisi, gördüğünüz tarım arazileri su içinde kalıyordu" dedi.

Manisa da tarım arazilerine koruma kalkanı!

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde dere yataklarındaki temizlik çalışmalarına devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar ile yurttaşın can ve mal güvenliği koruma altına alınıyor. Bu kapsamda, Turgut Özal Mahallesi sınırlarında tarım arazilerinin içinden geçen dere yatağı da temizlendi. Yapılan çalışma ile yağışlı havalarda tarım arazilerindeki mahsuller koruma altına alındı. Aynı zamanda, bölgede yeni ürün ekecek olan çiftçilerin tarlalarını daha etkili bir biçimde sürmesi sağlandı. Kısa sürede tamamlanan çalışma için bölgede çiftçilik yapan yurttaşlar çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bölgede çiftliği bulunan Ali Akgönül, yapılan çalışmadan memnun olduğunu ifade ederek, "Ferdi Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Yıllardır bu sorun vardı. Bir dilekçemizle sağ olsun geldiler. İşimizi çözmeye çalışıyorlar. Allah razı olsun. Yağmur yağdığında yüzlerce tarım arazisi, gördüğünüz tarım arazileri olduğu gibi su içinde kalıyordu. Benim burada çiftliğim var. Orası da suyun içinde kalıyordu. Şehir Hastanesinden gelen su, Turgut Özal'dan gelen su, yoldan gelen su olduğu gibi buraya geliyordu. Burası tıkalı olduğu için yıllardır biz bu sorunu çözemedik. Ferdi Başkanımız sağ olsun" dedi.

Bölgede pamuk yetiştiren Halit Ünal ise geçmiş dönemde dere yatağının temizlenmesi için defalarca dilekçe verdiklerini belirterek, "Hiç gelmediler. Biz, bu tarlayı amcaoğlumla beraber işliyoruz. Buradan sona kadar biz kepçeyi kendi paramızla yaptırdık, kendi paramızla açtırdık. Belediyeden bir tane ekip gelmedi. Zaten bu seçimde artık belediye de değişti. Değişti, faydasını görmeye başladık. İnşallah da böyle giderler" ifadelerini kullandı.

Deniz Geyikoğulları da şu ifadeleri kullandı: "Manisa Şehzadeler ilçesinde çiftçilik yapıyoruz. İşlediğimiz tarım arazisi yağmur sularından dolayı hendekler tıkalı olduğu için su doluyordu. Biz, burayı işleyemiyorduk. Normalde baharda işlememiz gereken araziyi 2-3 ay sonra ancak işleyebiliyorduk. Dağdan gelen su tarlada doluyor. Kanallar pislik dolu olduğu için şişme yapıyor. Gideri olmuyor. Bunun için belediyemize başvurduk. Arazinin yarısı kuru, yarısı yaş oluyordu. Su dolu oluyordu. Ektiğimiz mahsul de bile sıkıntı oluyordu. Su içinde kalıyordu. Su gitmiyordu. Ektiğimiz mahsul zarar görüyordu. Tarlanın yarısını sürebiliyordum, yarısı kalıyordu."(DHA)

 
Başkan Sengel’den Çamlık Mahallesi’ne ziyaret
 
Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a olay sözler: Beni Escobar yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel’den Çamlık Mahallesi’ne ziyaret
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yeni haftaya Çamlık mahallesinde ...
Buca'da Roman açılımı!
Herkese eşit hizmet ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Buca Belediye Başkanı ...
Bornova için yaratıcı çözümler yarışacak
Bornova Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği ...
 
Bornova’da kitap günleri sona erdi
Türkiye’nin en geniş katılımlı kitap fuarlarından biri olan “Homeros’un ...
İkramiye eylemi için soruşturma hamlesi!
İZENERJİ'de örgütlü Genel İş İzmir Şubelerinin ikramiyelerle ilgili yaptığı ...
Karabağlar patili dostlar için buluştu
Karabağlar Belediyesi, hayvan sağlığı merkezinde barınan can dostlarımızı ...
 
Menderes'te yol çalışmaları tam gaz!
Menderes Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi’nde yollara kilit parke ve bordür ...
Sendikadan reste rest: Binlerce İZENERJİ işçisiyle geliriz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZENERJİ'de örgütlü DİSK ...
Körfez temizliğine 'Safinaz' takviyesi!
İzmir Körfezi’nde yaşanan kirlilik sonrasında seferberlik ilan edilirken, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva