HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2022 Cuma - 08:53

Mahkemeden dönmüştü... Revize planlar gündemde!

Mahkeme tarafından iptal edilen Karabağlar Belediyesi’nin 8 mahalleyi kapsayan imar planları komisyonlar tarafından revize edilerek meclis gündemine getiriliyor.

Mahkemeden dönmüştü... Revize planlar gündemde!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Karabağlar ilçesinde yaşayan on binlerce insanı yakından ilgilendiren imar planlarında önemli bir gelişme yaşandı. Belediye tarafından daha önce onaylanan ancak TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından açılan davalarla iptal edilen planlar yeniden meclis gündemine geliyor.

İlçenin Üçkuyular, Şehitler, Basın Sitesi, Vatan, Ali Fuat Cebesoy, Bahçelievler ve Gülyaka mahallelerini kapsayan revizyon imar planları Meclisin İmar-Hukuk Komisyonu’ndan oy birliği ile geçti. Gündem maddesinde mahkemenin iptal gerekçelerinin dikkate alınarak planların yeniden düzenlendiği ve plan notlarında değişikliğe gidildiği belirtildi.

Planlar 4 Nisan Pazartesi yapılacak olan Karabağlar Belediyesi’nin Nisan ayı meclisinin ilk oturumunda gündeme gelecek. Planların meclisten de geçerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis gündemlerine gönderilmesi bekleniyor. Planlar büyükşehir tarafından da onaylanması halinde askıya çıkarılacak.

NÜFUS YOĞUNLUĞUNU ARTTIRIYORDU’
Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Karabağlar Belediyesi’nin imar planlarını yargıya taşımış açılan davalar sonucunda İzmir 3. İdare Mahkemesi söz konusu planların şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu kararına varmıştı. Kararda; yapılmak istenen plan değişikliği ile ayrıcalıklı imar hakları ortaya çıkaran ve bölgedeki nüfus, yapı ve trafik yoğunluğunu arttıran fakat buna dönük herhangi bir çözüm öngörülmeyen plan notlarının İzmir içindeki benzer birçok alan için emsal teşkil edeceği uyarısı yapılmıştı.

3. ETAP DA GÜNDEMDE
Öte yandan 3. etap olarak adlandırılan İhsan Alyanak ve Abdi İpekçi mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli imar planları da meclis gündemine alındı. Bu planın da ilk oturumda İmar-Hukuk Komisyonu’na gönderilmesi bekleniyor.

Gündem maddesi şu şekilde:

Karabağlar 1/1000 ölçekli 1. Etap Üçkuyular-Şehitler Mahallesi Revizyon İmar Planı, 1/1000 ölçekli 1. Etap Basın Sitesi ve Civarı Revizyon İmar Planı, 1/1000 ölçekli 1. Etap Vatan - Ali Fuat Cebesoy Mahallesi Revizyon İmar Planı, 1/1000 ölçekli 2. Etap Vatan - Bozyaka Mahalleleri ve Civarı Revizyon İmar Planı ile 1/1000 ölçekli 2. Etap Bahçelievler - Gülyaka Mahalleleri ve Civarı Revizyon İmar Planı plan notlarının 1.24., 1.26., 1.29., 1.30., 1.31. maddelerinin, İzmir 3. İdare Mahkemesi'nin 2019/82 esas sayılı dosyada 30.10.2019 tarih ve 2019/1411 sayılı kararında belirtilen hususlar dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi ve anılan mahkeme kararı uyarınca 2.1.2. maddesinin kaldırılarak madde numaralarının revize edilmesi ile söz konusu plan notlarına 1.38. ve 1.39. maddelerinin ilave edilmesine ilişkin Belediyemiz tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun görülerek 5216 sayılı Yasanın 7. maddesinin (b) bendine göre işlem yapılmasına ilişkin İmar-Hukuk Komisyonu Raporu.

 
Bornova'da hedef büyük: 57 bin ton asfalt dökülecek
 
İzmirli temsilciler TUSİAD'a güç verecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da hedef büyük: 57 bin ton asfalt dökülecek
İlçedeki yolları ve ulaşımı daha konforlu hale getirme hedefi doğrultusunda ...
Mehmet KARABEL yazdı... Taş yerinde ağırdır!
Mehmet KARABEL yazdı... Taş yerinde ağırdır!
Konak'taki 'rüşvet' iddiasında yeni gelişme!
İzmir'de, rüşvet alırken suçüstü yakalanan Konak Belediyesinde çalışan ...
 
Başkan Soyer'den katledilen ormanlara karşı tepki: Bu kervan böyle gitmez!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Muğla’da yapılan ağaç katliamına ...
Çeşme’de Ayayorgi krizi... Başkan ayrı, belediye ayrı düşünüyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın askıya çıkardığı ...
'Kentin çağı yakalaması ancak eğitimle mümkün'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 58’inci Kütüphaneler Haftası’nda, ...
 
40 milyar dolarlık ticaret hacmi... Marble İzmir'e ziyaretçi akını!
Sektörün 27’nci kez dünya ticaretine açılan kapısı Marble İzmir, tüm sanayilere ...
Gümrükçü 'Eko İklim' Zirvesi'nde konuştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde ...
Soyer duyurdu... Nakdi destek hesaplara yattı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de ikametgahı bulunan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva