HABERLER>GÜNCEL
11 Temmuz 2011 Pazartesi - 11:12

Madalyaların altından çıkan dram

Antrenmanlarını okul koridorlarında, müdür odalarında yaparak zirveye tırmanan 9 ve 12 yaşındaki Duman kardeşler Türkiye çapında madalyaya doymuyor. Tüm bu zorlukların üzerine bir de gelişim geriliği hastalığıyla mücadele eden minik Sinem, dar gelirli ailesi doktorların önerdiği oranda et alamadığı için düzenli olarak iğne vuruluyor.

Madalyaların altından çıkan dram

İZMİR -  Haber Türk’ten Nihal Aşkın’ın kaleme aldığı haberde Sinem Gül'ün 6 yaşındaki çocuğun kemiklerine sahip olduğunu belirten anne Bahar Duman, "Doktorun verdiği diyet zengin diyetiydi. Her gün et yemesi gerekiyordu. bunu yapamadığımız için Sinem şimdi iğne vuruluyor. Ama bu zorluklar onları hiç yıldırmıyor. Cahide Türkiye üçüncüsü, Sinem de Ege birincisi oldu. Onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu.
 
ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORLAR
Konak ilçesi Gürçeşme semtindeki Leman Alptekin İlköğretim Okulu'nda okuyan 12 yaşındaki Cahide Nur Duman ile 9 yaşındaki kardeşi Sinem Gül Duman, 3 yıl önce başladıkları karate sporunda şampiyonluğa doymuyor. Türkiye Karete Federasyonu'nun minikler alanında düzenlediği turnuvalarda Cahide Nur Duman Türkiye üçüncülüğü başta olmak üzere çok sayıda madalya kazandı. 9 yaşındaki kardeşi Sinem Gül Duman ise, Ege birinciliği, İzmir birinciliği gibi dereceler elde etti. Gecekondu semtinde oturan, antrenmanlarını okul koridorlarında ve müdür yardımcısı odalarında yapan Duman kardeşler, bu zor şartlara hiç aldırış etmeden okullarına madalya üzerine madalya kazandırıyor.
 
ET YİYEMEDİ, İĞNE YİYOR
Kızlarıyla gurur duyduğunu belirten anne Bahar Duman, kızlarının bu sporu devam ettirebilmesi için hayırsever katkılarını bekliyor. Maddi yönden büyük sıkıntılar içinde kızlarını okuttuğunu belirten anne Bahar Duman "Eşim asgari ücret alıyor. Ben ev hanımıyım. Sinem'de gelişim geriliği var. Düzenli beslenemeyince kemikleri de gelişmemiş. 6 yaşındaki bir çocuğun kemiklerine sahip. Doktor özel bir diyet verdi. Ama sık sık et yemesi gereken bir diyetti. Yani zengin diyetiydi. Biz de yapamadık. O nedenle artık her ay iğne vuruluyor. Onların çok sevdiği ve başarılı olduğu karate sporunu yapmaları için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Okul aile birliği de bize şampiyonalarda destek oluyor. Ancak Türkiye Karate Federasyonu değişik illerde turnuvalar düzenliyor. Bir turnuvaya gidip gelmek bile yaklaşık 500 lirayı buluyor. Bizim gibi asgari ücretle geçinen bir aile için bunlar büyük rakamlar. Okul yönetimimiz katkı sağlıyor ama, bize turnuvalara katılmak ve antrenmanlarını daha iyi yapabilmeleri için hayırsever katkısı bekliyoruz".
 
ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR
Kızlarının karate sporuyla uğraşmaya başlamasıyla birlikte kendilerine olan güvenlerinin daha da arttığını belirten anne Bahar Duman, Leman Altekin İlköğretim Okulu yönetimine teşekkür etti. Okullarındaki eski Beden Eğitimi Öğretmeni Mucip Uludağ'ın karate alanında uzman olduğunu, onun teşvikleriyle ilk önce Cahide'nin bu spora başladığını söyleyen Bahar Duman, Cahide'nin madalyalar kazanmaya başlamasıyla Sinem Gül'ün de karateye başladığını söyledi. Uludağ'ın bir başka okula tayin olmasına rağmen yaz tatillerinde görevli olduğu okulda hala kızlarını çalıştırdığını söyleyen anne Bahar Duman, ayrıca öğrenim gördükleri Leman Alptekin İlköğretim Okulu'nda da halk eğitimi öğretmenlerinin kızlarını çalıştırdığını söyledi. Bahar Duman "Okul sezonunda kendi okulumuzda antrenmanları yapıyorlar. Yaz tatillerinde ise, kızlarımı eski Beden Eğitimi öğretmeniz Mucip Uludağ kendi okulunda çalıştırıyor" dedi.
 
KORİDORDA ANTRENMAN
Leman Alptekin İlköğretim Okulu yönetiminin Cahide ve Sinem'in antrenmanları için her türlü kolaylığı gösterdiğini de belirten Bahar Duman, yağmurlu havalarda koridorlarda ya da müdür yardımcısı odalarında kızlarının antrenman yaptığını söyledi. Duman "Cahide ve Sinem sık sık antrenman yapıyor. Ancak kışın bu antrenmanlar çok zor oluyor. Yağmurlu ve soğuk havalarda çalışacakları alan yok. Okulumuzun arka bahçesi aslında spor salonu yapılması için çok uygun. Buranın kapalı bir salon haline getirilmesi ile çok sayıda öğrenci burada spor yapma imkanına kavuşabilir. Üstelik burası gecekondu bölgesi. Buradaki çocukların spora kazandırılması çok daha önemli. Çok kapsamlı bir spor salonu olmasına gerek yok. Sadece üzerinin kapalı olması bile bize yeter".
 
ONLAR BİZİM GURURUMUZ
Türkiye üçüncülüğünün kendi okullarından çıkmasının gurur verici olduğunu belirten Leman Alptekin İlköğretim Okulu Müdürü Ali Özübek ise, Duman kardeşlerle gurur duyduklarını söyledi. Özübek "İki kardeş de bizim gururumuz. Türkiye üçüncülüğünü okulumuza getirdiler. Ancak ailenin ekonomik durumu çok iyi değil. Özellikle il dışı müsabakalara okul aile birliğimiz kendi bütçesinden gönderiyor. Maddi imkanlardan yoksun bu başarılı çocuklarımızın desteklenmesi gerekiyor. Bu bölge daha çok dar gelirli ailelerin oturduğu bir bölge. Burada okul dışı madde bağımlısı gençlerin sayısı fazla. O nedenle biz mümkün olduğunca çok sayıda sosyal etkinlikle öğrencilerimizi okula bağlamaya çalışıyoruz. Sportif faaliyetler ve sosyal etkinlikler öğrencilerimizi de bu tür kişilerden uzak tutacaktır. Okulumuzun bahçesi kapalı bir spor salonu için çok uygun. İzmir'de duyarlı çok sayıda hayırsever var. Onların okulumuzdan böyle küçük bir desteği esirgemeyeceğinden eminiz"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azrail’e beş kez çalım attı!
41 yaşındaki İzmirli Canan Serçe, 5 defa ölümle burun buruna geldi. Batan ...
‘Sipariş bebek’ can oldu
İzmir’de lösemi hastası Gizem’e ilik donörü olması için ‘sipariş bebek’ ...
Eski RTÜK Başkanı Akman tutuklandı
Deniz Feneri soruşturmasında gözaltına alınan ve aralarında eski RTÜK ...
 
Tayyib marka kaçak kömür
Isparta’da Belediye zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda, ’Tayyib’ ...
Teröristler yol kesti: 3 kişi kaçırıldı
Diyarbakır ile Lice İlçesi arasında dün gece yol kesen bir grup PKK’lı ...
Çeşme'de makilik alanda yangın
İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda yangın çıktı.
 
Zafer Bayraklı Belediyesi’nin oldu
Bölge İdare Mahkemesi, Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yapılması planlanan ...
Sevgilisi için babasını yaktı
İzmir'de 5 ay önce, evinde yanmış olarak bulunan 67 yaşındaki Bayram Özyıldırım'ı, ...
‘JİTEM Genelkurmay’dan habersiz kuruldu’
JİTEM’in Genelkurmay Başkanlığı’nın görüşü alınmadan ve İçişleri Bakanlığının ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva